Cítim sa zle
Potrebujem sa niekomu zdôveriť, ale nemám komu, tak som tu. Posledne sa cítim veľmi zle po psychickej stránke, som stále unavená, bolí ma celé telo, nevládzem študovať aj pracovať a dolieha to na mňa. V škole čakajú odomna výkon, z práce chodím ako zbitý pes. Viem, že musím nejak žiť a taktiež viem, že aj ostatní ľudia sú na tom možno aj horšie a vedia to dať. Cítim sa ako slaboch. Nemám ani poriadnych priateľov, cítim sa opustená. Rodina pri mne nestojí, ani rodičia, ti sa furt hádajú. Som z nich nervózna a cítim, že pri každej hádke už so mnou trasie a dlho sa dávam z toho dokopy. Čo sa týka priateľov, neviem si ich nájsť ani na zoznamke, ani v práci, všetci sú starší odomňa a aj tí mladší nemajú o mňa záujem. Neviem, čo robím zle, nikoho nesikanujem, neohováram, viem sa normálne s každým porozprávať. Trápim sa aj s tým, že jeden muž z práce sa mi páči, aj vidim nejake náznaky z jeho strany, ale cítim sa, že aj tak som nič pre neho. Nedokážem mu ani napísať, povedať mu čo cítim, ani nijak naštartovať konverzáciu s nim. Bojím sa, že by som prišla o prácu keby sa o tom dozvedia vyššie. Chcela by som najsť niekoho s kým by sme si rozumeli, pochopili svoje situácie, ale akosika to nejde. Aj tu pri tomto mužovi, som si myslela, že by sa to mohlo splniť, ale neviem ako na to. Som stratená. Máte sa takto podobne?
Podobne pocity zažíva či zažil každý . Nemáš dôvod sa cítiť ako slaboch . Život nie je jednoduchý a mať veľa kamarátov nie je samozrejmosťou ako nejakých teengerských filmoch . Ani skĺbiť štúdium a prácu nie je žiadna maličkosť a k tomu zle vzťahy rodine . Je pochopiteľné že si fyzicky a psychicky vyčerpaná . Akceptuj svoje pocity buď sama k sebe láskava a nepovažuj sa za neschopnu ani slabu len preto že si zložitej životnej situácie . Je evidentné že si vyčerpaná.Skús trochu zvoľniť. Viac oddychovať a relaxovať. A uvedom si že tvoja momentálna situácia nie je fixna . Prajem ti veľa šťastia
Nalad sa na pozitivnu vlnu, aj ked skola spojena s pracou da zabrat, ale bud na seba hrda, ze to zvladas, potom zacnes vyzarovat lepsiu energiu a kolega sa prejavi sam, nemusis nic zacinat.
Vies co robis zle? Si tak strasne negativne naladena, ze to kazdeho preplieska na prvy pohlad a odstrasi.
Chapem ze si v tazkej situacii a tocis sa v takom zacarovanom kruhu. Ale musis zacat s tym, aby si sa ty sama vnutorne citila lepsie. Mozno zvaz, ci nevypustis skolu alebo pracu, alebo nedas skolu externe alebo pracu na kratsi uvazok, a nechaj si nejaky cas pre seba, kedy sa budws venovat sebe a svojmu osobnemu pocitu stastia
Ahoj. Nesmies sa porovnavat s druhymi v takom zmysle ako pises. To cloveka len depta.. držím ti palce
Nie, nemám ti takto podobne.
Ak chceš, napíš mi. Myslím, že by som Ti vedel poradiť.
Bývaš s rodičmi? Keď na teba dolieha ich hádky? Ak áno chod preč, aj do zdieľanej bytu, lebo toto ti nepridáva. Kamarátov nemusíš mať veľa. Ja mám pár, najbližšia je mi mama a sestra. Ale my máme skvelé vzťahy. Neporovnavaj sa s ostatnými. To nepomáha vôbec, sustred sa na seba, ak niečo spravíš dobre, kľudne sa za to pochváľ aj sama. Ukoncis niečo v práci, doma spravíš poriadok, navaris, v škole dobre odpovieš... ak aj niečo nebude úplne super, povedz si ze si sa snažila, a nabudúce skúsiš lepšie. Proste pozitívne sa hodnotiť. Nie ze zase som zle napísala. Ale spravila som co som vedela, nabudúce skúsim viac
pochop, ze vsetko naraz nejde..v prvom rade si treba priority zoradit a ist si za svojim cielom. Nemozes studovat, pracovat, neviem co robit, na everest sa chystat (prehanam naschval) a vsetko naraz. Pozitivne sa k otmu musis postavit s tym, ze toto je len faza zivota. A priority zoradit, cas naplanovat. Najst si cas aj na seba a na psychohygienu, mimo vsetkeho negativneho. Cize ak zijes s rodicmi, tak proste mimo dom. Popravde predstav si, ze do toho zhonu si nebodaj najdes este aj partnera? ako kedy na to budes mat cas? este vacsi tlak to bude na teba.. sem tam sadunt von s niekym, volny cas si naplanovat, nejaky vylet turistiku a tak (podla zalub) nech sa odreagujes...
a hadky.. no co teba co ma triast? mlada baba, slobodna, praca/skola/rodicia.. = rodicov mozes mat na haku uz v tvojom veku, proste pridem sa domov vyspat, do skoly sa ucit proste musis ak ju chces dokoncit, a pracu treba robit v ramci svojim moznosti a povinnosti dobre, lebo treba z coho zit. A klud....
Skús najskôr pomôcť telu (v zdravom tele, zdravý duch). Takže doplň vitamíny, magnézium, prečisti pečeň a začni DENNE športovať. Ideálne aspoň 30 minútova prechádzka, možno aj beh postupne. 2-3x do týždňa posilka, plaváreň. Kyslík, pohyb, robí s náladou divy. Možno sa prestaneš brať až tak vážne a možno na niekoho pri športe aj narazíš. Nečakaj že svet ti niečo pripraví, vytvorí ti šťastný život. Je to len na tebe. Keď sa dostaneš do bodu, že si konečne uvedomíš, že si tu len RAZ, že čas sa naozaj nevráti, preto ho netreba premrhať strachmi a obavami, vtedy to pôjde ľahšie. Naozaj ho nestrácaj a užívaj si všetko pekné, čo život ponúka. A čo neponúka, to si zober!
Ak sa chceš vyrozprávať, nájsť si kamku... kľudne mi napíš🙂

Kolko mas rokov