Čo robiť, keď starí rodičia ignorujú najmladšiu dcérku?
Dobrý večer. Som veľmi nešťastná. Mám 3 staršie deti a najmladšia dcérka o ňu nikto nemá záujem len preto, že je štvrtá. Ani moji rodičia nemajú záujem o ňu ešte ju ani nevideli. Svokrovci iba raz, keď sa narodila. Ja mám na to ťažké srdce neviem to prekusnut. Keď som išla do pôrodnice tak ich odmietli staršie strážiť, čo mi bolo dosť ľúto. Lebo predtým ako zistili, že som tehotná tak ich stále pýtali a potom sa otočili chrbtom. Muž im povedal, že som tehotná až mesiac pred mojím pôrodom. Hanbil sa tiež za to, že som tehotná. Dodnes mu to neviem zabudnúť. Aj keď som tam chodila nikdy nič nepovedal svokra sa stále vypytovala či som alebo nie. On stále hovoril, že mám diastazu to aj mám, takže to nijak nespozorovali a až tak často sme sa nestretávali. Ja to nedokážem prekusnut, že o tie staršie sa zaujímajú a o ňu vôbec ani sa nikto na ňu neopýtal ani nechce vidieť fotku. Od pôrodu som tam práve kôli tomu prestala chodiť. Pýtajú stále staršie, že zoberú na chatu na prázdniny. A ja to nechcem. Chápem, že tam dcéry chcú ísť ale ja sa neviem odosobniť od toho. Čo by ste robili? Jediné čo zaujíma svokrovcov kedy bude krst. Zase by tam boli nastúpeni a akoze sa hrali na to ako ju zbožňujú. Ja toto nemôžem. Preto aj to odmietam. Nebudem sa pretvarovat. Už som doteraz robila všetko podľa nich a po tejto skúsenosti som povedala dosť. Len idú prázdniny a starý rodičia už bitka u koho budú deti. Mrzí ma to. Svokra sa sice po pôrode ospravedlnila ak plakala ale podľa mňa to nebolo úprimne, keď už viac záujem nemala. Moja mama absolútne nič.
Cela divna rodina. A Tvoj muz to akoze co je on? Ten by ma trapil, ze sa hanbi za Teba a za to ze dieta budete mat, ze ani nedokaze povedat vlastnym rodicom ze ano, cakame dieta. Stari rodicia by ma trapili urcite az v dalsom rade. Aka stara je ta stvrta dcera teraz?
Cela divna rodina. A Tvoj muz to akoze co je on? Ten by ma trapil, ze sa hanbi za Teba a za to ze dieta budete mat, ze ani nedokaze povedat vlastnym rodicom ze ano, cakame dieta. Stari rodicia by ma trapili urcite az v dalsom rade. Aka stara je ta stvrta dcera teraz?
@colsami nedávno mala pol roka a jediné asi čo bol záujem tak, keď som pridala na FB že má už pol roka často tam nedávam tak len napísali naša princeznička a tým to haslo. Podľa mna trapne
A ty si ich nešla navštíviť? Vôbec?
A ty si ich nešla navštíviť? Vôbec?
@pribinak nie od pôrodu som tam nebola a ani oni nemali záujem. Videli sme sa len na jednej oslave ale to sme medzi sebou nehodili ani reč. Dcéra tam nebola strážila ju kamarátka a nikto sa na ňu ani neopýtal.
No, najtrapnejsi je chlap, ktory sa hanbi, ze oplodnil vlastnu zenu.
Ty máš veľmi zvláštny vzťah s rodičmi ….tak prečo nie si trosku iniciatívna….mami oci prišli by sme cez víkend aj s malou, zoznámime sa. Rada vás uvidím…
Na oslave si ani neprišla pozdraviť todicov a porozoravat sa….to je celé divne …
Ale tu je nejaký iný problém, ty určite vieš, len si ho nenapisala
A ešte raz: tvoj muž je väčší pronlem ako starý rodičia
Nerozumiem preco ste im tajili tehotenstvo? To ste sa za to nahbili? Mate po 50ke alebo co?
Joj prepana, moji svokrovci (vlastny otec s druhou zenou) byvajuci od nas par km videli svojho prveho jedneho a jedineho vnuka 3x za prvy rok. A tiez ani v porodnici neboli pozriet. A nepotentockovala som sa... 🙂 Proste ked nie je zaujem smola. A to boli vitalni mobilni ludia na predcasnom dochodku s kopou casu 😃
Tak sa trosku ukludni. Po 3 detoch uz i tak vedia ze s polrocnym vela nenarobia, maximalne chvilu popestuju. Bud rada ze maju zaujem o tie starsie. Niektori ani to nie.
