icon

Často myslím na rozvod

20. feb 2025

S manželom sme spolu 7 rokov, máme 2 malé deti. Nikdy to nebol typ, čo by sa v živote snažil, bol veľmi nezodpovední atd, nebudem sa rozpisovať. No veľmi sa kvôli nám zmenil k lepšiemu, je zodpovednejší, nechodí von piť s kamarátmi atď, ako to robil za mládi. No dosť ma trapi, že ho nie a nie nahnať do práce. Pred tým robil za minimálnu mzdu niekde, no ja som dostala výborne platenu pracovnú ponuku, ktorú som sa rozhodla vziať. Malú sme dali do jaslí, no nevydržalo to dlho. Bola často chorá a tak som povedala, že bude lepšie, keď da manžel výpoveď a ostane s ňou doma. Rozumejte jasle stali cca 500 e mesačne , či tam chodila , alebo nie. A pre ten rozdiel do minimálnej mzdy sa nám ten stres neoplatil, že čo budeme robiť každú jej chorobu alebo prázdniny. No od vtedy už ubehlo veľa času , mala už chodí do škôlky a on stále nemá prácu. Ja momentálne rozbieham svoju firmu, on pomáha s pár vecami. Ale len za to, aby nesedel doma. Finančne všetko ťahám ja : bývanie, stravu, auto, škôlku, krúžky, výlety … proste všetko , čo si dokážete predstaviť. Už sa v tomto vzťahu necítim ako žena, keďže je všetko na mne. Chcela by som , aby sa o rodinu staral on ako muž, nie je to jeho povinnosť ? Cítim sa, akoby to bola taká vyžierka. Ešte aj na večeru keď ideme , platím ja. Pred tým, keď chodil do práce , dokázal zo svojej mzdy tiež zaplatiť len bývanie a ja som musela z rodicaku platiť stravu a všetko ostatné. Už ma to vážne nebaví. Okrem toho mám pocit, že sa s ním už bez hádok neviem ani rozprávať. Bežne mi povie pred deťmi “drž hubu” alebo kričí , aj keď som x krát povedala, nech sa pred deťmi nehada. Je pravda, že už kričím aj ja. Som frustrovaná z toho všetkého. Okrem toho strašne zlenivel, je nonstop na telefóne. Ráno vstane , tak leží ešte pól hodinu s mobilom v posteli a potom ďalšiu pól hodinu sedí s mobilom na hajzli. Potom najprv urobí raňajky sebe, až tak deťom a to mu musím tiež povedať… strašne pribral, keby apson cvičil, keď už nemá celý deň, čo na práci.este aj to , aby sa šiel Raz do mesiaca odtríhať musím do neho hučať. Niekedy sa aj pár dni nesprchuje, lebo vraj pri deťoch nestíha. Zaujímavé, že som bola tiež s nimi doma, ale hygienu som zvládala. On je hotový, keď ma doma navarit, alebo upratať, pri tom mu stále vysvetľujem, že iný ľudia chodia do práce a robia aj toto všetko popri tom. Keď je s deťmi doma ani raz s nimi nejde von, len im púšťa telku. Ja keď som chora a chcem od neho niečo , napr čaj , tak strašne fučí, že ma niečo urobiť. Nikdy to nebol ten typ, čo by dbal na pocity ostatných. Ešte aj v svadobnú noc sa na mňa vykašľaľ a radšej tam pil… ja viem . Sú to možno maličkosti. Myslite, že je to len kríza, možno nejaká ponorková choroba, alebo dôvody na rozvod ?

zmrzlinka2021
20. feb 2025

To kto aké povinnosti zastáva nemá byť o pohlaví. Si vezmi koľké ženu tu na koni roky sedia doma a starajú sa o deti. Majú im to muži vytykat, lebo oni zarábajú?

Vždy je to vecou dohody. Zivitelmi rodiny sú vždy obaja a oni sa majú dohodnúť.

