icon

Ako uniknúť manipulatívnemu a násilnému manželovi?

30. sep 2025

Ahojte zienky,
Chcem sa spytat. Ako sa vam podarilo dostať sa von zo šialeného cyklu násilia potom cukor - bič, traumaticka väzba, aj z fyzického násilia, vydierania, manipulácie, ako sa vam to podarilo dostať sa od manzela. Z toho pekla. Kedy ste si uvedomili že je koniec že to nedávate a ze proste ďalej takto nechcete zit? Kedy ste dozreli do toho presvedčenia?

Strana
z3
domkakvet
30. sep 2025

@anonym_autor ak zazivas nasilie uz si mala byt davno prec, ak ta vydiera skor ci neskor to budes musiet prijat, lebo to nezvladnes, tak sa vyrovnaj so situaciou, ze vyhrazky moze pouzit a odid od neho. Ak ide o zavazne vyhrazanie, kontaktuj prislusne organy.

anonym_81eb29
30. sep 2025

@anonym_autor Skúsenosti nemám. Musíš si urobiť plán. Požiadaj o pomoc niekoho komu doverujes. Zbaľ si len nutné veci a odíď od neho, keď nebude doma. Zmeň si telefónne číslo,. prípadne ho zablokuj. Snaž sa s ním nehovoriť, aby ťa nepresvedčil. Neviem či máte deti. S deťmi je to komplikovanejšie. Odpovedz si na otázku: Dopriala by si takého muža svojej dcére? Hovor si som silná, chcem byť šťastná, dokážem to. Držím palce.

autor
30. sep 2025

Zmenili admini názov témy..zase

svetlonos
30. sep 2025
@anonym_autor

Zmenili admini názov témy..zase

@anonym_autor
máte deti? Ak nie, zbal si to najnutnejšie a odid ked nebude doma. Tak som to urobila ja a nešlo ani o bitie. Bez diskusie, vysvetľovania proste rýchla akcie a hotovo.

victoriab
30. sep 2025

@anonym_autor centrum slniečko, zena v tiesni, oz hana, ipcko, pomoc obetiam nasilia, centrum nadej, nikdy viac...

autor
30. sep 2025
@victoriab

@anonym_autor centrum slniečko, zena v tiesni, oz hana, ipcko, pomoc obetiam nasilia, centrum nadej, nikdy viac...

@anonym_81eb29
@domkakvet
@victoriab

On stale tvrdí že ma miluje a chce ma a ze bezo mňa nejde zit. Ze žije iba pre mna. Jeho láska je posadnutosť a manipulácia.

alickapusinka
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_81eb29
@domkakvet
@victoriab

On stale tvrdí že ma miluje a chce ma a ze bezo mňa nejde zit. Ze žije iba pre mna. Jeho láska je posadnutosť a manipulácia.

@anonym_autor mate spoločne deti

rado318
30. sep 2025

Polnoc už klope na dvere, ťažko sa mi čitajú tvoje riadky, aj keď som muž , hrdlo mám veru stiahnuté, zbaľ sa a odíť ,už! Bože aké su špiny medzi nami , čo manipuluju či už s mužmi či zo ženami . Nesmieš veriť sľubom muža čo ubližuje ti , viem že človek dúfa že bude lepšie , a on sa zmení . HALÓ HALÓ !!! Ak ti raz ubližil , stale už ubližovať bude ti. Ty nie si nikoho majetok, musíš preč ,a bez slova, od neho čím skôr, keď doma nebude. Lebo ak bude doma, nikdy ťa odísť nepustí . Ako môže chlap na ženu ruku položiť ??!! Toto mne hlava nedokáže stráviť 🤔🤔😒. Akože, sľubovať lásku , pod hrozbou výprasku ??!! Nakopal by som ho do medzinožia . Musíš dievča preč

