Ako zlepšiť vzťah s bratom po hádke?
Ahojte.. chcela by som sa vyrozprávať.. som už dlhšiu dobu strašne sklamaná.. Mám o 6 rokov staršieho brata, s ktorým som mala vždy perfektný vzťah, až dokým si nenašiel svoju terajšiu priateľku, odvtedy má iné názory a je jednoducho iný a aj ku mne zmenil postoj.. Pred pár rokmi nám zomrela babička a mama po nej veľa podedila. Ja s priateľom som bývala zatiaľ v jeho 1 izbovom byte ale narodilo sa nám bábo, tak sme chceli väčší. Tým, že mamina toho dosť podedila tak jeden byt predala s garážou a nám finančne výrazne pomohla a tým, že bratovi keď si kupoval svoj byt prispeli menej tak ako mne teraz tak ho doplatila o ten rozdiel.. Jednoducho sme dostali viac menej rovnako, no v ňom sa niečo pohlo a odvtedy mi robí dusno a nedá sa s ním baviť.. Pred nedávnom mi vykričal, že je nefér, že keď on potreboval pomoc tak mu pomohli menej ako mne teraz a že ja vždy mám všetko lepšie a keď ja potrebujem pomoc tak sa pomaly celá rodina ide skladať a podobne.. Naši rodičia nám vždy pomohli najviac ako mohli.. Brat mi za to, že som dostala takúto pomoc vynadal, 5 mesiacov máme hádky a dusno a ja som v z toho už psychicky vyčerpaná. Rodičia o tom vedia snažia sa aby sme sa nehádali ale on do mňa stále rýpe a stále mu niečo vadí.. Ja mám pocit, že ma znenávidel.. Myslela som si, že sa situácia zlepšila ale stále je to o tom isto a jeho vytočí alebo irituje hocijaká vec.. On rieši odkiaľ mám peniaze na to a na to, kto nám platil lyžovačku, ako je možné že keď som na materskej tak si môžeme dovoliť to a to a už mi to je doslovne ponižujúce sa obhajovať, nemáme 18..
Necíť sa ako jeho malá sestra a zoči voči mu povedz svoj názor, nemôže sa po tebe takto voziť.
@anonym_autor rodicia vam nemali pomoct vobec a bol by klud
@anonym_bc3316 tak by nastal tento problém pri dedičskom, lebo to je o charaktere
@anonym_bc3316 tak by nastal tento problém pri dedičskom, lebo to je o charaktere
@anonym_autor ale bolo by to o 15, 20, 30 rokov neskor a nemusela to riesit teraz.
@anonym_autor ak ste obidvaja dostali rovnako, preco mu to tvoji rodicia na rovinu nepovedia?
Prečo, kedy ti to vykrikuje? Veď uz máš svoju rodinu, prečo s ním riešiš veci, lyžovačku ap. Nestretávala by som sa s ním, ak je to tak, ako píšeš.
@anonym_autor ak ste obidvaja dostali rovnako, preco mu to tvoji rodicia na rovinu nepovedia?
@anonym_7fc1ca veď sme mu to povedali ale jemu vadí fakt že mal za svojich čias väčšiu hypo ako my teraz...
Prečo, kedy ti to vykrikuje? Veď uz máš svoju rodinu, prečo s ním riešiš veci, lyžovačku ap. Nestretávala by som sa s ním, ak je to tak, ako píšeš.
@lukbe bud na rodinnom stretnutí ale to ho hneď stopnem alebo mi píše na whatsapp. My sme rodinne založení a každú nedelu chodíme mamine na kávu a koláčik.. tak sme naučení.. predtým sme tak chodili babke
@lukbe bud na rodinnom stretnutí ale to ho hneď stopnem alebo mi píše na whatsapp. My sme rodinne založení a každú nedelu chodíme mamine na kávu a koláčik.. tak sme naučení.. predtým sme tak chodili babke
@anonym_autor tak na whatsappe ho zablokuj. A nemali "ste" mu to povedat. Rodicia mu to mali povedat bez tvojej pritomnosti
@anonym_bc3316 prosím ta, to je čo za blud? Ty ich tak dokonalo poznáš, že si presvedčená, že problémom je naozaj pomoc rodičov? Čo ak ma chalan iný problém (napr v práci, zdravotný) a riesi si ho cez rodinu? Čo ak je zaslepený frajerkou a necháva si ňou vymývať hlavu? Rodičia im obom pomohli, čo je super, nie každý ma také šťastie. Nám tiež naši pomohli a vzťahy ostali dobré, bezproblémové.
no tak ti poviem, on má proste pocit krivdy, že jemu síce pomohli keď potreboval, ale v menšom rozsahu ako teraz tebe...
lenže čo ty s tým?
po prvé, bolo to rozhodnutie tvojej mamy nie tvoje - a nehovoriac o tom, že vtedy toľko peniazov nemala - kdežto teraz mala ...
neviem či s tým niečo urobíš ☹ je to jeho pocit a ten musí spracovať on ...
