icon

Ako zvládať svokrin zvedavý prístup?

Dnes o 10:57

Je to normalne ze mi nieje prijemne ako stale vyzveda ? Ked pridem na navstevu tak same otazky co nove v robote ako s mojimi rodicmi ( nemame dobre vztahy ) kedy pojdem tam a tam alebo otazky na jej syna ze ci.nebral dalsiu pozicku ze jej mam povedat pravdu. Pritom ak on jej to nechcel povedat tak ja ho mam akoze bonznut ? Toto nechapem od nej.

amonet
Dnes o 10:59

vyvstava tu hned niekolko otazok:
1. tvoja mama sa ta na zivot a pracu nepyta?
2. kolko dlhov ma ze sa matka tak boji dalsieho?

anonym_fa9688
Dnes o 10:59

Tak sa začni pýtať prvá a nedaj jej priestor na otázky 😅🤷🏼‍♀️. Možno nechce len trápne ticho.

anonym_bfa8bf
Dnes o 11:00

co nechapes, skratka stara skola mas sa prikrývať perinou na aku mas, asi vie co je to za kvietko a ma obavu aby ste nepadli na hubu a neprisli k nej byvat...
A ako co sa ta ma pytat ? vsak zakladne otazky v ramci tvojho zivota. ak nechces sa s nou bavit nechod tam, a mas pokoj.

hopatko
Dnes o 11:01

Asi si pozna syna lepsie ako ty ked ma o neho take obavy. A o bezny zaujem o tvoju osobu zrejme niesi zvyknuta.

anonym_8de57d
Dnes o 11:10

bezna konverzacia, a muzove dlhy su aj tvoje, takze by si sa o toto mala sama poriadne zaujimat

anonym_16aee4
Dnes o 11:15

Ked Ti prekazaju normalne konverzacie ktore sa v blizkych rodinach vedu (a manzelova matka Ti JE jeden z blizkych ludi), tak jej povedz na rovinu, ze sa s nou chces rozpravat len o pocasi. Jak s clovekom na autobusovej zastavke 😃

A o pozickach Tvojho manzela pomlcim, ze za najvacsi problem povazujes to, ze sa na to pyta jeho matka.

bg92
Dnes o 11:45

moja svokra sa ma zas nic neopyta len rozprava o svagrininych vnucatach alebo o sebe alebo o roznych random ludoch co ma nezaujimaju. ak by sa spytala ako sa mam v praci na mieste by som odpadla. mozno si zvyknuta na tento styl komunikacie
otazky ohladom financii by mi vadili, to je cez vyzvedat u teba ci ma jej syn pozicku (???)

sissy27
Dnes o 11:51

@anonym_autor tak preco sa s nou nebavis normalne aby sa nemusela vypytovat? Ved nadhod temu a konverzujte. Ci naco tam chodis?
A ze sa zaujima o to, ci jej syn nenabral pozicky - blikali by mi kontrolky ale nie kvoli svokre, ale kvoli muzovi. Lebo moze mat nabrat xy spotrebakov bez tvojho vedomia a zrazu mate ako manzelia exekutora na krku. A svokra si syna ocividne pozna…

anonym_bfa8bf
Dnes o 11:56
@bg92

moja svokra sa ma zas nic neopyta len rozprava o svagrininych vnucatach alebo o sebe alebo o roznych random ludoch co ma nezaujimaju. ak by sa spytala ako sa mam v praci na mieste by som odpadla. mozno si zvyknuta na tento styl komunikacie
otazky ohladom financii by mi vadili, to je cez vyzvedat u teba ci ma jej syn pozicku (???)

@bg92 preco jej nepovies ze ta to nezaujima ? a preco sa neopyta na teba atd ? ono pokial ludom nepoviete na rovinu tak nemaju odkial vediet co vy chcete
Matka asi vie preco hodila do plena ,,otazky na jej syna ze ci.nebral dalsiu pozicku "
mozno ju ziadal opat o prachy na hovadiny...

daniska155
Dnes o 11:59

treba jej normalne povedat, ze ti to prekaza, nech sa tolko nevypytuje. a uvidis, ako zareaguje.

