Ako vysvetliť malému dieťaťu rozchod s priateľom?
Dobrý deň, rada by som vás požiadala o názor, ako vysvetliť 3 r dieťaťu, že som sa rozišla s priateľom pre nezhody v názoroch. Nie je to jeho otec, otca nemá. Stretali sme sa dva roky, dieťa ho pozná, pýta sa na neho. Nazvime ho napríklad Tibor. Dieťa sa pýta kde je Tibor? Príde k nám Tibor? Na nákupe podáva vec- pre Tibora... Nechcem aby malo nejakú traumu z opustenia blízkej osoby aj keď pre dieťa kamarátkej osoby.. ďakujem
Je este maly, zabudne rychlo.
Stačí len neustále odpinkávať. Tibor ma prácu, nemá čas, príde inokedy. Je ešte dosť malý, zabudne.
Ďakujem vám, pomohli ste mi, verím teda že sa to podarí čo najskôr
bože to sú názory ....
3 ročné dieťa nie je blbé, treba mu pekne vysvetliť, že Tibor už k nám nebude chodiť, s Tiborom sa už nebudeme stretávať lebo xyz , ty vieš čo tvoje dieťa pochopí. Určite by som to len tak neodpinkávala prácou a že nemá čas, to si dieťa môže myslieť, že nemá čas na neho a nechce ho vidieť..
@kikulienka94 zatiaľ hovorím že je v práci atď a tiež mám pocit, že je dieťa smutné a čaká kedy teda v práci nebude..
@kikulienka94 súhlasím. Tiež by som povedala, že s Tiborom sa už nebudeme kamarátiť, lebo…

Nijak, Tibor s nami nebýva, Tibor je v robote, Tibor nie je doma. Časom si zvykne, že tam nie je. Dôležitejšie je pre jeho hlavičku to, že Tibora nenahradí hneď nejaký Peter. 😉