icon

Bývame so svokrovcami a je to horšie ak peklo

vladimira26
12. mar 2018

Ahojte.Prosim Vás čo mám robiť,bývame zo svokrovcami v dome,a je to tu horšie ako peklo.Svokra má strašne ohovára,všade kam ide,ľudia ma zastavujú na ulici a žalujú mi,vraj som zlá nevesta,nedávam jej malého,nič nerobím,že mám byť rada že mám strechu nad hlavou.l a všeličo možné.ja už nevládzem.Strasne sa mi zhnusila,ešte aj v rodine sa somnou nikto nebavy,myslím z jej strany pretože narozpravala somariny.Poskryvala mi hrnce,uteráky,utierky vraj jej všetko ničím,vraj som tu prišla z holým zadkom že pod jej paplonamy spím,no katastrofa.Robi mi napriek vyberá mi pradlo s pracky a vyhodí na vaňu,alebo skryla vysávač aby som ja nemohla vysávať,pri tom ona neupratuje vôbec,celý dom mám na starosti ja.Mam 11 mesačného synčeka,a ja jej ho proste nemôžem dať,mám k nej odpor,to sa nedá ani opísať,ona má strašne sklamala a od vtedy ja sa na ňu nemôžem ani pozrieť,nie to ešte jej dať malého,veď sa ani nerozprávame vyse 7 mesiacov.nwprajem si by za ním chodila,nechcem mať snou nič spoločné .A keď toto všetko poviem môjmu manželovi tak vyskočí na mňa a začne vrieskať že si to máme vyriešiť my dve ale keď som jej povedala že čo má ohovara tak povedala že ešte tá aj budem a z drzosťou si zobrala malého k sebe s kočíkom,tak som to už nevydržala a povedala som jej že si neprajem aby za ním chodila.ona u mňa už skončila,pospinila má pred všetkými.Prosim poraďte mi.Dakujem.

Strana
z2
sissy27
12. mar 2018

@vladimira26 odsťahovať sa.

misscelaneous
12. mar 2018

odstahovat sa. No ked manzel na teba nakrical, ze si to mate riesit vy dve, tak to na jeho podporu nevidim. Je mi luto, co prezivas a prajem vela sil ...

prskavka2223
12. mar 2018

Jednoznacne sa odstahovat,kedze nemas oporu ani u vlastneho muza! Bud sa muz odstahuje s tebou alebo nech si ostane s mamickou! To dobre nebude nikdy ked tam ostanes....drzim palce aby si to zvladla a bola štastna 🙂

cecilia68
12. mar 2018

@vladimira26 Je tu málo tém, že so svokrou sa bývať nemá!!!! Kde si podela rozum, keď si sa tam nasťahovala? Denno-denne sú tu témy o svokrách, tak si sa nepoučila??? Ja vás nechápem, baby...radšej by som spala pod mostom, ako so svokrou....a mimochodom...jej dom-jej pravidlá 😢 Čo si si myslela? Že sa tam nasťahuješ a budeš paňou domu?

norikasirotka
12. mar 2018

Odstahuj sa,manzel by ta mal podporit hoc je to jeho matka no robi opak.taketo hadky nestoja za znicenie psychyky a aj prve radosti s maleho mas si to uzivat s malym lebo len raz je babatko a nie trpnut kazdy den co bude a to mu ver,ze viem o com hovorim.u svokry som cydrzala byvat mesiac a potom som odisla,nedalo sa to a u druhej pol roka a to siel uz aj vtedy este len partner somnou,tiez to netoleroval ten natlak a doslova teror.

norikasirotka
12. mar 2018

@cecilia68 kebyze som sama vklude aj pod most ale s babom nie.ale zase nie kazda svokra je harpia

katrinka34
Odpoveď bola odstránená
alex49
12. mar 2018

odsťahujte sa a budete mať o polovicu menej problémov. Chlap by ma za tebou stáť a nie čakať, že si prolémy budete riešiť iba vy dve.

cecilia68
12. mar 2018

@norikasirotka No....ak máš v pláne ísť bývať k svokre....tak si žiadne dieťa neplánuj.....a hlavne NEROB !!!!!