Inak prečo si sa za neho rozhodla vydať?

s1s4
20. feb 2025

dovod na rozvod...
ak uz bolo vyskusane vsetko tak to nie je kriza
maximalny vrchol lenivosti, bezuctivosti a vsetko aj bez respektu
ludia ked su doma prirodzene stracaju kontakt s okolim a ak sa nesocializuju tak cim dalej tym viac im je lepsie doma, citia sa komfortne a casom im zacne vyhovovat ze nic nemusia a vsetko odkladaju na neskor ( potom nic nie je spravene)
nie som v manzelstve ale treba dat ultimatum a ak sa nic nezmeni tak dovidenia
pripomenulo mi to ze..muzi dufaju ze zeny sa po svadbe nezmenia a zmenia sa a zeny dufaju ze muzi sa zmenia ale nestane sa to
tolko k tomu
deti by toto spravanie mohli prebrat od otca - tym padom voci zenam a najma tebe nebude ziadna ucta, respekt, proste nic

marca12
20. feb 2025

Podla mna to je dovod na rozvod. Je lenivy pracovat,zostava zavisly na mobile,nechce sa mu ani rodine venovat. Nechapem,ze mu nie je trapne,ze ho zivy zena.

tundra
20. feb 2025

Ak ti tvoj manzel bezne povie "Drz hubu",nesprchuje sa niekolko dni a nechodi do prace,tak vzhladom na to,ze som chlap,ti odovzdavam 🥇,za to,ze si to vydrzala,tak dlho.
Dufam,ze otazka,ci je to na rozvod,bola len na potvrdenie, tvojho rozhodnutia.

autor
20. feb 2025

@tundra najviac sa bojím tohto kroku kvôli deťom. Majú ho veľmi radi, stále sa za ním pýtajú ak ide napr len do obchodu. Bojím sa, že by po rozvode o nich stratil úplne záujem

tundra
20. feb 2025

A o seba sa nebojis?🤔

mabenn
20. feb 2025

to sa nedalo ani docitat...

mamaaja82
20. feb 2025

Rozvod vcera bolo neskoro.Detom skvely priklad ako to nema byt a co si k tebe dovoli ten,ktory ti ma byt oporou.Rozvodom neprestane byt otec a ked sa na deti vykasle bude to jeho rozhodnutie nie tvoje,radsej bez takehoto otca.Moj ex bol podobny ja tahala tri roboty on na gauci vyvaleny dali sme si zbohom ked mala nasa mala ani nie pol roka a ja som od jej troch mesiacov misela robit lebo on nebol schopny.

barka1
20. feb 2025

Moj otec nemal skoro 20 rokov žiadnu prácu. A pil. Bolo to peklo.
Ak nezačne nieco robit okamžite, može sa stat, ze už fakt nikdy nebude pracovat. A bude to horšie a horšie.
Takže áno, uvažuješ dobre. Daj mu noz na krk - bud začne do mesiaca pracovat, alebo rozvod.

adeladulova
20. feb 2025

A on ti dal aj odpovede ze prečo nechce ísť pracovať?

ewwe
Autor odpoveď zmazal
autor
20. feb 2025

@ewwe deti chodia do škôlky, starší ide do školy .. pri chorobe sa to bude musieť nejak vykompenzovať. Ja môžem svoju prácu robiť aj z domu. Inak moc na výber nemám

luccija
20. feb 2025

Tak si dajte časový limit dokedy si nájde prácu.Zvykol si, že sa postarás...a upadol

domkakvet
20. feb 2025

Chce to s nim vazny rozhovor, daj mu realny termin do kedy si ma najst pracu a do vtedy sa bude starat o domacnost.

mane01
20. feb 2025

@ewwe akoze kto TI bude s detmi? To su len jej deti ci co?

kristinka92
20. feb 2025

@zmrzlinka2021 áno ale tie ženy čo sedia doma s detmi, aj makajú okolo domácnosti, navarene napecene a o deti postarané! to znamená ist s nimi von, vymyslat aktivity, program a nie že zapnúť telku! to je sakra rozdiel. a muž chodí iba do roboty. v tomto prípade autorka písala že chlap pol hodinu telefon v posteli, potom na záchode- no kde ma na toto čas žena pri deťoch?

