icon

Ako sa vyrovnať so zradou od blízkeho človeka?

6. okt 2025

Zdravím, prosím prečo zrada od blízkeho človeka tak boli?
Prečo si myslím že celý čas čo sme spolu strávili bola len pretvárka? Ako vás môže človek o ktorom ste si mysleli že vás má rád a dôverovali ste mu len tak zo dňa na deň zradiť, sklamať a spraviť z vás cudzích ľudí?
Ako sa s tým dá vyrovnať, zabudnúť alebo pohnúť ďalej?
Tá bolesť..tie myšlienky idú človeka zažíva zožrať, ako sa dá cez to dostať a vyliečiť sa ?
Ďakujem za každú odpoveď .

klementinka58
7. okt 2025

zazila som nieco podobne, mne pomohlo si povedat, ze kolko som pre toho cloveka urobila a nevazil si to...Po par mesiacoch som bola uplne ok.

sashka22
7. okt 2025

@anonym_autor uvedomiť si, ze on bol len manipulator a ty emocionálne závislá obeť. To, ze za ním takto vyšiluješ presne on potrebuje na svoje prežitie. Prijmi,že ťa len využil a pracuj na sebe, ked aj pomocou terapií, lebo ten ďalší bude rovnaký.

anonym_b7b246
7. okt 2025

@anonym_autor boli, boli, uz su to roky, a kazdy den spomeniem. bude to boliet stale.

ika02
7. okt 2025

Ahoj, chvíľu to bolelo, no urobila som hrubú čiaru za týmto vzťahom. Musíš samu seba presvedčiť, že on nestojí za to, aby si sa trápila a zožierala. Rob veci, ktoré ti si pri ňom nemohla, čo ti prináša radosť, kúp si niečo, čo ťa poteší...Ak s ním nemáš deti, buď rada, že nemajú takého magora za otca. Prebolí to a bude lepšie.

amdornik
Odpoveď bola odstránená
anonym_609b55
7. okt 2025

Chce to čas. Treba si uvedomiť že nič s toho nebola tvoja vina. To že si bola zradená nevypovedá o tebe ale o zradcovi.
Daj tomu čas a pokús sa s tým zmieriť.
Mňa zrada blízkeho veľmi zasiahla. Vyhľadala som aj psychológa lebo sama som to nedokázala spracovať a nie som typ ktorý sa vyžaluje rodičom alebo kamoške. Potrebovala som pohľad citovo nezainteresovaného človeka.

anonym_e7391e
7. okt 2025

Narcisticky manipulator a ich taktika.Bud rada, že si vladala odist, ze si tu silu v sebe nasla a jehu hry odhalila.Mnohe zeny v tom zotrvavaju roky, aj do smrti a nakoniec stratia úplne samu seba, tak ich zmagoria.Pravda velmi boli, teraz poznas jeho pravu tvar.Ale si oslobodena, liecenie chvilu potrva aj ked nezabudnes nikdy, ale mas sancu stretnut normalneho cloveka.Len sa poriadne vyliec, lebo pride dalsi ale v modrom

bielasovicka
7. okt 2025

@anonym_autor a kto ti bol ten blízky človek, tvoj muž, či?

sidicek
7. okt 2025

Veľa žien nevidi varovné signály a žijú si na ružovom obličku svojich predstáv, zas toľko manipulatorov a narcisov podľa mna nie je ,len sa treba na veci aj vzťahy pozerať trochu reálne , potom ta tak strašne nikto nesklame.

katulienkat
7. okt 2025

@anonym_autor ja som zazila tu najvacsiu zradu od svokry..skoro som si siahla na zivot...dlho som sa trapil,nebola som daleko od rozpadu manzelstva ...od svokry som sa odstihla ja,nestoji mi za moje dusevne zdravie...manzelovi a synovi nebranim,ale ja u mna 0 bodov..a to som velmi tolerantni clovek

anonym_0a4d04
8. okt 2025
@katulienkat

@anonym_autor ja som zazila tu najvacsiu zradu od svokry..skoro som si siahla na zivot...dlho som sa trapil,nebola som daleko od rozpadu manzelstva ...od svokry som sa odstihla ja,nestoji mi za moje dusevne zdravie...manzelovi a synovi nebranim,ale ja u mna 0 bodov..a to som velmi tolerantni clovek

@katulienkat co ti spravila?
Inak ..aj nase manzelstvo je roky zlé vdaka svokrovcom