5 ročná dcérka neznáša svoju babku

akirlu
12. apr 2019

Moja takmer 5 ročná dcérka nevie vystáť svoju babku, moju svokru. Ja so svokrou vcelku vychádzam a ani o nej zle nehovorím. Keď bola dcérka malá, tak nás svokra nenavštevovala, kedže býva ďaleko a mala iné povinnosti. Teraz sa situácia zmenila a svokra má omnoho viac času. Dcérka sa za každým veľmi teší, že príde babka, ale potom ju hneď od prvého dňa odmieta a trucuje. Má niekto podobný problém? Som z toho dosť smutná.

tova
13. apr 2019

bezne, moje deti rovnako obidve babky a dedkov v roznom case a stale ked to bolo po dlhsiom case co sa nevideli. Netreba dieta nutit, bude mat vacsi odpor, skor nevsimat a postupne sa samo osmeli a pride do izby kde je aj babka.

terezka1947
13. apr 2019

@akirlu skor si myslim,ze sa jej hanbi....neries,nechaj im cas=cas iba im dvom...ona sa osmeli.
a vela zalezi ako o blizkych ludoch hovorime pre deti=cielene,ale aj poznamky cez den,kedy si myslim,ze nas deti nevnimaju. nejde o frekvenciu stretavania,ale o vztach ako taky.

mamcotka
13. apr 2019

Môj syn neznášal moju mamu. Najprv sa jej bál.. a dlhé roky trvalo kým si vybudovali vzťah .. teraz už má 17 a už sú ako kamoši..

akirlu
autor
13. apr 2019

Dcérka sa babky nehanbí, ale častokrát na babku až agresívne zvrieskne, čo samozrejme nemôžem tolerovať, veď ani na cudzieho človeka by som jej nedovolila takto vyskakovať. Problém bude asi v tom, že babka sa jej zo začiatku neskutočne vnucovala. Bola som pri tom, keď jej hovorila: "Som Tvoja babka, ockova mamka. Máš ma mať rada, lebo inak sa ocko bude hnevať." Babke som neskôr povedala, že takto si vnučku nezíska, tak už s takýmito rečami prestala, ale dcérka ju stále doslova nevie vystáť.

tova
14. apr 2019

@akirlu starsieho cloveka to neskutocne rozhneva. Najdi nejaku aktivitu co mozes robit so svokrou a dcera sa sama k vam prida. Cim viac bude takto nenutene spolu potom ostane aj sama s babkou ak budes aj ty poblizku. Babka u vas aj spi? tak s nou upec kolac a ked pride dcera ty im len veci podavaj. Hrajte pexeso,puzzle, ked sa bude doma vam vyhybat tak chodte vsetci na nakupy alebo prechadzku.

teo1711
14. apr 2019

Ahoj. My máme rovnaký problém. Keď bola bábätko bolo to fajn . Ale asi tak od roka a pol (vtedy som začala pracovať cez víkend)tak jej začala vyplazovat jazyk,odvrkavat. Teraz má zachvilu tiež 5 rokov. Kričí po nej, za všetko jej nadáva,že to nie tak,babka mi nemôže naložiť,....a je vtom taká agresia,hnev😢. Tiež to nemôžem nechať bez povšimnutia. Tak zvysim hlas a upozorním ju že tak sa k babke ale aj k iným nemôže správať.
Babka jej odmala všetko dávala a aj teraz by dala.Byvame so svokrovcami a ja s nimi problém nemám,práveže sa jej aj malému pekne venujú, čítajú,babka im aj spieva, berú ju na výlety. Tiež tomu nerozumiem s dedkom taký problém nemám. Možno aj preto že ten jej dá aj po ritke keď si zaslúži. Keď není po jej tak nám aj pokrici že nás neľúbi.

majcika
14. apr 2019

Clovek by neveril ako sa dietatu vryje do hlavky co predtym babka vravela, ze sa ocko nahneva atd...to bude musiet ocko zasiahnut a ubezpecit ju, ze dceru neprestane mat rad ale ze on lubi aj svoju mamu aj manzelju dcerinu mamu