icon

Ako sa vysporiadať s násilím?

21. apr 2025

priatel ma napadol a mame spolu 3rocneho syna
dnes bolo divadlo, jeho mama sa zucastnila, zije v dome... vsetci proti mne a nemam kam odist, ako si ulavit?

pribinak
21. apr 2025

Priateľ tá napadol? A tvoja mama nič?

zmrzlinka2021
21. apr 2025

Volala si políciu?

colsami
21. apr 2025

Nemas rodicov ani surodencov? 3 rocny syn, takze uz aj pracujes? Mas prijem? Policajtov si volala?

viestta
21. apr 2025

Fyzicky ta napadol? Ist na pohotovost, s lekarskou spravou na policiu a podat trestne oznamenie. Na zaciatok. Potom hladat nudzove byvanie a zacat riesit zivot bez nich.
Ked nevies kde zacat, tak je tu linka pomoci pre tyrane zeny, volaj tam
https://www.zastavmenasilie.gov.sk/linka-pre-zeny/

mabenn
21. apr 2025

@viestta v idealnom svete...

nynia
21. apr 2025

Krizove centrum pre matky s detmi, volat policiu, ak mas peniaze ubytovat sa aspon na 1-2noci na hoteli a zajtra riesit co dalej, opytat sa kamaratky alebo rodiny ci ku niekomu nemozes ist.... Moznosti mas az az, staci vybrat.

kitycat
21. apr 2025

No a to si cakala az kym to takto vygraduje...?

letfenixa
21. apr 2025

@mabenn prečo? @viestta jej napísala jediný vhodný postup.
Či máš pre ňu nejakú čarovnú formulku?

viestta
21. apr 2025

@mabenn v realnom svete treba riesit veci adekvatne okolnostiam. Ci ty by si to ako riesila?

mabenn
21. apr 2025

@viestta
@letfenixa svojou odpovedou som naznacila ze bohuzial napriek tomu ze ludia vedia co maju urobit, to neurobia...zbycajne nastava nejake "lebo"...

viestta
21. apr 2025

@mabenn ale na mojej rade nie je nic, co by si mala zhadzovat. Ja som poradila, kazdy s mojou radou moze nalozit ako sam uzna za vhodne, to uz ja neovplynim. Viem, ze nie kazda zena sa rozhybe a zacne zachranovat seba a hlavne dieta, ale ak sa len jedna z tych vsetkych, ktorym som toto napisala rozhybala a spravila co ma, tak nie su moje rady zbytocne. A aj ty si si mohla odpustit tuto trapnost na moju adresu a mala si aspon podporit zakladaatelku par slovami. Alebo radsej prisadnut paprcky a nic nepisat

mabenn
21. apr 2025

@viestta zle si ma pochopila, nic som na tvojej rade nezhadzovala- reagovala som obecne na to ze denne su tu podobne temy a ludia takto ziju

viestta
21. apr 2025

@mabenn no dobre...

mabenn
21. apr 2025

@viestta ak chces rozpisem to, nedorozumenie vyplunylo zrejme kvoli strucnosti: v idealnom svete po naznaku nasilia, clovek odijde alebo ani nedovoli aby k takej vyhrotenej situacii doslo, kde vacsinou uz predtym byvaju naznaky ako slovne napadnutia, atd., clovek si overuje prostredie kde a s kym ide byvat a ma vybudovanu hmotnu samostatnost, cize vie odist...typicke "lebo" pre zotrvavanie v zlej situacii je, ze sa ukaze ze clovek sa naplno hmotne na niekom a niecom stal zavislym a ten dotycny ho samozrejme z pozicie moci moze tyrat v roznej forme, alebo si kvoli jeho slabsiemu postaveniu kompenzovat cokolvek...

viestta
21. apr 2025

@mabenn ja som to pochopila uz po tom skorsom omente ako si to myslela. Suhlasim s tebou, ale napriek tomu treba davat stale dookola ten navod v nadeji, ze aspon niekomu pomoze

mabenn
21. apr 2025

@viestta este dodam, ano tvoja odpoved je spravna, ale uz autorka dala otazku "ako si ulavit" cize predpokladam ze riesenie normalne neuvazuje

domkakvet
21. apr 2025

Pises velmi malo, syn uz ma tri roky treba ist do prace, potrebujes peniaze bez nich nikdy neodides, nepises ako ta napadol, preco, lutuje to?

miskakyska
21. apr 2025

..ja neviem...dostanem na držku a ako prvé mi napadne modrý kôň...

enmery
21. apr 2025

Nenakladajte jej. Ona toho má určite od neho a matky dosť. Sú to psychologické vzorce, za ktoré obeť nemôže. Odsudzovať by sme mali násilníka a nie obeť.
@viestta Ti poradila stránku, zavolaj tam. Oni vedia poradiť a pomôcť. Nie je to Tvoja hanba. A riešenie vždy existuje.

mira0611
21. apr 2025

@viestta dobre si poradila. Problemom je, ze tam bola jeho mama a pravdepodobne vsetko zaprie na policii a obrati to proti autorke.
Ostatne, co ste baby poradili je ok.

viestta
21. apr 2025

@mira0611 ako mozu proti nej obratit, ked ma monokel po okom? ze ho vyprovokovala, a on chudak nevedel co zo sebou, tak jej svacol? Skor sa obavam, ze toto nie je ani prva a, zial, ani posledna bitka, ktoru dostala pretoze jednoducho s tym ona nebude robit nic. Ale poradit som poradila, ako s tou radou nalozi uz je iba a len na nej

mira0611
22. apr 2025

@viestta matka povie, ze jej syn ju neudrel a urcite si to sposobila ona sama, resp.to bol iny len chce v zlom svetle namocit jej syna.
Viesta moj ex ma raz napadol. Aj nase dieta tam bolo. Zavolala som policiu, syna odniesol 1 policajt do izby, druhy sa rozpraval so mnou a potom s manzelom.
Kedze syn povedal, ze co sa stalo tak dostal 16mesacnu podmienku, ale to stacilo mi na rozvod a vyporiadanie BSM.
Kamaratku nadarmo vyfackal jej manzel, nikto to nevidel, policia sa s nim porozpravala vsetko poprel, nikto nic nevidel tak sa to dalej ani neriesilo.