icon

Ako zvládnuť výzvy dospelého života?

ace123
21. jan 2025

Ahojte,
Aby vas moj nadpis nepomylil nie som uz ziadna 20tka po skole, ale ako vy zvladate momentalne to vsetko? Nasla som si novu pracu, ale v BA lebo v KE sa mi nedarilo (fnuk). Riesim si nove ubytovanie a aj nas byt bude treba prenajat. Do toho treba riesit danove priznanie, potom je debilne pocasie co zo mna vysava energiu. Citam politiku lebo mam cas a desim sa co vidim. No proste zaciatok roka je turbulentny. Ako sa nezblaznit?

zobaka
21. jan 2025

ano byt dospely je tazke aj zit na Zemi je tazke, myslim, ze v zivote je dolezite robit, co v danej chvili mozem a naucit sa aj ked je to extremne narocne povzniest sa nad situacie, ktore nejak nemame v moci zmenit

liusa82
21. jan 2025

neboj sa zachvilku príde jar a bude lepšie😉 no čo, ten február človek nejako pretrpí.. čítala som že má byť suchý a ani nie nejak extra studený.No a ostatok sa počase utrasie aj samé

oli18
22. jan 2025

@ace123 mas cas z desi ta politika, mas mozno st to dat najavo svojou ucastou na zhromazdeni teraz v piatok. Miesto a cas si zistis na Googli.

kvietok1233
22. jan 2025

@ace123 novú prácu a sťahovanie ber ako nový začiatok. Počasie o chvíľu prejde, bude jar. Politiku nečítaj, venuj sa radšej niečomu inému prečítaj si knižku . Spoznávajú Bratislavu, nové prostredie. Držím palce 🙂

ukgirls
22. jan 2025

nesed doma a vybehni von .. roznasaj cv ... nepozeraj spravy a necitaj bludy na nete -aj tak je to len z casti pravda a zvysok vymyvanie mozgov... chod si zabehat,zacvicit,prihlas sa na kurz... ubytovanie si najdes aj pracu,ale treba zacat mysliet pozitivne

choco6
22. jan 2025

A to asi ešte nemáš deti 🤣🤣 až vtedy je ťažké byť dospelým.

svetlonos
22. jan 2025

@ace123
a ja mam pocit ze dnesne "deti" po vs su absolutne zivotaneschopne a nesamostatne. V 19 som odisla robiť mimo SK, a tam som si platila aj moj prvy pidnajom - ešte aj ručiteľa som k tomu potrebovala.
Mala som 21 rokov, 3 prace a tesila sa zo života. Dnes sa idú 25 ricni pokukať, ked maju byt samostatní- nie všetci ale mnohí. V 25 som riešila úver.
Ty nemáš deti, presťahovala si sa len v rámci SK a zrejme mas pracu vo svojom oboje v BA, kde máš veľa možností. Ci uz pracovných alebo na vyžitie, kurzy, kultúru.
Nečítajú sprostosti o politike, ked ti to nerobí momentálne dibre. Cas vyuzi na to, čo ti robi radost, nie starosti!
Prestaň fnukat a zacni sa chovat ako dospela. Ako mi môj zlatý Leader hovoril v práci - nakopni sa sama, lebo ta nakopne niekto iný 😁.
Maz zivot pred sebou, si bezdetna a píšeš ako tyrana matka a manželka.
Pokial si myslíš ako ti je zle a aký ťažký život mas ako mlada - pozri youtube - chore deti, ich životy.
Ja som z tých posledných, ktorý by bagatekizovali problémy druhych stylom - su na tom druhy aj horšie! To nie, keby si písala, že ta už 3 dní hlava boli, tiez by som ta zobrala vážne. Ale toto tvoje stazovanie na normalny zivot je o ničom a nepísané ta to nikam. Si mlada, zdravá tak s chuťou sa pustí do života a nových začiatkov!
A nie tu zamerať ake to máš ťažké.
A k počasiu, zijeme na rovine, teda namiesto snehu mame vycsinou namrazu na stromoch, mínusové teploty, hnusnu zimu, ze psa nehodnotí von vyhnať.
Daj si vytamin D a dopln aj Bkomplex. Spravi ti to lepšiu náladu. Hlavu hore a namiesto politických blabol si pusti dobre komédie, k tomu niečo chutné na jedenie, pitie a aj nálada sa ti zlepšiť. Viem o com píšem 😉. Ozaj, lebo keď ti prídu realne problémy v zivote, tak sa zosypes ako domček z kariet.

ivangeline
22. jan 2025

Život je utrpenie! Vitaj vo svete. ;D

domkakvet
22. jan 2025

@ace123 ano je to tazke, ale treba sa zamerat na tie pekne veci.

