icon

Ako upokojiť prehnané správanie detí pri návšteve?

17. máj 2025

Kde som urobila chybu? Máme návštevu a moje deti sú ako odtrhnuté z reťaze. Hlučné, stavajú sa sa na hlavu, skáču po gauči, upútavajú na seba pozornosť… pritom je tu ich babka a venuje sa len im! Už som aj dcére (6r) povedala, že na seba nemusí upozorňovať, babka ju vidí. Nič nepomáha, mne sa od nervov trasie žalúdok a babka je vycucaná, vidím na nej a je mi to extrémne ľúto. Čo môžem urobiť inak a ako tomu predchádzať?

Strana
z2
mamamasama
17. máj 2025

Úplne normálne správanie. Skús im ponúknuť kreslenie. Nech babke niečo pekné namaľujú, alebo nech si s ňou čítajú. Alebo ich zober do kuchyne a upečte babke muffinky. Mozno ešte prechadzka? To by ich mohlo na chvíľu upokojiť.

autor
17. máj 2025
@mamamasama

Úplne normálne správanie. Skús im ponúknuť kreslenie. Nech babke niečo pekné namaľujú, alebo nech si s ňou čítajú. Alebo ich zober do kuchyne a upečte babke muffinky. Mozno ešte prechadzka? To by ich mohlo na chvíľu upokojiť.

@mamamasama Boli sme vonku asi 2 hodiny. Vreskot, kvikot, ručenie…. Obaja na seba strhávali pozornosť (3r a 6r). Večer sme sa hrali s korálkami, teraz som im zapla rozprávku na ukľudnenie, napriek tomu pri nej nedokážu 5minút sedieť, už som asi 5x úplne nervovo vykypela. Akoby som ich pustila z klietky a boli totálne nevychovani…. Hanbím sa 😫

mamamasama
17. máj 2025

Vôbec to tak nie je. Absolútne sa týmto netráp. Sú to malé deti, ľúbia babku a predvádzajú sa. Robia to takmer všetky. Nič zlé si neurobila. 🙂 Skôr mam pocit z teba, že cítiš v sebe nejaký tlak, aby sa správali pred babkou dokonalo a vychovane. Možno máš v sebe niečo z detstva, čo nemáš spracované. Mohla si ty takto vyvádzať, prejavovat emocie, alebo ti mama povedala, ze takto sa slušne deti nesprávaju? Mozno sa to podvedome vrátilo a mas pocit, ze si pred mamou zlyhala, lebo deti sa nesprávajú tak, ako by sa to pacilo jej.Naozaj si myslim, ze je to viac o tebe, ako o deťoch. Oni sa spravaju uplne normalne a primerane svojmu veku.

pinkgirl
17. máj 2025

U nás paradoxne deti najviac počúvali keď boli s babkou úplne samé - bez nás rodičov aj doma aj na ihrisku či prechádzke. Vtedy boli spokojní, vedeli že babka sa im plne venuje, nikdy nič nevyparatili. Akonáhle bolo v miestnosti vuac dospelých, tak sa začali naťahovať.

marca12
17. máj 2025

Je to uplne normalne spravanie deti. Deti takto reaguju na navstevy. Nemusis sa za ne hanbit. Normalny clovek pochopi a nebude ich sudit na zaklade jednej navstevy. Ja teda deti nemam,ale mame v rodine kopu deti a ozaj sa takto spravaju. Mne sa to paci,ze su zive a nie utiahnute niekde v kute.

marca12
17. máj 2025
@pinkgirl

U nás paradoxne deti najviac počúvali keď boli s babkou úplne samé - bez nás rodičov aj doma aj na ihrisku či prechádzke. Vtedy boli spokojní, vedeli že babka sa im plne venuje, nikdy nič nevyparatili. Akonáhle bolo v miestnosti vuac dospelých, tak sa začali naťahovať.

@pinkgirl Ano presne tak to je,ked si same s dospelym,tak su kludnejsie. Akonahle je viacej dospelych tak sa predvadzaju.

kabinka11
17. máj 2025

Viaceré píšete, že je to v poriadku. Autorke to zjavne vadí, asi aj babke to vadí a mne by to tiež vadilo. Moja mladšia toto tiež skúšala, ja som ju poslala do izby s tým, že keď sa ukludní, nech príde. A veru pomohlo. Za mňa toto neprešlo, aby sa deti správali ako opice s prepáčením.

mamamasama
17. máj 2025
@kabinka11

Viaceré píšete, že je to v poriadku. Autorke to zjavne vadí, asi aj babke to vadí a mne by to tiež vadilo. Moja mladšia toto tiež skúšala, ja som ju poslala do izby s tým, že keď sa ukludní, nech príde. A veru pomohlo. Za mňa toto neprešlo, aby sa deti správali ako opice s prepáčením.

