icon

Ako zorganizovať chod domácnosti pri 8-hodinových smenách?

6. sep 2025

Manzel ma fyzicky narocnu pracu, pracuje 8hod smeny. Ako mate zadelwn6 chod somacnosti, delba prace v RD? 3deti

Strana
z2
viestta
6. sep 2025

A ty mas ake smeny?

moonlight1210
7. sep 2025

@anonym_autor pytas sa preto, ze u vas delba prace dopadla tak, ze on ma 3-smenku a svoj narok oddych a ty 24/7 neplatenu pracu okolo domu a deti a nulovy narok oddych (+ beries k tej praci mesacne bonusy v podobe vycitiek, ze ta on “zivi” a kde uz mohol on teraz byt a kolko mohol usetrit?).

Alebo on doma robi svoju cast prace, vsetko je u vas ok, ale niekto druhy ti hodil vycitku, ako mozes po nom chciet, aby to robil a nerobis si vsetko iba ty sama a nenechas ho lezat na gauci ako ozdobu domacnosti?

anonym_5a0da7
7. sep 2025

ak si ty doma s detmi tak potom by som ja zabezpecovala celu domacnost upratovanie varenie deti a on tazsie prace okolo domu vonku

sense
7. sep 2025

Ty pracuješ? Vek detí? Ako to máte teraz, ty všetko a muž len prácu? A k tej 8 hod smene koľko času ešte precestuje?
Lebo ono je to jedno ako to majú iný. Ty si musíš sadnúť si tvojim a prediskutovať.

autor
7. sep 2025

@anonym_autor ja pracujem klasicky 8hod denne, deti 2prvy stupen 1skolka. On privezie odvrzie deti, vonku s nimi nechodi, ani na dvor, varim vylucne ja, na striedacku umyvame riad, rovnako vysavanie zmyvamnie, no to robi mozno castejsie on, kedze je viac doma. Sem tam da prat ked som bola na materskej rylovala som, sadila, aby sme mali domacu zeleninu vylucne ja. On kosenie, drevo, oprava auta v garazi. Drti vylucne len na mne. Vykendy ma malokedy volno, ma viac volna cez tyzden ked su deti v skole v skolke. To sa mu snazim x krat vysvetlit, nech ma odbremeni od deti, nech si to podeline, nechape, resp. Nic s tym nerobi. Vylety zasadne spolu, deti i tam na mne. Ulohy nezajem, ci maju umyte zuby nezajem, ze nejaky rezim, ze musia chodit v nejakom normalnom csse spavat nezajem.....

autor
7. sep 2025
@sense

Ty pracuješ? Vek detí? Ako to máte teraz, ty všetko a muž len prácu? A k tej 8 hod smene koľko času ešte precestuje?
Lebo ono je to jedno ako to majú iný. Ty si musíš sadnúť si tvojim a prediskutovať.

@sense milionkrst som sa snazila, no ziadna odozva, cestu do prace ma tak 10-15min autom

aurora33
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja pracujem klasicky 8hod denne, deti 2prvy stupen 1skolka. On privezie odvrzie deti, vonku s nimi nechodi, ani na dvor, varim vylucne ja, na striedacku umyvame riad, rovnako vysavanie zmyvamnie, no to robi mozno castejsie on, kedze je viac doma. Sem tam da prat ked som bola na materskej rylovala som, sadila, aby sme mali domacu zeleninu vylucne ja. On kosenie, drevo, oprava auta v garazi. Drti vylucne len na mne. Vykendy ma malokedy volno, ma viac volna cez tyzden ked su deti v skole v skolke. To sa mu snazim x krat vysvetlit, nech ma odbremeni od deti, nech si to podeline, nechape, resp. Nic s tym nerobi. Vylety zasadne spolu, deti i tam na mne. Ulohy nezajem, ci maju umyte zuby nezajem, ze nejaky rezim, ze musia chodit v nejakom normalnom csse spavat nezajem.....

@anonym_autor načo s ním máš tri deti, keď má o ne taký ,,záujem”?

moonlight1210
7. sep 2025
@anonym_autor

@sense milionkrst som sa snazila, no ziadna odozva, cestu do prace ma tak 10-15min autom

@anonym_autor tak sa ho spytaj, naco chcel 3 deti, ked nema o ne velky zaujem sa im venovat.
Ci si mysli, ze ked da peniaze, tak to mu ich vychova.

Alebo ci ked neskor budu mat s nim skor priatelsky, nez respektujuci vztah, tak im bude chciet vyhadzovat, ze on predsa vsetko platil, aby im bolo dobre.
Ci si mysli, ze laska sa da kupit a zaplatit.