Ale ako som napisala. Ste zvlastna cela rodina. To ze za pol roka nejdes navstivit rodinu a ked sa stretnete na rodinnej oslave tak sa ani nerozpravate - hovori o vsetkom. Evidentne mate ine problemy vo vztahoch a tie teda asi nesuvisia so 4.dietatom. Ak by bolo vsetko ok, ziadne 4.dieta vztahmi v rodine nezakolise. 🤦
No a postoj Tvojho chlapa No.1 👌
Nerozumiem preco ste im tajili tehotenstvo? To ste sa za to nahbili? Mate po 50ke alebo co?
@vanilkovazmrzka nie ja sme mladí ja nemá ešte ani 30 ale muž sa hanbí preto, že stvrte dieťa. Pretože jeho matka ho posielala na vazektomiu už po druhom. On odmietol. Proste ona je taká, že o všetkom chce rozhodovať. Ale povedal jej po druhom, že viac detí nebude. Mali sme ešte potom tretie lebo som ho ja chcela. A teraz toto štvrté vedel asi, že by nerodychala. Veľmi mu zalezi na jej názore.
Tak nech si kupi gumu ked chce trtkat a nerobit pri tom dalsie deti 🤦🏻♀️ je to dospely chlap takze by take zaklady mohol ovladat
Inak tá vazektomia je dobrý nápad, súhlasím so svokrou
To je aký úbožiak že sa hanbi že manželka čaká 4 dieťa s ním ….
Ta vazektomia nie je vobec zly napad. Nemas 30 a mas 4 deti, tvoj manzel sa hanbil za to, ze si 4 krat tehotna … no tam bude tych problemov asi viac. Ak jej povedal, ze viac deti nebude … no presvedcila si ho na 3 tie a to stvrte bola nahoda? Tvoja verzia je, ze nemaju zaujem .. … co budu s polrocnym mozno kojenym drobcom? Postarat sa o starsich je zabavnejsie … Ono svokra a jej napad s vazektomiou nie je taky zly. Keby sa tvojmu chlapovi nieco stalo si schopna na sama starat o 4 deti? Deti su krasne ale nieco aj stoja ..
4 deti ste si urobili vy s muzom, tak sa z nich teste hlavne vy s muzom. Evidentne starym rodicom na potesenie stacili 2, max. 3 deti. Podla mna sa boja, ze o chvilu bude piate, sieste. A boja sa, ze bude treba vela pomahat, ak by bolo treba, tak neskacu od radosti. Ja chapem, ze ty by si chcela vidiet radost v ich ociach zo stvrteho dietata, ale tak vidis, ze samotny chlap sa citi trapne a taji...ale na druhej strane si myslim, ze ked to stvrte podrastie, oblubia si aj jeho
vie o tom muž ako ťa to zasiahlo že klamal , tajil , mlžil že si tehotná ? Čo ti na to on povedal ?
Keby moja ani nie 30rocna dcera mala 4 deti, tiez by som nejasala. Dovodov je na to viac, nez dost.
U vás bude tých pruserov asi viac. Ale tak ja už pri druhom som počúvala, ze to iz stačí. Uz len pri zmienke o treťom bol oheň na streche. Jezisi, načo by vám bolo, 2 sú viac bez dist, chudák muz. Pri oznsmeni 3ho tehotenstva znova - ale to už je dist, stačí už! Po porode tiez, To vám už stačí!
Sme dospely svojpravny, nikdy nikto nám deti nevaroval, nik nas nezivi, nesati 😁 Ale reci akoby sme mali 20 a byvali sme rodicmi z ich financií.
Tak som sa opýtala, prečo riesia v takomto pripade moju maternicu?
Pri 4tom by nás mali asi už uplne za debilnych.
A keďže sme poznali tue ich super názory, tiez sme tajili a veru dlho. Ale to len aby som mala klud a neozculovala sa zbytočne. Ale u nás je to inak. Vsetcia sa tešia už z deti, všetkých troch 🙂. Tvoj muz je blb.
bijú sa o deti,že kto ich bude mať cez prázdniny? Mala by si byť rada.Čo sa majú biť o polročného kojenca?
Daj decká na celé prázdniny k dedkovcom a môžeš si od nich oddýchnuť a venovať sa malej.
Ale aj tak ste všetci čudní.