anonym_280785
1. okt 2025

@anonym_autor ja mam manipulativneho otca, drzim si odstup. Komunikujem minimalne. Chranim hlavne seba. Tebe sa staci len rozhodnut. Najst riesenia ako. A potom len odist. S manipulatorom sa neoplati o tom hovorit, oznamovat, diskutovat, nic vysvetlovat. On ma pochopenie len pre seba. Len sa zasa zamotaš. Puštaj si na youtube videa, je ich velmi mnoho o narcistickej povahe, o manipulatoroch. Vela sa dozvies o ich praktikach. Je tam vela rad ako od nich odist, a neurobit chybu. Drzim palce. Hlavne sa nevin. Nie je to tvoja chyba. Oni sa roky vedia maskovat. Nemaš šancu ich otkryt aky v skutočnosti je.

karolinakr
1. okt 2025

väčšinou človek odíde, ked pohar pretečie, ked stale hľada chybu v sebe presviedčany okolim, aky je nanič, a je neustale spochybnovany a zrazu zisti, že to nemusi byt vždy pravda, ked nevladze dalej, ked najde niekoho lepšie, ked ho osvieti, alebo je zraneny natoľko, že nevladze, ked to preberie so psychologom a zrazu zisti, že všetko je to inak

a ty to zažívaš s manželom? ty si tu už písala, si zo Srbska? minule som nad tou babou rozmýšľala, že čo je s ňou, či ešte žije a prečo sa nehlási
väčšinou to iste dokolečka zaživala, ale neodišla od neho

rado318
1. okt 2025
@karolinakr

väčšinou človek odíde, ked pohar pretečie, ked stale hľada chybu v sebe presviedčany okolim, aky je nanič, a je neustale spochybnovany a zrazu zisti, že to nemusi byt vždy pravda, ked nevladze dalej, ked najde niekoho lepšie, ked ho osvieti, alebo je zraneny natoľko, že nevladze, ked to preberie so psychologom a zrazu zisti, že všetko je to inak

a ty to zažívaš s manželom? ty si tu už písala, si zo Srbska? minule som nad tou babou rozmýšľala, že čo je s ňou, či ešte žije a prečo sa nehlási
väčšinou to iste dokolečka zaživala, ale neodišla od neho

@karolinakr Pekny jesenny den prajem , možno to od muža bude znieť divne , no to čo píšéš máš buď skusenost vlastnú , alebo píšeš o mne. A najlepšie by bolo pre autorku , keď už potapa sa jej loď , keby najde sa uplne neznámi človek , podá jej ruku, a povie ,, VSTAŇ ,A POĎ ! .

anonym_616734
1. okt 2025

Hrala som jeho hru ako ho milujem, nevzpierala som sa, nastavila som sa, že pri prvej príležitosti utečiem.
Začala som o tom hovoriť rodine, známym čo sa mi deje, keď som videla žltý listok zo súdu(rozvod) v schránke zmizla som na 3 dni.
Keď sa ukľudnil som mu klamala, že spolu možeme zostať aj po rozvode, že sa znova vezmeme, ale že moj otec mi inak neprepíše byt a vyšlo mi to.
Doveroval mi a len takýmto klamstvom sa mi to podarilo, inak by ma dokaličil.
Niečo na neho treba vymyslieť, zbytočne ho neprovokovať a skúsiť niečo podobné.
Drž sa🥹

cacianka
1. okt 2025
@anonym_616734

Hrala som jeho hru ako ho milujem, nevzpierala som sa, nastavila som sa, že pri prvej príležitosti utečiem.
Začala som o tom hovoriť rodine, známym čo sa mi deje, keď som videla žltý listok zo súdu(rozvod) v schránke zmizla som na 3 dni.
Keď sa ukľudnil som mu klamala, že spolu možeme zostať aj po rozvode, že sa znova vezmeme, ale že moj otec mi inak neprepíše byt a vyšlo mi to.
Doveroval mi a len takýmto klamstvom sa mi to podarilo, inak by ma dokaličil.
Niečo na neho treba vymyslieť, zbytočne ho neprovokovať a skúsiť niečo podobné.
Drž sa🥹

