icon

Ako zvládnuť bývanie po rozvode v spoločnom byte?

19. júl 2025

Ako ste prosím vyriešili situáciu keď ste ostali bývať v spoločnom byte po rozchode. Partner,bývalý manžel odišiel a vám ten byt neustále pripomínal vašu lásku. Mám to tu rada, je to tu pekne príjemné, ale na všetko čo tu je mám spomienky, je to rok po rozchode a ja sa stále neviem cez ten rozchod preniesť. Začínam rozmýšľať či by nebolo lepšie dať byť do prenájmu a proste odísť niekam inam, začať akokeby nanovo. Každý kúsok nábytku, farba na stene, dokonca aj rastliny v byte ku všetkému mám spomienky.

anonym_b33821
19. júl 2025

ak je nehn. len tvoja môžeš to kedykoľvek urobiť.

anonym_09582e
19. júl 2025

@anonym_autor to mozno bude aj tym, ze este nie si s rozchodom vyrovnana, ja som si vedela predstavit byvanie v nasom spolocnom byte aj sama, ale nemohla som tam zostat.

biba_18
19. júl 2025

byt s tým nič nemá. ak nevieš zabudnuť, prenajmi ho a ty si zober iný byt do prenájmu. keď sa s rozchodom vyrovnáš - buď to predáš alebo sa vrátiš. teraz by som to nepredávala…

sissy27
19. júl 2025

@anonym_autor trosku ho prerob. Popresuvaj nabytok, vymaluj, nieco vyhod, nieco kup nove (stacia drobnosti - doplnky). Mozno snivas o novej sedacke alebo novej kupelni, tak teraz je spravny cas.

autor
19. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor trosku ho prerob. Popresuvaj nabytok, vymaluj, nieco vyhod, nieco kup nove (stacia drobnosti - doplnky). Mozno snivas o novej sedacke alebo novej kupelni, tak teraz je spravny cas.

@sissy27 nemám na to peniaze

autor
19. júl 2025
@sissy27

@sissy27 plus všetko sme tam prerábali spolu všetko je nové vymaľované atd

sissy27
19. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 plus všetko sme tam prerábali spolu všetko je nové vymaľované atd

@anonym_autor tak trp alebo sa odstahuj 🤷‍♀️ponukla som ti najjednoduchsie riesenie - mala by si nejaky projekt, ktory ta nachvilu zamestna a z drobnosti vies vyskladat velku zmenu. Ale to by si musela chciet a nie ze ti bude luto premalovat stenu, lebo tu ste predsa malovali spolu. To je totiz cela pointa - nepozerat sa uz viac na stenu, ktoru ste malovali spolu. Otocit postel naopak a kupit nove obliecky a nespat tak ako si spala s nim. Zaves novy obraz (len nie preboha fotku zo spolocnej dovolenky). Kup sadu novych salok, kvet do obyvacky, stiahni z dohladu veci, ktore ti ho pripominaju, atd.

klementinka58
19. júl 2025

ja by som byt predala a kupila za tu cenu iny byt v inej lokalite mozno aj inom meste...

motylik2559
19. júl 2025

Ahoj, neviem ci ti to pomoze, ale ja teda mam svoj byt a byvali partneri sa stahovali skor ku mne. Po takych kratsich vztahoch co nevysli som nerobila nic, ale jeden co bol taky dost dlhy a aj sme si vela presli, to uz bolo horsie aj ked vo vlastnom. No k veci, ked sme sa rozisli a sa odstahoval, tak som si co-to v byte prerobila. Ale len take drobnosti, napr som postel presunula inam, nabytok inam, dokupila nejake male doplnky, veci od ex dala jemu pri baleni a tie co mi ostali som vyhodila, ostala mi jedna vec-jedno tricko, ktore mam zapichnute ani neviem kde uz vzadu v skrini🙈😄 Nemusis mat peniaze na to, aby si si co to poprehadzovala v byte. Dokym to neskusis nezistis,ze toto skutocne vie dopomoct k zlepseniu myslenia. Tiez som najprv tomu neverila, ale kamoska,ze nech to spravim a tolko to do mna hustila, ze ked najblizsie potom dosla na kavu, tak uz do prerobeneho a ver ci never mne to ozaj aspon k zlepseniu pomohlo🙂 Nerozmyslaj hned tak,ze vsetko zavrhnes, lebo ti nepomoze ozaj nic, vyskusaj najprv a sama uvidis a mozno ti aj samej popritom este pride nejaky dobry napad na mysel. Hlavne ked sa do toho pustis, tak sa na to tes...ze si zveladujes, skraslujes byt a ze aky pekny bude vysledok🙂🍀

kaktusik007
20. júl 2025

pridavam sa k dievcatam ---- ja som popredala drobny nabytok (komody, stoly, skrinky) pokupila z tych penazi nejaky novy, ale vacsinou cez bazos a repasovala som ;) prehodila som gauc / postel, natrela steny... robila som to postupne a v dobe, kedy som naozaj nemala peniaze nazvys - toto nie je az taka financna palka... ty mas problem v hlave ale este