icon

Ako zvládnuť návrat ex do života dieťaťa?

bmm
3. jún 2024

Dobrý deň,
vopred ďakujem za všetky rady a postrehy.
Ako riešiť situáciu, keď sa po 6R nezáujmu ohlásil EX do života skoro 17R syna.
EX má správanie psychopata, sú na začiatku spoznávania, tak je syn z otca uveličený, je to jeho najlepší kamarát. Syn na druhú stranu si zhoršil prospech, dnes doma už ani školské knihy nemáme, sú v škole, objavujeme kofeínové, redbulové nápoje, pribudli kontrolované a naučené odpovede, kamarátov už dlhšie nekontaktoval, slovná zásoba sa doplnila o slová, toto je moje súkromie atď.
Ako toto zvládnuť?

suzitok
3. jún 2024

Ahoj, konkrétne neporadím...prešla som si tým istým a nepomohlo nič...otec bol Pán Boh galaxie, vzhliadali k nemu ako k patrónovi...
U mňa to vyriešil čas... dnes sú už obaja dospelí...názor na otca si za ten čas spravili aj sami, dnes je to na tej úrovni, že s ním nekomunikuje ani jeden z nich

pribinak
3. jún 2024

Och ťažká situácia …..len dať jasne pravidla existovania v domácnosti.
Ak nie, nech ide k otcovi, rýchlo zbadá ako sa veci majú
Mali sme v susedstve niečo podobne, syn vynadal mame a šiel k otcovi. Rýchlo mu padli ružové okuliare dole

syslik81
3. jún 2024

sadnut si s nim a porozpravat sa ako s dospelym...ak budes nanho tlacit ujde k nemu .. nezabudni ze ma v sebe aj jeho geny a tym padom aj kus jeho povahy . povedz mu o svojich obavach ale zaroven mu aj pripomen ze mu veris a veris ze si svoj zivot nepokazi ale sam zisti co je spravne a co nie .. chlapec je uz takmer dospely tam uz nemozes prikazovat a zakazovat --akurat ho tym stratis

deti95060810
3. jún 2024

ex si na syna spomenul po 15 r.
syn mal vtedy 16r.
čo ti poviem, ako dvaja neznámy ľudia. odvtedy už ubehlo pár rokov . v kontakte už vôbec nie sú.
takže po tejto stránke som to mala jednoduchšie.

kaktusik007
3. jún 2024

narocne. Mojim sa ozval po dvoch rokoch teraz, maju 13 a 14. Stravil s nimi 4 hodiny. Otec je uzasny, sikovny, vsetci na neho su zli a vobec mu nedopraju. Preto sa im nemohol ozvat....

tu pomoze hlboky nadych, vydych. A brutalne sa ovladat a dufat, ze do deti sme vstepili to najlepsie z nas.
Zial, musia deti padnut na hubu same. Tu ich nema zmysel ochranovat - iba sa predlzi faza, aky je otec skvely.

vilma7
3. jún 2024

To čo.si popísala.vobec nemusíš pripísať svojmu ex, možno u chlapca prepukla puberta.
Ex pozvať k vám domov, ale spoločné so synom niekam na pizzu a porozprávať sa s ním. Iné žiaľ asi nič nepomôže.
Ci sa s ním chce, alebo nechce syn kontaktoval, bude len na jeho rozhodnutí.

kaktusik007
3. jún 2024

@vilma7 ex pozvat domov?? vazne???? vidno ze si v takej situacii, kedy ex nema zaujem o dieta a ozve sa po rokoch vobec nebola a tvoja rada je cisto teoreticka...

ahhola
3. jún 2024

Ked zena zisti, ze to speje do kopru, pisat si dennik.

(1.2.2009.
Pytam od Joza na Sunar a povedal mi, "ked ti dam na Sunar, neostane mi na cigarety. Daj mu mlieko z tetrapaku."ked si preyebala 300 €na pitchoviny)
Nieco podobne som raz pocula😓dnes to je jednoduchsie, uschovat screenshot, nahravku, videjko. Nech dietkoo vidi, kto potil krv a kto" dosiel na hotove".