icon

Ako zvládnuť nervózneho manžela na materskej?

15. jan 2025

Zienky, mame doma takú zvláštnu situáciu.. Ja som už na konci tehotenstva, boli má cely človek, snažím sa zvladat čo to ešte dá okolo domácnosti a povinnosti ale nejde to už moc.. Do toho mame 2 ročne dievčatko, veľmi zive, divoké.. Mamzel išiel na materskú ale je nervózny ako pes, za všetko hundre.. Síce velkomozne ide spat s malou, aby som sa ja vyspala ale bez problémov mi ju rano pusti do izby (napr o 6:30) a ja musím už robiť všetko okolo (ranne cikanie, prezliekanie atd).. nehovoriac o tom, že rano je najhoršie, kým sa ako tak rozhybem…za všetko je nervózny, že je pes dnu a sú chlpy, že zemiaky sú škaredé a treba ich vykrajavat, no proste všetko.. minule mi zadrel, že on je unavený a ide si cez deň pospať, že ja mám mat na starosti dcéru aj obed uvariť 🙈 ako poslala som ho kade tade, tak nervozita zase tu.. No čo mi najviac vadí, že dcéru nonstop len pred tv dáva, lebo má od nej pokoj samozrejme… Nemám proti telke nič, ale na pár minút denne, nie tam odparkovať dieťa a cau, ja si na instagrame kukam videá 🤦🏻‍♀️ a čo má maximálne zlosti, že začal malú bit.. nechce spat, sup po riti, nechce sedieť, sup po riti, minule som pozerala cez kameru ako ju uspáva a robila mu zle, tak sa ohnal a buchol ju niekde po rukách :/ Samozrejme sa voči tomu hneď ohradim, tak potom sa urazí a o malú sa prestane starať.. :/ Od kedy je doma, mala je zlostnik, predtým to bolo tulive dievčatko, čo stále sa len mojkat chcelo a teraz aj nás už bije (sak jasne, veď to doma vidí)… A to sa ešte obávam ako to bude, keď príde druhé a celkovo bude nervóznejšia nálada… Čo mám muzovi povedať? Články a knihy o výchove total ignorancia :/

Strana
z6
deti95060810
15. jan 2025

dieťa nech oblečie a aspoň na 2 hod. von na prechádzku...
by som mu povedala že ak takto bude stále podráždený tak nech ide radšej do práce...

colsami
15. jan 2025

Pozri, evidentne materska Tvojmu chlapovi neprospieva. Nie kazdemu chlapovi toto sadne, to je proste fakt. Moj muz nebol na materskej a dopredu povedal ze by nesiel. Ani by som to od neho nevyzadovala, a to aj napriek tomu, ze by sa nam to aj financne aj "pomocne" oplatilo. Viem ze by bol nervozny kebyze je "doma zavrety s malym dietatom", nechodi do roboty a nezabezpecuje rodinu z toho jeho "chlapskeho" pohladu. Viem, ze taka napln dni by ho zabila, proste viem aky je.
(A pozor, to je chlap co doma velakrat robi viac nez ja, vsetko co treba, ziaden nestastnik co pracu v domacnosti vydeluje na akoze tradicnu zensku a muzsku pracu).

Uz ako s tym nalozite je vasa vec, ale podla mojho nazoru mu z toho proste prepina.

amonet
15. jan 2025

a rozpravala si sa s nim o tom? vies ze aj sa moze bat toho čo bude? co ak je nervozny z bliziaceho sa porodu. starania o dve deti. ste dvaja dospeli ludia. tak sa otvorene rozpravajte vo vztahu nie si iba ty. aj on ma svoje pocity

tiezjedna
15. jan 2025

ja som to asi nepochopila... ale ty robíš čo? Si tiež doma a prizeráš tomu? Alebo? Kvôli čomu išiel na materskú??

h2
15. jan 2025

Čiže obaja ste doma, máte na starosti 1 dieťa a aj tak ste nervózni a unavení?

autor
15. jan 2025

@deti95060810 lenže na materskú chcel ísť on sám… takze do prace sa cely pol rok nechystá :/

autor
15. jan 2025

@colsami on chcel ísť na materskú sám.. nám to dokonca urobí aj finančný škrt a dosť veľký ale on mi vravel ako si potrebuje od prace oddýchnuť a neviem čo, tak som súhlasila, že sa vyčlení časť úspor aby mohol aj on ostat doma…