pokiaľ vieš, že mamu nezneužívaš, že ťa nepodporuje na jeho úrok - už to len prijmi ako fakt, že sa zmenil ... vždy mu povedz, že predsa dostal rovnako ako ty, len na 2x, nech si proste teraz tie peniaze užíva keď má už hypo splatenú ...
totižto môj brat má podobné kecy - ale ja nie som zodpovedná za jeho pocity. moja mama mu dala byt keď to potreboval, mne nedala lebo som nepotrebovala. on o ten byt svojimi zlými rozhodnutiami prišiel - a teraz mama dala druhý byt mne. on nemá kde bývať a ja mám majetok. nevie sa cez to preniesť. ale to že pred rokmi dostal a ja nie, to už zabudol ...
neriešim to ... ako som písala, nie je to moja starosť ...
@anonym_autor od veci...ale strasne ma irituje. ked ludia nepouzivaju predlozky
keď ti to vykrikuje na rodinnom stretnutí, prečo sa do toho nevloží mama a nepovie na rovinu, komu koľko dala, kedy a prečo? To by vyjasnilo situáciu a urobilo poriadok raz navždy. Aspoň teda ja by som tak jednala, byť na mieste vašej matky
keď ti to vykrikuje na rodinnom stretnutí, prečo sa do toho nevloží mama a nepovie na rovinu, komu koľko dala, kedy a prečo? To by vyjasnilo situáciu a urobilo poriadok raz navždy. Aspoň teda ja by som tak jednala, byť na mieste vašej matky
@danica2711 oni mu to povedali x-krát ale on zakaždým niečo spochybní a stále má pocit krivdy, že mám viac.. mama je z toho smutná a tiež mu to nevie vysvetliť
@anonym_autor je zvláštne, že útočí na teba a nie na rodičov, tam bude očividne ešte nejaký iný problém, keď na teba tak šialene žiarli a vybija frustraciu. Možno ten vás vzťah nikdy nebol úplne perfektný… každopádne, ak máš ty aj rodicia čisté svedomie, že všetko bolo spravodlivé, tak ty
s tým neurobíš nič, prestaň sa obhajovať. Ja by som sa ho spýtala jedine na to, ako by si on predstavoval vyriešiť túto situáciu-co a kto by mal urobiť čo inak(vyjadril sa k tomu? Mozno zistite kde je pes zakopaný) lebo ti záleží na vašich dobrých vzťahoch.
Ja nerozumiem prečo nerešpektuje rozhodnutie vlastných rodičov. So to predsa svojprávne osoby a môžu nakladať so svojím majetkom podľa vlastného uváženia. Brat by si mal vyriešiť svoje komplexy a netýrať pokrvnú rodinu svojimi bludmi. Život nie je kalkulačka a človek nikdy nevie ako sa v budúcnosti ktorá karta obráti.
to bude peklo ešte dlhé roky. Tvoj brat keby dostal aj neviem aký majetok tak mu bude stále málo. poznám to.
mám tiež takého v rodine. S takým človekom nespravíš nič, je to jeho povaha.
@anonym_autor s bratom by mali poriadok urobiť v prvom rade rodičia, povedz im, že alebo si to vyjasníte a jeho útoky navždy stopnete, alebo k nim budeš chodievať v inom čase, ako chodí brat. Smutné, čo dokážu peniaze
Zrejme ako keby ti neveril a on cíti nejaký nedostatok
Spýtaj sa ho co mu chýba? cíti sa menej lubeny?alebo menej zabezpeceny?ci si myslí, že raz z dedičstva ho odstavite?
By som s ním pokecala
Že čo by podľa neho sa malo stať aby to bolo ok a kľud
A že čo povie
Vysvetliť mu, že nikto z vás tu nebude navždy a hádať sa kvôli peniazom je zbytočne
Nech vyklopi čo ho trápi a či to viete zmeniť
Dať mu čas a priestor a keď sa to nezmení,tak dať mu najavo, že stále je tvoj brat ale ublizuje to tebe aj jemu tak sa nestykat
@anonym_autor od veci...ale strasne ma irituje. ked ludia nepouzivaju predlozky
@anonym_b16df2 od veci, ake kde tam nie sú predložky?
@anonym_b16df2 od veci, ake kde tam nie sú predložky?
@lukbe ,,chodime (k) mamine na kávu....predtým (k)babke
Vzdy by som mu na to len napisala alebo povedala "ries to s rodicmi".. a koniec diskusie, neobhajovala by som sa, nevysvetlovala
@anonym_autor Toto musia vyriesit rodicia. Mama by mu mala vycistit zaludok,vysvetlit mu veci. Ako mu mohli pomoct vtedy,ked nemali tolko penazi? Vsak az teraz prisla mama k dedicstvu. Podla mna si nevazi,co dostal od rodicov. My,co sme nedostali nic,si vazime vsetko co mame.

@anonym_autor tvoj brat ma zjavne pocit, ze ti rodicia davaju peniaze aj mimo neho.