icon

Ako vyriešiť ochladnuté vzťahy so sestrou?

Dnes o 11:19

Pred pár rokmi sa mi stala nepríjemná udalosť. Mali sme nehodu a ja jediná som prežila. V aute bol aj môj priate (boli sme tam viacerí)ľ, avšak moja sestra nevedela, že s nám chodím. Bola to celkom medializovaná vec, bolo to aj v novinách, aj v TV, všade. Skončila som v nemocnici, hneď 2x operácia. Moja sestra prišla do nemocnice s výčitkami, prečo som jej nepovedala, že niekoho mám, že s ním chodím. Keďže v novinách písali nezmysly, prišiel za mnou redaktor z TV, či by som nedala k tomu vyjadrenie, aby sa veci uviedli na správnu mieru. Po porade s rodičmi som dala krátky rozhovor, tvár mi nebolo vidno. V TV to odvysielali ako "exkluzívny rozhovor", netuším prečo to tak nazvali. Ja som bola po operácii, v ťažkom psychickom a fyzickom stave, striedali sa mi tam lekári, policajti, vyšetrovatelia, jeho rodina, moja rodina, novinári, priatelia. Moja sestra prišla do nemocnice a kričala po mne, že môj priateľ nie je ešte ani pochovaný a koľko peňazí som zhrabla za exkluzívny rozhovor. Či to bolo 10 000 eur alebo viac. Vrieskala tam po mne ako zmyslov zbavená, ja som len plakala, nemohla som sa ani pohnúť a zliezla som z postele a odplazila som sa k vozíku na ktorom som chcela odísť z izby. Na krik prišiel do izby primár a prednosta a moju sestru dali vyviesť z nemocnice so zákazom vstupu. Ja som bola na tom veľmi zle, teplota mi stúpla na 39 stupňov... Nakoniec som musela poprosiť redaktora, aby zavolal mojej sestre a vysvetlil jej, že som žiadne peniaze nedostala.

Odvtedy ubehlo pár rokov. Ja to sestre nemôžem zabudnúť. Naše vzťahy ochladli. Nekomunikujeme spolu. Občas mi v alkoholickom opojení napíše nejakú nenávistnú správu. Ja už ani nereagujem. Ako by ste toto riešili vy?

Tých podrazov od sestry v tomto, ale aj inom období bolo omnoho viac.

zmrzlinka2021
Dnes o 12:09

@anonym_autor

Odpusti jej. Evidentne ste nikdy si neboli blizke ale ak bude snaha na oboch stranach, budete vediet korektne vychadzat a aj sa sem tam stretnut. Nemusite si byt the best friends, ale stale ste rodina. Je uplne OK jej nastavit hranice, ale neodstrihuj sa.

autor
Dnes o 12:10
@svetlonos

@anonym_autor
mne to skor pripada, ze tvoja sestra ma nejaky psychoproblem. Poporodnu depku chapem ale po rokoch? A ona sa dokaze opit tak, ze ti to po dlhom case vytkne? Tam je to uplne onaksie u nej. Pre nu to nebola banalita, ci iz s nim nieco mala alebo jej vadilo, ze si sa nezverila. Obydva dovody su chore.To sa spolubinak vobec nebavite ani ked nepije? Pije cadto? A vobec, takmer pridem o sestru a ona ma zje@e v nemocnici v blbom stave, lebo nevie o mojom frajerovi?
Ved supni na 2 A4ky jej psychovylevy za cely zivot a opytaj sa psychiatra, co by to mohlo byt.
Niebkolibzlobe a vysmechu ale bola by si v obraze. Manzel jrj ma asi tiez o zabavu postarane s nou, vsak? A samozrejme treba okolo nej chodit po spickach!
Takze - som presvedcena, ze tvoja sestra ma psycho dg aj ked neurcenu lekarom. Takto sa nik normalny nezachova. Este by som mala pochopenie, keby ten tvoj priatel bol jej manzel sucasntne. To si viem predstavit jej nasratost aj v nemocnici.

