Ako zvládnuť náročný vzťah so svokrou?
Ahojte. Mám manžela, s ktorým tvorím pár tri roky a už to bude rok, čo sme manželia. No už od začiatku vzťahu tu bol problém, a to je jeho matka, teda moja svokra. To, čo mi robila od začiatku vzťahu bolo veľmi nepríjemné a ponižujúce. Chcem sa prosím len vyrozprávať, pretože mám pocit, že chyba je asi vo mne, nie v nej. Ale zároveň podvedome viem, že ja nie som zlý človek, len ona mi dáva dôvod si myslieť opak.
Tak teda….keď sme spolu s manželom, vtedy ešte len priateľom, začali spolu chodiť, mal už dva roky kúpený maličký bytík v dedine, kde býva aj jeho mama. Po asi roku chodenia som sa k nemu nasťahovala. Samozrejme platila som všetko tak, ako sme sa dohodli. Dokonca som mu dala časť mojich našetrených peňazí na to, aby skôr splatil hypotéku. Lenže už od začiatku mala jeho mama problém s tým, že údajne ho ja chcem o ten byt obrať, že chcem aby to bol len moj byt. Toto keď som počula, tak som ostala úplne mimo. Týmto celým to teda začalo, že mala pocit, že ho o jeho bývanie chcem pripraviť. Potom to už celé išlo dolu vodou. Vadilo jej úplne všetko. To, že sme sa niekam vybrali na výlet, že som manžela zobrala napríkad k nám domov na víkend a mali sme rodinnú opekačku, to, že si farbim vlasy, robím nechty. To, že jej jej syn prestal kupovať kvety, ale kupuje ich už len mne. Vadilo jej to, že moj brat ma s mojim manželom pekný vzťah a sú ako kamaráti. Proste tam je toľko veľa veci, niektoré sú maličkosti, niečo je zase take, že sa rozum nad tým pozastavuje. Ona veľmi dokáže so synom manipulovať. Vola mu každý deň aj trikrát, sťažuje sa na cely svet, viem, ako to muža otravuje a je z toho už na nervy. Veľakrát si ma zastal, aj predo mnou, ale nič nepomáhalo. Vrchol bol, keď nás zavolala teraz k nej na oslavu, a tam začala spomínať na jeho ex priateľku v dobrom. A chválila ju, kde teraz robí, čo dosiahla. Bolo mi do plaču.
Lenže….svokra keď vie mať dobrú náladu, vie byť aj milá. Zrazu je ako vymenená. Pekne sa ku mne správa, aspoň teda naoko. Pretože aj to pekne správanie vie byť falošne. A vtedy, keď ma dobrú náladu si poviem, že vlastne ona neni zlá, to len ja asi beriem príliš vážne. Potom si ja o sebe myslím, že ja som ta zlá
Naco sa s nou stretavas? Vyhybaj sa jej.
Naco sa s nou stretavas? Vyhybaj sa jej.
@anonym_07dd2b len kvôli tomu, lebo nechcem aby sa muž cítil, že ho chcem od nej odrezať. Keď ideme k nej tak vždy len z účty k mužovi tam idem
no čo s takou ježibabou… hoď sa do módu jedným uchom dnu, druhým von, pracuj naďalej na vzťahoch s manželom a tvojou rodinou a ju nechaj napospas osudu…
@anonym_07dd2b len kvôli tomu, lebo nechcem aby sa muž cítil, že ho chcem od nej odrezať. Keď ideme k nej tak vždy len z účty k mužovi tam idem
@lalinka328 Ake odrezanie muza od nej. Muzovi povedz, ze on nech ide kedykolvek ale ty uz nepojdes. Ze sa s nou zle citis. Vsak on nech chodi. Nie ste zrasteni.
