Ako zvládať emocionálne vydieranie rodičmi?
Ahojte potrebujem sa vyrozpravat.Pisala som uz veľa krát ohľadom svojej matky a stále to pokračuje.Mama mi veľmi ublížila bývali sme s manželom u mojich rodicov same hádky kúpili sme si dom vazli sme ich zo sebou a tu tiež bolo peklo.Odisli naspäť do svojho chvíľu bolo pokoj.Komunikovali sme cez meseger ale to tiež netrvalo dlho musela som ju zablokovat.Posielala nahrávky hresila manzela nadavala.Moj najstarší syn ma 12 volal s ňou jemu sa sťažovala aj ohľadom akože otcových frajeriek tak som to tiež ukončila.Rok už nieste v kontakte sem tam otec zavolal aj to vždy nanho kričala ze keď sa nerozprával s ňou nemám ani s otcom.S celým okolím sa len hada.Tu kde bývam sa tiež pohádali s mojimi susedkami s ktorými dobre vychádzam.Ta a teraz ide o to ze otca tyra dlhe roky hádky co som mala s otcom boli tiež koli nej provokovala ho protinam nám.Viac krát koli nej vzal výpoveď koli jej žiarlivosti.Zase si našiel prácu a zase prežíval peklo nakoniec vzal výpoveď a ušiel od nej a zablokoval ju volal mi a priznal sa mi ako ho tyrala a ze keby sa mu nepodarilo utiecť určite sa zabije on už s ňou nechce mať nic.Tak to si neviem predstavit ze by som ju vzala k sebe ale teraz sa vsak pustila zase domna nema peniaze a snaží sa dostat ku mne. Ako osobne nepríde keďže má problém z dvoma mojimi susedkami ale posiela po cudzích nahrávky ze sa zabije ak jej ja alebo moj syn nezavolame.Ale nechcem nemôžem ju ani vidieť nieto sa ešte s ňou rozprávať.Nieje to nenávisť je to strach,koli nej prežívam hrozné stavy:búšenie srdca tlak na hrudi ťažké dychanie krce v bruchu a pocit akoby som niečo mala v hrdle a stoho ma napína na zvracanie stale len plačem nebaví ma nic a pritom mam tri deti 12, 5 a 3 ročnú dcéru k tomu je mala dosť hyperaktivna.Nezvladam uz tieto situacie dokonca mam myšlienky ze by som chcela zomrieť ale viem ze to nemôžem mam aj chorého manzela deti koli ním sa snažím bojovať najviac mam strach ze ma moja mama donúti vziať ju ku mne som slaboska a ona vie ze somnou moze manipulovať ale bojujem s tým a nechcem sa jej podriadiť.Nechce sa strarat sama oseba nehľadá si prácu príde zima nebude mať ani na drevo ešte len vtedy zacne s citovom vydieranim.Prisaham ze mam pocit akoby som nemohla koli nej žiť svoj vlastný život ale ze stale musím riešiť len ju.Nevladzem uz manzela nechcem zaťažovať s mojimi stavmi on ma toho dosť všetko pred nim skrývam ale uz rozmýšľam vyhľadať psychiatra co by ste robili na mojom mieste?
Úplne prerušiť kontakt
@pribinak kontakt snou sme prerušili je to uz asi rok ale teraz to skusa cez iných aj s rodiny aj cez cudzích ľudí
@pribinak kontakt snou sme prerušili je to uz asi rok ale teraz to skusa cez iných aj s rodiny aj cez cudzích ľudí
@lenuska333 však nech skúša koľko chce. Toto je úplne toxický vzťah, z ktorého sa ty môžeš spamätávať celý život!
@lenuska333 poprosiť ich aby nereagovali
@lenuska333 v prvom rade vsetkym, ktori donasaju k vam jej jeble spravy povedz, aby si ju zablokovali. V druhom rade som rada ze tvoj otec od nej dokazal odist a hadam sa mu dari bez nej fajn a mate spolu fajn vztah. V poslednom rade by som sa jej povyhrazala aj policiou a trestnym oznamenim, pretoze podla mna toto hranici so sikanou/vyhrazanim sa doslova. Mozno by takato paka na nu pomohla. Ty si dospela, ser na nu a zi svoj zivot. Nic dobre z nej nemas, potrebujes sa sustredit na seba, deticky a manzela, si mlada a musis sa od nej absolutne odtrhnut. Mozno by som podla tvojich moznosti zvazila aj psychologa/psychiatra na pomoc s tymito stavmi ktore z nej mas. V neposlednom rade sa naozaj zamysli nad tym, ze kvoli jednej zene...(po tomto by som ju matkou uz nenazvala, kedze aj teba psychicky tyra)...nemozes zahodit svoj klud, opustat sa, trapit...ona si vybrala cestu nezamestnanosti a ja verim ze TY si dost silna na to aby si ju odstrihla absolutne, hadam aj v myslienkach. Ak ta to zas bude trapit, mysli na svoje deticky a pokoj v rodine, na to ako vas tyra psychicky a na to, ze ona je za seba zodpovedna a aj oeby zdochla, bude to jej vina...bohuzial. A naozaj si premysli pravne kroky, v prolvom rade policia kedze mas aj hlasovky ako dokaz
Áno, toho psychológa asi fakt potrebuješ aby si sa jej vedela vzoprieť. Zablokovať, nereagovať, každý kto ti donáša nech si to nechá pre seba teba to nezaujíma.