@svetlonos aj ja si to myslim, ale neviem aka. Ona ma apriori problem so mnou = so vsetkym. Od mojho detstva. Nenavist a hejty tam boli stale, ale vzdy ich zaobalovala. A potom to z nej islo... uz sa to nedalo zastavit. Je to zakerna osoba, smerom ku mne. Inak je relativne oblubena, spolocenska. A ano, pije a pije dost a casto. A ano, jej manzel s nou ma radost. Ale v ich okruhu ludi je to normalne a piju vsetci.

ivik4
Dnes o 12:13

A co ked bola vydata ? Mala ruky zaviazane a nemohla s nim nic mat ? Obdivujem ludi kt. By odpustili cloveku kt. Na Vas zjape ako nepricetny po tazkej autonehode a este roky Vam v alkoholickom opojeni pise nechutne spravy. Ja by som za nou nabehla zoci voci a vsetku zlobu jej vyprskla do ksichtu co si to dovoluje. Vtedy by sa mi konecne ulavilo lebo by som mala istotu ze sestra bude pocut pekne ako hnusne sa zachovala lebo si to vobec neuvedomuje. No chudak aj jej muz ak sa ospravedlnoval za nu. Viac by som ju nikdy nechcela vidiet a aj blokla vsade kde sa da, alkacku co sa nevie chovat.

zuzanita1609
Dnes o 12:14

Človek môže všelijako reagovať na krízové situácie. Niekto zamrzne, neprejaví nič. Iný má strach,obavy, plač, úzkosť a iný úplný opak hnev, krik, agresivita, útok. Ak ste si to nevysvetlili doteraz,už to nerieš, evidentne ste nemali dobrý vzťah už pred nehodou.

januska12323
Dnes o 12:17

Ja nerozumiem prečo sa s ňou vybavuješ. Prestala by pre mňa existovať a ak by sa niekto opýtal prečo pripomenula by som jej debilné správanie za blbosti.

autor
Dnes o 12:17
@ivik4

A co ked bola vydata ? Mala ruky zaviazane a nemohla s nim nic mat ? Obdivujem ludi kt. By odpustili cloveku kt. Na Vas zjape ako nepricetny po tazkej autonehode a este roky Vam v alkoholickom opojeni pise nechutne spravy. Ja by som za nou nabehla zoci voci a vsetku zlobu jej vyprskla do ksichtu co si to dovoluje. Vtedy by sa mi konecne ulavilo lebo by som mala istotu ze sestra bude pocut pekne ako hnusne sa zachovala lebo si to vobec neuvedomuje. No chudak aj jej muz ak sa ospravedlnoval za nu. Viac by som ju nikdy nechcela vidiet a aj blokla vsade kde sa da, alkacku co sa nevie chovat.

@ivik4 takto ti poviem. Je dost starsia odo mna, o dost.. a ano, ona mala s niekym vztah, ale moj priatel to nebol. A viem s kym samozrejme. Vsetci vieme, ze s nim mala vztah dlhe roky. Aj ja, aj mama. Jej muz o tom nevie. A manzelka dotycneho.. ale preco sa takto zachovala ku mne, sa nikdy nedozviem.

petamich
Dnes o 12:19

A teraz co vlastne riesime? Nejako nerozumiem pointe - evidentne ste nemali, nemate a nebudete mat blizky a pekny vztah. Sestra ktovie ake mala dovody, ze na teba naziapala, asi si myslela, ze si majland zarobila. Ale teraz co vlastne riesis a chces vyriesit?

domkakvet
Dnes o 12:19

@anonym_autor tvoja sestra nema zaujem o to aby sa veci urovnali, ked nadalej robi prieky, tak nemas co riesit.

autor
Dnes o 12:21
@petamich

A teraz co vlastne riesime? Nejako nerozumiem pointe - evidentne ste nemali, nemate a nebudete mat blizky a pekny vztah. Sestra ktovie ake mala dovody, ze na teba naziapala, asi si myslela, ze si majland zarobila. Ale teraz co vlastne riesis a chces vyriesit?

@petamich ak das rozhovor do TV, mas za to peniaze? Aj ako poskodena? Exkluzivny rozhovor z nehody je za peniaze? To mi hlava neberie.

oliolijanka
Dnes o 12:26

@anonym_autor A rodicia ostatnych, co neprezili za tebou nechodili?

marca12
Dnes o 12:27
@anonym_autor

@marca12 v akej ťažkej situácii bola ona?

@anonym_autor poporodna depresia nie je ziadna sranda

autor
Dnes o 12:28
@marca12

@anonym_autor poporodna depresia nie je ziadna sranda

@marca12 2,5 roka od narodenia dietata? Mala poporodnu depresiu?

autor
Dnes o 12:28
@oliolijanka

@anonym_autor A rodicia ostatnych, co neprezili za tebou nechodili?

