icon

Ako zvládať ťažké obdobia a nájsť vnútornú silu?

23. mar 2025

Ked mate pocit ze vsetko sa vam ruca pred ocami, proste vela veci sa deje naraz a je toho na vas vela? Ja mam niekedy pocit ze uz nevladzem. Udalosti poslednych par dni mi davaju neskutocne zabrat. Nemam chut chodit do prace kde sa musim pred ludmi tvarit ze vsetko je fajn, pretrvavajuce rodinne problemy, vazne zdravotne problemy mne najblizsej osoby, do toho este aj sklamanie z partnera. Ktory mi mal byt teraz oporou co par dni aj hral no potom sa spraval zrazu lahostajne akoby mu vsetko co prezivam bolo jedno a navyse som prisla na to, ze tajne pise ak iba to s inymi zenami, kym ja doma revem do vankusa a snazim sa najst nejake riesenie na to vsetko. Uz neviem co dalej. Su tam este nejake veci ale v porovnani s tymto vsetkym su to take banality. Ale uz mam naozaj pocit ze je toho vela

Strana
z2
enmery
23. mar 2025

Prečo ty reveš do vankúša, kým on vypisuje iným. O recepty na najlepšiu bábovku mu asi nejde. Tak to je napr prvá vec, ktorú máš urobiť, partner, ktorý Ťa ťahá dole, klame, nie je žiadna hodnota v živote-len balvan.

zmrzlinka2021
23. mar 2025

Nemať nad všetkým pocit kontroly. Prioritizacia veci . Modlitba. A na tvojom mieste aj poslať priateľa do kelu.

autor
23. mar 2025

@enmery
@zmrzlinka2021 ja viem ze to mam spravit zistila som to len nedavno a kym som sa na to odhodlala stala sa dalsia vec. Bol mi oporou pomahal mi. Tak som si povedala ze to teraz nie je priorita a budem riesit ked sa ine veci polepsia. Ale popravde boli ma to, podvedome na to myslim. Mam strach to teraz ukoncit ze sa uz nebudem mat ani komu vyrozpravat. Zasekla som sa a neviem co dalej 😔

salamistka
23. mar 2025

Dosť záleží na tom, či máš na tvojich problémoch podiel aj ty, alebo to ide mimo teba...v prvom prípade by som sa snažila napraviť, čo sa pokašľalo, v druhom prípade by som to nechala "plávať, vyhniť" a trpezlivo čakala, kým zlé obdobie prehrmí...zatiaľ by som sa snažila byť ja oporou pre iných, pomáhať kde sa dá, neumárať sa v tom celom...a mysli na to, že takéto situácie zažívame aj my ostatní...a ver mi, že najhoršie pre mňa bolo to, keď som niečo zavinila ja, srdce mi išlo puknúť....po čase sa človek zmieri.

enmery
23. mar 2025

Aj tak sa mu nemôžeš vyrozprávať. Ale tak zhoršuje si tu. Tipujem, ze my na koníku Ťa vypočujete viac ako kedy on.

autor
23. mar 2025

@salamistka to je ten problem, ze vacsina veci sa nestala mojou vinou. Su to tazke situacie v rodine atd. Nechcem to tu rozpisovat ale nie, nie je to mojou chybou. Ale aj tak ma.to boli.

autor
23. mar 2025

@enmery zo zaciatku ma vypocul pomoh navrhol nejake riesenie. No teraz je to zas len o nom a jeho ,,problemoch" v praci ktore ani nie su nic hrozne..bezne veci kazdodenne a preziva to ja som.ho vzdy vypocula..ked mal prednedavnom on zdravotne problemy, nastastie nie vazne, podporila som ho. No on to asi vnima inak..mozno su mu moje problemy pritazou a nechce sa tym zatazovat neviem. No aj preto som prisla sem sa aapon vypisat, lebo mam pocit ze som ostala na vsetko sama

majo111222
Odpoveď bola odstránená
janulka1802
23. mar 2025

Mne v živote pomáha myšlienka, že po každej búrke vyjde slnko. Aj zlé obdobie raz skončí a príde lepšie. Vyplakať sa je určite 1000xlepšie, ako keby si v sebe emócie dusila. Niekomu pomáha šport, veriacim ľuďom modlitba, kostol. Na nezaplatenie je dobrá priateľka. Tá je ako psychológ, ešte lepšia. A potom také hľadanie radosti v bežnom dni, keď
krásne svieti slnko, čochvíľa je jar, príroda začne pučať, dobrá káva, či jedlo, nejaká drobnosť z obchodu ako bolestné. Proste tak nejako kúsok po kúsku ako skladačka. A pamätaj, že každá ťažká skúška človeka posúva vpred. O to viac budeš silná v budúcnosti. Hlavu hore, držím palce.