@anonym_616734 toto je super, ako si ho mohla osálit, lebo nedá sa robiť kuleha rovnako na všetkých. Na každého platí niečo iné. Na toho tvojho platilo heslo " otec a byt " 👍👍👍
Ako to potom pokračovalo ?
Autorka nepíše, či majú dieťa/ deti. Nepíše aké má možnosti bývania keby odišla, kde , ku komu, či má nejakú rodinu, kamarátky, kolegyne, čo by jej pomohli a poskytli záchranný kruh. Či má rezervu alebo má možnosť urobiť si finančnú rezervu.
Podľa toho by sme vedeli lepšie poradit.

anonym_616734
1. okt 2025
@cacianka

@anonym_616734 toto je super, ako si ho mohla osálit, lebo nedá sa robiť kuleha rovnako na všetkých. Na každého platí niečo iné. Na toho tvojho platilo heslo " otec a byt " 👍👍👍
Ako to potom pokračovalo ?
Autorka nepíše, či majú dieťa/ deti. Nepíše aké má možnosti bývania keby odišla, kde , ku komu, či má nejakú rodinu, kamarátky, kolegyne, čo by jej pomohli a poskytli záchranný kruh. Či má rezervu alebo má možnosť urobiť si finančnú rezervu.
Podľa toho by sme vedeli lepšie poradit.

@cacianka áno, žiaľ trvalo dlhšie kým som našla tento sposob, bola som aj v nemocnici ako ma dobil, pochopila som, že cesta tadiaľ nevedie, čim viac som oponovala, tým bolo viac bitky a už som to nezvládala, keď som to hrala na lásku a poslúchala tak ho nič nedráždilo a nemal potrebu ma ,,vychovávať,,
Musela som byť tiež dostupná na sex vo dne v noci, pomohlo mi, že som si vymyslela ženské problémy, skor pohlavnú chorobu(chlamýdie) vedel že ich mohol priniesť len on, no to sa mu to hnusilo, že som ,,bola nakazená,,
Veľa drobností mi zachraňovalo kožu, neplatí to na kazdého magora jasné

karolinakr
1. okt 2025
@rado318

@karolinakr Pekny jesenny den prajem , možno to od muža bude znieť divne , no to čo píšéš máš buď skusenost vlastnú , alebo píšeš o mne. A najlepšie by bolo pre autorku , keď už potapa sa jej loď , keby najde sa uplne neznámi človek , podá jej ruku, a povie ,, VSTAŇ ,A POĎ ! .

@rado318 toto som tu davala viac x

TO VŠECHNO Z LASKY
dokument Čt1 o tyranych ženách

https://www.youtube.com/watch?v=X-uhLFz_4W4

..strašne sa mi pači tento dokument, baby to vydržali 17 rokov a ta jedna 10rokov, kym si jej muž nenašiel.milenku a ona spala zatial na nafukovačke v obyvačke...
Zlate pravidlo plati:
Po prvej facke odist, tito ludia, čo dlhodobo dostavaju bitku, toto pravidlo neuviedli do života, preto uviazli vo vzťahu, kde davaju nové a nové šance na bitku

enmery
1. okt 2025
@karolinakr

TO VŠECHNO Z LASKY

..strašne sa mi pači tento dokument, baby to vydržali 17 rokov a ta jedna 10rokov, kym si jej muž nenašiel.milenku a ona spala zatial na nafukovačke v obyvačke...
Zlate pravidlo plati:
Po prvej facke odist, tito ludia, čo dlhodobo dostavaju bitku, toto pravidlo neuviedli do života, preto uviazli vo vzťahu, kde davaju nové a nové šance na bitku

@karolinakr No tento dokument som videla už niekoľkokrát. Je to sila!A povinne by sa mala pozrieť každá žena.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
anonym_616734
1. okt 2025