majlo1234
22. jan 2025

Haha, ja tu napisem nieco uplne ine😀 ked som bol dieta, doteraz si pamatam, ze som chcela byt dospela. A teraz som dospela a som rada, ze nie som dieta a ze mam vsetko vo svojich rukach😀🫣 ano, je to obcas tazke, napriklad stahovanie a zmena prace su objektivne velke stresory, ale vezmi si to tak, ze si mozes robit co chces. Teda pokial nemas deti, potom si uz ani to nemozes dovolit

bystrozraky
22. jan 2025

Dvíhať 50 kg betónu na chrbte celý deň - to je ťažké 🙂 Nevidím na tom, čo píšeš, nič ťažké. Čo je na tom ťažké, nájsť nájomcu (dáš inzerát, stiahneš si niekde zmluvu... alebo to dáš celej agentúre)? Podpísať zmluvu? Veď to sú triviálne veci, ktoré vieš - alebo vygoogliš. Skôr sa ti do toho nechce, hehe. Len aby sme to mali správne definované 🙂 Zaujímavé, že všetko, čo nás nebaví, považujeme za ťažké. Ale keď si uvedomíš, že to tak nie je a pomyslíš si na ten betón... tak ti to pôjde ľahšie 🙂 Proste sú to zaujímavé veci a ty ešte nevieš, ako to dopadne... tak na tom pracuj a dozvieš sa. Čo by podaktori dali, aby mali niečo, čo by mohli prenajať 🙂 hehe dufam, ze sa ti chce teraz trocha viac. Prajem pekný deň, plný úsmevov 😉

tilly
22. jan 2025

Rozumiem ti.
Tiež ma to počasie zabíja, plus veci okolo. Stále niečo dokola.
Plus som pokazila pohovor na prácu, ktorú som fakt chcela 🤦‍♀️. Mám ďalšie tri ponuky a neviem, ktorú zobrať. Spoliehala som sa na tú jednu a asi nič z toho.

ace123
autor
22. jan 2025

@majlo1234 jasne mat veci vo svojich rukach je fajn pocit, ale da sa povedat z v Kosiciach som uz zapustila korene viac menej. Nebola som si ista ze tu chcem ostat ale pracovna moja situacia sa vyvinula tak, ze ak nechcem robit v IT to co som robila doteraz tak musim najst nieco ine a to ine som nasla v BA a dufam ze to vyjde a robota bude fajn. Uz nie som taka ta 25 co jej stacila jedna izba. Hladame si da sa povedat ze novy domov a o to su tam vyssie naroky. Plus v BA nemam ani rodinu. Najblizsie v Prahe. Su tam urcite aj pozitiva ze nove vacsie mesto, letisko blizsie ale nieco aj clovek opusta. Cize takto. Kazdopadne dakujem za pozitivne slova vsetkym ;)

ace123
autor
22. jan 2025

@tilly no ale super stale ze mas 3 ine 🙂 verim ze nieco z toho bude fajn. Ja som sa tiez nahladala kym som nasla dobru pracu (dufam) aj ked sa treba stahovat

tilly
22. jan 2025

@ace123 hej, aspoň niečo, ale ani jedna nie je vysnívaná

kvetinka_2
22. jan 2025

@ace123 viem, že v nadpise uvádzate, že nie ste žiadna 20tka po škole. Ja Vám poviem pohľad mňa 20tky po škole. Väčšina ľudí v pracujúcom veku ( myslím tým, vek 35-50), si podľa mňa nevedia zvyknúť mať na pracovisku čerstvých absolventov (20-25), ktorý majú seriózny záujem pracovať a zarobiť si nejaké peniaze, aby mali na štart do života a nesedili doma s,, kapesným '' od maminy. Však, čo ty mladý môžu vedieť. Aspoň ja mám, takú skúsenosť so svojom prvom aktuálnom zamestnaní po strednej škole.😏😳✨

ace123
autor
22. jan 2025

@kvetinka_2 su absolventi a su absolventi samozrejme. Ja nemam nic proti mladsej generacii nez som ja. Co som sa snazila povedat je ze uz som dlhsie dospela ako 2 roky :D ale zatial sa neda povedat ze po 30tke zacne byt zivot lahsi. Asi ako si kto zariadi ale ako sa hovori pokoj mas az v hrobe

lujza123
23. jan 2025

@ace123 podľa mňa za to všetko môže najdepresivnejsie obdobie roka 🤷🏼‍♀️ Ja mám svoj život rada, ale január-február trpím každoročne, to sa všetko zdá černejšie než v skutočnosti je…
A ešte ked ráno začneš tým ze na teba vyskočí nejaká sprava Fico čosi a ten jeho krásny face …

natalka13
23. jan 2025

samozrejme, dieta nema existencne problemy.