@lalinka328 celkom ťa chápem, moja svokra je taká istá. Volá môjmu mužovi aj 3 krát denne, ale ja to neriešim, pokiaľ nevolá mne, tak ma to netrápi. Jeho bývalú ospevovala asi prvých 5 rokov nášho vzťahu, aká bolá šikovná a dodnes má ešte darčeky, čo jej nakúpila 🤭 Mne je to jedno, ja viem, prečo je už bývalá a vôbec ma to netrápi. Musíš sa od toho odosobniť a nebrať si to k srdcu. Ale to príde rokmi, ja som s mojim mužom už 17 rokov, takže mňa takéto veci už nerozhádžu. A čo sa týka bývania, tak on síce nič nevlastnil pred svadbou, ale po svadbe sme mali bývať u nich, no nakoniec sme išli do svojho a aj to bola moja vina, lebo muž má ísť tam, kam chce žena. Len ona nevie, že môj muž bol ten, ktorý tam nechcel zostať 😆 A inak stretávame sa dodnes aj každý víkend.
@lalinka328 úctu k mužovi môžeš prejavovať aj inak ako stretavanim s takou jezibabou
@lalinka328 Ja by som sa s nou snazila skamaratiti. Je to matka tvojho muza, porodila ho, vychovala. Budete sa stretavat cely zivot, ste rodina. Nezmenis ju. Zlym pristupom k nej, "stopkami" dosiahnes pravy opak. Milym pristupom k nej si ju naklonis a mozno sa zmeni. dokonca raz ked pridu deti, ocenis jej pomoc.
@lalinka328 uz na zaciatku si spravila chybu, este ako partnerka davat peniaze muzovi cez dvojrocny vztah, druha chyba bola nastahovat sa k nemu este ked tam byva jeho matka 🫣🫣🫣
Ako ona k tebe tak aj ty ku nej. Niekedy treba nastaviť zrkadlo.
A hlavne muž by mal zapracovať tiež.
a kde byvate teraz vy a kde ona? dufam,ze mas aj ty nieco na svoje meno kedze si mu uz uspory dala do jeho bytu .. kazdopadne ak som pochopila,uz byvate od nej takze z reci si nic nerob - boli su a budu a ju si drz na urovni-sviatky a sem tam cez rok ... ono sa to este zhorsi ked pridu deti - takze sup sup naucit sa odfiltrovat od jej negativizmu .... ked bude mat dobru naladu povedz jej nieco pekne..ze ju mas taku rada,ze si rada ze vychovala tak skveleho muza etc ... je to len zena- potrebuje aj ona pochvalu
Zla nie si … ale ani ti to moc nemysli. Keby jeho mati vedela je spokojna … ale ani ona velmi nerozmysla. Nie ty pripravis syna o byt ale investujes do niecoho, co ti nehovori pani 🤔 mozno na teba zmenila nazor, ked si uvedomila, ze si nwskodna a splatila si synacikovi hypo a ostanes s igelitkou. Sice ta nemusi mat rada .. ale naivne ziena vela skody nenarobi. Len nerataj, ze sa uplne zmeni … aj krokodil sa usmieva a aj tak ta nakoniec zozere
@lalinka328 svokru by som neriesila ties to ze predajte ten byt a kupte si nieco spolocne mimo jej blizkeho dosahu, ries to s muzom a nech jej to on nehovori
Ja si tiež myslím, že by si mala skúsiť nájsť k nej cestu
Možno sa viac porozprávať
Možno aj tie kvety ako si spomínala, že muž kupuje len tebe, tak nech kúpi aj jej
Ja vždy mužovi nariaďujem pripomínam kvety svokre a tak😃
Podľa mňa stojí to za to skúšať aby vaše vzťahy boli lepšie
Vzťahy nie sú jednoduché ale raz keď budete mať deti tiež môžu mať svoje povahy, názory,predsudky a je dobré sa učiť ajtak spolu vychádzať...lebo rodina....a rodina je rodina
Ja som k nej úctivá ako sa len dá. Snažím sa byť priateľská, pomáham jej veľa. Ale ona aj napriek tomuto všetkému ma pred synom nazve štetkou, pobehlicou. Len kvôli tomu, že mám necht, farebne vlasy….velakrat mi povedala že do jej rodiny nepatrím
Ja som k nej úctivá ako sa len dá. Snažím sa byť priateľská, pomáham jej veľa. Ale ona aj napriek tomuto všetkému ma pred synom nazve štetkou, pobehlicou. Len kvôli tomu, že mám necht, farebne vlasy….velakrat mi povedala že do jej rodiny nepatrím
@lalinka328 ak by ma niekto nazval stetkou, pobehlicou a ze nepatrim do jej rodiny. Tak sa dvihnem a poviem ako si zelate, viac ma nekontajtujte. A odisla by som. To preco taketo pocuvas a stale sa tam vratis? Nemas k sebe uctu? Ako manzel prejavuje uctu k tebe ked ta opakovane berie za zenou, ktora ti hovori taketo veci?