@oliolijanka priatelovi rodicia za mnou chodili. Sme v kontakte a navstevujeme sa.

petamich
Dnes o 12:29
@anonym_autor

@petamich ak das rozhovor do TV, mas za to peniaze? Aj ako poskodena? Exkluzivny rozhovor z nehody je za peniaze? To mi hlava neberie.

@anonym_autor stale si mi neodpovedala na otazku - co vlastne riesis? ako mohlo sestre napadnut, ze si za to dostala peniaze? ved to je uplne irelevantne, tak si to myslela 🤷‍♀️

Nechapem co cakas od tejto diskusie, mame ti pritakavat, ze sestra je a bola mimo a je taka a onaka alebo chces riesit vas vztah? Alebo preco riesis po rokoch, ze na teba nakricala a myslela si, ze si peniaze dostala. Asi mi nieco unika.

A ano castokrat, ked das rozhovor do TV, tak za to mas peniaze. Ved to je normalne fungujuci model, ked nejaka Romana Tabak alebo Stefan Skrucany alebo neviem kto prvi mi napadli, da exkluzivny rozhovor do televizie, garantujem ti, ze za to maju zaplatene.

autor
Dnes o 12:30
@petamich

@anonym_autor stale si mi neodpovedala na otazku - co vlastne riesis? ako mohlo sestre napadnut, ze si za to dostala peniaze? ved to je uplne irelevantne, tak si to myslela 🤷‍♀️

Nechapem co cakas od tejto diskusie, mame ti pritakavat, ze sestra je a bola mimo a je taka a onaka alebo chces riesit vas vztah? Alebo preco riesis po rokoch, ze na teba nakricala a myslela si, ze si peniaze dostala. Asi mi nieco unika.

A ano castokrat, ked das rozhovor do TV, tak za to mas peniaze. Ved to je normalne fungujuci model, ked nejaka Romana Tabak alebo Stefan Skrucany alebo neviem kto prvi mi napadli, da exkluzivny rozhovor do televizie, garantujem ti, ze za to maju zaplatene.

@petamich polozila som otazku, ktoru riesim: ak das rozhovor do TV, mas za to peniaze? Aj ako poskodena? Exkluzivny rozhovor z nehody je za peniaze? To mi hlava neberie.

petamich
Dnes o 12:32
@anonym_autor

@petamich polozila som otazku, ktoru riesim: ak das rozhovor do TV, mas za to peniaze? Aj ako poskodena? Exkluzivny rozhovor z nehody je za peniaze? To mi hlava neberie.

@anonym_autor ty mozno nie ale ano bezne je to platena cinnost 🙂 ci myslis, ze herci, spevaci, politici, hviezdicky a verejne zname osoby a pod. davaju exkluzivne rozhovory na temu xy zadarmo?

Stale si mi neodpovedala, preco po rokoch prave toto riesis 🙂 tak si to myslela a nebola to pravda a?

letfenixa
Dnes o 12:34
@petamich

@anonym_autor ty mozno nie ale ano bezne je to platena cinnost 🙂 ci myslis, ze herci, spevaci, politici, hviezdicky a verejne zname osoby a pod. davaju exkluzivne rozhovory na temu xy zadarmo?

Stale si mi neodpovedala, preco po rokoch prave toto riesis 🙂 tak si to myslela a nebola to pravda a?

Nikdy by som nedala rozhovor do televízie po autonehode.
A rovnako ako
@petamich nechapel,čo riešiš v tejto diskusii.

oliolijanka
Dnes o 12:35
@anonym_autor

@oliolijanka priatelovi rodicia za mnou chodili. Sme v kontakte a navstevujeme sa.

@anonym_autor Unika mi pointa, ze co tu riesis. Alebo, co chces od nas citat.
Co ty vies, s kym mala tvoja sestra vztah. Mozno s niekym, kto tiez zomrel v tom aute. Ked ona nevedela, ze si mala vztah s jej byvalym zamestnancom, mozno ty nevies, ze ona s nim, alebo s niekym z toho auta spavala tiez.

Uplne nerozumiem, co riesis. Teraz po rokoch. Rodicia tvojho priatela o vasom vztahu vedeli, tvoja sestra nie. To staci na to, aby sme vedeli, ze ty so sestrou dobry vztah nemas.

autor
Dnes o 12:39
@oliolijanka

@anonym_autor Unika mi pointa, ze co tu riesis. Alebo, co chces od nas citat.
Co ty vies, s kym mala tvoja sestra vztah. Mozno s niekym, kto tiez zomrel v tom aute. Ked ona nevedela, ze si mala vztah s jej byvalym zamestnancom, mozno ty nevies, ze ona s nim, alebo s niekym z toho auta spavala tiez.