A co teraz zmeska, to uz nedobehne. Kludne ani s vnucatami.

mamina7070
7. sep 2025

trvala by som na tom aby sa vaic venoval detom a aj ich zapajal donprac okolo domu

viestta
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tebe vobec nepomoze to, ze budes vediet ako to je zadelene v inych rodinach. Ty si musis spravit poriadok doma. Zas podla toho co si vymenovala, nie je tvoj muz klasicky gaucovy povalac, ktory funguje ako dalsie nesamostatne decko v dome. Tym nechem povedat, ze nemoze viac. Ale to si musis zariadit ty. Neviem, ale aj ked mu das precitat, ze ini chlapi robia viac ci to u vas situaciu zmeni. Zmena je v tvojich rukach, ty musis byt raznejsia

sense
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor by som sa ho spýtala načo chcel teda 3deti s hlavne ako si chce s nimi vybudovať vzťah keď sa im nevenuje. Lebo podľa toho čo píšeš , nie je gaucovy počala. V domácnosti porobit aj on. Chýba len vzťah k deťom

anonym_e47494
7. sep 2025

Môj muž sa spolupodieľal rovnako na chodbe domácnosti či už robil akokoľvek.
V starej práci robil 16h a potom voľno, ešte sme ani myčku nemali(deti 2,5 a 4) navaril upratal či boli doma deti či v mš. Potom šiel do lepšie platenej práce ale do iného okresu, mal denné nočné (4-13 a 13-22) teraz má denne a nočné (7-19 a 19-7) a varí 2-3x za týždeň tak isto sa stará o záhradu,kosenie, autá. Aj spa vyvenčí min4-5km. Chodí na bike. A ešte aj na deti si nájde čas.

autor
7. sep 2025
@mamina7070

trvala by som na tom aby sa vaic venoval detom a aj ich zapajal donprac okolo domu

@mamina7070 miliónkrát. Vonku s nimi 9de az ked urobim cirkus. Je to hrozne nieje doma ziadna pohoda. Viac sa natahujem s nim ako s detmi

autor
7. sep 2025
@anonym_e47494

Môj muž sa spolupodieľal rovnako na chodbe domácnosti či už robil akokoľvek.
V starej práci robil 16h a potom voľno, ešte sme ani myčku nemali(deti 2,5 a 4) navaril upratal či boli doma deti či v mš. Potom šiel do lepšie platenej práce ale do iného okresu, mal denné nočné (4-13 a 13-22) teraz má denne a nočné (7-19 a 19-7) a varí 2-3x za týždeň tak isto sa stará o záhradu,kosenie, autá. Aj spa vyvenčí min4-5km. Chodí na bike. A ešte aj na deti si nájde čas.

@anonym_e47494 tak som si predstavovala ze to bude aj u nas:, akosi automaticky:( No vraj sa nemam co stazovat, kolko on pomaha. Aj teraz siel s nimi von az po mohom "ciekuse" s pohrdavou poznamkou aby som si oddychla....

minenkaa
7. sep 2025

Ja budem hnusná, ale ma to chudák dosť ťažké pri tom ako pracuje

pribinak
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor oprava autá v garáži …,.to koľko krát za týždeň máte pokazené auto?
Zaleze do garáže a kašle na teba

autor
7. sep 2025
@minenkaa

Ja budem hnusná, ale ma to chudák dosť ťažké pri tom ako pracuje

@minenkaa to je myslene ako?

minenkaa
7. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa to je myslene ako?

@anonym_autor ma to ťažké pri tebe,zbytocne chces mať všetko dokonale ,s deťmi von a načo mate dvor,deti mali byt naučené byt samé von,chcela si mať zeleninu tak si si spravila ,nie každý to ma tak ako ty deti striktný režim ,ja to mám rada tak som to aj kontrolovala ,nie každý ma rovnaký pohľad na domácnosť ,ani dve zeny nie

autor
7. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ma to ťažké pri tebe,zbytocne chces mať všetko dokonale ,s deťmi von a načo mate dvor,deti mali byt naučené byt samé von,chcela si mať zeleninu tak si si spravila ,nie každý to ma tak ako ty deti striktný režim ,ja to mám rada tak som to aj kontrolovala ,nie každý ma rovnaký pohľad na domácnosť ,ani dve zeny nie

@minenkaa to nieje o dokonalosti, ale ak dvaja ludia spolu ziju, maju sa robit kompromisy na oboch stranach, prisposobit sa jeden druhemu, a nie iba z jednej strany. Nemyslim ze ziadam veci cez ciaru. Je takisto rodic ako ja.

minenkaa
7. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa to nieje o dokonalosti, ale ak dvaja ludia spolu ziju, maju sa robit kompromisy na oboch stranach, prisposobit sa jeden druhemu, a nie iba z jednej strany. Nemyslim ze ziadam veci cez ciaru. Je takisto rodic ako ja.

