Ako zvládať prácu manžela od 9:00 do 18:00?
Ahojte. Zaujimalo by ma ako vy prezivate pracovny cas manzela 9 00 az 18 00 s dvoma malymi detmi.
Vacsinou home office. Mne to pride trochu luto v tom ze 18 00 to uz je ze vanicka vecera uspanie. Ze kvazi cez tyzden nehrozi ze by s detmi vybehol von/na ihrisko a tak.
Jasne ze lepsie ako tyzdnovky turnusy a pod ale zaujimali by ma skusenosti ostatnych
ked ma home office nemoze zacat skor?
@juliet86 manžel pracuje od 6.00-17.00, občas 18.00 a som rada, že má prácu a dobre nás zabezpečí. Nemá HO. Máva veľakrát voľné piatky, ale často je aj viac dní na služobke. Beriem to normálne, má to dobre zaplatené a vieme ako je bez práce. Ja si spravím program aj bez neho a zas keď je doma, naplno sa nám venuje. Nie je to typ s ovládačom v ruke. Cez víkendy si to veľmi užívame.
Tak, nech zmeni pracu, ak Ti ti nevybovuje.
Niekto je v praci od rana do vecera.
Tak mas ho doma, aj ked teda pracuje. Ale prestavky isto ma. Teraz v lete sa da aj o siestej este von vybehnut aspon na hodinku. Pohyblivy pracovny cas sa mu neda vybavit? Zase na druhej strane je vyhoda, ze nemusi este cestou do prace zabit hodinu denne.
zabitý celý deň, ale zas je doma.
@juliet86 ked ma HO, tak urcite nema striktny pracovny cas 9-18, takze nech robi od 7 a mate takto v lete este “pol dna” pre seba ako rodina 🤷🏼♀️
@juliet86 ked boli deti malé mala som muža " turnusového" a poviem ti, že sa neskutočne venoval deťom aj mne.. 7 dni bol doma a venoval sa deťom na plno- kŕmil ich, prebaloval, kočíkoval, chodili sme na ihrisko/výlety , večer kúpal, v noci ku nim stával atd.. Čiže ja si to neviem vynachváliť. Celý svoj pracovný život som strávila v kancelárií a ked som počúvala " sťazovanie " sa kolegov , ako im tie ich nedajú doma po príchode domov vydýchnuť a hned im deti hodia, vtedy som bola naozaj vďačná, že ja mám muža ktorý síce chodí domov na turnus, ale sa im venuje s radosťou a na 100%.
@milanemila je veľa HO pozícií, kde je striktný pracovný čas. Ak napríklad robí človek nejaký support, tak proste musí robiť v presne vymedzený čas. Je veľa HO pozícií, kde si človek nemôže hýbať s časom.
zalezi co pocas toho dna robi, aku ma pracovnu napln, nie vsade sa da posuvat, menit. Mna osobne by slak trafil mat chlapa cely den vedla v izbe na pc napriklad a pritom vlastne "nie je doma"... :D Ja mam Ho dlhe roky, aj pocas md/rd a tak :D ale nie som prikovana k pracovnemu stolu, proste urobim si aj to aj a bez problemov. Ak by to mal take, ze nedrnci mu telefon hodinu a vie deti vtedy zabavit na chvilu, ok.. pracu si vie dorobit veceer, skoro rano atd... naozaj zalezi na tom co robi. ja realne nepoznam ludi, ktori su ho a prikovany k pracovnemu miestu, este aj kamoska, co fakt online meetingy atd... popri tom vari, pobehuje a uprace si, a kopu inych veci :D pripadne sa opaluje na terase. Na druhej strane je moj chlap, szco, nemusi a aj tak bola moderna vyhovorka = nemoze, ma vela roboty a pritom len zabijal cas za pc :D ty musis vediet co sa u vas robi, ako to funguje... ak sa da nieco zmenit = treba zmenit, ak vas zivi touto pracou a naozaj sa mu to neda normalne zariadit, tak musite vydrzat.
Ale ja osobne by som ho v takom pripade odpalkovala do kancelarie :D mam to osvedcene, ze zrazu sa zacne chodit domov skor a viac veci stihat :D
@milanemila odkial beries tu istotu? Ak je v kontakte so zakaznikmi a pod, tak asi nebude makat v noci 😉
Inak ja mam HO, cast mam taku, ze musim byt k dispozicii, ale je robota, ktoru si mozem urobit podvecer. A na druhej strane pokial nemate velky dom mna by asi slak trafil robit HO s detmi, najma ked sa potrebujem sustredit na niektore veci.
