Čo vás presvedčilo o rozvode?
Prosim, co bolo to posledne co Vas presvedcilo o tom ze naozaj Vas vztah s muzom je naozaj na konci a odchadzate od neho?
Po ročnej párovej terapii, ktora nikam neviedla, mi umrel otec. Ex bol v tom čase na nejakom výlete. Ani sa neobtazoval prist domov, aby bol s detmi, kym ja budem riesit pohreb 300km daleko. Nakoniec prisiel za mnou s detmi hodinu pred obradom. O dva týzdne po dalsej hadke, kedy sa mi ako obyvkle vyhrazal rozvodom, som mu po prvykrat povedala - ano, tak sa rozvedme. Bol to šok, myslel si, že na to nemám gule. Ale mne došlo, že život je prilis krátky a naše manželstvo už nemozem viac udržat, hlavne kvoli tomu, že deti to už začali vnímat (3 a 4 roky).
Inak rozvod je moja najvacsia životna prehra. Velmi lutujem, že som detom nevybrala takeho otca, s ktorym by sme to spolu zvládli do ich dospelosti.
@barka1 nikdy nevieš, čo sa skryva v človeku, to je loteria..môžeš vyhrať bingo aj čierneho Petra
@karolinakr ja som to vedela, ale bála som sa, že ma nikto iny nebude chciet a tiež som myslela, že to zvládnem. Ale po predcasnom porode druheho dieťata, ked prvé malo 16m, sa dynamika vztahu zmenila. Ale nelutujem, že ho mám.
Keď som si uvedomila, že takto nechcem žiť ešte xy rokov a on odmietal všetky pokusy o zmenu. Pre deti to bola najlepšia vec akú som mohla urobiť. Majú teraz z neho aspoň dobrého ocka.
@barka1 beries rozvod ako svoju najvacsiu zivotnu prehru a u mna je to presne naopak. Cely zivot ma rodina presviedcala aka som neschopna, psychicky labilna, ako nikdy nic nedokazem a nikto so mnou nevydrzi a tak som si zobrala prveho, o ktorom som si myslela, ze by snad so mnou vydrzat mohol( mozno preto, ze bol este vacsi traged ako ja). Ten si svoje komplexy zacal hned po svadbe vybijat na mne, ale kedze som bola presvedcena, ze je to kvoli mojej povahe, tak som drzala. No potom tie vecne hadky nezvladali deti a po jednej takej vacsej na mna s placom kricali, aby sme sa rozviedli. No a tak som pozberala aku, taku odvahu, ktoru som v sebe nasla, zohnala som podnajom, zbalila deti a odisla. A ked sme sedeli s detmi na podlahe v takmer prazdnom byte, jedli objednanu pizzu a pozerali polorozpadnutu tv, polozenu na kartonovej skatuli, sa ku mne dcera pritulila a povedala:"ako je nam dobre, vsak mami?". A vtedy som si povedala, ze nic lepsie som pre svoje deti nemohla spravit a asi to bola moja jedina moznost, ako zistit, ze dokazem vela veci aj sama, ze nie som taka neschopna, ako ma vsetci presviedcali. Teraz mam partnera s ktorym deti perfektne vychadzaju a ja som zistila, ze vztah moze fungovat bez hadok, nadavok a urazania, a ze muz je rovnoceny partner a maju sa vo vztahu so zenou doplnat, ze zena nie je otrok, ktory musi muza prosit a dakovat za kazdy , s prepacenim, prd ktory vypusti.
Posledná bodka …samozrejme ten vztah bol už dlhšie v štádiu rozkladu
nerada to vytahujem, už je to dávna minulosť ale…
deň pred Silvestrom, boli sme na chalupe v malej zabudnutej dedinke, večer sme mali nejakú výmenu názorov a druhý deň ráno zobral všetky peniaze, bankomatové karty, nabíjačku od telefónu, auto a odišiel preč.
Telefón nebral, ten deň sme mali ist na velky nákup, nemali sme tam nic, ziadne jedlo, žiadny sunar pre ročnú dcérku, posledné 2 plienky .
Nemala som u seba ani euro, nic, všetci kamosi aj rodičia niekde odcestovaní, baterka na telefóne vybita, najbližší obchod 8 km v meste
Nakoniec moja úžasná najlepšia kamaratka cestovala ten deň 120 km autom aby mi doniesla jedlo, plienky, sunar pre dieťa
Pre mňa to bol úplný strop toto, ja znesiem všetko ale aby nemalo moje dieťa večer svoje mliecko a vlastne vôbec ziadne jedlo, behalo v zime s holou ritou lebo niesu plienky koli debilovmu urazenemu egu tak to nie. Konečná
Ozval sa dva dni po novom roku, to už som mu ani telefón nedvihla, len som si bola zbaliť veci v byte ked tam nebol.
A mohol sa ospravedlňovať, prosiť koľko chcel.
Vtedy som ho skoro 2 mesiace nevidela, ja som sa mu musela vyhýbať lebo som mala také nervy na neho ze by som ho fyzicky napadla keby ho stretnem
@lujza123 je super, ze to tak velmi posral lebo inak by si to snim tahala mozno dlhsie. Takto si aspon mohla zdravo reagovat hnevom. Na to, co urobil na tej chate nie je ani slov. Fyzicka potycka je to najmenej, co by si zasluzil.
@lujza123 bože môj 😢 to je hrozné len keď si to predstavím... Akože chápem, že bol asi na teba naštvaný, ale to dieťa čo mu preboha spravilo... Ale veď karma je zdarma, kto vie, či jedného dňa neskončí ako imobilný dedko niekde v dome tretieho veku, a možno tam občas vypadne nejaká tá dodávka plienok, alebo príde eko-kríza a plienočky budú nedostatkový tovar a tak holt...🤷 bude sa v tej starej čakať na nový deň...