icon

Cítim sa mimo reality

21. sep 2025

Neviem ako to mám popísať no cez deň sa pristihnem pri Tom ako som mimo . Mimo reality ale viem o Tom že sa to deje aj to vnimam. Boli ma aj celo občas

anonym_372051
21. sep 2025

@anonym_autor berieš nejaké lieky? Liečiš sa na niečo?

ika02
21. sep 2025

Ahoj, prečítaj si niečo o depersonalizácii a derealizácii. Neprežila si nejaký enormný stres? Smer psychológ.

anonym_31f1a7
21. sep 2025

Mal som to isté, pomohli mi prírodné lieky lavekan popripade ashwaganda ci ako sa to pise.. urcite si kup aj nejaké kvalitné magnézium, mna babka dala zopar magnesolv a preslo to.. mám to občas aj ja (dokonca aj dnes) máš pocit, že si mimo akokeby v pc. hre 🤣 ale to je vraj (podla psychologičky) nejaká reakcia na stres. Ako písu vyssie, tak depersonalizacia, fakt si dopraj oddych a pokoj, popripade aj šport vie pomoct.

anonym_d488cf
21. sep 2025

Mávam to aj ja ale mam pri tom ešte aj také divne pocity pri srdci a okolo žalúdka.

autor
21. sep 2025
@anonym_372051

@anonym_autor berieš nejaké lieky? Liečiš sa na niečo?

@ika02
@anonym_372051 tlak mám raz vysoký raz ok

autor
21. sep 2025
@anonym_31f1a7

Mal som to isté, pomohli mi prírodné lieky lavekan popripade ashwaganda ci ako sa to pise.. urcite si kup aj nejaké kvalitné magnézium, mna babka dala zopar magnesolv a preslo to.. mám to občas aj ja (dokonca aj dnes) máš pocit, že si mimo akokeby v pc. hre 🤣 ale to je vraj (podla psychologičky) nejaká reakcia na stres. Ako písu vyssie, tak depersonalizacia, fakt si dopraj oddych a pokoj, popripade aj šport vie pomoct.

@anonym_31f1a7 ďakujem skúsim

autor
21. sep 2025
@ika02

Ahoj, prečítaj si niečo o depersonalizácii a derealizácii. Neprežila si nejaký enormný stres? Smer psychológ.

@ika02 prežila som stres určite áno .. ja si všetko beriem moc k sebe aj som chodila do nemocnice za blízkym.. doma som necítila istý čas pochopenie

ika02
21. sep 2025
@anonym_autor

@ika02 prežila som stres určite áno .. ja si všetko beriem moc k sebe aj som chodila do nemocnice za blízkym.. doma som necítila istý čas pochopenie

@anonym_autor určite choď k lekárovi. Niekedy môže byť potrebné vykonať aj testy, nie na to, aby sa dokázalo, že ide o depersonalizáciu a derealizáciu, ale skôr na to, aby sa vylúčili iné možné príčiny (neurologické stavy, nádory, alebo iné duševné a zdr. problémy).

anonym_c8ee19
21. sep 2025
@anonym_autor

@ika02
@anonym_372051 tlak mám raz vysoký raz ok

@anonym_autor za tym moze byt prudka zmena tlaku, ze sa zrazu citis akoby si sa zobudila zo sna, trosku mimo, ale normalne vykonavas popritom nejaku cinnost - napr kracas a navonok ta to neovplyvni, len ty citis akoby zmatenost. Ak je to ojedinele a vynimocne tak to moze byt tlak.

lindusss2016
22. sep 2025

Mavala som casto, teraz uz len obcas, moze to byt tetania, beriem magnezko

andreadca
22. sep 2025

Tiež mávam také stavy a nedávno som našla výraz "mozgová hmla" a sedí to jak "riť na šerbeľ" 🙂

adriena85
22. sep 2025
@andreadca

Tiež mávam také stavy a nedávno som našla výraz "mozgová hmla" a sedí to jak "riť na šerbeľ" 🙂

@andreadca a riešiš to nejako ? Ci ti to nevadí?

andreadca
23. sep 2025
@adriena85

@andreadca a riešiš to nejako ? Ci ti to nevadí?

@adriena85 jasné, že mi to vadí 🙂. Beriem magnézium a snažím sa trochu viac hýbať, podstatne som zvýšila príjem tekutín. Ešte by som mala trochu upraviť stravovanie. Je to lepšie, ale či niečo zabralo, alebo mám len výseč Ti bohužiaľ nepoviem.

adriena85
23. sep 2025
@andreadca

@adriena85 jasné, že mi to vadí 🙂. Beriem magnézium a snažím sa trochu viac hýbať, podstatne som zvýšila príjem tekutín. Ešte by som mala trochu upraviť stravovanie. Je to lepšie, ale či niečo zabralo, alebo mám len výseč Ti bohužiaľ nepoviem.

@andreadca pýtam sa preto, že ja mam derealizaciu a nič mi nezaberá..

andreadca
24. sep 2025
@adriena85

@andreadca pýtam sa preto, že ja mam derealizaciu a nič mi nezaberá..

@adriena85 chápem...v rýchlosti som pozrela príznaky derealizácie a na mňa to nesedí, ale mrzí ma, že teba takéto niečo trápi...Terapiu si skúšala?

adriena85
24. sep 2025
@andreadca

@adriena85 chápem...v rýchlosti som pozrela príznaky derealizácie a na mňa to nesedí, ale mrzí ma, že teba takéto niečo trápi...Terapiu si skúšala?

@andreadca áno skúšala aj terapiu aj beriem AD na uzkosti, ale derealizacia aj tak pretrvava