@juliet86 pises ze TEBE je luto manzela. Ako to vnima ON?
autorka..a deti kedy vstavaju? nemoze sa im venovat rano do tej 9-ej?
pracovny cas ma fixny. ano ked nema call vie vybehnut na rychly nakup pod domom a podobne. je mi luto iba ano toho casu cez tyzden ze iba vecerny ritual a hotovo. mimo tohto sme s jeho pracou spokojni. deti vstavaju okolo 7 -7 30.cize ano hdoinku mame.spolu ranajky a hygienu
@juliet86 a skutočne cely čas pracuje? Nonstop? Skús si to zistiť..možno sa len schováva pred vami aby mal pokoj
@juliet86 ahoj, ja uz mam sice chlapcov vo veku 8 a 5 rokov, ale ked boli malicky moj muz chodil z domu do prace o 6:30 a prichadzal niekde okolo 18:00-19:00 len domov.. a to bolo len ze: okupal syna( kupal len on), chvilku sa pohral ( rozumej do 30 minut..ak vobec) a syn siel spinkat...takto sme fungovali 6 rokov... aj pri oboch detoch... on ich ma rad, lubia sa ale toto je presne ta dan, co plati, za ten prijem co zaraba ( a toto vela ludi bohuzial nevidi) ...HO nema... v jeho pracovnej pozicii sa to da velmi velmi malokedy
Ked som sa zamestnala ja, sam sa ponukol, ze deti rano zobere do skolky a skoly, tak chodi do prace na 8:00 a konci po 17:00 ( ked treba tak neskor samozrejme) a ja som v praci od 7:00 do 15:00... hladala som inu ( do povodnej som sa nevratila- presne pre pracovny cas) a takto fungujeme a niesme sami... takto funguje mnoho rodin okolo nas...
Uplne ti rozumiem, tiez mi bolo dost smutno a aj dost tazko cely den ( hlavne ked sa narodil druhy a nemal kto trosku pomoct...ale tak to skratka bolo, bolo treba to len prezit, ja som si zariadila vzdy den podla seba) ... manzel je super tato, ale priestor ma prevazne len cez vikend, cez skolsky tyzden uz ma syn povinnosti vecer a priestoru moc nieje....tiez by som si priala viac casu s detmi ale skratka je to takto....
@milanemila aj na HO môžeš mať striktne určený pracovný čas.
@juliet86 neviem ako malé máte tie deti, ale môj muž keby koncil HO o 18, tak 18.10 už je s deťmi vonku. Dajme tomu o 19.navrat, ked nevydržia dlhšie, večera, sprcha a môže uspavat. V pohode vie s deťmi stráviť dve hodiny denne minimálne. V lete vidno vonku aj malé deti oveľa dlhšie
Moj muz isiel do prace na 8 a domov 18-19. Tiez som bola cele dni s detmi sama. Vyhoda bola, ze nas zabezpecil, mali sme vikendy a dovolenky, vylety. Vsetko ma za a proti. Pojde robit na smeny, sice bude doma po nocnej ale musi sa vyspat. alebo bude mat pracovnu dobu do 15-16 ale zasa menej zarobi. Zvaz si co ti je lepsie.
A nemôžeš posunúť deťom večer čas uspavania? Teraz je dlho svetlo. Po šiestej je ešte kopec času na ihrisko aj kúpanie v jazere. My chodíme aj o ôsmej večer na zlaté piesky a ešte je tam kopec ľudí aj s malými deťmi. Bola by koza celá aj vlk sýty 🤷♀️
Podrastu a dlhsie vydrzia
Veď sa to dá riesit rôzne. Buď posuňte detom spanok, alebo nech sú deti hodinu pri ňom a on si to dorobi potom. Neverim, že plny čas má cally a nemôže sa utrhnut.
Keďže pracuje 9 hodín denne tak asi dobre zarobí...to si musíš vybrať, či chces peniaze alebo čas s rodinou ..áno dá sa aj oboje, ale to musí chcieť aj tvoj muž
Moj pracuje tiez na HO, 7.30-17.30. Deti vstavaju okolo 6tej, cize rano si dame vsetci spolu ranajky, pomoze s detmi. Obed tiez spolocny a vecer ked ma koncit uz sme nachystani, ze len zavrie pc a ideme rovno von, na zmrzku, na bicykle,......vecer potom vecera, kupel, uspavanie uz robime spolu. Cize sme spolu celkom dost. Ale ja mam vacsie deti, chodievaju spat 19.30
tak je ti to luto ale myslim, ze toto je realita vo vela rodinach... aj taki muzi co chodia do prace mimo dom su proste prec...

@juliet86 Ja mám tiež HO a nastavil som si to tak, že mám pracovný čas 4:00-11:30. Ale som živnostník, môžem si z toho robiť holubník. Večer tak na hodinku, hodinku a pol beriem deti so sebou "pracovať", syn hrá nejaké hry na mobila, dcera mi sedi na kolene a na jednom monitore pozera YT, ja na druhom "pracujem"... Takto to máme už dlho a je to super.