0silvia0
15. jan 2025

Tak sa porozpravajte o tom, aka je jeho predstava materskej. Ty povedz aka je tvoja predstava a urobte nejaky kompromis.

autor
15. jan 2025

@amonet 10000x len on stále, že mala neposlucha (no má 2 roky a nie je to vychovaný pes 🤷🏽‍♀️), že je doma bordel (rozumej kopa hračiek), že sa v noci nevie vyspat, lebo keď spi pri malej tak sa odkopava a mlieko ešte sem tam pyta atd… lenže to sú veci čo bežná mama na materskej má denne, 300x zdvihne vec zo zeme, 300x upozorni dieťa a o vysavani ani nevravím… asi mal úplne iné predstavy.. že bude “len doma” alebo co

veronicka1901
15. jan 2025

Tak toto mi rozum neberie, on isiel na matersku a kvoli tomu musite siahnut do uspor. Tak ak by mi niekto takto robil nervy doma, radsej by som sa starala o obidve deti sama. Spytaj sa ho, ako si to teda vlastne predstavoval, tu jeho matersku. Asi ze bude doma oddychovat a od teba bude mat full servis?

autor
15. jan 2025

@tiezjedna lebo za chvíľku rodim.. tak ja budem s mladšou a on so staršou. Tak si to vymyslel on, že chce byt doma.. a musel ísť už teraz, aby to vychádzalo do 3 rokov dcérky.

autor
15. jan 2025

@h2 no ja som už unavená z konca tehotenstva, všetko má boli, nemôžem spávať atd.. zaroven mám ešte nejakú robotu (pri malej som robila z domu) a je mi jasne, že po pôrode určite prvé týždne nebudem robiť, tak chcem všetko dokončiť.. inak ja sa malej venujem, len už ju nevezmem poriadne von, či na plaváreň, ihriska atd.. a keď ju má mat na starosti on, že napríklad ja idem robiť alebo mám lekára tak už je nervózny, kričí po nej atd atd

autor
15. jan 2025

@0silvia0 no.. budem to musieť znova otvoriť.. lebo on mi často “vyčítal” že som spala napr do 8:30.. len nebral do úvahy, že v noci som bola aj 7-8x hore atd.. Tak si zjavne myslel, že mala poslúcha na slovo a byt na materskej rovna sa chodiť po výletoch 🤷🏽‍♀️

h2
15. jan 2025

Tak treba pánu manželovi povedať, že ON je s malou na materskej a že ak by si ty nebola tehotná už takmer pred pôrodom, tak by si bola od rána do popoludnia v práci a staral by sa len on sám. Ak si myslel, že pôjde na "dovolenku", lebo veď ty si tiež doma, tak ho treba rýchlo vyviesť z omylu.

colsami
15. jan 2025

Ak je to takto a navyse vam to urobilo skrt cez rozpocet, muz by siel pekne naspat do prace, ked robi doma "zlu vodu" a nestara sa o dieta, o ktore sa starat ma, za co ho aj "ten stat plati".

autor
15. jan 2025

@veronicka1901 no veď to… keď došiel s tým, že chce ísť na materskú, tak som si po premysleni vravela že OK, čas s deťmi je prednejší nez peniaze, veď nech si ich užije, kým sú ešte drobce malé.. a že aj mne bude lahsie s ním.. ale keď to bude tak, že mám sa starať cez noc a deň o maleho, ešte o malú a riešiť jeho nálady a bude robiť doma zlu atmosféru tak má asi porazí… mala vie byt čert, ako každé 2 ročne dieťa ale s kľudom sa na ňu dá a x krát mu vravím, že ak jej on nevymyslí aktivitu, vymysli si ju ona a nadšený nebude… tak jeho aktivita je, že idu upratovať, čo malú asi vieme ako baví..

