Ako zvládnuť návrat bývalého švagra z väzenia?
Bývalý švagor bude o pár dní prepustený z väzenia. Nechcem to veľmi rozpísať, v skratke...sestra s manželom mali spoločnú firmu, kým bola sestra doma s deťmi švagor riadil firmu sám, dopustil sa hospodárskeho zločinu, tuším tak sa to volá. Bol právoplatne odsúdený,, ale pustia ho skôr. Žial začiatku bola obvinená aj sestra bola a vo vyšetrovacej väzbe a kým sa z toho vymotala podlomilo sa jej zdravie.
Ona a jej deti bývajú u mňa. Obávam sa že sa švagor objavi u nás. Obávam sa aký vplyv to bude mať na sestru aj keď sú už rozbehaní. Ako ho prijmú deti?
Máte niektora skúsenosti? Rady?
Objaví u vás…..ty si vlastník bytu domu?
Jednoducho povieš, že si jo tu nezelas a pošleš preč. Ak nepojde preč sám, pomôže mu 158
Vek deti? Ako dlhov bol vo vtos ?
@pribinak áno je môj, ale bude chcieť vidieť deti. Písal listy z basy. Najstaršia už chodí do školy, menší iba do škôlky, keď to prepuklo mal iba pár mesiacov.
Je krásne pocasie môžu sa stretávať v parku na ihrisku v detskom kútiku…..nemusíš vôbec riešiť že ho pustíš k sebe. Nie si povinná
Tak deti sú ešte maličké asi di ho ani pamätať nebudú
Asi budem za čudnu..ale nikoho nezavrazdil, nedopustil sa násilného činu... Sú to jeho deti... Chybu si odpykal ..
Pod "rozbehaní" si asi myslela rozvedení, nie?
A prečo ty chceš riešiť vzťah sestry s ex- manželom. A vzťah otca s jeho deťmi. Nech si to rieši sestra. Ty ho nemusíš pustiť do bytu, ale nechápem, prečo by si nemohol zobrať deti von? Veď nemá určený zákaz styku s deťmi, či áno? A odsúdený bol za ekonomickú kriminalitu, nie za násilnosti či týranie.
Asi budem za čudnu..ale nikoho nezavrazdil, nedopustil sa násilného činu... Sú to jeho deti... Chybu si odpykal ..
@asocial ani viem že nikoho nezabil, ale je tu velké ale mohol sa priznať a povedať na výsluchu že sestra s tým nič nemá, tak by mohla ísť sestra skorej k lekárovi a skorej jej zistia zákernú chorobu, skorej mohla začať liečbu. On donekonečna zatĺkal
Pod "rozbehaní" si asi myslela rozvedení, nie?
A prečo ty chceš riešiť vzťah sestry s ex- manželom. A vzťah otca s jeho deťmi. Nech si to rieši sestra. Ty ho nemusíš pustiť do bytu, ale nechápem, prečo by si nemohol zobrať deti von? Veď nemá určený zákaz styku s deťmi, či áno? A odsúdený bol za ekonomickú kriminalitu, nie za násilnosti či týranie.
@chrobak7 áno
Lebo sestra momentálne nie je v takom stave
Tak potom treba dať poradu s právnikom a dať na súd úpravu styku otca s deťmi
Ak s tým sestra bude súhlasiť
A ona sa s ním chce stretnúť?
Typujem že ked ho pustia skôr bude ešte v podmienke. Určite ho nepustia predčasne bez podmienky.Tak ak niečo poruši bude si musieť odpykať aj trest s podmienky.A ked spravovali firmu mala tam sestra aj nejaký podiel vo firme.
bojíš sa ho ako vraha... možno sa deti na neho tešia....
Je Tvoja sestra rozvedena? Ak ano, treba poziadat o upravu styku deti s otcom. Si vlastnik domu, ak si to nezelas, nemoze vojst dnu, ale deti mu odovzdas vonku a vonku ich odovzda spat. To, ze sestra teraz byva u Teba, jemu nedava pravo chodit dnu.
Je Tvoja sestra rozvedena? Ak ano, treba poziadat o upravu styku deti s otcom. Si vlastnik domu, ak si to nezelas, nemoze vojst dnu, ale deti mu odovzdas vonku a vonku ich odovzda spat. To, ze sestra teraz byva u Teba, jemu nedava pravo chodit dnu.
@deti95060810 nie , obávam sa o zdravie a život sestry a som naštvaná na bývalého švagra, lebo nebral ohľad na sestru snažil sa zahraniť iba sám seba.
@alickapusinka áno v to dúfam aj ja. Sestre patrila polka firmy ale toľko mali dlžôb a pokút atď, že sa muselo veľa veľa majetku predať aby sa všetko vyplatilo, sestra si myslí že švagor niekde ukryl peniaze.
@som_realistka ano je, ak nič nezmenilo sestra chcela stretávanie v prípomnosti matky u nej doma. Ale to ešte mala byt, a nemala takto podlomené zdravie. Teraz je v nemocnici aj keby bola doma nevládala by ani na ihrisko
Tak dopustil sa "len" hospodarsko trestneho cinu nicoho nasilneho a popisujes ho ako keby dlhe roky ju fyzicky a psychicky tyral.... Nechaj to na nich nech si to oni medzi sebou vyriesia.
