Čo vás v živote najviac trápi?
Že nie ste dosť dobrá mama, máte málo času na deti, malo zarábate, že ste si vybrali možno nevhodne muža...? Je to situácia, ktorú ste mohli ovplyvniť?
že žijem len jeden život... mám ho skvelý a chcela by som tu byť dlho s mojimi najbližšími, vidieť vnúčata, pravnúčata.
Že už nikdy nebudem šťastná ako kedysi…
@nikoletta1712 to sa este moze zmenit 🙂 stastie je v nas
Mna najviac trapi ze moja vlastna rodina ma nekompromisne odvrhla (dokonca rovno vydedila) lebo uverili klamstvam muza, ktory roky psychicky terorizoval mna aj nase deti.
Odvtedy som na tom psychicky zle, lebo si v sebe nosim myslienku ktoru mi casto aj on opakoval: ako by ma mohol niekto milovat, ked vlastna matka o mna nestoji.
Že sa neviem rozhýbať a začať robiť to, po čom túžim, lebo sa bojím zmeny a neistoty
@soldi Ďakujem😊☘️
@luccija a po čom túžiš? Čo by si chcela robiť? Nedá sa to popri práci?
@soldi Musis sa naucit najprv milovat samu seba. Hoci ta zranili ti ktorych si milovala ktori mali milovat teba. Ich nedostatok lasky k tebe svedci o tom aki su oni nie o tom ze ty si nezasluzis lasku. 🥰zasluzis si vsetku lasku sveta hoci od nich ziadnu nedostanes. Dopraj si ju sama .. a najdes ju aj inde.
Že mam TZP dieťa. Je to ťažké, veľmi ťažké.
Že sa so mnou v tieni vlečie moja ťažká minulosť..😟
Neviem si vybrat 🤣
Roky ma trapi, ze nemame deti, zaroven si uvedomujem, ze zijeme v pohode aj bez nich (ale aj tak po nich tuzim a je mi to luto, minimalne raz za mesiac 😅).
Posledne roky ma trapi, ze neviem, co chcem v zivote robit z profesneho hladiska, ale vyskusala som, zistila som, co nie a teraz budem skusat dalej ci predsalen nieco ano 🙈
To je aj otazka financii, posledne obdobie bolo velmi narocne na vydavky, asi najhorsie od studentskych cias, ked som rovnako mala na ucte max dvojciferne sumy, cize tiez som sa musela zamyslat, ako sa takto da vobec zit?! Bolo to velmi stresujuce a to som vedela, ze je to u mna len docasne. Lutujem kazdeho, pre koho to je trvaly stav. Novou pracou sa to snad zrovna.
Nastastie v manzelovi mam velku oporu vo vsetkom. Emocionalnu aj materialnu. Na tom druhom som si nikdy nezakladala, ale o to viac ma to prijemne prekvapilo a vazim si to.
@soldi Ahoj. Klikol som na tvoj profil a prečítal 3.pôrod..... Ale tu spomínaš nejaké týranie.... hm..... každopadne rodičov, že ťa mama nema rada a teda ani teba nebudu mať iný či nieco v tom zmysle sa s prepacenim úplne vybodni..... nerieš ich......vôbec ...a ži svoj zivot.....si dospelá nie???
@naturalgazda aha..... maš za sebou oné rozvod.....ok.....tak sa daj dokopy hehe....
ze som si neurobila vysokú. Čoskoro mam 40 a idem to zmeniť. Vzali na na vysoku( áno, v 40, pretože mi to pomôže v práci a, ja musím byť v kolektíve mladých, ktorí ma posúvajú vpred).
Ze sa nám zabil kamarát, rodinný priateľ. Ze sme mu nedokázali pomôcť. Ani sme nevedeli že potrebuje pomoc. Je to totálna bezmocnosť a zúfalstvo.
@naturalgazda styri deti a jeden rozvod 😀
Dakujem za “cennu” radu sa na to vybodnut 👍 keby to bolo take jednoduche, vsakze?
Ja to neriesim, netrapim sa kvoli tomu, je mi bez mojej rodiny lepsie, lebo su to toxicki ludia, ale niekde hlboko vnutri ten pocit ostava
@soldi vieš každý píše o sebalaske a pod ..my sme podľa mňa generácia kde sa takéto veci vôbec neriešili veď rodičom sa neoponovalo, učitelia sa poslúchali, museli sme byť dobrí v správaní, už dnesna generácia je iná.Priebojnejsia, vedia si otvoriť ústa...a ty, keď si mala dominantnú mamu prešla si od mamy k mužovi s podobnou povahou.
Mala si deti a je to ako, keď človek pomaly vari žabu cíti, že asi niečo nie je v poriadku malé deti, veď uvidím, počkám...a u Vás bolí iné nepríjemnosti kvôli ktorým sa muz zmenil.
Veľmi Ti držím palce moja kamarátka zažila niečo podobné a tiež vzdelaná, inteligentná žena, ale....zostala s 3 deťmi a mala podobného ako ty.Dnes je spokojná...ale bol to ťažký rozvod emócie ..posudky.
Autorka nechcem to konkretizovať musím si spraviť kurzy a začať pracovať na živnosť.Uvazujem nad tým asi 3 roky pandémia ..cítim, že keď nie teraz tak nikdy...len neviem či byť pohodlná a mať istotu, alebo zariskovať
@soldi si silná žena 👍
@soldi Skus byt sama sebe kamaratkou. Nesud sa priliz tvrdo. Nezi v minulosti. Maj sa rada. Tak znutra. Uprac si v emociach myslienkach. Tie negativne sa nauc bloknut. Sustred sa na to pozitivne. Nemysli na tych co ta nemaju radi mysli na tych co ta miluju. Nelutuj sa pre bolest ktoru si zazila ides dalej silnejsia.Bud na seba hrda ta bolest ta nezlomila. No nenechaj ju nicit ta. Ak si zdrava mas vsetko a mozes sa tesit z kazdej malickosti 🌈vela sa smej smiech lieči. Urcite to bude uz len lepsie 😊
vyber strednej a vysokej skoly😅
@soldi to ze to tvrdi tvoj ex, este neznamena, ze je to pravda. Je to trosku filozoficka debata o tom co je vlastne pravda. Ale ty mu nemusis verit. je to jeho pohlad, ktory sa ti snazi vnutit a nie tvoj. V podstate taki ludia nevedia co znamena milovat. Drzim palce 🌹