icon

Ako zvládnuť život s rodičmi pod jednou strechou?

24. mar 2025

Nekritizujte iba vypočujte pred narodením dcérky sme sa presťahovali ku našim na poschodie začína to byť neúnosné.mama diriguje všetko doslova co varím v kuchyni prečo toto varím prevo kupujem takú avivaz nie takú ako ona.....kedy mam chodiť s malou von
Kedy sa učiť so starším synom koľko sa učiť ze sa s nim poriadne neučím atď .

Podotýkam syn čisté jednotky no montuje sa do všetkého otec frfle ofrfle všetko.mama kontroluje otázkami kedy príde manzel z prace prečo prišiel neskôr kde bol....cítim sa ako vo väzení a nie doma.takze co.ine ostáva počkať kým už rozostavaný dom sa postaví...
Prepáčte za výlev

Strana
z2
sasa1310
24. mar 2025

2 deti máte, z toho jedno už školák a neviete žiť sami? no asi sú z vás rodičia už na nervy

petronellla87
24. mar 2025

Och ako keby som o mojej mamke čítala. My sme u našich byvali mesiac, než sme dokončili dom a teda stačilo mi. Nemyslím si ze tvoja mama sa zmení, keď nie je možnosť ísť bývať inde, treba si nájsť niečo ako sa nepozabijat😆

pribinak
24. mar 2025

Odstahujte sa. Akú inú radu chceš ?

mateson2004
24. mar 2025

@sasa1310 to fakt musíte takéto komentáre vždy dať?🤦veď píše ,že stavajú dom.

sasa1310
24. mar 2025

@mateson2004 dokým dostavajú sa aj 10x rozvedú od nervov. Radšej byť hneď v byte a v kľude ako toľké roky (no min. 7 rokov) žiť niekde u rodičov v nervoch

zuzikak
24. mar 2025

ja ta chapem - ide len o vylev. Nie kazdy tu musi mudrovat. Co ti na to povedat ? Uz len ze zial, musis to nejako predychat... vzdy sa hovorilo, ze kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt. To plati aj o tvojej mame. Je to jej dom a ty zijes u nej tak jasne, ze sa stara. Asi bola vzdy zvyknuta mat vsetko pod kontrolou a neuvedomuje si, ze teraz si aj ty mama a za deti a vlastny zivot mas zodpovednost ty. Zial je to tak. Kolko vam ostava do dostavania domu ? Teoreticky by vam stacilo zakladne vybavenie a 2 izby nie ? Ostatne casom...drzim palce a uz len vydrzat.

katulienkax
24. mar 2025

Nuz mne rodicia vtlkali vzdy do hlavy ze najprv vlastne byvanie a potom deti. Asi vedeli preco.

7lenka11
24. mar 2025

Napísala som to tu viackrát. Život s rodičmi/svokrovcami prináša kopec problémov. Nič v zlom, ale ten generačný rozdiel Neoklameš.. Osamostatnite sa. Lepšie to nebude…

danica2711
24. mar 2025

tak asi ste chceli ušetriť, kým si nepostavíte vlastný dom - no, ušetrili ste. Peniaze, nervy nie. Ale tak s perspektívou, že to máš na dobu určitú nejako vydržíš...

januska12323
24. mar 2025

Oddelte si poschodie, kúp dvojplatničku a k rodičom choď len na návštevy.

autor
24. mar 2025

@januska12323
Kuchyňu máme vlastnú
Dnes typický deň syn pozeral hore hokej zakričal gooool ja som malú kúpala v kúpeľni zdola vybehol otec s krikom ze co robíme co som za matku atď a mama hneď spustila ze co varím prečo atď neviem.ich vychovať atď je mi do placu
Manzel je na služobnej ceste takže si to užijem ešte pár dní bez neho

0silvia0
24. mar 2025

Pohadajte sa s mamou, bude ticha domacnost, budes mat chvilu klud. Neviem co ine poradit🙉

lenka_da
24. mar 2025

Mám kolegyne, ktoré už majú dospelé deti+vnúčatá, všetky hovoria, že sa strašne tešia, keď majú prísť deti na návštevu a potom sa druhýkrát tešia, keď už odídu... Určite vás majú radi, ale už potrebujú svoj kľud.