Ahoj, ja by som mu dala možnosť sa s deťmi stretávať a vytvoriť si vzťah, ak on má úprimný záujem. Myslíš na to, že keby tú chorobu sestra “nerozchodila”, požiadal by súd o zverenie so svojej starostlivosti a deti by išli akoby k cudziemu človeku? Chápem, že Ty do sestrou ste naňho naštvané, ale vzťah k deťom asi je iná kapitola.
Ahoj, ja by som mu dala možnosť sa s deťmi stretávať a vytvoriť si vzťah, ak on má úprimný záujem. Myslíš na to, že keby tú chorobu sestra “nerozchodila”, požiadal by súd o zverenie so svojej starostlivosti a deti by išli akoby k cudziemu človeku? Chápem, že Ty do sestrou ste naňho naštvané, ale vzťah k deťom asi je iná kapitola.
@ika02 prečo k cudziemu? Ona ako teta toez môže požiadať o zverenie do starostlivosti
Nikto nevie ako ho príjmu sú to deti deti sa väčšinou tešia nevedia o problémoch.To menšie si ho nebude pamätať a možno asi staršie.Je otec ma na to právo, ale stretla by som sa na neutralnej pôde.Sestra mohla aj počas zadržiavacky ísť k lekárovi.Chapem, že máš v sebe zlosť kvôli sestre, ale stále je otec.Kludne sa môže stať, že pôjdu, ak by sa niečo stalo sestre bývať k nemu.
tak preto vyšetrovali aj sestru ak ma pol firmy.Vždy vyšetruju ak su viacerí spoločnici aj tých ostatných.
@luccija áno, mohla ale sprv si myslela že je to iba z toho stresu. Ale žiaľ nebolo, za ten stres ,za čo môže výhradne jej exmanžel , jej ešte zhoršil stav. Telesná a duševná pohoda spraví pri liečbe veľa. Prišli o svoj kľud, strechu nad hlavou o prostredie ktoré boli zvyknutí. Malá musela meniť skolku, plakala že sa jej do novej škloky nechce. Sme aj trochu stiesnených podmienkach v mojom byte.
@ika02 priznám sa myslela som aj na to , ani menší chlapci si otca nepamätajú vôbec a ani staršia na neho nikdy nepýtala. Neviem či mám vôbec šancu... ale nechcem na to myslieť, dúfam že sa sestra uzdraví
Ak má sestra pravdu a jej ex ukryl peniaze keď mu horelo pod pätami a ona musí počítať každý cent, (v podstate žijeme iba z môjho príjmu)tak o to horšie.
Ty si vlastníkom domu, takže tam ho pustiť nemusíš, aj keď nechápem prečo, však nie je vrah ...
Do ich života by som sa nemiešala, riadili spolu firmu, zrejme aj tie dlhy vyrobili spolu a Ty si tam nebola, takže by som nerobila záver z toho, čo mi povedala sestra.
Má deti, má právo sa s nimi stretnúť.
Nerozumiem, prečo sestra nemohla riešiť svoj zdravotný stav? Nebola vo väzení, takže bola na slobode, tak v tom nevidím problém.
Ty si vlastníkom domu, takže tam ho pustiť nemusíš, aj keď nechápem prečo, však nie je vrah ...
Do ich života by som sa nemiešala, riadili spolu firmu, zrejme aj tie dlhy vyrobili spolu a Ty si tam nebola, takže by som nerobila záver z toho, čo mi povedala sestra.
Má deti, má právo sa s nimi stretnúť.
Nerozumiem, prečo sestra nemohla riešiť svoj zdravotný stav? Nebola vo väzení, takže bola na slobode, tak v tom nevidím problém.
@fkata čože? Podľa teba je v poriadku keď žena doma s deťmi prípadne leží v nemocnici /nič nepodpisuje) a za ten čas jej manžel pácha hospodárske zmločiny(nechcem rozpisovať ako), po prepuknútí ho odsúdia(nie ju) že to robili spolu...paráda. Súd presne určil aj obdobie, takže viem...Ona nebola vo väzení , bola vo vyšetrovacej väzbe nie na slobode, potom chodila po výsluchoch a po súdoch,prišla o majetok, žila v neustálom strese a nemala dostatok financii na liečbu.
Prosím prečítaj si niečo o vplyve stresu na.vývoj rakoviny a potom sa na túto tému vyjadruj
Beriem, že stres robí svoje, ale nie zo dňa, na deň. Sestra je dospelá, nechaj ju žiť a hlavne, aby sa rozhodla ona sama.
Beriem, že stres robí svoje, ale nie zo dňa, na deň. Sestra je dospelá, nechaj ju žiť a hlavne, aby sa rozhodla ona sama.
@fkata napísať žene, ktorej sestra leží v nemocnici a bojuje o holý život, zlyhávajú jej orgány, lebo od začiatku nereagovala dostatočne na liečbu, ktorá ju a jej tri deti prijala k sebe aby nezostali na ulici, aby ju nechala Žiť, to je fakt sila.

Objaví u vás…..ty si vlastník bytu domu?
Jednoducho povieš, že si jo tu nezelas a pošleš preč. Ak nepojde preč sám, pomôže mu 158
Vek deti? Ako dlhov bol vo vtos ?