0silvia0
12. mar 2018

@vladimira26 svokru nezmenis, pravdupovediac ktora z nas by s nadsenim prijala dalsiu zenu do kuchyne 😔. U muza podporu nemas, tak skus porozmyslat nad moznostami ako sa odtial dostat hoci sama s dietatom zatial.

vladimira26
autor
12. mar 2018

@cecilia68 ten dom nie je jej

obsadenemeno
12. mar 2018

@vladimira26 no tak ked dom nie je jej, tak jej povedz, nech sa odstahuje, no.....

vladimira26
autor
12. mar 2018

@katrinka34 tak to oprav a napíš ešte raz keď ti to tak vadí,nič v zlom,som vytocena a seriem kontrolovať ešte aj gramatiku po sebe

nelka1122
12. mar 2018

Najväčšia chýba v manželovi.bud by ste sa mali odsťahovať alebo by si to mal vyriešiť so svojou matkou hlavne kvôli dieťaťu aby toto nezazivalo

vladimira26
autor
12. mar 2018

@obsadenemeno má doživotne pravo,nemôžem😑

misscelaneous
12. mar 2018

@vladimira26 takze dom JE prakticky jej. TO ze ho tipujem darovala synovi a predtym bol jej, je pocit vlastnictva k tomu domu nijak neutrpel ... kolko rokov ma svokra?

evita168
12. mar 2018

A to ako v tomto prostredi chces aj svoje dieta vychovavat? To je o com zivot...musis to riesit

cecilia68
12. mar 2018

@vladimira26 Dom je predsa svokrin.......takže koho pravidlá tam hrajú? Ak to nie je tak.....tak autorka by nemala meniť pravidlá počas histórie statusu.....ak sa mýlim, ospravedlňujem sa

erikavesela
13. mar 2018

Ja by som manzelovi oznamils, ze odchadzam, ze mize so mnou, inak idem sama s dietatkom

sardinka32
13. mar 2018

Tu mas bohuzial len dve moznosti...1. trpiet to aj nadalej, lebo svokra svoje spravanie voci Tebe len tak nezmeni, 2. odstahovat sa. Obavam sa vsak, ze Tvoj muz nebude chciet, kedze ma (hoci je to stale svokrin) dom. K nemu sa isto chova pekne, je to jej syn a Ty nehodna nevesta. Tuna by asi jedine Tvoj muz mohol toto spravanie svokre zatrhnut...ako na neho, to uz musis vediet Ty sama - ci podobrotky alebo pozlotky (ked mu pohrozis, ze odides aj s dietatom, lebo to tam nevies zniest). Inak, kup si svoje paplony, svoj vysavac...ked vidis, ze sa sprava ako male decko v tomto. Mna by ale zaujimalo, co vy dve ste si porobili, ze sa svokra k Tebe tak sprava?!
@vladimira26

terezka1947
13. mar 2018

hm...dom je svokrin....chvalabohu,ze tam ma dozivotne pravo
a dalsia vec.....
@vladimira26 kedy prisiel ten bod zlomu,kedy sa vsetko zmenilo....co sa stalo?
lebo nieco sa stat muselo
nevravim,ze co pises nemoze a nie je pravda,lenze tiez bohuzial zyvzkne byt niekde uprostred
ak ti svokra tak vadi a neda sa s nou zit,stale je moznost odist,do svojho

norikasirotka
13. mar 2018

@cecilia68 byvala som tam a u dvoch ako pisemvyzsie.u jednej nutene kedze to bola ina republika a u druhej tiez nutene kedze uz ani s mojim otcom sa nedalo.

