Ako vážne brať manželovo klamstvo?
Ahojte chcela by som sa opytat nezainteresovaných ludi na názor. Prisla som manželovi na klamstvo ohľadne tipovania zápasov. Nie je gambler, ani nic podobne. Celkom dobry muž aj otec. Len v minulosti zvykol klamať lebo nechcel znášať následky a je to skor typ ze sa nechce rozprávať o problémoch sam od seba. Ja klamstvá neznesiem, na tipovanie sme sa dohodli ze kludne ked chce nech dava ako uzná za vhodne ale nech mi to povie. Predsa su to nase spoločne financie a mozeme to spolu aspon sledovať a tešiť sa ci to vyjde alebo nie. A sľúbil teda ze mi povie. Lenže co čert nechcel nahodou som nasla listok. Ospravedlnil sa s tým, ze mi to chcel povedat az ked bude vediet ci vyhral alebo nie. Pre mna velmi blbá výhovorka. Očakávam, ze ked nieco sľúbi dodrží to.
No a prosim o názor, ako sa k tomu postaviť. Zatial som sa nastavila tak ze sa budem viac venovať sebe aj na úkor poriadku varenia atd. Tiez asi bude nejaka pauza od sexu, velmi mi ubližuje ked klame aj ked je to pre niekoho hlúposť mne ide o dodržanie toho slova. Zažil niekto podobnú situáciu? Prosim anonymy, ktoré by si radi kopli nech si nájdu inú tému rada by som citala iba k veci. Dakujem
Ja som v tejto téme dosť prísna. Vyrastala som s otcom ktorý prehrával peniaze a hádky každý týždeň. Ja by som netolerovala ani 10 e týždenne keby tipoval. Začína to malými sumami a skončí to gamblerstvom, finančnou neverou a nedôverou.
Mám kolegyňu, ktorá to berie v pohodičke, však “len 30 e mesačne minie” pričom reálnu sumu ani nevie a sama pred sebou si to vnútorne obhajuje. Pritom majú na pláne brat hypo a neuvedomuje si, že im hypo ani nemusia dať a stačí, že posiela na tipos 20-30 e je to rizikový klient. Dobre, vás sa toto týkať nemusí, ale aj tak zostáva, že je to riziko vzťahu mať takýto koníček, navyše už klame, tak to niečo značí
Ahoj, tu anonym.
Nie som fanusik trestania dospelých ludi. Za mna robíš z komára somara.
Ja by som mala velký problém už s tým samotným tipovanim. Máš prehlad o spolocnych peniazoch? Určite to bolo len raz?
@barka1 ja ho nechcem trestať ale nejako sa k tomu postaviť musim a neviem ako. Nie som ochotná robit ústupky pre niekoho, kto ma klame napriek dohode. Mne nevadi ze si staví raz za cas vadi mi ze vedome klamal. Prehľad o spoločných peniazoch mam keby chcem viem všetky hesla aj do bankového uctu ale nekontrolujem to. Nechodím mu do veci tak ako ani on mne. No ci to bolo iba raz nemam istotu teraz keďže viem ze mu nerobí problem klamať.
@barka1 ja ho nechcem trestať ale nejako sa k tomu postaviť musim a neviem ako. Nie som ochotná robit ústupky pre niekoho, kto ma klame napriek dohode. Mne nevadi ze si staví raz za cas vadi mi ze vedome klamal. Prehľad o spoločných peniazoch mam keby chcem viem všetky hesla aj do bankového uctu ale nekontrolujem to. Nechodím mu do veci tak ako ani on mne. No ci to bolo iba raz nemam istotu teraz keďže viem ze mu nerobí problem klamať.
@anonym_autor sex je ustupok?
Ja som v tejto téme dosť prísna. Vyrastala som s otcom ktorý prehrával peniaze a hádky každý týždeň. Ja by som netolerovala ani 10 e týždenne keby tipoval. Začína to malými sumami a skončí to gamblerstvom, finančnou neverou a nedôverou.