@lalinka328 toto keby poviem muzovi,ze mi toto povedala svokra,ten sam by vsetko utnul a viac by sa s nou nebavil az kym by sa svokra neospravedlnila.
Vies,velka chyba je ze tvoj muz si s nou neurobi poriadok a neuprace si svoju matku.A bude sa ti to dovtedy takto diat.A skonci to bud vasim rozvodom alebo teda kym si tvoj muz neuvedomi kto ma byt po jeho boku.
Ak by ma moja svokra nazvala štetkou a pobehlicou a môj muž by na neriešil, alebo by aj napriek tomu trval na navštevovaní jeho mamičky, boli by to posledné hodiny, kedy by sa mohol nazývať mojim manželom.
@lalinka328 VEĽKÁ CHYBA dať peniaze do niečoho,čo nie je tvoje...aspoň ťa dopísal na list vlastníctva? Alebo máš na papieri,že si mu dala tie peniaze??
Svokra ťa nazýva štetkou a ty si k nej úctivá??? Ten tvoj na to nič??????????
Zohni sa a zdvihni svoju sebaúctu a oboch kopni do riti
@lalinka328 ty si splatila priateľovi hypo,na jeho byt? uf, asi fakt nebude s tebou niečo kardinalne v poriadku. A on to prijal? A prepísal časť na teba? Nehnevaj sa, ale príliš naivní ľudia a dobrí sú na smiech a bohužiaľ sú obeťami zneužívania. Vo svojej hlúposti pokračujte ďalej a nie si schopná nastaviť si hranice. " Chodím ku úcty k mužovi".Aj ten muž je mimo, keď chce, aby " štetka" navštevovala jeho matku. Celé zle. Jasné hranice treba nastaviť a vzchop sa, prosím ťa.
Ja už neverím ze toto je reálna téma. Však nikto nemôže byť tak sprostý ze sa nechá od svokry nazvať stetkou a pobehlicou. No, iste 🤨
Uz by som k nej nikdy nevkrocila do domu, ak by mi nieco take povedala. A ani moje deti by ju nepoznali. To by sa mi musela prist odprosit a potom si davat pozor na to, co povie. Ona ma muza? Lebo mi to pride, akoby si zo syna urobila partnera. Chce jeho pozornost, darceky. A teraz na teba ziarli, lebo si jej ho zobrala. Vasu svadbu ako riesila?
@lalinka328 "Vrchol bol, keď nás zavolala teraz k nej na oslavu, a tam začala spomínať na jeho ex priateľku v dobrom. A chválila ju, kde teraz robí, čo dosiahla. Bolo mi do plaču."
Povedala by som jej "Manicka a preco ste ju nepozvali na oslavu, taky uzasny clovek ktoreho tak obdivujete si tu zasluzil sediet po vasom boku ked je vam taka blizka".
Ak by ma moja svokra nazvala štetkou a pobehlicou a môj muž by na neriešil, alebo by aj napriek tomu trval na navštevovaní jeho mamičky, boli by to posledné hodiny, kedy by sa mohol nazývať mojim manželom.
@sima234 Presne by som sa vykašľala na neho aj celú jeho podarenu family🙈
@lalinka328 tu pomoze iba jedine a to predat predmenty byt a kedze ste uz manzelia, tak spolocne kupit byt v inej obci alebo rovno v meste, co najdalej od nej, cim menej vas bude mat na ociach, tym viac si ta zacne vazit!

Nie si zlá, len trochu prispata. Začala by som svokre dávať stopku. A dosť jasnú