bg92
Dnes o 12:00

@anonym_bfa8bf ja som tuto diskusiu nezalozila s prosbou o radou tak neviem preco mi ich davas? rad autorke a nie mne, ja som sa nic nepytala iba som autorke dala priklad opaku, ktorym je moja svokra

anonym_bfa8bf
Dnes o 12:04
@bg92

@anonym_bfa8bf ja som tuto diskusiu nezalozila s prosbou o radou tak neviem preco mi ich davas? rad autorke a nie mne, ja som sa nic nepytala iba som autorke dala priklad opaku, ktorym je moja svokra

@bg92 jasne chapem ale preco aj ty si nechas dupat po sebe ? si na tom rovnako ako ona

bg92
Dnes o 12:07

@anonym_bfa8bf ty nemas nic na praci :D ?? ako vies, ze jej na to nic nepoviem a ze si "nechavam po sebe dupat"? :D ja som sa tu nato nestazovala ani som nehovorila ze si s tym neviem rady omg

anonym_bfa8bf
Dnes o 12:11
@bg92

@anonym_bfa8bf ty nemas nic na praci :D ?? ako vies, ze jej na to nic nepoviem a ze si "nechavam po sebe dupat"? :D ja som sa tu nato nestazovala ani som nehovorila ze si s tym neviem rady omg

@bg92 to mas pravdu, ale keby to bolo inak tak to napises ako si svokru poriesila, a od vtedy mas klud.

bg92
Dnes o 12:11

@anonym_bfa8bf uz mi nepis dakujem :D

anonym_172670
Dnes o 12:50
@amonet

vyvstava tu hned niekolko otazok:
1. tvoja mama sa ta na zivot a pracu nepyta?
2. kolko dlhov ma ze sa matka tak boji dalsieho?

@amonet Kedze sa pyta na "dalsiu", tak asi ma nervy, ci to bude vediet splacat a ci nebude pytat peniaze aj od nej. Ja by som sa tiez opytala, ak by som mala syna s xy pozickami😃

anonym_13d8bb
Dnes o 12:58

Ja ťa úplne chápem. Pri svokre som sa niekedy cítila ako na policajnom výsluchu. 😝

anonym_b15a47
Dnes o 13:12

@anonym_autor akoze co nove v robote.. je podla mna normalna otazka .. ak sa zaujima o tvojoch rodicov tak staci povedat ze je to pre teba citliva tema a o rodicoch sa bavit nechceš... co sa tyka muža a pyta sa ci si nevzal dalsiu pozicku, tak asi vie o niečom.. pozna svojho syna, inak by sa nepytala... cize podla mna normalne otazky zo zaujimavosti, lenze podaktore nevesty si vzdu najdu nieco na svokru ;) ... mám v zivote 2 svokry .. kazda uplne iná.. z toho ta prvá je už ex svokra .. ale vzdy som ju mala rada, aj ked sa stretneme reč nestojí a moze sa nacokolvek opytat.. este mi aj pomahala ako porodnicka s otazkami o mojom dietati ktore uz nie je jej vnuca .. terajsia svokra je tiez super a tiez ju mam rada .. ale ma uz svoj vek .. coze pomaham jej ako sa dá

anonym_45bb73
Dnes o 14:41

@anonym_autor keď ťa otravuje, tak nechodievaj za ňou.

tykat
Dnes o 15:01

@anonym_autor mne skor u chlapa s pozickami blika kontrolka ako u vsetecnej svokry 😀

anonym_30b95d
Dnes o 15:21

Ja ked prídem k svokre vydatá som 30rokov vždy rovnaké otázky ako sa mam ako v robote ved normálna vec co sa ma má pýtať ako svieti slnko🫣aj na ocka sa pýta ako sa ma mamku nemám ale chvalabohu sa nikdy v živote nestarala do našich financií do zariaďovania domu a vôbec do nášho života a tak to ma byt a budem to praktizovať aj keď ja raz budem svokra🤣

bielasovicka
Dnes o 16:42

@anonym_autor svokra chce len komunikovať, co je zle natom? Asi nechce len tak trápne potichu sedieť, tak hovorí co ju napadne. A čo sa ti nepáči to jej povedz. 🫣

anonym_ae5a8e
Dnes o 18:34

Moja kolegyna je zase pre svokru Vzduch a uz je z nej na nervy... Ked sa k nim hlasi na navstevu, tak pise synovi, idem k Tebe🤣hovori len na neho, na nevestu nema ani t. c.. Zaujem 0,nic😅