Budem sa rozvádzať s manipulátorom a potrebujem pomôcť
ahojte. mam novy nick, aby ma nik nespoznal.
s manzelom sme mali pred svadbou iba bezne hadky. Uz vtedy som mala vycitit manipulatora. ale kto nezazil, nepochopi.
pol roka po svadbe sa jedna nasa hadka vyostrila. obaja unaveni, hladni, nervozni...vynadal mi, velmi skaredo, tak som mu dala facku. vratil mi ju.
nie som bez viny, ale je rozdiel, ked udrie zena a ked udrie muz. odisla som od neho na par dni. bola som rozhodnuta odist natrvalo. ale vtedy som zistila, ze som tehotna...brala som to ako nejake znamenie, ze to nemam vzdavat, ze sa cez to prenesieme...
vratila som sa, chvilu bol klud. potom sa stupnovali hadky, nadavky, aka som neschopna, leniva, stale mam bordel..vsetko mi daval za vinu a ja som mu uverila, ze robim malo, snazila som sa zachranit nas vztah.
ked sa nam narodilo dieta, zacalo peklo. bola som p*ca, p*ijebana, vsetky nadavky, ake si len viete predstavit, zacal ma bit...aj ja som mu dala par faciek, ale coze on citil?
bola som rozhodnuta odist, no nebolo kam, bolo treba s dietatom k doktorovi, na prehliadku, ochorelo...nasi byvaju na opacnom konci republiky, nemohla som sa s babtkom len tak zobrat na vlak. aspon som si to myslela.
dieta ma teraz skoro pol roka a ja som si vedoma toho, ze musim odist cim skor. ono to vnima uz teraz, uz vcera bolo neskoro..
podnajom sama neutiahnem, idem docasne k znamym na par tyzdnov...k nasim nemozem, lebo potrebujem byt blizko, kvoli sudu, lekarom, kym si vsetko nevybavim...
som tak psychicky na dne, ze ani nevladzem napisat ziadost a ist s nou na sud.
ked som na materskej, mam nejaky narok na pravnika? reap. na zlavu? mam ist na upsvar ci kde sa opytat?
budem potrebovat kazdy cent, usetrit, kde sa da, ale zaroven si uvedomujem, ze by som potrebovala psychologa, a pravnika na sud, kvoli majetku, lebo ja sa tam asi zosypem.
a ked aj pojdem k psychologovi, nemozu to zneuzit, ze som labilna a neschopna sa starat o dieta?
popritom vsetkom, muz ma k dietatu pekny vztah, stara sa, okupe, prebali..
mam vycitky, ze dietatu beriem otca. to male za to nemoze.. bojim sa ako to zvladnem.
moze mat manipulator k detom pekny vztah??
Moj nazor. Dieta potrebuje stastnu vyrovnanu mamu , ty sama takto zit nebudes vediet navzdy, kazdy sa chce domov tesit. On sa podla mna nezmeni ak ste skusili vsetko ci dohovorit vyrozpravat si to a nic je to jasne. Otca mu nevezmes moze sa s nim stretavat a mat pekny vztah ale hlavne ak budes ty v nepohode mozu prist zdr.problemy. Mna by muz udrel raz a skoncila by som deti nedeti.
Predstav si najblizsich 20rokov , chces takto zit ?
ako prebieha rozvod? ked dam ziadost na sud, o aky cas sa to dozvie manzel?kedy vytycia pojednavanie?
A inak zvladnes vsetko ! Je to krasne rozhodnutie..
@tanikoro praveze nechcem.
podvedome este sice nejak dufam, ale viem, ze marne. l..
en potrebujem poradit ohladom rozvodu
@slobodna77 a dufas akože v co?😀😀 že z kkta sa stane smahnutim čarovného prútika archanjel gabriel????😀😀😀 nebuď ovca
@slobodna77 silno drzim prsty... Odpovedat ti viem iba orientacne, lebo iny kraj iny sud, ci maju toho vela alebo nie... Ked podas ziadost a bude ok, tak papiere a teda aj predvolanie pride cca za 1 - 3 mesiace postou tebe aj jemu.... A prve pojednavanie bude o dalsie cca 1 - 3 mesiace... Malokedy je to tak narychlo
dobre si urobila ja som bez deticiek vdaka ex... teda nemozem mat deti. bola to rana premna..mlatil ma 3 roky az kym som sa odhodlala to povedat nasim utekala som od neho po nociach nasim som nechcela nic povedat a spavala som v drevarke bolo to strasne a ani ma nehladal 😢
@katarinapekna
mas nejaku konkretnu radu k rozvodu alebo mienis trolovat? som rozhodnuta sa rozviest, ale pisem, ze dufam PODVEDOME....
ze budeme po rozvode spolu vychadzat, kvoli dietatu.
