Ako zvládnuť konfliktný vzťah so švagrinou?
Ahojte . Prosím poraďte ako by ste to riešili vy alebo ak riešite nieco podobne tak ako .
Ide o to že mám švagrinu . Je to Sestra môjho muža . S mužom sme už dlhšie spolu no kým sme nemali deti a neboli ešte svoji neriesila som svagrovcoch . Ale aj menej sme sa vidali . Teraz bývame aj v jednej bytovke .
Nemozem si pomôcť ale veľmi má vytáča jej povaha a neviem úplne ako pri nej správať a necítim sa dobre v jej prítomnosti a celkovo pri jej rodine . Stále na každého nadáva , každého ohovára , rieši druhých , vyťahuje na nich špiny . Hľadá všade chyby aby ich vyprskla do tvare . Máva blbe pripomienky . Stara sa mi do deti ako sú ostrihane . Vie ohundrat aj vlastnú mamu . Mysli si že vsetci sa jej budú doprosovať . A keď hneď nikto neurobí jej po voli už je nadudrana . Ja neviem mohla by som pokračovať .. ide len o to že doteraz som to neriesila ale už keď sa mi stara do deti dotýka sa má to ! Ja by som sa jej naozaj rada vyhla a aj cítim medzi nami take napätie ale tým že bývame blízko seba ich stretávam , a aj na rodinných akciách . Naozaj nemám rada takých ľudí ktorým aj keď sa na hlavu postavíte nevyhovejete . Ale na druhej strane keďže je to manzelova rodína nemozem ich len tak seknúť .. ale naozaj mi je ťažko v jej spoločnosti . Ako sa k tomu postaviť .
@anonym_autor neriesit ju ,musíš si to jednoducho tak v hlave nadstavit,ja vždy hovorím ,ak mám s niekym problém je to len a len moj problém a musím si to vyriešiť ja
Nevrtaj sa v tom. Ak sa jej nepáči strihanie deti, rovno povedať - nám sa paci. Ty sa strihaj ako chces, aj svoju rodinu. Ak začne o iných, povedz, ze nie si zvedavá, nechces sa miešať, nič ťa po tom nie je. Neverím, ze ak hneď zareaguješ, ze s tým neprestane.
Taku istu mám aj ja ale u nás to došlo až tak daleko že nechybalo veľa a podala by som na nu TO.
@alickapusinka och 🤦♀️ no a presne o zo ide . Ja niesom typ človeka čo je schopný ist do dajakej výmeny názorov. A fakt by som nechcela aby sme sa rozhádali alebo nieco podobne . Ja nemám v povahe take veci a snažím sa s každým za dobre . Len u nej naozaj neviem jak . Vadia mi tie vlastnosti hlavne keď sú na mna mierené …. A neviem sa pretvarovať a hrať milu a chápavu alebo pridať sa keď na niekoho nadáva . A na druhej strane som toho nazoru že keď o druhých takto rozpráva tak urcite druhým tak rozpráva aj o mne .. tak si držím odstup ..
@alickapusinka och 🤦♀️ no a presne o zo ide . Ja niesom typ človeka čo je schopný ist do dajakej výmeny názorov. A fakt by som nechcela aby sme sa rozhádali alebo nieco podobne . Ja nemám v povahe take veci a snažím sa s každým za dobre . Len u nej naozaj neviem jak . Vadia mi tie vlastnosti hlavne keď sú na mna mierené …. A neviem sa pretvarovať a hrať milu a chápavu alebo pridať sa keď na niekoho nadáva . A na druhej strane som toho nazoru že keď o druhých takto rozpráva tak urcite druhým tak rozpráva aj o mne .. tak si držím odstup ..
@anonym_autor Raz budete musieť povedať razne "dosť,,. Buď to ukončí prílišný záujem švagrinej, alebo prejde do otvoreného útoku.
@anonym_autor to je ten problem,ze sa snazis s kazdy za dobre a potom ti ludia skacu po hlave. Ja by som si z nej robila srandu,napr. no neuveritelne kolko toho vies o druhych a ja nestiham ani doma upratovat nieto este inych riesit,waw obdivujem tvoje odhodlanie 😂😂😂 keby sa vyjadrovala ohladom mojich deti len by som sa na nu skaredo pozrela a pochopila by. Celkovo nemusis s nou mat zly vztah,ale odporucam drzat si odstup a mozno sa sustredit na nejake neutralne temy ked sa stretnete - rodina,praca,deti,plany na vikend atd
Myslim si, ze ak jej narovinu povies, ze teba ohovaracky nezaujimaju tak s tym prestane. Normalne by som zakazdym ak by zacala hundrat alebo niekoho ohovarat povedala, ze na toti ja nemaj cas, cau a odisla by som.