Pánko sa hanbí za tehotnú ženu, tehotná žena klame, že je len veľká a po pôrode sa čuduje nezáujmu, hm?? Zrazu čakáš ovácie? Môžeš byť vôbec rada, že aspoň staršie neodvrhli keď si ich vôbec nevážite.
urcite vazektomia, ked muz nevie predychat, ze robi deti ako na pase, takto bude aj piate, myslim, ze sa neda donutit zaujem nikoho, cize jedine si to nepripustat
Nechcem uraziť niekoho inteligenciu, ale to si akože muž myslel, že keď bude klamať 8 mesiacov, tak sa nikdy nedozvedia, že si porodila 4té? Zmýšľanie 4 ročného dieťaťa, ktoré nevie myslieť dopredu a nechápe, že jeho klamstvo bude čoskoro odhalené, lebo je to len otázka času. 🤦♀️
9 mesiacov im tajíte tehotenstvo, ignorujete ich na oslavách… ako si to asi majú vysvetliť oni? Že im ani nestojíte za to, aby ste im úprimne povedali pravdu?
Všetci ste divní, divné správanie všetkých zainteresovaných, stavím sa, že je za tým niečo viac, nejaký “malý” detail, ktorý si nespomenula, všakže…
Tá vazektómia je dobrý nápad, očividne ste stále nepochopili ako sa plodia deti.
Ste zvlastna rodina. Mozno tym ze ste tehotenstvo tajili do posledneho mesiaca ti stari rodicia potrebuju dlhsi cas si zvyknut na ten fakt ze mate dalsie dieta . Babo ma pol rok .. teho zistili par tyzdnov pred narodenim
= 7 mesiacov si zvykaju dodatocne Mozno o 2 mesiace im trkne ze vnuca uz je na svete …Tvoj muz je teda 🤔no co uz teraz sa ho drz ked uz snim mas 4 deti , co uz ked nevie byt hrdy na svoju zenu deti rodinku . Co stebou vytvoril. Nazor mamicky je prenho dolezity. Ale na tu vazektomiu nesiel hoci jej to slubil . Tie tvoje starsie deti za to nemozu ze ste si s muzom spackali vztahy s dedkovcami .Nemali by na to doplacat. Ak do teraz chodili na prazdniny k nim tak by mali ist aj ked ty sa citis urazene. Tajne teho a potom
Este ides robit dusno ze malo jasaju malo zaujem je .. Napadlo ta vobec ze ste tym s muzom k tomu prispeli tym vasim chovanim ? To babo potrebuje mamu nepotrebuje ist na prazdniny k starym rodicom .. Hnevat sa mozes o par rokov ked ju nebudu chciet ked bude dost velka byt bez teba .
V prvom rade by ma trápil muž, ktorý sa hanbil, že si tehotná. Veď on ti to dieťa spravil a potom sa správal ako chumaj a tají to.
Ja keď čítam niektoré príspevky normálne mi rozum zastavuje aké divné rodiny tu žijú. Nepoviem o tehotenstve najbližším, muž sa hanbi že oplodni vlastnú ženu a ešte ona bude zla, že si panko nevie natiahnuť gumu na vtáka keď už teda po druhom dieťati nemali žiadne mať. Šialené…
Myslela som si, že deti si ľudia robia sami pre seba a nie By okolo ľudia komentovali FB, tešili sa zo 4.dietata...no nič, svokra ma v podstate pravdu, 2 na dnešnú dobu úplne stačia. Sorry za úprimnosť.
neboj, nie ste prví, ktorých rodina odvrhla, lebo majú podľa nich "priveľa" detí. Častokrát ich dokonca nútia do potratov. Akože snáď vy viete, či sa viete o 3,4 alebo hoci aj 7 detí postarať. A teda cítiť sa ako socka, lebo mám 4 deti, to už je čo?
Ale: ak vy s tým máte sami problém, že veď tvoj muž sa v podstate hanbil, že budete mať štvrté, tak skôr treba riešiť to.
Ja keď čítam niektoré príspevky normálne mi rozum zastavuje aké divné rodiny tu žijú. Nepoviem o tehotenstve najbližším, muž sa hanbi že oplodni vlastnú ženu a ešte ona bude zla, že si panko nevie natiahnuť gumu na vtáka keď už teda po druhom dieťati nemali žiadne mať. Šialené…
@brrunetkaa to tretie mali, lebo ho chcela autorka. K stvrtemu sa nevyjadrila, ci ho chcela ona alebo sa pritrafilo.
A po štvrtom už išiel? Či bude aj piate, šieste?

Sorry ale ty sa spravas tiež cudne…mesiac pred pôrodom sa svokra dozvie že čakáte ďalšie dieťa….to tiež nie je ok
Viac ako postoje starých rodičov by má trápilo, že muž sa hanbil že di tehotná ….on sa nezúčastnil na plodení toho dieťaťa?