@kabinka11 Čo je to za detstvo, keď ani doma deti nemôžu byť same sebou? Majú 3 a 6 rokov. Tu nikto nepíše o obchode, návšteve lekára, či reštaurácie, ale o správaní sa doma. Trestať ich za to, že sú deti? Nedovoliť im byť veselé, šťastné a pojašené? Vieš ako toto ovplyvní ich budúcnosť? Nezakazuj im byť deťmi. Je mi veľmi ľúto tvojej dcérky

viestta
17. máj 2025
@mamamasama

@kabinka11 Čo je to za detstvo, keď ani doma deti nemôžu byť same sebou? Majú 3 a 6 rokov. Tu nikto nepíše o obchode, návšteve lekára, či reštaurácie, ale o správaní sa doma. Trestať ich za to, že sú deti? Nedovoliť im byť veselé, šťastné a pojašené? Vieš ako toto ovplyvní ich budúcnosť? Nezakazuj im byť deťmi. Je mi veľmi ľúto tvojej dcérky

@mamamasama byt pojasene a vytesene neznamena, ze mozu skakat po gauci, okrem toho, ze mozu znicit gauc si mozu aj ublizit a to je horsie

mamamasama
17. máj 2025
@viestta

@mamamasama byt pojasene a vytesene neznamena, ze mozu skakat po gauci, okrem toho, ze mozu znicit gauc si mozu aj ublizit a to je horsie

@viestta Lebo, čo? Rozvíria ti prach? Tých 15 kg ti zničí gauč? Neboj, keď unesie teba, zvládne aj jašiace sa deti. Nenicia nábytok, neubližujú si. Nevidim problem. To len vy, stare tetky vzdy pivazujete detské správanie ako neprimerane.

viestta
17. máj 2025
@mamamasama

@viestta Lebo, čo? Rozvíria ti prach? Tých 15 kg ti zničí gauč? Neboj, keď unesie teba, zvládne aj jašiace sa deti. Nenicia nábytok, neubližujú si. Nevidim problem. To len vy, stare tetky vzdy pivazujete detské správanie ako neprimerane.

@mamamasama doplnila som

anna777115
17. máj 2025

Nie,treba ich nechať rozbiť celý dom, aby mohli byť samé sebou. Preboha, veď každý človek musí vedieť odkiaľ pokiaľ. Veď šesťročné dieťa je predškolák,alebo školák a to aj v vo vzdelávacích inštitúciách si môžu robiť čo chcú!? Veď, všade platia nejaké pravidlá, podľa ktorých sa musia správať. Treba deti učiť od mala že sloboda jednotlivca končí tam, kde začína sloboda druhého človeka.

mamamasama
17. máj 2025
@anna777115

Nie,treba ich nechať rozbiť celý dom, aby mohli byť samé sebou. Preboha, veď každý človek musí vedieť odkiaľ pokiaľ. Veď šesťročné dieťa je predškolák,alebo školák a to aj v vo vzdelávacích inštitúciách si môžu robiť čo chcú!? Veď, všade platia nejaké pravidlá, podľa ktorých sa musia správať. Treba deti učiť od mala že sloboda jednotlivca končí tam, kde začína sloboda druhého človeka.

@anna777115 Stále sa bavíme o domácnosti, nie o inštitúciách. Fakt si nedokážem predstaviť, aby som terorizovala vlastné deti len preto, že sú detmi. 🤦🏻‍♀️

anna777115
17. máj 2025
@mamamasama

@anna777115 Stále sa bavíme o domácnosti, nie o inštitúciách. Fakt si nedokážem predstaviť, aby som terorizovala vlastné deti len preto, že sú detmi. 🤦🏻‍♀️

@mamamasama Ty, to nazyvaš terorezivanie a ja výchova. Tie deti môžu terorizovať svoju maminu a babku?

viestta
17. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama terorizovat je hadam nieco ine ako vychovavat a urcovat hranice.

mamamasama
17. máj 2025
@viestta

@mamamasama terorizovat je hadam nieco ine ako vychovavat a urcovat hranice.

@anna777115
Jasné, aj dve tri po riti nazývate výchova. Je mi úprimne ľúto vašich detí. Domov má byť šťastné miesto. Nedivte sa, že sa vám v puberte zatvoria do izieb, z ktorých nevylezú len preto, lebo nemôžu byť vo svojom vlastnom dobe same sebou. Ale to už je buď o vašej nevedomosti, alebo len jednoducho ignorácii ich pocitov. Lebo dôležité je "kým budeš žiť pod mojou strechou
...",že? Nie to, ako sa cítia vaše deti. ✌🏻

anna777115
17. máj 2025
@mamamasama

@anna777115
Jasné, aj dve tri po riti nazývate výchova. Je mi úprimne ľúto vašich detí. Domov má byť šťastné miesto. Nedivte sa, že sa vám v puberte zatvoria do izieb, z ktorých nevylezú len preto, lebo nemôžu byť vo svojom vlastnom dobe same sebou. Ale to už je buď o vašej nevedomosti, alebo len jednoducho ignorácii ich pocitov. Lebo dôležité je "kým budeš žiť pod mojou strechou

