Ako zlepšiť vzťah so svokrou po narodení detí?
Ahojte, už dlhšie nám hapruje vzťah so svokrou. Ona ma vyhrady voci mne a ja voci nej. Sme dost odlišné. Ja mam rada veci pod kontrolou, mam rada poriadok, mam rada ked sa s niekym na niecom dohodnem ze to je tak ako sme si povedali. Ona ma rada chaos, doma maju neporiadok, nevie si nic naplanovat dopredu. Pokym sme s manzelom nemali deti mali sme so svokrou super vztah, bola som nadsena, jej odlisna povaha mi nevadila a ani chaos co bol u nich lebo vseobecne ja som velmi prisposobivy clovek, viem sa hned aklimatizovat. Problem nastal po 7 rokoch ked sa nam narodilo prve dieta. Musim povedat ze odkedy mam deti sa o ne mozno bojim niekedy prehnane, ale mozno to je normalne. No ona stale len nad vsetkym kruti hlavou a nerespektuje nas s manzelom. Deti ma velmi rada vie sa s nimi super zahrat fakt ma na to dar komunikovat s detmi. No neda sa na nu spolahnut ked sa dohodneme na nejaky cas ze sa niekde stretneme alebo ma niekde prist vzdy meska, obcasne hucka muza proti mne. On ma vacsinou rovnaky nazor ako ja len on ju ma fakt rad a radsej jej nic nepovie aby nebola smutna. Je hrozne nezodpovedna (podla mna): napr drzi mi rocne dieta s cerstvo zaliatou kavou na rukach, necha 2 rocne dieta same v zahrade s otvorenou branou do ulice, a vela inuch podla mna nebezpecnych situacii. Co ma asi najviac vytaca ze stale rozprava ako malo casu spolu travime (s malymi detmi sa nam tazko cestuje su nespavci, manzel pracuje aj cez vikendy) a pritom ona nepride za nami hoci ona ma casu volneho vela. Neviem ani naco pisem tento prispevok ale som naozaj smutna aky mame vztah odkedy mame deti. Zmenil sa aj vas vztah so svokrou ked prisli deti ?
Veď tam choďte len vtedy, keď to vyhovuje vám. Prízvukujte, ze ona nech zajde k vám. Malé deti jej nenechate. Ak nezajde, jej problém. A manžel nech sa ozve, ak sa vám niečo nepáči. To neznamena, zd ju bude mať menej rád.
@lukbe to aj robime, stale ju k nam volame. Ona ma dost vela aktivit vo volnom case (kamaratky, kostol, dovolenky). No ked sa s nou manzel rozpraval ze hlavne ona si musi najst cas na nas tak len povedala ze ona ma aj svoje veci a nezvzda sa ich. proste chce od nas nech my s malymi detmi chodime za nou. Viem ze ma ohovara pred celou rodinou a stve ma to. Lebo nemyslim si ze je vsetko len moja vina.
@anonym_autor nič zlé nerobí, že nechá otvorenú bránu, vidíš, choď, zatvor. Ma v ruke kávu, zober jej kávu, povedz, odložím vám ju, aby ste sa neoliali.
Bud rada za takú svokru, aj ze vás chce, že vás volá. Ešte budete radi aj za ten chaos, keď pôjdeš do prace. 🙂
@anonym_autor nič zlé nerobí, že nechá otvorenú bránu, vidíš, choď, zatvor. Ma v ruke kávu, zober jej kávu, povedz, odložím vám ju, aby ste sa neoliali.
Bud rada za takú svokru, aj ze vás chce, že vás volá. Ešte budete radi aj za ten chaos, keď pôjdeš do prace. 🙂
@kavasmliekom ale syn bol v tej zahrade sam ked nechala otvorenu branu ona sla pre nieco do domu, ona ho mala na starosti. Ja som sa vonku vyskytla nahodne ked som si pre nieco sla. Keby som nesla von dohovie kolko by tam bol sam. A ta kava, vysmiala ma ze prehanam. A robila to opakovane viackrat uz. Teraz to uz nerobi lebo sme sa kvoli tomu pohadali
@kavasmliekom ale syn bol v tej zahrade sam ked nechala otvorenu branu ona sla pre nieco do domu, ona ho mala na starosti. Ja som sa vonku vyskytla nahodne ked som si pre nieco sla. Keby som nesla von dohovie kolko by tam bol sam. A ta kava, vysmiala ma ze prehanam. A robila to opakovane viackrat uz. Teraz to uz nerobi lebo sme sa kvoli tomu pohadali
@anonym_autor ale bránu otvorila naschvál? Ci ste za sebou napríklad nezatvorili? Už vieš, že treba kontrolovať, tak už dopredu ísť zatvoriť. Ver, že sú to len maličkosti ktoré sa dajú napraviť.
@anonym_autor Skúsili ste sa so svokrou v pokoji porozprávať a povedať jej približne to čo ste napísali aj sem?
@anonym_autor Skúsili ste sa so svokrou v pokoji porozprávať a povedať jej približne to čo ste napísali aj sem?
@pharmdrludka samozrejme ale ona vidi problem vo mne. Ona vychovala styri deti a bodka. Ja mam len dve.
