icon

Ako ste riešili sťahovanie do zahraničia a obhliadky bytov?

jovka
23. apr 2023

Mesto je 10 hodín vzdialené,tak koľko obhliadok so dodgnut aby sme nešli zbytočne,nejaké rady typy..v júli už máme byť prestahovani😵‍💫dakujem

Strana
z2
svetlonos
24. apr 2023

@jovka
Ahoj, aspom 4-5 za den ak sa vam podari. A idealne bude- co asi aj urobite, ist na 3-4 dni pri dlzke cesty. Neviem ake byty hladate a co pozaduju. Napriklad pokial ide o socialny byt, nesmie vas prijem prekrocit rocne urcitu vysku a niekto vyzaduje aj 4-5 rokov byt pracujuci v tom regione. Tych vsak byva dost v ponuke a ide to vacsinou dost rychlo.

vilma7
24. apr 2023

Odchádzaš sama, s rodinou, s deťmi?
Prácu máš? Nevie zamestnávateľ zabezpečiť nejakú ubytovňu?
U mňa to bolo tak, že to všetko vybavil zamestnávateľ.
Kam idete? Sú krajiny kde nedostaneš len tak byť, kým nemáš prácu, odporúčania atď. Mňa si majitelia bytu overovali telefonicky u mojej šefky. Atď.
Mnoho zamestnávateľov poskytuje aj ubytovanie...podala si príliš málo informácií.
Idete na Blink, alebo so zmluvou v ruke...?

rebrambora
24. apr 2023

Niekde v zahranici sa robia uz aj online obhliadky, osobny pocit je ale nadvsetko a nie stale niekto na dohodnut obhliadku pride, co si budeme.
Cize ak vam s tymto nepomoze zamestnavatel, tak napriklad ja som sa stahovala aj na blind do x krajin uz, vzdy som si bookla Aiatbnb byt/dom na mesiac napriklad a hladala som az na mieste.

jovka
autor
24. apr 2023

@vilma7 prácu ma partner,oni vraveli že majú nejakú agentúru .len kolegovi ukázali nič moc byty,tak si vybral sám,ja pozeram online,len sa ponuky rýchlo menia a ja netuším ako to rozumne vychutnať🥺

jovka
autor
24. apr 2023

@vilma7 so zmluvou,chceme klasický prenájom nie sociálny byt,ani ubytovňu keď musíme presťahovať celkom dosť veci😊

jovka
autor
24. apr 2023

@rebrambora aj to je rozumné,len sme sa chceli vyvarovať sťahovaniu na 2x ,lebo aj relocation Costa nám plati firma😵‍💫

simca06022011
24. apr 2023

Véd ale keď sa nebude páčiť presťahujete sa, keby som hladala ja, tak podla lokality. Uz stahovanie na mieste nebude taka likvidacna suma ako stahovanie prve. Alebo proste.odchod na týždeň, dohodnúť nejaké úbytko a na mieste obehat co sa da, vybrať, zmluvy podpísať. Co si dohodneš telefonicky z diaľky, na druhý deň môže byť prenajaté.

vilma7
24. apr 2023

@jovka ale ešte tam asi nepracuje, alebo? Išla by som najskôr s.kufrom do hotela na mesiac, dva, apartmánu, ceny sa dajú dohodnúť na dlhodobo a z miesta by som hľadala.

jovka
autor
24. apr 2023

@vilma7 nie ,nastupuje v júli,dovtedy pracujeme tu a teda aj bývame, najlogickejsie nám vychádza nejaký trip na cca 2 dni ,ktoré tiež musíme posetrit kvôli dovolenke,preto som chcela nejaké nápady,viac hláv viac rozumu😅

jovka
autor
24. apr 2023

@vilma7 potrebujeme uvoľniť dom na prenájom žiaľ,takže to bude viac kufrov

vilma7
24. apr 2023

@jovka podľa riešenia bytu potom budeš aj vedieť, čo brat sebou. Nie všetko ti musí do bytu zapasovať.

francuzkano
24. apr 2023

ja som prestahovala celu rodinu s tromi malymi detmi a 60m3 tirakom. nasla som dom online, podla fotiek ok, polohou bol super k skole, k robote, k obchodom, vsade. zahrada 2000m3. Skontaktovala som majitelov a bez toho, aby som dom vobec videla, tak som ho prenajala, prisla a byvala. Tirak prisiel o tyzden neskor po nas, takze tyzden sme boli na nafukovackach, kym veci prisli. Dom zodpovedal fotkam, tak akoze urcite veci aj tak nezistis az neskor, ale nekupujem ho. Prenajimam ho na nejaky cas, takze vsetko je len o luxusnych problemoch. Dom ako taky super velky, ale postaveny v 1980 a to aj zodpoveda, pomaly sa rozpadne, lebo do neho nejak neinvestuju, len to najnutnejsie, aby to vyzeralo, ale ako hovorim, mne to moze byt jedno. Jeho poloha, zahrada a velkost vyvazila negativa.