0silvia0
15. jan 2025

Zavedte si pravidla, ktore budete akceptovat a dodrziavajte ich. A skuste komunikovat prijemne, ziadne vycitanie a prieky. Nech je rad za tuto moznost a skusi si uzit matersku, predchadzajuce generacie toto nemali umoznene.

tiezjedna
15. jan 2025

@autorka ti neviem... ja som bola v situácii "za chvíľu rodím" trikrát a nikdy som nepotrebovala asistenciu, ani ma nikdy neštvalo, že ako tehotná a ešte s firmou na krku, musím v noci vstávať xkrát a zavčasu ráno zas... Príde mi, že obaja ste trochu "princezny", sorry... Ale čo by som teda utla hneď, je tá jeho materská... To je blbosť na entú. Ak sa chce váľať doma, nech to povie na férovku, a nie sa vydávať za otca roka, ktorý sa obetoval a ešte na úkor rodiny (siahať na úspory je fakt magorina) 🙄

autor
15. jan 2025

@tiezjedna prvé tehotenstvo som dávala aj ja v pohode, toto bohužiaľ nie 🤷🏽‍♀️ ja som si nevybrala bolesti krížov, diastazu ani to, že nemôžem v noci spávať 🤷🏽‍♀️ ver, že by som tiež bola radšej full mama a mohla si posledné dni sama s malou užívať, keďže sme boli cely čas taká dvojka a táto v práci ale nedá sa mi… a muž fakt neviem čo si myslel, že či ja sedím celé dni na gauci a mala si od 7-19 kreslí bez pohybu a pracka sama perie alebo čo 🤷🏽‍♀️

luccija
15. jan 2025

Bude lepšie, ked pôjde do roboty, lebo evidentne ho to nebaví a nezvláda.A to ešte bude nervóznejší, keď príde druhé bábo.Myslel si, že to bude lazo plázo😉takto neviete kto ma čo spraviť ty ubolena a ešte riešiť ich hádky.Treba dať nejaký režim ja spravím toto...ty to...a to ešte ty máš mini job.

doriiis
15. jan 2025

Manžel späť do roboty a ty šup na materskú s druhým dieťaťom.Obaja sa potrebujete rozhýbať a prestať fnukat.

deti95060810
15. jan 2025

by som ho nechala na MD a aj RD a ja išla do práce... nech skúsi...
raz som musela do nemocnice s malinkým bábom a mm zostal doma pri 3 deťoch. 18m,4r, .... nikto mu nepomáhal. varil, pral, staral sa....
keď som sa vrátila povedal že to je hrôza byť doma...

autor
15. jan 2025

@doriiis no ja som aj chcela tak, že nech ostane doma max počas 600 nedelia alebo teda aspoň nejaké tie 2-3 týždne po pôrode, kým sa to dá aspoň ako tak dokopy.. Len on si chcel oddýchnuť od prace a že chce byt doma… len mal by byt doma s dieťaťom a nie len doma 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2025

@luccija veď ale ja mu dám úlohu ale on mi príde ako keby nerozmýšľal 😀 dnes som bola celé doobeda na vyšetrení u lekára.. rano hneď dal malu pred telku, lebo že jej musí urobiť raňajky (dal jej rožok s maslom.. ako nechápem, čo tam chcel chystať)… potom čo viem boli von a kúpil jej další rožok v obchode a už o 11tej mi volal nervózny, že nechce jesť obed (urobil jej rybie prsty lebo viac nestíhal 😀).. tak mu vravím, že jasne, že nechce, jedava tak o 12:30 a potom ideme spat.. Tak jej dal na obed akéhosi pudingoveho slimáka z obchodu a išiel s ňou spat… mala bola jak divoké zviera, bohvie koľko cukru v tom bolo, lietala ako pojasena, nechcela mu spat. Prišla som domov, nervózny na ňu v posteli, udrel ju, prídem k ním, mala sa hneď sťažovala, že jej táto vyhodil vankus, knihu z postele, nechcel jej citát a neviem čo.. A hneď na to: si ju uspi sama, ja na to nemám nervy a išiel preč.. 🤦🏻‍♀️ Lenže ja s ním ako mužom na materskej rátam tak, že sa o malú postara ak je už doma a nie že ja budem uspavat 2 ročnú aj novorodenca lebo on si nevymyslel spôsob ako na 2 ročne dieťa..a to neupratuje, neperie, nežehlí atd atd

doriiis
15. jan 2025

@lonely66 ...na rodičovskom s druhým dietatom

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2025

@lonely66 ja na materskej s novorodencom a on so starším dieťaťom. Súbeh 2 materských je takto možný

doriiis
15. jan 2025

@lonely66 ...tých nonsensov je v príspevku viac.🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6