Uplne nerozumiem, co riesis. Teraz po rokoch. Rodicia tvojho priatela o vasom vztahu vedeli, tvoja sestra nie. To staci na to, aby sme vedeli, ze ty so sestrou dobry vztah nemas.

@oliolijanka ty ludia v tom aute boli moji priatelia, a ona ich nepoznala, s vynimkou priatela. Odkial viem, ze mala vztah a s kym? Lebo som ju kryla, ked bola na potrate napr. Lebo sme to vedeli s mamou... poznali sme jeho. A moja mama aj jeho zenu.

petamich
Dnes o 12:42

Koncim v tejto diskusii, splietas piate cez deviate, absolutne nechapem co riesis. Osocujes sestru, intimne veci tu o nej zdielas. Skus sa aj ty nad sebou zamysliet.

stellarstar
Dnes o 12:43

@anonym_autor autorka úprimne čo teraz vôbec riešiš?

autor
Dnes o 12:44
@stellarstar

@anonym_autor autorka úprimne čo teraz vôbec riešiš?

@stellarstar nenávisť sestry voči mne. Včera mi zase písala. Blokla som ju. Rozhodilo ma to.

anonym_482eb2
Dnes o 12:45

Veľká Mača r.2024 ?

stellarstar
Dnes o 12:45
@anonym_autor

@stellarstar nenávisť sestry voči mne. Včera mi zase písala. Blokla som ju. Rozhodilo ma to.

@anonym_autor tak zajdi za nou a daj pokec s ňou a keď to nepomôže tak ju všade blokni

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
anonym_007b35
Dnes o 12:46
@anonym_482eb2

Veľká Mača r.2024 ?

@anonym_482eb2 to nebude ona

alex49
Dnes o 12:50

exkuzívny rozhovor nemusí znamenať zaplatený. V tvojom prípade to znamenalo, že je to jediný rozhovor, jedinečný, nikto iný taký rozhovor nemá.

trema
Dnes o 12:55

bud rada, ze si sa zbavila psychopatky. takto sa normalni ludia nespravaju.. zablokuj vsade a nereaguj na debilne reci

autor
Dnes o 12:58
@alex49

exkuzívny rozhovor nemusí znamenať zaplatený. V tvojom prípade to znamenalo, že je to jediný rozhovor, jedinečný, nikto iný taký rozhovor nemá.

@alex49 no a to ide. Lebo stale tvrdi, ze som na tom zarabala, ked to tak nebolo. Ved mna by ani nenapadlo davat nejaky rozhovor za peniaze. To, ze mi dava toto cele za vinu, a ze ja za to vlastne mozem, je klasika. Ani som nesoferovala, ani nemam vodicak. Nie za vsetko nemozem ja, za nieco moze druha strana, ktora nehodu sposobila. Jej vyjadrenie, ze ja som leniva a keby nebol isiel priatel s kamosmi po mna, tak sa nic nemuselo stat a vsetci mohli zit. A ked uz sa clovek chce odstrihnut a zabudnut, tak zisti, ze ho ohovara poza chrbat a potom vam vypisuje nezmyselne spravy. Nemala som ju zablokovanu - pravnik mi odporucal neblokovat - lebo sa mi tie spravy mozu este zist. Ale po vcerajsku, som musela. Nemam na toto energiu.

anonym_4bb50a
Dnes o 13:00

@anonym_autor Tvoja sestra je nahnevaná sama na seba a hľadá akúkoľvek príležitosť na ventiláciu svojej vlastnej frustrácie. Pravdepodobne je to ten jej zatajený potrat, skrytá žiarlivosť voči tebe alebo nenávisť voči sebe, ktorú potláča alkoholom. Proste ona má problém a keď sa môže na niekom vyvŕšiť, tak to robí – najmä na svojej sestre (lebo si k nej najbližšie a našla si na to zámienku). Úplná klasika podľa mňa. Ber to ako vyvádzanie psychicky narušenej osoby. Uvedom si, že ty nie si zodpovedná za reakcie iných ľudí, ale len za svoje. Prajem veľa šťastia.