icon

Ako vysvetliť deťom absenciu rodinných návštev?

21. aug 2025

Ako ste deťom vysvetlili, že majú širokú rodinu, ktorú denne stretávajú v jednej obci/meste, kopec ujov, tiet. sesternic, bratrancov no nestretávame sa s nimi a ani nenavštevujeme? Sú pokrvná rodina, ale v podstate sme bez rodiny.

anonym_0b17ca
21. aug 2025

@anonym_autor prečo to nevezmeš do vlastných ruk? Vysvetľovala by som im to podľa situácie, nevieme prečo sa nestretávate

anonym_e14b5a
21. aug 2025

@anonym_autor asi máš na to dôvod, prečo im to nepovieš? Alebo je to niečo supertajné?

anonym_cbfef1
21. aug 2025

@anonym_autor ani sa nepozdravite? Vedia deti, že ste rodina? Nijak by som neriešila, s kým sa nestretavam, nepoznajú ani deti. Ak budú chcieť poznať, nebudem zakazovať.

pribinak
21. aug 2025

Máte nejaké konflikty? Ak áno, čím skôr im povieš pravdu, tým lepšie. Aspoň si nevypočujú niečo štipľavé od cudzích

katica06
21. aug 2025

Čo také zlé hrozné spáchali vsetci tí ujovia a tety že ste s nimi prerušili kontakty?

anonym_68852c
21. aug 2025

A odkiaľ my máme vedieť prečo ste odrezali celé rodiny

autor
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
21. aug 2025

Nemám sice takúto situáciu, ale ja sa s deťmi vždy rozprávam úprimne a vysvetľujem im veci pravdivo tak ako sú len primerane veku aby tomu vedeli chápať.. neviem prečo sa nestretávate, ale nejaký dôvod zrejme máš.. snáď aj rozumný..

anonym_2ea1e6
21. aug 2025

@anonym_autor u nás to tak bolo. Moja mama vždy bola za rodinu a vzťahy, snažila sa, no k nám prišla. rodina, len keď niečo potrebovali. Ako dieťa som stretla bratrancov a sesternice, tety, ujov náhodou u starkej. Neskôr v puberte a dospelosti to šlo životom tak plynule do stratena. Napr. ja ani neviem ako sa volajú ich deti, vnúčatá, kde a ako žijú. Najviac mi je na smiech pri náhodnom strernutí, ako sa pretvarujú, objímajú, stískajú. My sme to neriešili nijako doma. Proste sme. pochopili, že vzťahy sú chladné a o ničom.

autor
21. aug 2025
@anonym_2ea1e6

@anonym_autor u nás to tak bolo. Moja mama vždy bola za rodinu a vzťahy, snažila sa, no k nám prišla. rodina, len keď niečo potrebovali. Ako dieťa som stretla bratrancov a sesternice, tety, ujov náhodou u starkej. Neskôr v puberte a dospelosti to šlo životom tak plynule do stratena. Napr. ja ani neviem ako sa volajú ich deti, vnúčatá, kde a ako žijú. Najviac mi je na smiech pri náhodnom strernutí, ako sa pretvarujú, objímajú, stískajú. My sme to neriešili nijako doma. Proste sme. pochopili, že vzťahy sú chladné a o ničom.

@anonym_2ea1e6 bol dôvod aj u vás dedičstvo? Tipujem, že toto bude u nás kameň sváru.

cacianka
22. aug 2025

a dôvody tej absencie nám napíšeš ? ak ti máme poradiť , potrebujeme vedieť pozadie. si tu anonymne tak aké strachy ?

jamimo
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2ea1e6 bol dôvod aj u vás dedičstvo? Tipujem, že toto bude u nás kameň sváru.

@anonym_autor nie, vôbec. Dedilo sa omnoho neskôr. Ale mňa to vôbec netrápi, nemám k tým ľuďom žiadne pocity, v podstate cudzí ľudia.

anonym_e14b5a
22. aug 2025
@cacianka

a dôvody tej absencie nám napíšeš ? ak ti máme poradiť , potrebujeme vedieť pozadie. si tu anonymne tak aké strachy ?

@cacianka ona to aj napísa ale potom vymazala. Len je divné že ten kopec ujov, tiet, sesternic a bratrancov je každý neprajník, ohovarač, klebetivý a závidí len autorka dokonalá.

autor
22. aug 2025
@anonym_e14b5a

@cacianka ona to aj napísa ale potom vymazala. Len je divné že ten kopec ujov, tiet, sesternic a bratrancov je každý neprajník, ohovarač, klebetivý a závidí len autorka dokonalá.

@anonym_e14b5a nehádame sa, ale nestretávame sa.

anonym_100da1
23. aug 2025

@anonym_autor a deti sa navstev nejako dozaduju? Popravde ja som rada ze nemame dookola takuto rodinu lebo ti by vkuse boli u nas nasackovani, tak sa vidime par x do roka a staci.

anonym_a83f5f
23. aug 2025

@anonym_autor takže vlastne na vine si ty, že sa nestretávate. Tak dovoľ aspoň tým deťom nech sa stretávajú s rodinou keď ty nechceš. Deti zato nemôžu.