Mám kolegyňu, ktorá to berie v pohodičke, však “len 30 e mesačne minie” pričom reálnu sumu ani nevie a sama pred sebou si to vnútorne obhajuje. Pritom majú na pláne brat hypo a neuvedomuje si, že im hypo ani nemusia dať a stačí, že posiela na tipos 20-30 e je to rizikový klient. Dobre, vás sa toto týkať nemusí, ale aj tak zostáva, že je to riziko vzťahu mať takýto koníček, navyše už klame, tak to niečo značí
@anonym_0faefe mne nevadi samotné stávkovanie. Vadi mi ze porušil dohodu. V manželstve mame byt dvaja a spoločne rozhodovať o veciach. Napr by mi povedal ze idem dalsi tyzden podať zápasy dobre? Potom mozeme spolu pozerat ako to dopadne. A ja by som bola rada zw mi to povedal. Teraz mozem si ne lámať hlavu co vsetko mi este zatajil a chudáka ho obvinim aj z nevery len za to ze je blbec
@anonym_autor sex je ustupok?
@barka1 tak som to nemyslela. Samozrejme nechcem sex ked sa hádame o tom on vie. Ústupok som myslela v zmysle, ze nebudem mat doma na 100% vsetko urobené ked ma klame a radsej pojdem na kavu alebo si zacvičiť a venovať ten cas sebe
Toto nechápem, nevadí ti stávkovanie ale vadí ti že nestavkoval a nepozeral zápasy s tebou. A on nemá právo robiť niečo aj sám? Síce nie som zástanca toho stávkovania, ale to ti musí oznámiť aj keď si ide dať kúpeľ? Tak stávkuj sama, cez mobil a kukaj zápasy.
"celkom dobry manzel"? To co si mam predstavit.
Ty si nasla jeden listok - ktovie kolko penazi ide z rodinneho rozpoctu do tohto jeho tipovania. A vzhladom na to ze nepovie pravdu, mala by som s tym vazny problem.
Toto nechápem, nevadí ti stávkovanie ale vadí ti že nestavkoval a nepozeral zápasy s tebou. A on nemá právo robiť niečo aj sám? Síce nie som zástanca toho stávkovania, ale to ti musí oznámiť aj keď si ide dať kúpeľ? Tak stávkuj sama, cez mobil a kukaj zápasy.
@anonym_0faefe ide mi o dohodu, ktorú sme mali my dvaja s manželom medzi sebou. Ano chcem vediet ked stavkuje pretože su to nase spoločne peniaze a chcem mat prehľad ci je to kazdy tyzden alebo raz za mesiac.
@anonym_0faefe môže robit sam co chce. Ale aktivity, co v najhoršom scenári neovplyvňujú mna a nase deti
@barka1 tak som to nemyslela. Samozrejme nechcem sex ked sa hádame o tom on vie. Ústupok som myslela v zmysle, ze nebudem mat doma na 100% vsetko urobené ked ma klame a radsej pojdem na kavu alebo si zacvičiť a venovať ten cas sebe
@anonym_autor a to akoze Tvoje riesenie je ze "ked ma manzel klame, budem sa venovat viac sebe." To co je? Akoze riesenie Vasho problemu ci co...?
"celkom dobry manzel"? To co si mam predstavit.
Ty si nasla jeden listok - ktovie kolko penazi ide z rodinneho rozpoctu do tohto jeho tipovania. A vzhladom na to ze nepovie pravdu, mala by som s tym vazny problem.
@anonym_f3be28 no teraz som nahnevaná tak som ho neopisala v pozitívnom svetle. Ved to ze nasla som listok. Bohvie ci by mi neskôr povedal. Ide mi o princíp ze porušil dohodu a neviem co teraz s tým. Nechce sa mi hadat
@anonym_autor a to akoze Tvoje riesenie je ze "ked ma manzel klame, budem sa venovat viac sebe." To co je? Akoze riesenie Vasho problemu ci co...?