@anonym_autor ale bránu otvorila naschvál? Ci ste za sebou napríklad nezatvorili? Už vieš, že treba kontrolovať, tak už dopredu ísť zatvoriť. Ver, že sú to len maličkosti ktoré sa dajú napraviť.
@kavasmliekom jasne ze nie naschval. Ide o to ze ona je nepozorna, nevsimava, neznala rizika. No moj syn dost vymysla a treba pri nom predvidat, co ja viem lebo si ho poznam.
Problem momentalne je ze si ho chcu bravat na vylety ale ja sa bojim ked furt musim striehnut aj na nu co robi. Nieto este ze jej mam dieta zverit. Jasne nevezme mi ho nedam jej ho ma len 3 roky. No robi natlak.
@kavasmliekom jasne ze nie naschval. Ide o to ze ona je nepozorna, nevsimava, neznala rizika. No moj syn dost vymysla a treba pri nom predvidat, co ja viem lebo si ho poznam.
Problem momentalne je ze si ho chcu bravat na vylety ale ja sa bojim ked furt musim striehnut aj na nu co robi. Nieto este ze jej mam dieta zverit. Jasne nevezme mi ho nedam jej ho ma len 3 roky. No robi natlak.
@anonym_autor choďte spolu na výlet
@anonym_autor choďte spolu na výlet
@kavasmliekom mam male babatko ktore spi len v nosici v totalnom tichu a nesmie byt teplo, neviem ist v lete na vylet. My sme vela vyletovali kym sa nenarodil syn druhy. A manzel momentalne ma len jeden volny vikend mesacne
@kavasmliekom mam male babatko ktore spi len v nosici v totalnom tichu a nesmie byt teplo, neviem ist v lete na vylet. My sme vela vyletovali kym sa nenarodil syn druhy. A manzel momentalne ma len jeden volny vikend mesacne
@anonym_autor tak...buď zatneš zuby, alebo si buď s deťmi sama. 🤔
@anonym_autor tak...buď zatneš zuby, alebo si buď s deťmi sama. 🤔
@kavasmliekom mne nevadi byt s detmi doma. Nestazujem sa ze chcem ist silou mocou s mini babom po vyletoch. A tu nejde o mna, ide o babatko.
to ste ako ďaleko od seba.
je nezodpovedna, dieta by som jej nedala
@anonym_autor od kedy mame maleho tak tazko znasam svokru. S malym je skvela az na blbe reci typu ' tito ti ani ponozky nevedia dat' a horsie. Ked sme boli doma ( prvy krat s malym ked mal 5 mesiacov) neustale striehla kedy dopapa a dospinka aby si ho mohla zobrat, raz sa nam do postele rano natrepala ked bol hore a hrali sme sa 😬 vsimla som si ze klame ked ho zobrala na prechadzku a spytali sme sa ci maly plakal a ze preco by plakal. Svokor povedal ze plakal trochu kym zaspal. Takisto ho uspavala a ze to bolo lahke a svokor ze ako jej to dalo zabrat. Zijeme v zahranici a za 11 rokov tu nebola ani raz iba pocuvame ako malo chodime domov a kasleme na nich a museli sme priletiet s 5 mesacnym babatkom aby ho videli stari rodicia ( z oboch stran)
@anonym_autor od kedy mame maleho tak tazko znasam svokru. S malym je skvela az na blbe reci typu ' tito ti ani ponozky nevedia dat' a horsie. Ked sme boli doma ( prvy krat s malym ked mal 5 mesiacov) neustale striehla kedy dopapa a dospinka aby si ho mohla zobrat, raz sa nam do postele rano natrepala ked bol hore a hrali sme sa 😬 vsimla som si ze klame ked ho zobrala na prechadzku a spytali sme sa ci maly plakal a ze preco by plakal. Svokor povedal ze plakal trochu kym zaspal. Takisto ho uspavala a ze to bolo lahke a svokor ze ako jej to dalo zabrat. Zijeme v zahranici a za 11 rokov tu nebola ani raz iba pocuvame ako malo chodime domov a kasleme na nich a museli sme priletiet s 5 mesacnym babatkom aby ho videli stari rodicia ( z oboch stran)
@froneet nemuseli.
Pozri svokru nezmeníš, môžeš ju iba priat a snažiť sa ju tolerovať. Ja mam úplne iný pohľad na bezpečnosť a vela inych veci ako moja mama (so svokrou nemám tieto problemy). Ale snažím sa veľa vecí neriesit, obcas jej niečo fakt nebezpečné vytknem a obcas nieco menej nebezpečné nechám tak. Ten vzťah deti s babkou stojí za ten moj občasný strach, lebo vidím ze čím su staršie, tým menej sa o ne bojím a tým lepši vztah majú s babkou. Skus dat babke viac voľnosti a postupne ako budú deti väčšie budes viac upustat od kontroly.

Veď tam choďte len vtedy, keď to vyhovuje vám. Prízvukujte, ze ona nech zajde k vám. Malé deti jej nenechate. Ak nezajde, jej problém. A manžel nech sa ozve, ak sa vám niečo nepáči. To neznamena, zd ju bude mať menej rád.