Bývanie so svokrou pod jednou strechou
Zienky prosim poradte my zajtra sa stahujeme ku svokrovcom ako to zvladnut bez hadok so svokrou kedze ona je ta najmudrejsia???Svokor je v pohode.Dakujem za vase rady.
no podla toho o com sa hadate a chystate hadat... 🙂 ja sa nehadam, ja ignorujem.. ale zase nebyvame spolu, lebo ona je schopna sa nam aj do postele nasackovat :P
Jemine, ja mam svokru pod ritou. Mame sice kazda svoju kuchynu, kupelnu...atd. ale aj tak ona tam je, pocut ju, stretavame sa kazdy den, vie kedy dojdeme domov, co a kolko nakupime, kedy maly krici, skace, beha... Na zabitie. Este k tomu balicku vyhod ma svokra 81 rokov, takze na dvojnasobne zabitie,lebo h..o rozumie a pochopi. Do tretice: ma este velmi ale velmi dlhy meter.
Ahoj my sme sa tiež po svadbe presťahovali k svokre, keďže nás sama zavolala aby nebola sama a mali sme stavať na záhrade, ale 2 mesiace po svadbe bolo všetko inak. Nieje zlá ani nič podobné, len je strašne nábožensky založená, svojská, neprispôsobivá a najlepšie vie všetko urobiť len ona a hlavne je to len jej dom a podnájom môjho muža a ja som len na dlhodobejšej návšteve, čo mám dosť často predkladané, teda hlavne ja a naše deti. Ja s ňou riešim len to čo nevyhnutne musím, inak sa jej vyhýbam a čas trávim v našej požičanej izbe kam nechodí, alebo vonku s deťmi, nemáme si čo povedať, takže asi tak u nás. Jediné čo ma utešuje je že sa za 3-4 roky sťahujeme do svojho
@simca06022011 stale ma len poucuje ako sa mam starat o moje deti toto nie tak lebo to musis tak a stale rozprava o poverach ze tak sa to ma pretoze sa stane to a to a mne to lezie na nervy 😠 ja ju tiez v urcitych veciach ignorujem ale nie vzdy,ona je tiez schopna vliezt mne a manzelovi do postele pretoze ona je strasne nevystata.Ako nehovorim ze ja som ta najlepsia ved aj ja mam svoje chyby ja som zase velmi tvrdohlava a viem jej oponovat a proste ona toto neznesie ze si viem povedat svoj nazor a nedam jej za pravdu a hlavne si nenecham skakat po hlave,lenze ked uz ma velmi vytoci tak si nedavam servitku pred usta 😒
@bambulka63 no tak teda tam by ma nik nedostal :P Asi jej na rovinu povedz, ze ty si matka, ona sa moze starat o svojho syna ked chce :P a este by som jej just robila naprieky s tymi jej poverami... deti by po chodbe chodili dozadu a podobne 🙂 boze... chudatko :( to je strasne co musime vytrpiet s nimi, preco nam to ti chlapi robia ze nevedia si s matkami urobit poriadok???? 🙂) Ja si raz pamatam, este sme nemali malu, isli sme okolo svoktrovcov a rozhodli sme sa ze prespime, ostaneme tam dalsi den a tak.. prosim ta... rano nam skocila do postele.. ocinko vbehol do nasej spalne (ja v tangacoch) a vybozkaval si synacika v posteli.. no psychiatria :P teraz maju kluc od nasho bytu a to vyzera podobne, ked o 7mej dobehli a rovno sa valili hocikam... teraz uz som ich naucila zavolat dopredu :P alebo mam vzdy kluc vo dverach.
