icon

Ako zvládnuť silný stres v každodennom živote?

26. feb 2025

Ako zvládnuť silný stres.Po akútnej náročnej situácii, ktorá sa následne pretavuje do problematickej budúcnosti.Termín u psychológa až v lete.Snažím sa športovať,veľa pracujem,ale čoraz častejšie prichádzajú situácie akurát na najnevhodnejších miestach,v práci,obchode,že mi dochádza dych,búši mi srdce,je mi na odpadnutie,strašne sa potím.V aute koľkokrát radšej zastavím aby sa niečo nestalo.Som silný človek,mala som ťažký život a som už otrkaná,ale táto udalosť ma naozaj položila.Ďakujem za rady

pjeria1
26. feb 2025

to co opisuješ môžu byť panické ataky. Sú na to rôzne strategie ako ich zvladať. Na každeho zaberá niečo iné. Ale prioritne je to práca s dychanim a myšlienkami ( krabicove dychanie, sustredenie sa na zmysly…..). Taktiež pomáha KBT kognitivno-behavioralna terapia ale to už s odbornikom. Občas treba na nejaky čas lieky antidepresiva ale to vobec nemusi byt tvoj pripad. Tie ataky su velmi neprijemne a človek ma strach o život. Môžu prichadzať kedykoľvek bez zjavnej príčiny. Držim prsty nech to čim skôr prejde

zara1357
26. feb 2025

Ja som presne takto popísala 6 rokov dozadu u neurológa svoje nezvládanie stresu a následne mi diagnostikoval tetanicky syndrom.
Mne pomohlo dat vypoved v práci.

nika_16
26. feb 2025

Mne pmáha modlitba, adorácia pred Sviatosťou Oltárnou, sväté prijímanie.

sidicek
27. feb 2025

Psychológa skôr ako v lete ,aj keby si mala vycestovať, alebo skus online sedenie.

liliana8
27. feb 2025

Skus si precitat knihu od Dale Carnagie - Ako sa zbavit starosti a zacat zit. Je v nej vela dobrych tipov ako bojovat so stresom.