Ahoj, môžeš ísť na Upsvar alebo Centrum právnej pomoci, ak nemáš peniaze na právnika. Pomôžu ti s tým. Žiadosť inak ide na súd a kedy sa to dozvie manžel a kedy budeš mať pojednávanie, je vo hviezdach. Skrátka ti ho vytýčia a potom veľa záleží od toho, či on bude súhlasiť s rozvodom alebo nie.
@slobodna77
@slobodna77 ahoj píšem ti IP
"tak som mu dala facku. vratil mi ju.
nie som bez viny, ale je rozdiel, ked udrie zena a ked udrie muz. "
každá ženská skôr či neskôr vo vzťahu urobí ten ťah že sa pokúsi otestovať čo všetko si môže dovoliť, jak veľmi daného chlapa ovláda, jakú má moc nad ním. A jdným z prvkov či spôsobov toho že jako ten ženský manipulátor pracuje,, spočíva v jednej predstave, a to je predstava -že ženská je voľačo iné než čo ona v skutočnosti je. že ženská dajme tomu udiera inak, že ženská má alebo môže robiť veci ktoré sú iné, a ktoré dakto iný robiť nemôže.
Teraz ten dôvod prečo ženská rýchle sa snaží ukončiť vzťah v ktorom chlap jej facku vráti abo ju nazve debilnou či jej strúhne, neni to že by ju strašne bolela pusa veľký úder neviem jak silný jej chlap šupol - tým skutočným dôvodom je to, že sa porušila tá faloš, že praskla tá bublinka , že sa pretrhla tá nitka cez ktorú ženská chlapa ovláda - a že už ho neovláda. a to je ten dôvod
@germaniawerks
ako ked mi povedal ze som prijebana pica tak som mala ako reagovat? to neni o ovladani, ale tam su moje hranice, to kde sme aby mi manzel pol roka po svadbe takto nadal?
ked aj sme sa predtym vadili max. bolo ty debil, krava...
pisem, ze nie som bez viny, priznavam. mala som aj ja jemu asi vynadat do kktov alebo co.
ale urcite to nieje kvoli ovladaniu, aby som ja jeho OVLADALA, ...ja ho nepotrebujem ovladat. tak ale niekde musia byt hranice...
@slobodna77 mozem sa spytat, pred manzelstvom nikdy nic vulgarne ti nepovedal? ako dlho ste spolu chodili?
@mima4 pred manzelstvom pouzil vyrazy typu - tebe hrabe? si normalna? spravas sa ako krava...
od spozania po svadbu ubehli dva roky. spoznali sme sa v nemecku, tam sme spolu pracovali aj byvali ako susedia, spolu autom do roboty, dennodenne od rana do vecera stale spolu. myslela som ze ho poznam dobre.
@slobodna77 Ja na tvojom mieste by som sa prestahovala k rodicom, tam kde mas podporu. Sama to nezvladnes, ak je taky manipulator. Zmen si trvaly pobyt a podaj navrh na rozvod tam, kde budes byvat. Myslim, ze by sa to malo dat. To ti velmi pomoze a nemusis chodit ani po psychologoch..Staci ti bezpecne miesto na zivot. A k tym psychologom.. Tiez som isla pred rozvodom k psychologicke, no ta ma automaticky poslala na psychiatriu pre lieky-antidepresiva. Tam som uz nesla, lebo ..po prve.. to by naozaj mohol vytiahnut na sude.. a po druhe, nemyslim si, ze som ich potrebovala.
@slobodna77 skús toto: bezplatnú non-stop linku 0800 212 212 pre ženy zažívajúce násilie. Tam Ťa nasmerujú a poradia Ti odborne. Určite potrebuješ odbornú pomoc pre seba, žitie s takým človekom, stále v strese zanechá stopy. Preto potrebuješ rady odborníkov a nie tu z koníka, ktoré Ťa môžu iba viac zmiasť.
@myskahryzka ak zmenim trvaly, musim menit aj obcianku, nie? a teda aj dietatu nahlasit zmenu pobytu, kde treba..
a kde zmenim ten pobt?
@slobodna77 To nahlasis na mestskom, alebo obecnom urade. Odhlasovat na terajsom pobyte sa nemusis. Dietatu mozes zmenit rovnako, ako aj sebe. Staci ti rodny list a tvoj obciansky. Ak to nieje tvoj byt, neviem ci nemusi byt pritomny aj majitel bytu, teda tvoji rodicia.. To uz neviem, ako funguje. A ano, musis menit aj obcianku.
@slobodna77 malo by to tak byt, treba zmenit vsade trvaly prikaz a tym padom, ked mas aj dieta a byva s tebou tak aj jemu by si mala zmenit trvaly pobyt
gratulujem, si silna zena, lebo si skoro od neho odisla, vela zien, co zije s manipulatorom a je tyranych, zostavaju s nim po dlhe roky rokuce, drzim palce
@slobodna77 u nas bolo sudne pojednavanie o rozvode cca dva-tri mesiace po podani ziadosti o rozvod (navrh podaval ex, takze uplne presne si to nepamatam). Co sa tyka sudu a prislusnosti - tak rozvod by mal riesit sud v mieste trvaleho pobytu odporcu (cize tvojho manzela, ak ziadost podas ty), este moze zohrat ulohu miesto posledneho spolocneho trvaleho pobytu manzelov. Takze prestahovanie sa k rodicom nebude znamenat, ze sud bude tam, v mieste tvojho noveho pobytu. Samozrejme, ziadost mozes podat aj tam, ale sud nasledne postupi (na zaklade prislusnosti) tvoju ziadost inemu sudu na rozhodnutie, cele sa to moze zbytocne natahovat.
