Ako sa vyrovnať s rečami od starej mamy?
Ahojte, ja uz neviem ako dalej s mojou mamou, mam syna 4.5 rocneho a ona vzdy nieco take pred nim zadre, ze mam dost. Vsetko otoci, ze ja potom z toho vyjdem najhorsia. Naposledy ma dorazilo, ked som ho bola dat ostrihat u kadernicky, pekne ho ostrihala a potom ho videla mama a povedala: to ako hrozne ta mama dala ostrihat, ved to mas strasne, to preco si ho dala takto dokatovat?
No akoze je toto normalne podla vas? Strih ma pritom normalny, pekny, ona stale len ofinu treba nechat alebo co ja neviem. A decko potom nestastne, tak ja mu vravim, aky je fesak pekne ostrihany a ona toto zabije. To iste napr pcha mu cukriky, ked poviem, ze uz bolo dost sladkeho, tak povie no vidis, mama ti uz nechce dovolit. A vela takychto situacii. Stale sa s nou potom pohadam, lebo jej poviem, ze nech to uz nerobi, ze preco situacie otaca proti mne, mavne rukou, prejde tyzden- dva a zasa to iste.
To aj vam robia toto stare mamy vasich deti?
Mama nie
Vydiskutuj si to s ňou, keď neprestane nestratávajte sa tak často.
Milá mamička, ty si mala čas na výchovu pri mne😉. Toto je moje dieťa, moja zodpovednosť, moja výchova. Nauč sa rešpektovať moje pravidlá. Alebo má berieš ako konkurenciu a musíš so mnou stále slovne zápasiť cez moje dieťa? Ak mi nemáš pomôcť tak radšej nechoď. Nech si moje dieťa na teba nespomína ako na pichľavý babku😉.
skús zrkadliť - mama to máš aký účes, trčia ti škutiny, to máš aké tričko, vyzerá na tebe ako handra, a ten kabát máš ušmudlaný, to ešte stále nosíš tie vyšmatlané topánky, máš novú farbu na hlave - nejaká je fľakatá to kde chodíš na takú čaptavú kaderníčku ???
Treba si s ňou otvorené pohovoriť a stanoviť jej hranice - to čo si dovoľuje je neprípustné -
@kamatopo presne takto by som to formuloval
Velmi podobne. Mne vynada a malému hovorí napr.ja by som ti to a to dopriala, ale tvoja mama mi to nedovolí, tvoja mama by sa na mňa velmi nahnevala a také nezmysly, lebo chce byť bezpracne za dobrú. Ale syna tým nejak neohurila, a čím je starší tým menej.

sem- tam ano, aj ked nie v takejto forme. pomohol dohovor, aby moju autoritu nikdy pred mojim dietatom nespochybnovala... zvacsa ked karham malu, tak moja mama ma potrebu mna dirigovat, ako by som toto hento a tamto nemusela, mohla a mala.. tak som jej to vysvetlila, ze moje postupy nech komentuje mne pri kave a bez pritomnosti mojej dcery, lebo ma znevazuje