@bambulka63 Aj mňa poučuje o starostlivosti o deti ako ona vychovávala svoje a o tom čo má/nemá vedieť náš 3-mesačný synček. Ja sa len pousmejem poviem jej že ona si vychovala tak ako chcela ona a ja tak ako chceme my. A mám voči nej navrch, môjho manžela dala len pokrstiť, čo ju teraz strašne trápi a ja som to mala pred svadbou naprávať, čo som teda rezolútne odmietla, tak keď je náhodou moc múdra a ja hlúpa tak jej to nezabudnem povedať a mám pokoj
@januschka10 moja svokra tak isto teraz sme este susedia byvame na tom istom poschodi a ked pocuje vytah hned je pred dverami alebo na balkone a sliedi ze kto a stale vie o kazdom jednom nasom kroku a hned nam vola kam idete a kedy pridete alebo ked muz je v robote a ja niekam idem tak hned vola muzovi do roboty ze som niekam odisla hroza 😠 samozrejme mu to ja nestihnem ani povedat a uz to vie a ked sa ho opytam skadial to vie tak my povie mama my volala ze ta videla ze si isla prec no a maj taku svokru rada ☹
Nikdy v živote by som tak nešla bývať.
Súkromie je na nezaplatenie.
@bambulka63 by som jej isla zaklopat aj ked idem na wc.. aby vedela.. a zavolala mangelovi :P
aj my tak byvame, a nechce sa mi o tom ani len pisat:((((((
@bambulka63
Aj moja svokra má prehľad keď sa niekam pohnem, ale nevie používať našťastie mobil, to by muža aj z práce vyhodili za neustále telefonovanie 😀 , u nás podáva info osobne. A najzábavnejšie je keď všetci 4 spolu odídeme preč, ona zamkne dom, ale kľúče nechá v zámku. Keď sa vrátime musíme samozrejme klopať aby nám otvorila, čím ju neskutočne vyrušujeme pri nejakej činnosti. A keď podotkne mm, aby vytiahla kľúče veď máme svoje tak sa ohradí, že to nemôžeme myslieť vážne veď ona musí vedieť kedy sa vrátime 😀
Inak ako ked citam tie prispevky aj sa zasmejem a pritom vas aj polutujem.
Jaaaj zienky, nezavidim Vám, ja dufam ze ked pojde vsetko po masle, tak predtym, ako v maji porodim uz budeme vo svojom, lebo si ani nechcem predstavit ako ma bude buzerovat za vsetko....uz teraz ma buzeruje za kazde zrnko prachu... 🙂)))
@bambulka63 ja mam tchanovce uplne vyborny, jezdime s nema na dovoleny, popijecka, bezvadny, ale po svatbe jsme se k nim nastehovaly na tri mesice nez jsme si zrekonstruovaly vlastni bydleni a desny. my se nehadaly, ale byla jsem moc moc rada, ze jdu za tri mesice do svyho. natrvalo bych bydlet nesla. tedka porad jeste bydlime v rodinnym baracku u me babicky v jednom patre, ale v lednu jdeme do svyho, sice do bytu, ale svyho, uz se moc tesim, souziti s nikym uz nechci, chci byt sama, sama rozhodovat,...
