Ako zvládnuť návrat ex do života dieťaťa?
Dobrý deň,
vopred ďakujem za všetky rady a postrehy.
Ako riešiť situáciu, keď sa po 6R nezáujmu ohlásil EX do života skoro 17R syna.
EX má správanie psychopata, sú na začiatku spoznávania, tak je syn z otca uveličený, je to jeho najlepší kamarát. Syn na druhú stranu si zhoršil prospech, dnes doma už ani školské knihy nemáme, sú v škole, objavujeme kofeínové, redbulové nápoje, pribudli kontrolované a naučené odpovede, kamarátov už dlhšie nekontaktoval, slovná zásoba sa doplnila o slová, toto je moje súkromie atď.
Ako toto zvládnuť?
Och ťažká situácia …..len dať jasne pravidla existovania v domácnosti.
Ak nie, nech ide k otcovi, rýchlo zbadá ako sa veci majú
Mali sme v susedstve niečo podobne, syn vynadal mame a šiel k otcovi. Rýchlo mu padli ružové okuliare dole
sadnut si s nim a porozpravat sa ako s dospelym...ak budes nanho tlacit ujde k nemu .. nezabudni ze ma v sebe aj jeho geny a tym padom aj kus jeho povahy . povedz mu o svojich obavach ale zaroven mu aj pripomen ze mu veris a veris ze si svoj zivot nepokazi ale sam zisti co je spravne a co nie .. chlapec je uz takmer dospely tam uz nemozes prikazovat a zakazovat --akurat ho tym stratis
ex si na syna spomenul po 15 r.
syn mal vtedy 16r.
čo ti poviem, ako dvaja neznámy ľudia. odvtedy už ubehlo pár rokov . v kontakte už vôbec nie sú.
takže po tejto stránke som to mala jednoduchšie.
narocne. Mojim sa ozval po dvoch rokoch teraz, maju 13 a 14. Stravil s nimi 4 hodiny. Otec je uzasny, sikovny, vsetci na neho su zli a vobec mu nedopraju. Preto sa im nemohol ozvat....
tu pomoze hlboky nadych, vydych. A brutalne sa ovladat a dufat, ze do deti sme vstepili to najlepsie z nas.
Zial, musia deti padnut na hubu same. Tu ich nema zmysel ochranovat - iba sa predlzi faza, aky je otec skvely.
To čo.si popísala.vobec nemusíš pripísať svojmu ex, možno u chlapca prepukla puberta.
Ex pozvať k vám domov, ale spoločné so synom niekam na pizzu a porozprávať sa s ním. Iné žiaľ asi nič nepomôže.
Ci sa s ním chce, alebo nechce syn kontaktoval, bude len na jeho rozhodnutí.
@vilma7 ex pozvat domov?? vazne???? vidno ze si v takej situacii, kedy ex nema zaujem o dieta a ozve sa po rokoch vobec nebola a tvoja rada je cisto teoreticka...
Ked zena zisti, ze to speje do kopru, pisat si dennik.
(1.2.2009.
Pytam od Joza na Sunar a povedal mi, "ked ti dam na Sunar, neostane mi na cigarety. Daj mu mlieko z tetrapaku."ked si preyebala 300 €na pitchoviny)
Nieco podobne som raz pocula😓dnes to je jednoduchsie, uschovat screenshot, nahravku, videjko. Nech dietkoo vidi, kto potil krv a kto" dosiel na hotove".

Ahoj, konkrétne neporadím...prešla som si tým istým a nepomohlo nič...otec bol Pán Boh galaxie, vzhliadali k nemu ako k patrónovi...
U mňa to vyriešil čas... dnes sú už obaja dospelí...názor na otca si za ten čas spravili aj sami, dnes je to na tej úrovni, že s ním nekomunikuje ani jeden z nich