Dcéra zistila dlhy: Riešenie nefunkčného manželstva?
Ahojte ženy, bola som na kaficku s kamkou, tušila som drámu, keď si na mňa ona spomenula. Ledva som sadla na lavicu, už spustila lavínu nárekov, co ich zasa postihlo, tentokrat v podobe nehodného zaťa.
Jej dcéra neskoro, ale predsa.. zistila, ze jej muž, s ktorým má decko ma aj dlžoby a to všade, kam pozrie. On živnostníči od mladosti a odvtedy si vraj neodvadza odvody, teda nech po roku 2000...neviem,ci je to možné, aby za 20 rokov po nom SP a Zdravka nešli a ako si riešil doktorov, keďže nie je poistenec štátu, ale mladá nasla obálky, od exe, ktoré on schovával, lebo nie je list, nie je dlh, ci ako to v tej už prepitej hlavičke rozdumal. Najpravdepodobnejsie sa to prevalilo tak, ze mu poštárka doniesla ďalší exetitul a on nebol doma, tak dievča zapatralo po jeho kutlochoch. Ten chlap bol dobrý majster, ale ako sa hovorí, dobrý majster, dobry lump, tak prelumpacil takých 15 rokov zarábania, na nič zásadné sa nezmohol, alko, cigy, stará Felícia na vercajch. Možno gemblil, ale to sa už nedozvedia. Mohla ho trocha držať nad vodou a smerovať jeho matka, ale ta sa naňho vyflakla a možno aj ona z neho ťahala €cka. Ženbou s Mončou sa mu dobre stalo, začal vyzerať zdravšie, spokojnejšie, hrdý tatko, na dvorku sa zjavilo auto... ona bola financmajstrom a dobrou hlavou rodiny, lenže zrejme ho podvedomie vždy dobehlo a vinu splachol alkoholom. Teraz má dievča dostat darom majetok a dostala rozkaz sa rozviesť. Ona sama chcela už dávno, zrejme už ani nefunguje ako chlap a ona je ešte k svetu. Verím jej, ze sa oklepe, s jeho dlhmi po pasuje, zrejme dlhy počas trvania manželstva bude musieť nejak riešiť, ale v deň skončenia MD sa zamestnala a ide ako tank. Len je mi je dievciska ľúto, lebo do svadbenia ju natiahli rodiča, aby "bola na poriadku" a teraz majú ten Poriadok na očiach a sú na prášky...
To 40+ zeny maju takyto slovnik? Kamka, cigy, kaficko, zdravka, €cka...
slovník pubeťačky sú prázdniny tak niekto sa nudi.
Zaciatok poviedky?
Čakáme na pokračovanie, ale to vyjadrovanie ma teda nebaví.
možno nejaký nepodarený namét na knihu brak prepadák ani by to nikto nekúpil.
ušlo mi, čo chce od nás? či len sa vyrozprávať?
chúďa dievčisko
ak s ňou budeš, nech si rýchlo dá do poriadku s mužom - svoje dlžoby nech si platí sám, ale aby neskrátil jej a ich dieťa životné minimum .....
Ja neviem, ale keď muž robil na živnosť, tak ja som mu každý mesiac pozerala výpis z banky, koľko platí do Soc.poisťovne, zdravotnej, aký má zostatok, podobne aj synovi
/27 r./pozerám aký má zostatok, to bolo treba pozerať od začiatku, lebo teraz sa jej to vypomstí.
Ona sa ti vykecala na "kaficku" a ty si sa zas prisla vykecat sem. A komu sa z toho mame teraz vykecat my?
Monča sa chce rozviesť, jej rodičia ju v tom podporujú...
Čo jej teda bráni v tom, aby podala žiadosť?
Skutočný stav financií pravdepodobne zistí Monča až pri vysporiadaní BSM.
Hoci dar nespadá do BSM (ak nie sú obdarovanými obaja), tak je z praktického hľadiska naozaj lepšie počkať až na čas po rozvode.
Tolko slangu v jednom prispevku 🥲
Pane bože ten slovnik 13ročneho dievčata a od nas chceš čo ? aby sme to posunuli dalej ?lebo radit nie je čo,Monča už je rozhodnuta sa rozviest😂
Len tak dalej mozno z toho aj roman vznikne 👍🏼✅
Ok je to tvoja kamarátka posťažovala sa ti a určite si nemyslela že to budeš tu vešať na nos XY cudzím ľuďom.... Ako načo je to dobré?načo nám to vlastne píšeš?či už nie je na ulici s kým p Tom popletkovat lebo si to už povedala všetkým okolo tak ideš ďalej???ich rodina...ich vec...ich problémy..... Teba do toho nič.... Mala si ju ako kamarátku povzbudiť pochopiť nechať nech sa vyrozpráva a neriešiť to ďalej s inými ľuďmi........
Ďakujeme za oznam, pekná krátka poviedka.
Trochu voľný štýl písania, akoby žena 45+ chcela písať ako 15 ročná...
PS. Len nerozumiem, kde je pointa
Tak nech Monca ide dalej ako tank, v ramci toho nech hodi ziadost o rozvod, pobali zivnostnikovi jeho slivocky a rodicia, ked ju uz do toho navliekli, nech jej pomozu vymenit zamok a mozu jej pohladat dalsieho zenicha, aby bola na poriadku.
Ja len že musíš byť super kamka, keď sa ti niekto zdôveri a ty to musím takmer okamžite vykvakat ďalej. Koľko máš prosím ťa rokov???
Také kamky sú nad zlato!!!

zaujimavy styl pisania.... nieco ako Margita Figuli 🙂