az ti budu vykladat ohladne nej razne im povedz sorry ale mna to nezaujima-uz s nou nemam nic spolocne tak mi nic o nej nevravte ... musis dat kazdemu najavo,ze o nej nechces pocut .. a nemysliet na nu ..nevsimat si ju proste si zi svoj zivot ... ale ty potrebujes asi ozaj aj psychologa lebo sama si na tom neni najlepsie ....
No to je hrozne, nezávidím ti. Nezaslúži si, aby si sa pre ňu trápila, sama vystvala manžela, s ktorým by jej zrejme financie nechýbali.
Kto si ako ustelie, tak bude spať.Ak jej chýbajú financie, stačí vysukať rukávy a nájsť si prácu.
To je najlepší spôsob ako vyžiť.😀
Má čo chcela a ty si spokojne žiť svoj život s rodinkou.
myslím že psychologa a psychiatra potrebujete obidve aj s matkou.
@lenuska333 zacni si studovat pojem narcisticka matka...ty psychiatra nepotrebujes
Zapisat mamu do poradovnika do starobinca.
Pribuznych popros, nech ti dovtedy pomozu s mamou. Vysvetli im, ze sa staras o choreho manzela a deti, nemas sily sa starat aj o mamu.
Viem, co je to strach, tiez mi prichadzalo zle, ked som pocula zastavit vytach na nasom poschodi. Sama si neporadis, potrebujes niekoho, kto bude stat pri tebe.
A casom odpust mame, nemaj vycitky k sebe. Mne pomahalo, ze som sa modlila za toho cloveka, nech najde klud, aby dal ostatnym pokoj. Nutila som sa.
Teraz si uzivaj leto, skus nemysliet na mamu. Ja som telefonaty riesila tak, ze som zdvihla telefon a po uvodnych slovach som telefon odlozila, ked bolo tich, nieco neutralne som povedala, ze sa mame dobre, robim to a to, musim koncit, ahoj, ozvi sa, ked chces. Ano, triasla som sa, ale ked zacali v telefone hluposti, nepocevala som. Pretoze ked som zlozila, vyzvanal a pisal hluposti detom.
Vela sil prajem
Zapisat mamu do poradovnika do starobinca.
Pribuznych popros, nech ti dovtedy pomozu s mamou. Vysvetli im, ze sa staras o choreho manzela a deti, nemas sily sa starat aj o mamu.
Viem, co je to strach, tiez mi prichadzalo zle, ked som pocula zastavit vytach na nasom poschodi. Sama si neporadis, potrebujes niekoho, kto bude stat pri tebe.
A casom odpust mame, nemaj vycitky k sebe. Mne pomahalo, ze som sa modlila za toho cloveka, nech najde klud, aby dal ostatnym pokoj. Nutila som sa.
Teraz si uzivaj leto, skus nemysliet na mamu. Ja som telefonaty riesila tak, ze som zdvihla telefon a po uvodnych slovach som telefon odlozila, ked bolo tich, nieco neutralne som povedala, ze sa mame dobre, robim to a to, musim koncit, ahoj, ozvi sa, ked chces. Ano, triasla som sa, ale ked zacali v telefone hluposti, nepocevala som. Pretoze ked som zlozila, vyzvanal a pisal hluposti detom.
Vela sil prajem
@eva8 mama ma 55 rokov
@eva8 mama ma 55 rokov
@lenuska333 tvoja mama je psychiatricky pacient a potrebuje liecbu. Z coho zije?
@eva8 mama ma 55 rokov
@lenuska333 to je skoro na starobinec. Nemozes je zavolat k vam, skus ju objednat k psychologovi. A nejake konicky. Nemozes sa z nej zblaznit, nemaj vycitky, ked ju nevezmes k sebe na zimu. Zimy uz nie su az tak studene
Zablokuj matku cez všetky siete a kanály, možno zablokuj v podstate všetky hovory a kontakty, voľné nechaj iba tie ktorým doverujes a vysvetlis o čo ide. Nedvihaj iné čísla
Vyhľadaj psychiatra aj psychológia, terapeuta, pomôžu ti zvládnuť stres , nastaviť hranice, zosilnieť.
Mužovi povedz aspoň základ, aby bol orientovaný a niečo nedopustil.