Pokud jsem u toho nebyla neni na miste rozdavat rady.ono je jedno kdo koho uhodil,dulezite je ,kdo prvni,znate nekdo toho manzela? Urcite ne,co kdyz je pravda nekde uprostred nebo co kdyz je to uplne jinak.nechci zlehcovat situaci ale podivejte se na to I z jine stranky.co ldyz je nemocny ,nebo ma problem kterym nechce zatezovat manzelku.kdo byl u nich na.navsteve maji nebo nemaji uklizeno kdo to vi....nesmite byt tak jednostranni
@bondy fakt dik za podporu.
hej, ja nie som bez viny, mohla som viac makat.
panko prisiel z roboty, mal navarene. nalozene na tanieri, ale som ho neponukla, tak som bola pica....
jeden den upracem, to nevadi, ze mam horucky, a on sa ozere jak prasa, ovracia gauc aj vsetko...a ked som ho prezliekala, tak som bola suka, ze preco ho budim..
ze som bola tehotna a pri mne fajcil, to je tiez jedno, ze?
ale podme sa tu hadat o tom, ze som vysavala iba raz do tyzdna, a nemala som upratane kazdy den...to je tak, ked mladeho naucila mamicka nevzuvat sa, vsak zena umyje dlazky.
ano, on ma problem, je psychopat alebo ma aspergera alebo kieho frasa, clovek bez empatie..ja kym som bola v porodnici, tak on si hladal kurvy na nete..
ale chudacik je chory...
Zase jen tvuj nazor neznam okolnosti
@bondy ano, o tom je forum. Asi si sa prave vyliahla, tak vitaj na fore. Vzdy si pride po radu len jedna strana. A nejde o to, aby si rozsudila, kto je lepsi alebo kto docika ďalej, ale poradila na zaklade informacii, ktore su k dispozicii.
Ak poradit nevies, tak to radsej nechaj tak. Zbytocne sa zhadzujes. A svojimi prispevkami si o sebe povedala viac ako si chcela😀
@bondy no nech je manzel akokolvek nespokojny so zenou, aj keby jeho predstava o poriadku sa odlisovala od jej, to mu v ziadnom pripade nedava pravo nadavat jej tymi najhrubsimi nadavkami a bit ju. Ano, pise, ze prva facka padla od nej a on ju vratil, priznava si svoj podiel viny, ale ked si citala pozorne, on ju neskor zacal bit. Existuje podla teba nejake ospravedlnenie pre neho? Podla mna nie a neviem ako inak by mohla autorka zvelicovat alebo podla seba opisovat bitku. Bitka je bitka a jednoducho fakt. Je to typicky priklad tyrana. A sa cudujem, ze ty ako zena sa snazis vinu hladat v zene. Na bitku neexistuje ziadne ospravedlnenie.
@bondy "nesmite byt tak jednostranni" - toto je forum, nie sud..
Na fore mozeme reagovat len na to co citame akekolvek domyslanie je uplne zbytocne.. A nie je nijaka novinka ze existuju chlapi, ktori sa spravaju ako prvotriedni blbci.. Spochybnovanie slov zeny v takomto rozpolozeni ju asi moc nepovzbudi.. Niekto si tu pride pytat prakticke rady a nakoniec je este nasilnik oznaceny za choreho chudacika, ktoreho treba polutovat.. To je uz sila..
mna tvoja reakcia vytocila, ale tak priznavam, ze kazda minca ma dve strany.
ano, manzel ma na to svoju verziu. on tvrdi, ze cele dni lezim v posteli a nic nerobim, varim raz za mesiac, zijeme ako svine, valam sa a nikam nechodim..
asi tak posledne tri tyzdne by mal aj pravdu, lebo mam take depky, ze ani nemam chut vstat z postele...varit? aby mi povedal, ze to je mastne a si to mam zozrat sama?
po tom vsetkom, co mi spravil, som sa este chcela udobrit, ked sme mali v januari vyrocie..a on mi povie, pockaj, hned pridem...a medzitym sa opije...
prave tieto detaily som nechcela verejne rozoberat.
vacsinou su na vine obaja, a ano, v niektorych situaciach som mala robit inak...ale na vztah su dvaja a nie aby ja som sa snazila a on nic. robit sice robi, maka riadne, neziadam, aby mi doma pomahal, ked som na materskej a on taha v robote ako mukel.
ale toto neni normalne co on robi

Gratulujem k rozhodnutiu!