@anonym_f3be28 tak rada si necham poradit co by si urobila. Ano nechce sa mi na neho kričať ani sa s ním hádať ani vyhrážať. Chcem sa venovať sebe a neviem co od toho čakám iba nechcem byt zavretá doma ked z toho nic nemam
@anonym_f3be28 ako mam teraz vediet, ci je toto jedine klamstvo? Ci ked bol v práci bol naozaj tam. Co mu mam teraz začať snorit vo veciach? To uz o čom je taký vzťah. Hnevá ma, ze si to neuvedomil pred tým ake následky ma aj mozno nevinne klamstvo
@anonym_autor Ak ti to nevadi, potom nerozumiem preco ti musi hlasit kazdu stavku ako male decko.
@anonym_autor Ak ti to nevadi, potom nerozumiem preco ti musi hlasit kazdu stavku ako male decko.
@beata_k citala si príspevok? Vadi mi to klamstvo.
Nie je tvoj syn aby si ho vychovavala a trestala. Sex nie je cukrík ani platidlo. Tvoj muž je gambler začína to stávkovanim zrebmi a on line hraním napríklad poker. Takýto ľudia klamu je to súčasť závislosti. Tym že ho budeš trestať dosiahnes to že bude ešte viac zatĺkať. Skôr sa skús sústrediť na iné veci a teda či nezmiznú peniaze a ako ste na tom s účtami a aby nenarobil dlhy. Či nemá účty v nejakých hráčskych skupinách a podobne. Vyhrážanie a vynucovanie sľubov nepomôže. Musíte sa porozprávať ako túto vec riešiť tak aby ste neprišli o peniaze a k dlhom. A tiež či je ochotný s tým úplne prestať ak nie či je ochotný si priznať problem a liečiť sa. Skús sa poradiť v nejakých skupinách na nete alebo u nejakého odborníka na túto závislosť
@beata_k nie som sekera ak je to jeho koníček kludne nech to robi ale su to aj moje peniaze takze by som mala mat prehľad. A je svojprávny ked mi o tom nechcel vravieť mal mi povedat ze mi to hlásiť nebude.
@anonym_autor Aj ja by som ti klamala keby si zo mna robila male decko. Nechaj ho a nekontroluj.
@beata_k takze ty ked sa na niečom dohodneš s mužom on ti nieco sľúbi a potom zistíš ze klamal tak to necháš tak?
@beata_k nie som sekera ak je to jeho koníček kludne nech to robi ale su to aj moje peniaze takze by som mala mat prehľad. A je svojprávny ked mi o tom nechcel vravieť mal mi povedat ze mi to hlásiť nebude.
@anonym_autor A mohol si dovolit s tebou nesuhlasit? Nerobila by si cirkus? A teraz ruku na srdce. Tak bud mu veris ohladom nakladania s majetkom alebo nie.
Príbeh z našej rodiny. Tak nevinne pred rokmi začal aj môj svokor ved boli stare peniaze a ved len typnem nejaký ten zápas ved to je len 5 korún vtedy 10 korun od roku 1990 hraje neprestajne s malými prestavkami a po stavkovaní už mu bolo malo začal hadzať do automatu. Prehral obrovske peniaze aj prestavkoval. Moja svokra to nezvladla psychický a dostala ťažku mozgovu príhodu po ktorej do mesiaca v kome zomrela.Takže nie nieje to len troch tak sa to začina. Aj u našej susedky u jej muža to tak nevinne začalo už ked to zistila narobil mega dlhy donendavna ešte splacala. A vieš čo urobil ON jej manžel obesil sa takže nie nie je to o zopar šupoch.Narobi dlhý a budu to aj tvoje dlhý.Takže na to si daj sakra pozor aby TI neostali oči pre plač.Môj svokor bol aj na liečeni a nič absolutne nič raz nepomohlo odišiel sám odtiaľ.