@anonym_autor s tou svojou snahou "byt s kazdym zadobre" si zakladas akurat tak na zaludocne vredy. Ale tak ked sa nevies ozvat... svagrina by potrebovala razne upratat, co na to hovori tvoj muz?
Nemôžeš byť s každým zadobre, to je pretvárka alebo inak povedané neschopnosť si nastaviť hranice. Rovno jej povedz, že ťa to nezaujíma a rob si svoje.
Tá moja so mňa urobila ku.... Stretli sme sa večer keď som išla s roboty, ona išla s koncertu a svokre povedala že má stretla o pol noci, že sa flakam po nociach keď je jej syn v práci a pritom veľmi dobre vedela že odkiaľ idem ,lebo som jej hovorila . Odvtedy som s ňou nehovorila 👌
@anonym_autor s tou svojou snahou "byt s kazdym zadobre" si zakladas akurat tak na zaludocne vredy. Ale tak ked sa nevies ozvat... svagrina by potrebovala razne upratat, co na to hovori tvoj muz?
@anonym_868329 tak on na to že proste je taká povaha prijali to . Ale tiež sa cela rodina boji jej nieco povedat aby sa jej nedotkli a neurazila sa za nieco . Je to typ ktorému aj keď modré z neba zbesnete tak vám vynadá že je to malo modré . Ako fakt ked tak počúvam že ešte ako aj na vlastnú mamku nadáva čo by jej aj modré z neba zniesla . Ja viem
Že nemozem byt s každým za dobre a preto to aj pisem ja sa neviem pretvarovať ona keď k nám pride alebo ju stretnem podľa mna musí vidieť v mojej tvári že mam odstup že niesom nadšená že ju vidím . Ale prososte ja nechcem sa rozhádať keďže sme rodina a musime sa stretávať . Lebo ja neviem ja keby som jej aj najmilšie ako viem vysvetlila že proste nepotrebujem jej spoločnosť tak to by bol oheň na streche taká by som bola poohovarana asi všade . 😒
Tá moja so mňa urobila ku.... Stretli sme sa večer keď som išla s roboty, ona išla s koncertu a svokre povedala že má stretla o pol noci, že sa flakam po nociach keď je jej syn v práci a pritom veľmi dobre vedela že odkiaľ idem ,lebo som jej hovorila . Odvtedy som s ňou nehovorila 👌
@zlotka 🤦♀️bože . Ja si mylsim že keď raz proste si nesadnú povahy tak koniec . Ja ani nechcem vediet co rozpráva o mne Ta moja . Do oci nema odvahu ale keď počúvam ako o inych tak to ja už musím byt poroznasana všade ! Lebo ja proste niesom
Typ že si sadnem k nej a pridám sa alebo ju vítam s otvorenou náručou . Moj muž je opak on toez niekoho nerieši ani sa nezapája len prikivuje a konec .
@anonym_autor raz budeš musieť razne povedať STOP
@anonym_autor neries ju tym sposobom, ze nech ti je ukradnuta, voci blbym reciam sa hned ohrad a minimalizuj kontakt. Urob si od nej odstup a daj jej to aj slovne najavo.
Ty poznas moju svagrinu? 😁 Detto to iste, jedna nechutna ohovaracka, ktora riesi vzdy, vsetko, vsade. Na kazdeho kydat, len ona je prezidentka republiky. Tiez ju mam takmer denne na ociach, kedze byvame vedla svokry a ona je furt nasackovana pri mamicke, aby mohli spolu riesit inych. Vies, co pomohlo mne? Prestat riesit, co o mne rozprava, normalne som si jedneho dna povedala, ze mi je to jedno. A dycha sa mi lahsie. Treba sa od toho odosobnit. Ja som s nou chcela byt zadobre, snaha z mojej strany bola, ale s*at na hlavu si nenecham. Kupodivu velmi rychlo pochopila, ze ju mam tazko na haku, tak sa vzajomne akceptujeme, ale nevyhladavam jej spolocnost, ked nemusim.
Tak to ja by som už určite nedržala ,s ohľadmi som skončila. Vtedy keď som sa toto dozvedela ,tak som sa to nedozvedela od svokry ,ale od muža. Vtedy som zavolala svokre, že čo si to švagriná dovoľuje ,takéto klamstvá ,či jej to išlo s papule ,falošnici, či sa nehanbí takto klamať ,že chcela byť za lepšiu nevestu ,keď si toto vymyslela ,a že mi nesiaha ani po členky. A svokry som sa spýtala ,prečo sa má neopytala na to , že či je na Tom pravdy. Či som jej za to nestala..
A to som aj mužovi povedala ,že nech ma tá žena obchádza lebo jej urobím cirkus aj na ulici.

Taku istu mám aj ja ale u nás to došlo až tak daleko že nechybalo veľa a podala by som na nu TO.