enmery
23. mar 2025

1. Otvor oči ohľadom priateľa
2. Choroba príbuzného je plne v rukách lekárov, ty sa snaž podporiť objatim, pochopenima spoločne stravenym časom
3. Ostatne neviem co všetko Ta trápi. Musíš to dat von.

denkabemommy
23. mar 2025

@autorka ono netreba sa vždy do nekonečna utápať v problémoch, ktoré ak dobre chápem nie sú ani tvoje. Debila kopnúť do zadku o tom niet pochýb ale trošku zmeniť mindset v tvojom prípade je tiež dôležité, lebo sa pre blbosti utrápiš zbytočne. Pozri, ja som sa naučila, že ak to neviem ovplyvniť, tak ma to netrápi a žije sa mi o dosť lepšie 🙂

mirola
23. mar 2025

No vies, spominas, ze tie problemy nie su tvojou vinou. Neviem ako dlho to trva, ale pokial uz dlho ja celkom chapem partnerov postoj, ze ho to prestalo bavit pocuvat. Pravdepodobne s tym nic nezmoze, neviem ako si ty emocne stabilna, ale poznam ludi, ktori robia z komara somara a zbytocne sa v tom rypu viac ako je treba. Tymto nechcem zlahcovat tvoju situaciu, nevieme o co ide. Ale treba si uvedomit, ze pokial nejde o zivot ide o … navyse ak s danou situaciou nic nezmozes. Zatazovat partnera stale dookola a pozerat sa na kopku nestastia moze viest prave k tomu, ze je z toho uz frustrovany a kompenzuje si to prave tym, ze si pise s inymi. Tazko sa to mozno prijma a mozno je pravda uplne inde, ale kazda minca ma dve strany.

autor
23. mar 2025

@majo111222 je toho vela a nechcem to tu rozpisovat velmi

autor
23. mar 2025

@janulka1802 dakujem za podporu ❤️

autor
23. mar 2025

@mirola nemyslim ze je to tym..snazim sa byt aj pozitivna nehovorit stale len o problemoch, su to vazne veci..ved vacsinou som bola ja ta co som vypocula jeho denno denne. Tak asi tolko k tomu. A teraz mam ja tazke obdobie ktore je niekolko dni a uz ma nezvlada 😔

enmery
23. mar 2025

Nemáš jednu fakt skvelú kamošku, ktorej môžeš povedať všetko?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
23. mar 2025

@majo111222 A vývar už máš postavený?😆

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2025

@majo111222 ja pracujem momentalne

majo111222
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
23. mar 2025

@majo111222 alebo odhalis z priatela nepriatela...

enmery
23. mar 2025

@majo111222 Už si zas chceš známosti v nemocnici vybaviť. A ty take nevieš, že raňajky robí a nosí muž a často do postele?😄

majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
23. mar 2025

@majo111222 Sestrička z Kramárov. Poznáš?Zadovážiť si psa, ak máš záhradu a dvor a čas. Dá Ti toľko lásky.

katkati
23. mar 2025

Je toho veľa a nevieme od teba skoro nič, tak ťažko dať nejakú spätnú väzbu. K tvojmu priateľovi len toľko, že kým bude mať v hlave iné ženy a honiť si svoje ego tým, že im vypisuje a určite nie len to, nebude pre teba žiadnou oporou. Naopak, si pre neho otravná a je z teba nervózny a určite na teba reaguje aj podráždene. Momentálne nie si pre neho prioritou. Je to smutné, ale ja by som na tvojom mieste nedokázala mlčať. Mal by sa hanbiť a buď to ukončí s tými ženami alebo nech odíde, lebo ťa psychicky zničí.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2025

@katkati neviem teda naco je so mnou a tie reci ako mi chce byt oporou. Ked nechce byt pri mne v tazkom obdobi tak radsej to ukoncim

katkati
23. mar 2025

Tak vieš, reči sú jedna vec a skutky iná. Zatiaľ má u teba zázemie a zároveň má tajnú zábavu, ktorá ho náplňa a takto je spokojný. Všetko by sa zmenilo, ak by sa to prevalilo a on by musel zaujať k tomu stanovisko. Možno by zúril, klamal, sľuboval atď. Ale už by záležalo len od teba ako zareaguješ. Možno by si nakoniec bola na seba hrdá ako si to zvládla.

Strana
z2