icon

Ako zlepšiť súrodenecké vzťahy pri rozdielnom životnom štýle?

mayyamlm
18. máj 2025

Vy ste tak ZATRPKNUTÉ a ZLÉ ženy, že to ani nie je možné!!!!! Autorka chcela len názory a namiesto slušných názorov a POCHOPENIA, ste ju doslovne lynčovali!! Už je Vám všetkým lepšie?! Žije sa Vám ľahšie?! Potrebujete druhých podkopať pod zem, aby ste si kompenzovali svoje vlastné mindráky? Evidentne! Kto je v pohode sám so sebou, nepotrebuje druhým ubližovať, lenže to by mnohé robíte. Máte skôr problém samé so sebou a mali by ste sa nad svojím správaním zamyslieť!!

januska12323
18. máj 2025

A tebe je už lepšie?

denkabemommy
18. máj 2025

@mayyamlm pravda sa ťažko počúva/číta, ale nik jej tam nenapísal absolútne nič zlé.

nikoletta1712
18. máj 2025

@mayyamlm Ukľudnime sa, dobre?!

biba_18
18. máj 2025

ja som otvorila tento príspevok lebo ma zaujal nadpis - a tam toto? 😲 a vôbec nechápem o ktorej diskusii je reč. o tej s 4500€ príjmom?

stellarstar
18. máj 2025

@mayyamlm registrácia dnes a už takto aktívna?

denkabemommy
18. máj 2025
@biba_18

ja som otvorila tento príspevok lebo ma zaujal nadpis - a tam toto? 😲 a vôbec nechápem o ktorej diskusii je reč. o tej s 4500€ príjmom?

@biba_18 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-zlepsit-vztahy-medzi-surodencami-s-rozdielnym-zivotnym-stylom/

o tejto je reč ako má sestra, ktorá dotuje rodičov má problém s tým, že druhá sestra ich chodí vyžierať a príde jej to úplne v poriadku..

biba_18
18. máj 2025
@denkabemommy

@biba_18

o tejto je reč ako má sestra, ktorá dotuje rodičov má problém s tým, že druhá sestra ich chodí vyžierať a príde jej to úplne v poriadku..

@denkabemommy aha tak. idem kuk ☺️ lebo to som nečítala, myslela som že je to niečo čerstvé keď sa tak rozohnila…

deedol
18. máj 2025

si sa preto zaregistrovala, aby si mohla toto napisat? okej. pekny den 🙂

kvadrinkaaa
18. máj 2025

Neviem o čo ide, ale áno, väčšina si sem chodí ventilovať svoje komplexy a spackané životy 👌🏽

danica2711
18. máj 2025

@mayyamlm ...zatiaľ čo ty nemáš so sebou ani so svetom žiadny problém, že? Aspoň sa ti uľavilo, keď si vypľula tú jedovatú slinu?

denkabemommy
18. máj 2025
@biba_18

@denkabemommy aha tak. idem kuk ☺️ lebo to som nečítala, myslela som že je to niečo čerstvé keď sa tak rozohnila…

@biba_18 nie nie, pár dňová téma 😅

biba_18
18. máj 2025

tak aby som to zhrnula - nerozumiem tomuto príspevku - pretože v tej diskusii boli aj také aj onaké odpovede na problém - a ja si prosto z niekoho nabrúseného ťažkú hlavu nerobím - a to radím autorka aj tebe…
ak si autorkou pôvodného príspevku - tak nabudúce počítaj s tým, že nie každý má názor ako ty - a pýtaj sa naozaj až vtedy keď budeš schopná ustáť aj opačné názory - btw, v tom pôvodnom príspevku by som bola na tvojej strane…

januska12323
18. máj 2025

@mayyamlm vieš čo, prečítala som si to a mindraky má akurát autorka, ani raz sa nezamyslela čo je na odpovediach pravdy.

vanilkovazmrzka
18. máj 2025

O co sa tu jedna?

misiak7777
18. máj 2025

@mayyamlm 😃😃😃😃 strašne ťa serie že sme ti narovinu napísali aká si nevďačná vyžierka😊😊😊

lucia13022023
18. máj 2025

Ahahahaah milujem ten nadpis 🤣🤣🤣

biba_18
18. máj 2025
@misiak7777

@mayyamlm 😃😃😃😃 strašne ťa serie že sme ti narovinu napísali aká si nevďačná vyžierka😊😊😊

@misiak7777 a prečo by bola??

misiak7777
18. máj 2025
@biba_18

@biba_18 lebo ju serie, že sú zadlženi kvôli domu, medzitým si spravili dve deti, nemajú na jedlo a každý víkend chodia k rodičom vyzierať špajzu. A jej sestra pomáha rodičom a nakupuje potraviny ktoré oni cez víkend zjedla. A úplne najhoršie je, že tá sestra nielen pomáha rodičom finančne ale ešte ani zadĺžená nie je 🙂🙂🙂

biba_18
18. máj 2025
@misiak7777

@biba_18 lebo ju serie, že sú zadlženi kvôli domu, medzitým si spravili dve deti, nemajú na jedlo a každý víkend chodia k rodičom vyzierať špajzu. A jej sestra pomáha rodičom a nakupuje potraviny ktoré oni cez víkend zjedla. A úplne najhoršie je, že tá sestra nielen pomáha rodičom finančne ale ešte ani zadĺžená nie je 🙂🙂🙂