@mamamasama Ja, mám jednu dcéru a nikdy v živote som jej nedala výchovnú na rit a predstav si že dokázala pochopiť, čo sa patrí a nepatrí, od kiaľ a pokiaľ môže zájsť aby nenarušila osobnú slobodu a pohodu svojim najbližším. Ver mi, že výchovou sa to dá docieliť aj bez telesných trestov, ktorých nie som zástancom.

viestta
17. máj 2025
@mamamasama

@anna777115

@mamamasama ty si si tie dve po riti z palca vycucala? Vsak nikto tu o nich nepise len ty. A pravidla sa daju nastavit aj inac ako bitkou alebo vyhananim deti do izieb. Aj vychova moze byt v inom mode ako v mode trestov.

mamamasama
17. máj 2025
@viestta

@mamamasama ty si si tie dve po riti z palca vycucala? Vsak nikto tu o nich nepise len ty. A pravidla sa daju nastavit aj inac ako bitkou alebo vyhananim deti do izieb. Aj vychova moze byt v inom mode ako v mode trestov.

@viestta Radšej sa trošičku dovzdelaj, namiesto toho nesutáleho sedenia na MK. Šport by tiež prospel. Budeš pozitívnejšia a chápavaješia. Posielam lásku. Hlavne tvojim detom. ♥️

aurora33
17. máj 2025
@mamamasama

@anna777115

@mamamasama 😂😂😃😃😃😃

anna777115
17. máj 2025
@viestta

@viestta Zrejme slovo výchova vyvoláva u nej predstavu telesného trestu, alebo skúsenosť s ním, ktovie. Pravidlá, predsa musia dodržiavať všetci, nikto si nemôže robiť čo chce, veď to by bola anarchia. Ja, chápem vzdor u batoliat, ale nedokázat vysvetliť šesťročnému dieťaťu, že toto už nie , je pre mňa nepochopiteľné. A to sa dá vysvetľovaním a výchovou docieliť výsledky, aj u detí s diagnózami, aj tie musia mať nejaký režim a nastavené pravidlá.

mk1111111111
17. máj 2025
@mamamasama

@viestta Radšej sa trošičku dovzdelaj, namiesto toho nesutáleho sedenia na MK. Šport by tiež prospel. Budeš pozitívnejšia a chápavaješia. Posielam lásku. Hlavne tvojim detom. ♥️

@mamamasama este ze nechodis k nam na navstevu, prisla by si s takymi detmi len raz. Doma nech Ti vyskocia aj na hlavu, ak myslis, ze je to spravne. Kazdy notmalny taky nazor nema.

viestta
17. máj 2025
@mamamasama

glade22
17. máj 2025

Všetky deti potrebujú hranice...vďaka nim sa cítia bezpečne. Deti, čo môžu všetko, nemajú žiadny záchytný bod fungovania vo svete...vedie to k rôznym psychickým poruchám.
Dospelí sú tí, ktorí tie hranice určujú, nie deti. My sme tí, ktorí ich majú naučiť fungovať vo svete.
Takéto správanie by som netolerovala.

kabinka11
17. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama moja dcéra je už dospelá, a čuduj sa svete nemá žiadnu traumu z toho. Keď sme boli sami doma, tak si predstav, že aj bunkre si robili v obývačke, nechýbalo im nič, ale aby sa pred návštevou správali ako opice, tak to zas nie. Aj keď by to bola babka.

tykat
17. máj 2025

Chodte von, aspon na hodku-dve.

kabinka11
17. máj 2025
@glade22

Všetky deti potrebujú hranice...vďaka nim sa cítia bezpečne. Deti, čo môžu všetko, nemajú žiadny záchytný bod fungovania vo svete...vedie to k rôznym psychickým poruchám.
Dospelí sú tí, ktorí tie hranice určujú, nie deti. My sme tí, ktorí ich majú naučiť fungovať vo svete.
Takéto správanie by som netolerovala.

@glade22 úplne presne, mam ten istý názor.

elzu
17. máj 2025

Pravidla nejsou trest, neni treba mit pocit, ze kdyz nastavujeme pravidla dite tim o neco obirame, naopak pravidla jsou průvodci na ceste životem, davaji stabilitu a jistotu.
Pokud se pravidlo poruší, nasleduje adekvátní konsekvence. Neni to vzdy snadne, ale vyplati se to.

simona1306
17. máj 2025
@mamamasama

@anna777115

@mamamasama boze zas ty :D uz si mi chybala :D

marianarem
17. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama Tak mozno jasenie sa tvojich deti nema az take grady ako u niektorych inych. Moj si pri tom uz aj ruku zlomil, prave doma na gauci. O dva dni blbol rovnako aj so sadrou 🙂 Materialne skody ani neratam. Tiez som vzdy ako na ihlach. Nezakazujem uplne, ale usmernujem, lebo on vtedy fakt prestava byt opatrny, aj na seba, aj na veci okolo a proste stresuje ma to, lebo musim zanho davat pozor ja.

Strana
z2