Ako sa zbaviť neprispôsobivého syna?
Syn má 20 rokov, začal drogovat, je agresívny, rozbija mi byť. Bojím sa ho. Ako sa ho mám zbaviť? Kde sa obrátiť?
Treba riešiť s políciou. Vymeniť zámky zrušiť trvalý pobyt.
Volať políciu, kontaktovať príslušný úrad odhlásenie z trvalého pobytu.... Je to ťažké, ak odmieta pomoc, riešenie je na tebe. Buď sa pôjde liečiť a iná možnosť nie je! Držím palce
Liečenie ? Som zaskočená otázkou ako sa ho zbaviť? Nič v zlom, píšem v dobrom.. takému treba pomôcť, lebo taký potrebuje práveže podporu a nie “zbaviť”. Inak sa to cele môže zhorśiť, a bude v agresivite nebezpečný aj pre okolie.
Otázne je, prečo začal drogovať? Prečo je agresívny? Zamyslieť sa hlbšie a určite stav riešiť liečením. Ste jeho mama, máte k nemu najbližšie. Nikto mu nepomôže lepšie.. ešte kým je čas. Držím palce!
@rozculena úryvok z článku:
„Synku, budem ťa živiť do tvojich 25 rokov, potom sa budeš o seba starať sám“ - tak túto priam kultovú vetu už počul počas svojho dospievanie snáď každý. Je ale skutočne pravdou, že rodič je povinný vyživovať svoje deti len do veku 25 rokov?
Ako sa často mylne interpretuje, vyživovacia povinnosť rodičov k deťom nie je limitovaná vekovou hranicou dieťaťa – Zákon o rodine žiadny vekový cenzus pre trvanie vyživovacej povinnosti nepozná.
Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov k ich deťom trvá, kým dieťa nie je schopné samé sa živiť, t.j. táto povinnosť zaniká až okamihom, ak je schopné samostatne uspokojovať svoje potreby – táto skutočnosť sa posudzuje podľa okolností konkrétneho prípadu (napr. zdravotný stav dieťaťa, štúdium a pod.), v žiadnom prípade nie je podmienená vekom dieťaťa.
Zánik vyživovacej povinnosti je u každej oprávnenej osoby individuálnou záležitosťou. U dieťaťa sa zohľadňuje vek, jeho zdravotný stav, štúdium ako príprava na budúce povolanie a uplatnenie sa v spoločnosti, samotná schopnosť zamestnať sa a vykonávať prácu, jeho majetkové pomery atď. Dieťa je schopné samo sa živiť až vtedy, keď je schopné samostatne uspokojovať svoje potreby z pravidelnej odmeny za svoju prácu, pritom musí to byť práca, ktorá zodpovedá jeho fyzickým a psychickým schopnostiam a potrebám spoločnosti.
@kristin07 syn je dospely. Ak sam nechce, matka nic nezmoze. Aj deti z tzv.dobrych rodinsa dostanu do sraciek, a rady typu zamysli sa, preco, su fakt mudre.
Autorka, ako ti uz pisali, zrusit trvale bydlisko, zamok a potom uz len policia.
Vela sil, davaj si pozor na seba, bude to tazke.
@plamienka555 A? henten zjavne nepokračuje v štúdiu a hádam nechceš,aby ho matka živila,lebo droguje a nie je schopný sa o seba postarať?
@kristin07 ani ja nič v zlom, ale nevieš si predstaviť, v akom stave môže byť človek, čo si nemôže dať svoju dávku a aký je agresívny, keď si aj dá. Nebezpečný je aj pre svoju mamu, o to horšie, že sa to vsrtko deje za zatvorenými dverami. Susedia radi nič nevidia, nepocuju. Ja by som ho vyhodila na ulicu a tak mu volala pomoc. Ale bála by som sa ho.
@plamienka555 presne. Ma 20, je zdravy, ma 2ruky a nohy, cize sa moze sam uzivit. A nie nicit zivot matke. Ci to moze?
@jamidea je to úryvok od právnika, ja som to nevymyslela. Rozhodnúť by mal súd.
Pivnicu nemáte?
Vymeniť Zámky, zrušiť trvalý pobyt, a keď príde rozbíjať, tak volať políciu.
To podla mňa nebude len tráva, ako písali vyššie zruš tp a vymen Zámky kým ta nevykradne
Zrušiť trvalý pobyt, zavolať políciu nech ho vyvedú z tvojej nehnuteľnosti a ak by sa vracal tak volať políciu a vybaviť zákaz priblíženia a hlavne vymeniť zámky.
Zrušiť tp, vymeniť zámky ak bývaš v paneláku pokojne by som požiadala aj o výmenu zámky na vchodových dverách paneláku aj keby som mala zaplatiť každému kľúč. Potom už len pri každom ataku volať políciu a podať TO za napadnutie a vyhrážanie.
Ja by som bola asi zlá, ale zavolala by som políciu a dúfala, že ho zavrú... Toto nejde len tak, možno mu basa pomôže... Lebo toto je dosť psycho..
Zrušiť trvalý pobyt, zavolať políciu a zamávať
„Chlapcom neraz najviac pomohlo, že ich rodičia vyhodili na ulicu. V jednom prípade tak spravila mama, chlapec potom rok žil bez strechy nad hlavou. Dostal sa na úplné dno a až potom prišiel za mamou, že sa ide liečiť. Dnes abstinuje. To, že ho vyhodila z domu, považuje za najväčší akt lásky – vie, že mu tým zachránila život,“
Po marihuane by nemal byvat agresivny, teda nie je to bezny prejav. Obavam sa, ze uz ide v niecom tvrdom. Kazdopadne treba ho odstrihnut, ludia ti tu dobre radia.
Iba ťa chcem vyviesť z omylu, on určite neberie iba trávu, po tej sú ľudia práveže kludní a vysmiati ako baránky, toto vyzerá skôr na pervitín. Zruš TP, vymeň zámky, volaj políciu ak sa bude chcieť dobyť dnu. Ak nepostačí, tak súdny zákaz priblíženia. A vyživovacia povinnosť voči 20 ročnému drogovo závislému? Tak určite. 😀 Po prvé žiadnu už voči nemu nemá lebo je zdravý a po druhé už ho vidím ako by to dal on feťáčik na súd.

volat nanho policiu a dat si zakaz priblizenia