@cacianka proste, keď mi nadával do debilov( ako len príklad, to boli trefnejšie nadávky) tak som prvá spustila, keď som videla, že sa mu čosi nepáči, ,,Bože ja som debil, prepáč, ako možem byť taký debil debilný, najdebilovatejši,, a to ho ukludnilo, dokonca sa rehotal.
Potreboval byť boss, tak bol, každý deň som mu to povedala aj 3x a bol kľud.
Týmto klamaním seba a jeho mi trochu pustil uzdu, občas sa stalo, že si potreboval buchnúť aj tak, ale to boli len facky, nie kopanie na zemi..
No a áno ako píše Karolína, kedže spať uz so mnou nechcel( stále som bola nakazená) tak stratil o mňa záujem a vtedy som podala o rozvod.
Oni to naozaj robia ,,z lásky,,keď toho druhého chcú iba pre seba, musia ho ovládať a ubližovať mu.

karolinakr
1. okt 2025
@anonym_616734

@cacianka proste, keď mi nadával do debilov( ako len príklad, to boli trefnejšie nadávky) tak som prvá spustila, keď som videla, že sa mu čosi nepáči, ,,Bože ja som debil, prepáč, ako možem byť taký debil debilný, najdebilovatejši,, a to ho ukludnilo, dokonca sa rehotal.
Potreboval byť boss, tak bol, každý deň som mu to povedala aj 3x a bol kľud.
Týmto klamaním seba a jeho mi trochu pustil uzdu, občas sa stalo, že si potreboval buchnúť aj tak, ale to boli len facky, nie kopanie na zemi..
No a áno ako píše Karolína, kedže spať uz so mnou nechcel( stále som bola nakazená) tak stratil o mňa záujem a vtedy som podala o rozvod.
Oni to naozaj robia ,,z lásky,,keď toho druhého chcú iba pre seba, musia ho ovládať a ubližovať mu.

@anonym_616734 čo ti dal vztah s ním?
to bol normalny obyčajny chalan, pracujuci Slovak, ktory sa utrhol z reťaze? ja som.takeho ešte nestretla, nebola vo vzťahu...alebo sa mi oni vyhýbajú, alebo ja im, nejavia taketo typy o mňa zaujem a keby aj, tak rozchod po prvej bitke
Jeho rodičov si poznala? otec tam bil matku? zkadial mal taketo moresy?

karolinakr
1. okt 2025

este tu bolo napisane - dostupna na sex vo dne v noci, ženy prečo si to robite a nechate takto dupat po sebe? ono by sa to v nejakom inom štáte klasifikovalo ako znásilnenie

anonym_616734
1. okt 2025
@karolinakr

@anonym_616734 čo ti dal vztah s ním?
to bol normalny obyčajny chalan, pracujuci Slovak, ktory sa utrhol z reťaze? ja som.takeho ešte nestretla, nebola vo vzťahu...alebo sa mi oni vyhýbajú, alebo ja im, nejavia taketo typy o mňa zaujem a keby aj, tak rozchod po prvej bitke
Jeho rodičov si poznala? otec tam bil matku? zkadial mal taketo moresy?

@karolinakr som silný človek po takejto skúsenosti, vážim si kľud, pohodu, všetkých dobrých ľudí a úplne jednoduché veci.
Bol slovák, jeho otec bol tyran, bil deti aj svoju ženu.

anonym_616734
1. okt 2025
@karolinakr

este tu bolo napisane - dostupna na sex vo dne v noci, ženy prečo si to robite a nechate takto dupat po sebe? ono by sa to v nejakom inom štáte klasifikovalo ako znásilnenie

@karolinakr keby som mu nedala, dostala by som po papuli, že mám niekoho iného, vymyslel by si veci čo sa ti nesnívalo..
Ak si to nezažíla nepochopíš

karolinakr
1. okt 2025
@anonym_616734

@karolinakr som silný človek po takejto skúsenosti, vážim si kľud, pohodu, všetkých dobrých ľudí a úplne jednoduché veci.
Bol slovák, jeho otec bol tyran, bil deti aj svoju ženu.