@anonym_autor to ale berieš ty tak a ako vidíš on to ma inak ,už je myslím dosť neskoro po troch deťoch
Podľa môjho podkladu zas chces dokonalosť

anonym_e47494
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som to už napísala veľa krat , na takýchto veciach (domácnosť,deti) treba dohodnúť vopred, prepáč ale keď ti nepomáhal keď sme mali jedno dieťa tak prečo tri? U vás je problém väčší ako že sa nevenuje deťom.

sissy27
7. sep 2025

@anonym_autor toto nema nic spolocne s pracou, tu je problem ten, ze nema zaujem o deti a ten by nemal ani keby bol doma a pohodlne zil z dedicstva po prababicke Rothshildovej. A ten zaujem sa proste vynutit neda.
Prenechaj mu vacsiu cast starostlivosti o domacnost a ty sa viac venuj detom. Ked bude pindat, ze nemal obed, tak mu pripomen, ze si nemala kedy, lebo si sa venovala jeho detom.

autor
7. sep 2025
@anonym_e47494

@anonym_autor ja som to už napísala veľa krat , na takýchto veciach (domácnosť,deti) treba dohodnúť vopred, prepáč ale keď ti nepomáhal keď sme mali jedno dieťa tak prečo tri? U vás je problém väčší ako že sa nevenuje deťom.

@anonym_e47494 sorry toto mam najradsej, nikto kto nema deti nema ani paru co to vsetko obnáša, moze mat nastudovane neviem co, rady z neru, realita je niekde inde, jasne ze sme dopredu bezdetni prebetali. Ked bolo prve dieta male kupal, pomahal uspavat, byvali sme v byte, kocikovat nechodil. Ked sa narodilo druhé, zacala sa riesit stavba domu, to som samozrejme nechcela aby mi skakal okolo zadku popro detoch, brala som ohlad ze pracuje na smeny a ma toho dost na stavbe kedze sa stavalo svojpomocne. No led sme sa prestahovali, nic sa nezmenilo. A ja som si uvedomila, ze na mna ohlad nikto neberie. A ano je to yak akp to tu bolo spomenute, bid to chlap v sebe ma, alebo nie, to ale clovek doredu nevidi co bude ked sa narodia deti. Pri robote mu zavadzali, vyrusovali, prechadzky nexajem, vylety zabity cas.....a nie neziadam dokonalost, lebo aj ja mam do dokonalosti daleko. A urobit nakup (bez deti) a chodot do prace nieje vsetko...

anonym_f1e415
7. sep 2025

Takto to vyzerá keď si ženy urobia deti lebo sa to patrí ahned s debilom

anonym_39d7d7
7. sep 2025

@anonym_autor Poviem ti to na rovinu .Pri fyzicky náročnej práci buď rada, že ti pomáha aspoň tak.Ved nerobí málo. Poznám vo svojom okolí aj doma XY ľudí čo popri fyzicky náročnej práci v závodoch neurobia ani z ďaleka toľko.
Sama som si vyskúšala 6 rokoch pakárčiť v závode za pásom .Kde sa robilo 6 nočných ,6 ranných a nadčasy išli do fondu a tak som si zničila zdravie a chodila domov vyčerpaná ako kôň. Od vtedy uznám manželovi aj iným.

autor
7. sep 2025
@anonym_39d7d7

@anonym_autor Poviem ti to na rovinu .Pri fyzicky náročnej práci buď rada, že ti pomáha aspoň tak.Ved nerobí málo. Poznám vo svojom okolí aj doma XY ľudí čo popri fyzicky náročnej práci v závodoch neurobia ani z ďaleka toľko.
Sama som si vyskúšala 6 rokoch pakárčiť v závode za pásom .Kde sa robilo 6 nočných ,6 ranných a nadčasy išli do fondu a tak som si zničila zdravie a chodila domov vyčerpaná ako kôň. Od vtedy uznám manželovi aj iným.

@anonym_39d7d7 ako pisem, snazim sa brat na to ohlad, ale to by nemal9 vylucovat absolutny zaujem o deti, pri detoch maju mamy torz sichtu

natalka13
7. sep 2025

Ako tebe sa zda ze muz nic nerobi? Ved este aj perie.
Mate RD tam snad deti mozu ist aj same von a na vylet bicykle zmrzku kino chodte spolu vsetci.

anonym_6143eb
7. sep 2025

Deti na prvom stupni nie sú batoľatá. Dokážu vyložiť umývačku, odloziť po sebe veci, vyniesť smeti a podobne. Namiesto nasierania sa na muža začni deti učiť samostatnosti. S deťmi prvého stupňa na dvor? To počujem prvý krát. To čo by tam ako s nimi robil? Moje decko sa prehralo na dvore už ako 4 ročné samo, len som naň dohliadala z okna.

anonym_23a5fa
7. sep 2025

Podla mna ti "pomaha" dostatocne.

anonym_39d7d7
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_39d7d7 ako pisem, snazim sa brat na to ohlad, ale to by nemal9 vylucovat absolutny zaujem o deti, pri detoch maju mamy torz sichtu

@anonym_autor Samozrejme ja to poznám doma. Dve roboty stále vravím.

Strana
z2