S otcom sa dôkladne porozprávajte a hľadajte riešenia, cesty ako tú ženu eliminovať a blokovať. Aj keby cestou polície a súdu. Jej správanie vykazuje znaky trestného činu nebezpečné prenasledovanie, vyhrážanie, psychické týranie - teba aj otca. Naozaj to môžete riešiť súdnou cestou - zákaz priblíženia, zákaz kontaktovania , lebo ak sa nepostavíte na silné nohy, ona vás zničí. Bránte sa a bojujte za svoj kľud a pokojnejší život.drzim palce🍀
H2SO4😂mi napadlo, ked som citala opis toho toxika, tvojej matky... Tak ako tvoj tatko zmobilizoval sily a vzal nohy na plecia aj ty musis mysliet na seba a rodinu v boji o zivot-zachran sa kto mozes. Dala ti zivot, ale to neznamena, ze ti ho ma nicit, dokedy bude. Vystahovat ju na Sibir😂teda sorry, absolutne neviem... kam s nou. 👽
A takáto bola vždy? Alebo sa zmenila len v poslednej dobe? Kludne ak sa zasa bude vyhrážať zabitím alebo čo, volaj na ňu políciu a tí ju pekne odvezú na psychiatriu, toto je prípad pre psychiatra a asi aj hospitalizáciu, tam si s ňou poradia, neboj, ak ešte nebola hospitalizovaná, je najvyšší čas. A nepúšťaj ju k sebe a ani k deťom, tvoja matka je psychicky chorá.
Ja som takto odstrihla svojho otca. Už je po smrti a popravde mi je ľúto, že to až takto muselo dopadnúť ale ja mám svedomie čisté. Urobila som všetko, čo bolo v mojich silách. Podľa mňa si najprv uvedom, že očividne je psychicky chorá. Takže jediná možnosť ako jej naozaj pomôcť je donútiť ju sa ísť liečiť. Predpokladám, že to už niekedy padlo. Ak to odmieta, nič iné ty naozaj urobiť nevieš. Tým, že ju vezmeš späť, jej v skutočnosti nepomôžeš. Toto si uvedom. A takto veď svoje myšlienky, keď sa zas objaví nejaká správa od nej. Povedz si : "správanie mojej mami nie je normálne a ja zaň nemôžem, jediná pomoc pre ňu je liečenie, to nechce, nemám jej inak ako pomôcť." Ak to to pomôže, kľudne jej toto aj po niekom odkáž. Že to je jediná pomoc od teba, ktorej sa jej dostane, podpora v liečení. Nič iné. Nebuď na sebe prísna, naozaj nemáš žiadnu povinnosť ju inak zachraňovať. Sama to vieš, odpusti sama sebe, buď na seba dobrá. Takéto si dostala do života a si na dobrej ceste, keď si ju dokázala odstrihnúť. To zvládne málokto. Určite to pomohlo aj tvojmu otcovi od nej odísť. Mrzí ma aj tvoja mama, očividne si so sebou nesie niečo ťažké, čo dobre nespracovala. Ja poznám ten pocit úľavy, keď som si dovolila odstrihnúť svojho otca. Bolo to ako vykúpenie. Prakticky má mama veľa možností, môže ísť do práce, predať dom. Ale aj keby nie, to nie sú veci, ktoré by si mala riešiť ty. Ešte ma napadá, že ja som dala otcovi poslednú šancu, šla za ním a povedala mu všetko, čo som mala na srdci a počkala na jeho reakciu. Tá bola, že má vysmial, ale mne práve toto veľmi pomohlo už sa mu neozvať. Ty za ňou určite ale nechoď, ale možno skús napísať list. Dlhý dlhokánsky a popíš tam všetko, čo voči nej cítiš. Najlepšie niekde osamote, lebo si pri tom možno dobre poplačeš. A buď jej ho pošli, alebo si ho na chvíľu nechaj a potom ho znič. Je to veľmi očistné, pomáha to uvedomiť si všetky krivdy a bolesti, dopriať si ich priznanie a uvedomiť si, že naozaj máš právo na to sa s ňou už nikdy nebaviť. Držím ti prsty, kľudne napíš sa, ak by si potrebovala.
@lenuska333 psychiatra potrebuje tvoja mama!
Cim skor!
Ak si dokazala prerusit kontakt,mas uu zpolovice vyhrane.
Nemozes popustit..takito lufia znicia postupne cele svoje okolie.ale ona si nic neurobi.pochybujem.
Na to sa ma prilis rada.
@lenuska333 to je skoro na starobinec. Nemozes je zavolat k vam, skus ju objednat k psychologovi. A nejake konicky. Nemozes sa z nej zblaznit, nemaj vycitky, ked ju nevezmes k sebe na zimu. Zimy uz nie su az tak studene
@anonym_4711ad ona chodí ku psychiatrovi ale žiadna zmena
Úplne sa odstrihnut a potom možno aj ten psychológ.

Úplne prerušiť kontakt