@anonym_616734 on to mal potom z domu a si štastne rozvedená, dúfam, že sa ti necnie za ním

anonym_616734
1. okt 2025

Áno, určite sa mi necnie🤣

anonym_1890f0
1. okt 2025
@anonym_616734

@karolinakr keby som mu nedala, dostala by som po papuli, že mám niekoho iného, vymyslel by si veci čo sa ti nesnívalo..
Ak si to nezažíla nepochopíš

@anonym_616734 je mi ľúto, čo si prežívala, to sa ťažko čo len číta. Prečo si neutiekla po prvej facke? Nemala si kam? Nepodala trestné oznámenie, bála si sa?

rado318
1. okt 2025
@anonym_616734

@cacianka áno, žiaľ trvalo dlhšie kým som našla tento sposob, bola som aj v nemocnici ako ma dobil, pochopila som, že cesta tadiaľ nevedie, čim viac som oponovala, tým bolo viac bitky a už som to nezvládala, keď som to hrala na lásku a poslúchala tak ho nič nedráždilo a nemal potrebu ma ,,vychovávať,,
Musela som byť tiež dostupná na sex vo dne v noci, pomohlo mi, že som si vymyslela ženské problémy, skor pohlavnú chorobu(chlamýdie) vedel že ich mohol priniesť len on, no to sa mu to hnusilo, že som ,,bola nakazená,,
Veľa drobností mi zachraňovalo kožu, neplatí to na kazdého magora jasné

@anonym_616734 bože 😔😔😔💔fuuu

rado318
1. okt 2025
@karolinakr

TO VŠECHNO Z LASKY

Zlate pravidlo plati:

@karolinakr Prajem jesenný večer pokojný, až ťažko sa to číta 😔 , veľmy ťažko, no autorka musí čím skôr od neho preč !! . Ja som sa 11 rokov snažil neodísť 😔, a z toho posledných 6 rokov som v obyvačke spal , najivne dúfajúc ,veriac že sa to zlepší, je mi ľúto že vzťah nám nevydržal.

rado318
1. okt 2025

Muž ktorý položí ruku na ženu, okrem poláskania či objatia , to nie je chlap, ale LEN muž , zasluži si kazajku kožennú , ak udrieť chce, rovného sebe nech si pohľadá , a nie biť tam odkiaľ rany sa mu nevrátia.

rado318
1. okt 2025

Prepáčte prosím , nie som tu dlho , a možno divne moj ktorýkoľvek prispevok znie , no ja dáko hodne silno ťažko takéto veci nesiem💔💔 . Som proste bábovka 😌. Autorka , nemá zmysel dobrovoľne trpieť, ak možnosť máš tak pobaľ sa aj hneď, lebo je jedno na akeho "dobráka" sa tvoj muž zajtra premení, už ťa týra , a to sa pokiaľ neodídeš ak máš možnosť, nikdy nezmení. Môže ti povedať čo len chce, muž chlap , by mal zvladnuť s úctou k žene všetky situacie.

anonym_616734
2. okt 2025
@anonym_1890f0

@anonym_616734 je mi ľúto, čo si prežívala, to sa ťažko čo len číta. Prečo si neutiekla po prvej facke? Nemala si kam? Nepodala trestné oznámenie, bála si sa?

@anonym_1890f0🫶
utekala som skoro vždy, ale byt bol moj, takže som sa vracala a on sa vysťahovať nechcel, nasledoval plač a prosenie o odpustenie a chvíľu bolo dobre.. a tak dokola.
Podala som trestné oznámenie, bolo to tvrdenie proti tvrdeniu, navštívili susedov a tí nič nepočuli, tak ho len napomenuli a že máme sa ukludniť.
Vedel, že som u kamarátky a keď som nechcela, aby ona mala problémy tak sa to utriaslo.
Hambila som sa za tú situáciu a hladala som riešenie ako sa ho zbaviť nadobro a to chcelo čas a príležitosť.
Mal dve tváre, vedel byť aj láskavý a starostlivý, bol veľmi oblúbený, nikto by do neho nepovedal čo vyvádza za zavretými dverami, bola som zmetená

Strana
z3