Nie je tvoj syn aby si ho vychovavala a trestala. Sex nie je cukrík ani platidlo. Tvoj muž je gambler začína to stávkovanim zrebmi a on line hraním napríklad poker. Takýto ľudia klamu je to súčasť závislosti. Tym že ho budeš trestať dosiahnes to že bude ešte viac zatĺkať. Skôr sa skús sústrediť na iné veci a teda či nezmiznú peniaze a ako ste na tom s účtami a aby nenarobil dlhy. Či nemá účty v nejakých hráčskych skupinách a podobne. Vyhrážanie a vynucovanie sľubov nepomôže. Musíte sa porozprávať ako túto vec riešiť tak aby ste neprišli o peniaze a k dlhom. A tiež či je ochotný s tým úplne prestať ak nie či je ochotný si priznať problem a liečiť sa. Skús sa poradiť v nejakých skupinách na nete alebo u nejakého odborníka na túto závislosť
@sova7 s tým sexom som to nemyslela ako trest blbo to vyznelo. On si mysli zw ked sa ospravedlní tak je vsetko ok a ja zabudnem tak rychlo ako on. Viem ze nie je moj syn a nechcem ho vychovávať len sme sa na niečom dohodli. Pre mna stávkovanie nie je sranda ale som ochotná to tolerovať ako koníček za istých pravidiel napr ako naša dohoda.
už by som mu neverila - klamanie nikdy u neho neprestane.
Žila som s človekom, ktorý stávkoval, neskôr som zistila , že ma klamal aj v iných veciach a aj podvádzal. Na klamárov v hocijakom merítku mám silnú alergiu, zničilo to život na niekoľko rokov ,mali sne spolu žiaľ aj dieťa. Som rada, že už veľmi dlho patrí do minulosti. Môj terajší muž ma z tých sračiek dlho vysekával.
@anonym_autor Nedohadujem sa s nim na takych veciach. Nekontrolujem kazde euro.
@beata_k rozumiem, no u nas ta dohoda vyplynula z jednej hádky a zmierili sme sa s tým ze si budeme taketo veci vravieť. Ja neviem co bude o 10 rokov ale vela závislosti začínalo takto nevinne.
@anonym_autor ak chce mať ako koníček stávkovanie tak nech na to nepoužíva spoločne peniaze. Nech si z výplaty odloží časť na ktorej sa dohodnete a nič viac. Ak to dokáže nejaký čas takto funguvat a nesiahne na iné peniaze ok ak nie je to zavislost nie koníček. Tiež ak by s tým úplne prestal a vydržal nejaký čas ale zacne kupovať žreby bude nervozny mrzuty alebo zistíš že hovorí že nestavkuje a robí to aj tak potom to je závislosť
Žila som s človekom, ktorý stávkoval, neskôr som zistila , že ma klamal aj v iných veciach a aj podvádzal. Na klamárov v hocijakom merítku mám silnú alergiu, zničilo to život na niekoľko rokov ,mali sne spolu žiaľ aj dieťa. Som rada, že už veľmi dlho patrí do minulosti. Môj terajší muž ma z tých sračiek dlho vysekával.
@anonym_e735d6 chapem ta, tiez som mala jeden vzťah kde ma priateľ stale iba klamal a tiez som alergická na klamstvá z duše ich neznášam a preto to aj vyzera ze robim z komára somára. Lenže pre mna je dôvera alfa omega a ked niekto dokáže klamať na blbosti ako sa postaví k vážnej veci?
@beata_k rozumiem, no u nas ta dohoda vyplynula z jednej hádky a zmierili sme sa s tým ze si budeme taketo veci vravieť. Ja neviem co bude o 10 rokov ale vela závislosti začínalo takto nevinne.
@anonym_autor Z jednej hadky? Zena, jedoducho ti to tvoj muz odkyval aby uz ukoncil hadku. Viem si predstavit ako si do neho isla len aby ti to slubil. Ach jaj. Asi tolko k tomu.

Ahoj, tu anonym.
Nie som fanusik trestania dospelých ludi. Za mna robíš z komára somara.
Ja by som mala velký problém už s tým samotným tipovanim. Máš prehlad o spolocnych peniazoch? Určite to bolo len raz?