icon

Ako vyriešiť ochladnuté vzťahy so sestrou?

Dnes o 11:19

Pred pár rokmi sa mi stala nepríjemná udalosť. Mali sme nehodu a ja jediná som prežila. V aute bol aj môj priate (boli sme tam viacerí)ľ, avšak moja sestra nevedela, že s nám chodím. Bola to celkom medializovaná vec, bolo to aj v novinách, aj v TV, všade. Skončila som v nemocnici, hneď 2x operácia. Moja sestra prišla do nemocnice s výčitkami, prečo som jej nepovedala, že niekoho mám, že s ním chodím. Keďže v novinách písali nezmysly, prišiel za mnou redaktor z TV, či by som nedala k tomu vyjadrenie, aby sa veci uviedli na správnu mieru. Po porade s rodičmi som dala krátky rozhovor, tvár mi nebolo vidno. V TV to odvysielali ako "exkluzívny rozhovor", netuším prečo to tak nazvali. Ja som bola po operácii, v ťažkom psychickom a fyzickom stave, striedali sa mi tam lekári, policajti, vyšetrovatelia, jeho rodina, moja rodina, novinári, priatelia. Moja sestra prišla do nemocnice a kričala po mne, že môj priateľ nie je ešte ani pochovaný a koľko peňazí som zhrabla za exkluzívny rozhovor. Či to bolo 10 000 eur alebo viac. Vrieskala tam po mne ako zmyslov zbavená, ja som len plakala, nemohla som sa ani pohnúť a zliezla som z postele a odplazila som sa k vozíku na ktorom som chcela odísť z izby. Na krik prišiel do izby primár a prednosta a moju sestru dali vyviesť z nemocnice so zákazom vstupu. Ja som bola na tom veľmi zle, teplota mi stúpla na 39 stupňov... Nakoniec som musela poprosiť redaktora, aby zavolal mojej sestre a vysvetlil jej, že som žiadne peniaze nedostala.

Odvtedy ubehlo pár rokov. Ja to sestre nemôžem zabudnúť. Naše vzťahy ochladli. Nekomunikujeme spolu. Občas mi v alkoholickom opojení napíše nejakú nenávistnú správu. Ja už ani nereagujem. Ako by ste toto riešili vy?

Tých podrazov od sestry v tomto, ale aj inom období bolo omnoho viac.

Strana
z3
autor
Dnes o 13:04
@anonym_4bb50a

@anonym_autor Tvoja sestra je nahnevaná sama na seba a hľadá akúkoľvek príležitosť na ventiláciu svojej vlastnej frustrácie. Pravdepodobne je to ten jej zatajený potrat, skrytá žiarlivosť voči tebe alebo nenávisť voči sebe, ktorú potláča alkoholom. Proste ona má problém a keď sa môže na niekom vyvŕšiť, tak to robí – najmä na svojej sestre (lebo si k nej najbližšie a našla si na to zámienku). Úplná klasika podľa mňa. Ber to ako vyvádzanie psychicky narušenej osoby. Uvedom si, že ty nie si zodpovedná za reakcie iných ľudí, ale len za svoje. Prajem veľa šťastia.

@anonym_4bb50a Dakujem. Asi je to tak. Tam musi byt nejaka dlhodoba frustracia, a ja som objekt na ktorom si to dlhodobo vylieva. Nerozumiem tomu spravaniu, ale za 90% je alkohol.

sisi0108
Dnes o 17:25

@anonym_autor v LM bola nehoda, kde zahynuli 3 mladi ludia. Mne tiez zomreli 3 bratia a vztahy neboli idealne. Jedine viera mi pomaha sa so vstkym sa zmieriť. Bud silná.

karolinakr
Dnes o 20:58

a keby si aj peniaze zobrala, čo ju je po tom

lala123
Dnes o 21:42
@anonym_autor

@ivik4 nie čo si, nič s ním nemala. Ona bola dávno vydatá, mala deti, o neho ani nezakopla. Iba ho zamestnávala nejaký čas.

@anonym_autor to, že bola vydatá a mala deti nič neznamená. Jej reakcia bola neprimeraná ak by išlo len o chlapca ktorého zamestnávala....nevies čo medzi nimi bolo....niekdedy je romantické povlaznenie viac ako keby sa s ním realne vyspala

karolinakr
Dnes o 21:43
@lala123

@anonym_autor to, že bola vydatá a mala deti nič neznamená. Jej reakcia bola neprimeraná ak by išlo len o chlapca ktorého zamestnávala....nevies čo medzi nimi bolo....niekdedy je romantické povlaznenie viac ako keby sa s ním realne vyspala

@lala123 sice ano

Strana
z3