Ja bi som asi nemohla byvat zo svokrou to bi som si ani muk nemohla povedat som rada ze ktomu neprislo a nemusim byt snou pod jednou strechou ak ma clovek byt moznost byt sam tak je to super ale v denesnej dobe je to taske asi vsetko🙂
@zukuvi Mozno trochu aj chapem ono sa to neda ani napisat nieco take mam aj ja
ooooch!!! názov témy mi stačí k tomu, aby som dostala zimomriavky... ja by som sa rozviedla alebo obesila, keby som mala žiť so svokrou! 🤐
Bývanie so svokrou pod jednou strechou ? 😀 😀 😀 ja som sice fanusik hororovych filmov ale toto je uz aj na mna silne kafe
@kika1111 Toby som urcite aj ja utiekla 🙂
@bambulka63 no ked budes byvat u nej treba sa prisposobit a zelam ti pevne nervy ,ja by som uz nikdy u svokrovcov nebyvala 😢
@bambulka63 ani si nevrznes 😀 😀 😀 😀 😀 😀 prepac asi to smiesne nieje mas to tazke ale vedla mna svokra nebyva ale nasa domovnicka dochodkyna a ta vsetko vie vsade bola ,vzdy je vonku ked pocuje mna ze idem prec 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mame JANKU z panelaku 😝
Niekedy je horsie mat zleho suseda ako svokru. Ale keby som mala v jednom dome moju mamu, asi by to bolo to iste. Len v nasom pripade si poviem, je to stara bosorka (aj ked nie vzdy sa to da). Lenze nevyzeniem ju, este ma narok byvat v tomto dome. Nastastie s nou nemusim zdielat ziadnu miesnost, len ten vchod. A zasa ona hore nepride nikdy, ledva vyslape schody. Niekedy sa to hodi, ked je napr. zle pocasie a ja uz mam maleho vyse hlavy, tak ide k "ome" a tak sa "deti" zahraju. 😀
A tie komentare typu: zasa ma ten maly novu capicu, moje deti take nemali (no pred 40 rokmi asi nie, ani je pred 30 som take nemala), tie sa snazim predychavat a v mozgu si vravim hlasne: bla, bla, bla.
@loulou No tak toto neviem ci by som zvladala. Klobuk dolu. Predychat to na MK snad trosku pomoze.
@bambulka63 Proč se tam proboha stěhuješ????? 😕
@bambulka63 no úprimne vôbec ti to nezávidím ,treba si na začiatku stanoviť nejaké pravidlá a hlavne sa neprispôsobuj všetkému čo ona povie alebo čo si želá ,lebo potom sa z toho už nevymotáš.
Prajem veľa šťastia 🙂 🙂 🙂
@januschka10 Nemali sme potom už inú možnosť a bez strechy nad hlavou by bolo horšie. Človek si zvykne na všetko a ja viem, že je to len dočasné a tiež fungujem pri tých rečiach tak, že si v duchu hovorím keci, keci a snažím sa si to nevšímať. A keď niečo tak jej poviem, že to ide z našich peňazí nie z jej a za 1,5 izby jej platíme nájomné a stravu si hradíme sami, poplatky na polovicu tak nech sa nestará do toho do čoho ju nič, tak to aspoň navonok rešpektuje aj keď viem že s tým nesúhlasí
@bambulka63 drzym ti palce nech to zvladnes! My 5mes po svatbe byvali u svokry :( a som podala zidost o rozvod! Ale vyresili sme to hypotekou🙂 Teraz sme v uk a svokra v sk! SUUUUUUUUUUUUUUPER
presne tu istu situaciu som mala aj ja len s jednym rozdielom...ja som tam byvala iba do 8 mesiaca tehotenstva...odvtedy mame vlastny byt..a tiez svokor bol v poho a svokra ta najmudrejsia....o to to mas horsie ze mas uzdvedeti...nezavidim...do vychovy sa ti bude starat tak ci tak....aj keby nechcela...to maju svokry take symptomy :D...ale fakt neodvravat...radsej len prikyvovat ze hej hej jasne ale aj tak si sprav po svojom...hlavne sa vyhybat hadkam akehokolvek typu...ja som si musela tolkokrat zakusnut do jazyka...a k tomu take tie uz starecke demencie ..moja je z casti hlucha takze som vsetko musela opakova dvakrat.. o slovku CO?:?? sa mi uz aj snivalo 🙂 nejako to predychas...sa radsej venuj sto inym veciam 🙂
pravidla su fajn,ale ked mate svokru ktora si veci pamata tak 10 minut a na druhy den sa opyta to iste 25x tak to je iny pruser!......... skoda slov... srzim vam vsetkym pale, my na jar snad sa uz stahujeme do svojeho...este vydrzim:( musim

@bambulka63 jednoznačne tolerancia z obidvoch strán, bez toho to nejde.....mám to vyskúšané na vlastnej koži 😉