alaguema
13. mar 2018

@vladimira26 svokru neznášaš, ona teba tiež, určite to nebude bez dôvodu a pravda bude niekde uprostred, ale nech je kdekoľvek, ak ty subjektívne vnímaš situáciu ako neúnosnú, je to dôvod, aby si hľadala riešenie a riešenie je samostatné bývanie. Dvoj a viacgeneračné bývanie je bez väčších problémov len pre tolerantných a zrelých ľudí. Čo sa týka prístupu tvojho muža, to je ďalší do trojice nezrelých, lebo jednoducho strčí hlavu do piesku a čaká, kým sa to nejak samo vyvŕbi a hlavne nech on má pokoj. Či ho máš ty je mu jedno? Ako to vníma? Čo na to hovorí? Mamička prepísala dom naňho s tým, že je tam vecné bremeno...Holt, bude sa musieť chlapec rozhodovať medzi mamičkou a jej domom a svojou rodinkou.

tucniacka11
13. mar 2018

@vladimira26 budeš bud trpieť, alebo sa odsťahuj, toto nemá význam, budeš len bojovať

veronnica080
13. mar 2018

Povedz manželovi, že sa chceš odsťahovať, že jednoducho potrebuješ svoju domácnosť. A buď pôjde s vami alebo nech si zostane pri mame

katarinamarkova
13. mar 2018

@vladimira26 a prečo sa neodsťahuješ keď s ňou nechceš mať nič spoločné? Bráni vám v tom s manželom niečo super vážne? Manžel nechce vlastnú domácnosť?

andula09
13. mar 2018

Ja by som aj jej povedala, že pokiaľ sa neskludní a nezačne sa k tebe správať slušne tak sa odsťahujete a že ak jej syn nebude chcieť ísť s vami tak pôjdete aj bez neho

asia83
13. mar 2018

Keď sa chce pes biť, palica sa nájde. Toto platí na 90 % vzťah svokra smer nevesta. Ja vás chápem. Jednoducho matky sú citlivé na svojich synov, máloktorá (najmä tie menej sociálne, emocionálne a inteligenčne zručné a sebecké) znesie, že zrazu pre syna bude iná žena "top", teda mala by byť. Nemám syna, ale keby som mala, chcela by som, aby bol šťastný s niekym, veď tu nie som večne. Poradiť vám je ťažko, nie sme vo vašej situácii, no určite je to hrozné. Skúste sa porozprávať s vašim mužom, keď si získate jeho na svoju stranu, tak to vaša svokra bude mať ťažšie. Jednoducho ak vás má rád, tak vás bude chápať. Je potrebné kľudne mu povedať, že máte rada jeho mamu (nech už ku nej cítite čokoľvek), lenže vám tá a tá povedala, že vás ohovára a nechápete prečo. Potom mu pekne povedať, že chápete, že je to jeho mama a je na ňu citlivý, ale vy sa fakt snažíte a stále ste za zlú. Treba na to veľa trpezlivosti a hlavne pokory. Verte, s pokorou to ľahšie zvládnete. Nakoniec sa ale určite odsťahujte. Jednoducho mu povedzte, že by ste radšej bývali sama, ak nechce ísť, tak bez neho. Na rovinu. Tu sa netreba okolkovať. Ste človek, ktorý má úroveň a úctu, čím dlhšie si po sebe necháte šliapať, tým viac vás to bude v budúcnosti mrzieť.

zuzicek88
13. mar 2018

@vladimira26 Ahoj Vladimira,vies dobre sa radi niekomu,kto toto nezazil,viem ako sa citis,no smutne je,ze sa ta manzel nezastane a tvari sa,ze sa ho to netyka.Musis sa s nim porozpravat,povedat mu vsetko a povec mu,ze ak sa to nezmeni ,ze odides.Takto sa neda zit a neni to dobre tebe na psychiku a potom sa to bude prenasat aj na dietatko.Treba sa odstahovat,ved su aj rozne socialne byty,ked nie je kam.Drzim palce,velmi silno

fatimuska
14. mar 2018

A ved toaj ze dom je napisany na neho,tomeznamena,ze pocas zivota rodicov tam musi byvat, aj moj muz to ma tak isto..ale radsej platim hypoteku inde a svoje svojom ako bývať u nej

Strana
z2