vilma7
20. feb 2025

A prečo teda nehľadá prácu?

susitko
21. feb 2025

ked si precitas prispevok....sama vies odpoved.si samostatna....jeho mas ako gulu na nohe.take velke decko co neodrastlo.nemas co na nom obdivovat.vlasne on je pouzitelny napr.ked ti treba postrazit deti pri chorobe.to sa ti oplati radsej si zaplatit pani na opatrovanie.este ta to aj lacnejsie vyjde.ty si evidentne ambiciozna,pracovita.rokmi sa vase cesty aj tak rozidu.ty sa chces posuvat dalej.skor ci neskor ti rupnu nevry z neho.ja by som sa ho zbavila.

zuzanna33
21. feb 2025

Deti máš ešte malé keď začne škola budeš mať viac povinností ešte by som skúsila dohovoriť prípadne motivovať...Viem ak sa chlapovi nechce tak je ťažko alebo sa porozprávať z jeho rodinou,priateľmi za mna je to stereotyp a tzv kríza. Usadil sa nič mu nechýba a pod.

butterfly14
21. feb 2025

Rozviedla by som sa. Bude ti lepšie bez prizivnika, ktorý nemá ani trocha ucty k tebe.

sova7
21. feb 2025

Od začiatku zlý výber partnera a iba sa to nabaľuje. Ak v človeku niečo nie je alebo je a nevyhovuje ti to zmeniť zvonka sa to nedá. Buď ti taký vyhovuje alebo vystúpis z vlaku skôr ako budú problémy obrovské.

jujala
21. feb 2025

v laske/vztahu su najdolezitejsie 2 veliciny: prijimat a rozdavat. Ty rozdavas a on iba prijima /to je jedno coho sa to tyka: peniaze, laska, empatia, vasen, starostivost..../. Tato diskrepancia sa casom prehlbi a tvoje racio odmietne tento stav tolerovat, to je fyzika a chemia zaroven. Tomu sa nikto neubrani, skor ci neskor sa aj tak rozidete, to je jasen a co nie je jasne je....CAS.
Ved si normalne precitaj text po sebe a mas odpoved. Ak Ta drzia deti a ich emocna zavislost na tatovi, tak ta sa poriesi velmi rychlo a lahko. Ak bude o deti stat, tak si ponecha pekny vztah i po rozvode, ak nie...tak tomu nezabranis a deti si v purberte uvedomia, aky je ich tata. /sama som rozvedena s 2 detmi/
Zelam vela zdraveho rozumu pri rozhodovani. A uvedom si ze si zena, co dokozala viac ako hociktory chlap a preto bud na seba hrda a maj zdrave sebavedomie. vela stastia

martin96321
21. feb 2025

Viem,ze ma zlyncujete,ale je to obrateny system toho co vidim okolo seba. Muž vsetko tahá,plati stara sa a zena roky doma.......najde si pracu,len na nevyhnutny cas aby mala narok na nejaku socialku a iz je zas doma. Samozrejme že je to na Teba vela,ze si frustrovana. Vo vztahu si maju partneri pomahat a nie cakat co kedy komu padne do huby. Poznam vela zien,co sa takto spravaju a bohuzial to nieje vynimka ani pri muzoch😟

matej2227
21. feb 2025

A co čakáš?? Co ti tu poradia taky co ta nepoznajú???len tak od stola.... utvrdia ta v tvojich pocitoch... ty musíš vedieť co chceš.. ale myslí v prvom rade na deti...

mantilka
21. feb 2025

Čo povedal, prečo nema ešte prácu? To je dôležité.
Si človek, ktorý sa len vyhráža a on to už neberie vážne?
Lebo rovnako ako vo výchove je dôležité byť dôsledný aj vo vzťahoch.
Nekricat ale dôrazne povedať aj s termínom a keď to nesplní, tak naozaj sľub dodržať.
Ale mi nevidíme čo všetko je v tom...treba prihliadať na všetky príčiny.