janka1011
24. mar 2025

@sasa1310 och či si len múdra...píše, že stavajú dom, nemajú v pláne zostať u rodičov naveky. Človek niekedy musí zaťať zuby a vydržať aj horšie veci. To nie je o tom, že nevedia žiť sami...neviem, či si už niekedy stavala dom...ísť žiť teraz sami znamená ďalšie finančné náklady, ktoré môžu radšej investovať do toho domu.

rozculena
24. mar 2025

pred narodením dcéry ste bývali kde?
Rodičia vás volali k nim bývať?

xenia65
24. mar 2025

Tak keď ťa bude mamička nabudúce komandovat , spýtaj sa jej, čo ešte môžeš doj.. ať, tak ako sa raz opýtala moja dcéra mňa, keď som kritizovala ako upratala... Dobre sme sa zasmiali 😂😂😂

autor
24. mar 2025

@rozculena si predstav ze volali áno

rozculena
24. mar 2025

tak keď vás volali,tak nechápem toto ich správanie....nič iné ti neostáva,len sa jasne ohradiť. Ja by som sa opýtala,že načo nás tam volali,keď majú s tým taký problém....

jennky13
25. mar 2025

skusala si sa v klude s mamou porozpravat, skusit ukazat, ze ti jej spravanie ublizuje, ze potrebujes aj ty uznanie a povzbudenie......

luccija
25. mar 2025

Už len vydržať pokým sa odstahujete.A na každú kritiku sa ohradiť...ľudia sa vekom menia svoju frustráciu prenášajú na druhých určite sa tak isto správajú rodičia aj medzi sebou však?starší, doma ponorka a ejha toľko podnetov na hádku🤪A potom si ty hromozvod.Aj tak nerozumiem súvislosť prečo syn nemôže kričať

alenka58
25. mar 2025

keď sú rodičia takýto panovační a citliví na každý zvuk tak je to problém, len vydržať

benit
25. mar 2025

My sme u nasich ani nebyvali a zazivala som toto iste. Este aj ked som jej v kuchyni pomahala, tak bolo vsetko zle, este aj noz drzim zle. Co maju oblecene, co im davam jest .....
Az som to nevydrzala a vybuchla, dlho sme sa nebavili, odvtedy mam klud.
A to chcela jeden cas, ze kupit spolocny dom🤣🤣🤣.
Na smrt bola urazena, ze sme si kupili vlastny, lebo ona mala vybrany taky 6 izbovy, kde by sa zmestili aj oni. 🤦‍♀️

gnotek
25. mar 2025

Mame a otcovi treba povedať: " Halóóó, my sne samostatná rodina. Nie sme už vaše deti."
Toto by si mali uvedomiť rodicia u ktorých ostali bývať deti vo viac generačnom dome.
Musíte si žiť svoj život, podľa svojich predstáv.
Inak budete nešťastní.
Ste samostatná rodina, vytvárate si svoje pravidlá.

.

euka210
25. mar 2025

Tak len vydrz kym postavite dom. Ja by som s mojou mamou nemohla byvat...staci, ked pride na tyzden a mam dost. So svokou byvame 10r, predtym mala kazda svoju kuchynu, po svokrovej smrti uz je to, co navarim alebo si uvari ine, alebo uvari nieco ona. Nastastie nie ten typ, aby nas riadila, dirigovala, vsetko kritizovala a pod...to by sme raz dva odtial odisli.

klotildabazarik
25. mar 2025

Asi im proste vadis no,dostavaj dom alebo chodte do najmu ked to neviete vydržať

alexanderkovacs
25. mar 2025

@sasa1310 pisala ze maju rozostavany dom. Tak tam dlho nebudu

alexanderkovacs
25. mar 2025

@pribinak citat porozumenim.. maju rozostavany dom.... Urcite sa odstahuju..

pribinak
25. mar 2025

@alexanderkovacs citat s porozumením ….zacni od seba
Píše že je to neúnosné …tak idem do 1 izboveho podnájmu a mam kľud

alexanderkovacs
25. mar 2025

@pribinak hociako by bolo kym sa dokonci dom , ten polrol vydrzim

pribinak
25. mar 2025

@alexanderkovacs to si ty, ona na tom môže byt inak

Strana
z2