@misiak7777 ja neviem, ja som to tak nevidela 🤷‍♀️

zuzitko74
18. máj 2025
@biba_18

@biba_18 Tú prvú debatku som si prečítala a podľa prvého príspevku som si tiež nemyslela, že je autorka ,,vyžírka". Lenže ako diskusia pokračovala, začala sa odkrývať aj autorkina temnejšia stránka.
Iste, nie je nič zlé prísť k rodičom na obed, keď ťa pozvú. Iste, nie je nič zlé na tom, keď starí rodičia strážia vnúčatká. Ak však autorka aj v rodine argumentuje tak, ako v aj v tej debate (výroky typu ,,a ako to máme dokončiť bez pomoci rodiny?" ,,rodina si má pomáhať" ,,sestru do toho nič, stará sa len sama o seba" ,,nemám na to, aby som rodičom odniesla veľký nákup"...) obávam sa, že jej rodičia jej pomáhajú na svoj úkor, lebo sa kvôli takýmto výrokom cítia byť k tomu dotlačení pocitom viny, že by boli za zlých, ak by nepomohli.
Autorka má teda oprávnený strach, že sestrine komentáre otvoria jej rodičom oči a začnú tú situáciu vidieť reálnejšie. Nečudujem sa teda, že autorke tak vadia sestrine reči. Ak by mala čisté svedomie v tej kauze rodičovskej pomoci a vedela by, že rodičia jej pomáhajú radi a z vlastnej iniciatívy, tak by sestrine reči púšťala jedným uchom dnu a druhým von, vedela by, že jej pozíciu na výslní rodičovskej priazne sestra neohrozí.
Autorka len sama vie, kde je pravda, ale jej sestre sa vôbec nečudujem, že jej tá situácia prekáža. Zrejme má o svojich rodičov strach a bojí sa, že tú ,,pomoc" nesamostatnej mladšej sestre môžu zaplatiť zhoršeným zdravotným stavom.

biba_18
18. máj 2025
@zuzitko74

@biba_18 Tú prvú debatku som si prečítala a podľa prvého príspevku som si tiež nemyslela, že je autorka ,,vyžírka". Lenže ako diskusia pokračovala, začala sa odkrývať aj autorkina temnejšia stránka.
Iste, nie je nič zlé prísť k rodičom na obed, keď ťa pozvú. Iste, nie je nič zlé na tom, keď starí rodičia strážia vnúčatká. Ak však autorka aj v rodine argumentuje tak, ako v aj v tej debate (výroky typu ,,a ako to máme dokončiť bez pomoci rodiny?" ,,rodina si má pomáhať" ,,sestru do toho nič, stará sa len sama o seba" ,,nemám na to, aby som rodičom odniesla veľký nákup"...) obávam sa, že jej rodičia jej pomáhajú na svoj úkor, lebo sa kvôli takýmto výrokom cítia byť k tomu dotlačení pocitom viny, že by boli za zlých, ak by nepomohli.
Autorka má teda oprávnený strach, že sestrine komentáre otvoria jej rodičom oči a začnú tú situáciu vidieť reálnejšie. Nečudujem sa teda, že autorke tak vadia sestrine reči. Ak by mala čisté svedomie v tej kauze rodičovskej pomoci a vedela by, že rodičia jej pomáhajú radi a z vlastnej iniciatívy, tak by sestrine reči púšťala jedným uchom dnu a druhým von, vedela by, že jej pozíciu na výslní rodičovskej priazne sestra neohrozí.
Autorka len sama vie, kde je pravda, ale jej sestre sa vôbec nečudujem, že jej tá situácia prekáža. Zrejme má o svojich rodičov strach a bojí sa, že tú ,,pomoc" nesamostatnej mladšej sestre môžu zaplatiť zhoršeným zdravotným stavom.

@zuzitko74 možno sa len vyhradzuje voči sestriným reakciám. ale chápem…

zuzitko74
18. máj 2025
@biba_18

@zuzitko74 možno sa len vyhradzuje voči sestriným reakciám. ale chápem…

@biba_18 Ona v tej debate vyslovene spomenula, že sa bojí, že rodičia príjmu sestrine názory a prestanú im toľko pomáhať.

biba_18
18. máj 2025
@zuzitko74

@biba_18 Ona v tej debate vyslovene spomenula, že sa bojí, že rodičia príjmu sestrine názory a prestanú im toľko pomáhať.

@zuzitko74 napriek tomu nemusí byť vyžírka 🤷‍♀️

zuzitko74
18. máj 2025
@biba_18

@zuzitko74 napriek tomu nemusí byť vyžírka 🤷‍♀️

@biba_18 Ja som ju tak nenazvala, ale v kontexte toho, čo bolo napísané, sa nečudujem nikomu, kto ju tak vidí. Tá hranica je dosť tenká. Viem si predstaviť, že niekoho iného v podobnej situácii ako je autorka, by tak ľudia nebrali. Verím tomu, že je v ťažkej situácii a pomoc od rodiny potrebuje. Súhlasím aj s tým, že rodina si má pomáhať. Z autorkiných komentárov však až priam kričí, že pomoc rodiny považuje div nie za ich ,,psiu povinnosť", možno preto ju ľudia vnímajú, tak ako ju vnímajú.

barborab1411
18. máj 2025

@mayyamlm nikto nikoho nepodkopal.v tej diskusii sa väčšina snažila naznačiť autorke témy,že by nemala brat pomoc rodičov ako samozrejmosť (aj keď je to napríklad "len" chodenie na obedy cez víkend).Jej postoj bol taký ,že rodina si ma pomáhať len si nejak pritom nevšimla ,že aj jej sestra pomáha.ich rodičom.Argument typu mama navarí aj tak viac je mentálne na úrovni dieťaťa,ktoré je egoistické a vidí len svoje potreby.