nelca84
24. apr 2023

@francuzkano odporucam pozriet rozdiel medzi m2 a m3 ✌️

francuzkano
24. apr 2023

@nelca84 ahhh jaj, hej, hej, prevazala som cele zariadenie domu v jednom kamione, ale co uz len ja viem. mas pravdu, ze mi doma zostalo asi 20 m3 nabytku a veci, lebo sa nezmestili. transport sa meria v metroch kubickych a nie stvorcovych, napr. prvy Google search: tu sa to da pozriet http://www.simeon.sk/nakl.htm

Ak narazas na zahradu, tak oppsss, sorry, ze clovek sa moze pomylit.

jovka
autor
24. apr 2023

@francuzkano wow klobúk dole,toto by bolo ideálne!

francuzkano
24. apr 2023

@jovka inak este ti poradim pohladat na facebooku Expat-ove stranky tam, kde ides. Casto su vytvorene a ludia si pomahaju a davaju tipy na vsetko mozne od ubytovania az kde ist na vylet alebo kde zohnat elektrikara. Ja som napriklad nasla dom na velmi overenej stranke, bola to v podstate stranka zamestnavatela s predajom a najmom nehnutelnosti, takze tam bola velmi mala sanca, ze ludia oklamu. Ak ides cez overene stranky, tam myslim, ze nie je coho sa az tak bat aj bez toho, aby si miesto videla. Mnohi kolegovia casto robili tak, ze najskor siel ten partner, co mal pracu, zatial sa niekde ubytoval a hladal. a za mesiac, dva prisla rodina. My sme vtedy mali tri male deti, takze to neprislo do uvahy, bud vsetci alebo nikto. Ale tiez som nemohla ist obhliadat, aj keby som chcela. Ale vypalilo to celkom fajn, i ked bez kompletnych problemov s domom to nebolo, ale tak vzdy su nejake problemy, ze jo.

Skus pozriet priklad: Expats London, Expats Milano a nejake take kombinacie, ze co najdes tam, kde ides.

miadi
24. apr 2023

Ja som flexibilna ked som bola single bez deti nasla som ubytko hnet zo dna na den. A ked sa mi nepacilo tiez som vedela rychlo zmenit. Ale nemala som ziadny nabytok cestovny 😄na nasom mieste by som najprv bookla Airbnb na par dni a veci vam mozu pribuzni poslat casom. Nepotrebnych veci by som sa zbavila.

jovka
autor
24. apr 2023

@francuzkano ďakujem krásne,o takomto niečo som vôbec nevedela,len klasické FB stránky som si pridala,určite ideme spolu,tak to dáme nejako,keď ste to dali vy s detičkami🙏

jovka
autor
24. apr 2023

@miadi no áno už sa celkom teším na triedenie, to bude o pár kíl handier menej😅len my berieme posteľ ,práčku😵‍💫 o to menej flexibilní budeme😂

miadi
24. apr 2023

@jovka aha a si si ista ze v tom byte nebude uz pracka?ci chcete holo byt? Mne sa este nestalo zeby nebola pracka. Minimalne bola taka pracovna komunitna v ramci budovy ..

jovka
autor
24. apr 2023

@miadi väčšinou sú prázdne,dokonca min 50% bez kuchyne,čo mi hlava už fakt neberie,nedá sa to porovnať ako tu keď prídeš do prenajmu so zubnou kefkou a paplonom😵‍💫

bluka2
24. apr 2023

Na aspoň mesiac dva zoberte Airbnb a nájdite potom až tam.

bluka2
24. apr 2023

@miadi to možno v USA a tak. V takých krajinách ako Nemecko, Rakúsko si práčku proste väčšinou musíš kupit

miadi
24. apr 2023

@bluka2 aha aj v Uk 🇬🇧 som mala vsade pracku aj v mexiku 🥹ale Ja som vtedy zvykla prat v rukach v umyvadle nejak mi to tak viac vyhovovalo. V usa a Canada vacsinou maju vsetko ale teda aj tie ceny su mega. Este ked bola mala baby tak som rucne prala latkove par mesiacov a potom som sa zmenila 🤣ze vsetko perie pracka.

miadi
24. apr 2023

@jovka kokos bez kuchyne .. tu je zas velmi vela hotelocv co mas kitchenette na izbe +mini obyvacku.

bluka2
24. apr 2023

@miadi hej, v trópoch sú pračky fakt hnusne, vždy to vnútro nejak “zhnije” a smrdí… mne to vždy pokazilo jednu várku bieleho oblečenia a potom som tiež dala niekomu (a niekedy sebe) radšej ručne pranie

mamelka
24. apr 2023

Muž išiel prvý mal najskôr izbu a potom našiel apartmán 30m² aby mal kľud ... išli sme do DE do apartmánu a hľadali keď sme boli aj my prihlásené. No nebolo to med lízať a ako náhle sme povedali, že máme 2 deti tak to padlo,pomohol manželov šéf

jovka
autor
24. apr 2023

@miadi áno,holobyty väčšina,len s kúpeľňou,takže veselé🥹

jovka
autor
24. apr 2023

@mamelka bude challenge😳

miadi
24. apr 2023

@jovka to uz aby ste tam potom ostali aj dlhodobo ked to musite cele zariadit. Tak vela stastia v hladani toho naj 😄

Strana
z2