Divné správanie - nefunguje nám spoločné bývanie
Ahojte. Neviem ako začať... Ale jednoducho, nasťahovala som sa aj so svojim synom pred polrokom k rodičom kde ešte bývajú aj starý rodičia... Ale jednoducho to tu nefunguje.. Stará mama sa do všetkého stará, kedy mam chodiť so synom domov, v noci chodí do izby, že či sne zakrytí.. Ja som v kúpeľni holá a ona si ju z vonku odomkne a kľudne v behne šak čo...nasla som si kamarátku a priateľa, stále mi o nich hovorí ze by som sa nemala s nimi stykat, lebo ma zradia... Proste strašnú negatívnu energiu ma, začína jej to ako keby šibať... Pred par rokmi mala stratu mozgového moku brala lieky, tie už neberie.. Berie nejaké antidepresiva, ale napríklad schudla, máva silné bolesti žalúdka a z krvi jej zistili nízke biele krvinky, posielame ju na vyšetrenie nechce ísť odmieta, mava bolesti žalúdka a vždy sa jej vola sanitka ale nikdy nechce odísť s nimi aby ju vyšetrili, keď sme jej povedali ze druhy krát jej ju nezavolame tak sme zlí nevážime si ju, potom chodí vyplakavat k druhým ze sme na ňu zlí, že ona mava veľké bolesti ľutuje sa...
Bojím sa ze ci nejde o rakovinu, niekedy mám pocit ako keby už ona vedela co jej je, preto odmieta ísť na vyšetrenie.. Ale proste začína jej znovu prepínať, už sa stalo, že si aj veľa veci povymyslala, a jednoducho sme to radšej nechali tak,... Ja si ráno porobím svoje, povysavam po umývam, a odídem a vrátim sa až večer, ale zato vyplakava ze s mojim synom nebola a ze by sa zbláznila keby sme sa nevrátili.. Ďalšia situácia, moderná stara mama ktorá je na fb.. Je to na hlavu ale je to tak.. No označila som na jednej súťaží 3 ľudí mamu tetu a kamošku.. A ona začala hukat ako som si tam dovolila označiť kamarátku a nie ju? Ze si ju zas nevážim a neviem co... Jednoducho nezvládam to.. Mali ste niečo podobné? Môže jej správanie spôsobovať aj choroba? Ďakujem za názory.
Toľko generácii v 1 dome fungovať jednoducho nebude
Odsťahuj sa, nájdi si napr malú garsónku, tu by si vedela zvládnuť aj sama a dieťaťom
Nepíšeš aké veľké je dieťa a aký máš príjem, tak ťažko niečo poradiť
@pribinak syn mi chodí do skolky a do prace chodím ale tiež si na bývanie musím niečo nasporiť.. Nie je to jednoduché..
@cocolino234
A nie nemám vlastne bývanie... Myslíš ze je to také jednoduché v dnešnej dobe? Sice prácu mám aj dobre platenú ale tiež mam iste výdavky, a na byt si musím tiež nasporiť peniaze.
A čo konkrétne hrotim?
Však iste, nie je to jednoduché, ale doma sa to asi veľmi zlepšovať nebude
Stari ľudiaa sú jednoducho stari ľudia a často k tomu musíš pripočítať aj psychiatrické dgn
Toľko generácií na kope asi fungovat nikdy nebude. Takže jediným riešením je len zatknúť zuby, čo najviac sa strániť konfliktov, byť čo najviac času mimo domu a vydržať, kým si nenasporiš potrebnú rezervu a potom odísť do podnájmu. Iné východisko tam asi nebude.
Je jasne,ze starka ma nejaky psychicky problem. Moze to byt sposobene predchadzajucimi diagnozami. Musite ju donutit,aby vam dovolila vziat ju na vysetrenia. Ale ovela lepsie to uz nebude. Stari ludia v pokrocilovom veku su horsi ako male deti. Skuste zmenit aj uhol pohladu. Berte ju ako choru a snazte sa s nou vydrzat. Nenechajte sa obmedzovat,ale zaroven jej venujye cas,davajte jej pocitit,ze je dolezita pre vas,ze ju lubite.
@marca12 no určite má psychicky problém a viac než to... Aj teraz, zobudila som sa a ona tu stála a ze ide zakryť malého ved to človek aby sa bal vobec... Bohvie koľko tu stala až som sa zobudila až mi zle ostalo hovorím jej odid preč ja si ho zakrijem sama a už mi začala nadávať do sprostých.. Hovorí mja som jeho mama...
Kúpeľni sa holým ona si z vonku otvorí a kľudne si vojde... Je mi zle z toho...
Keby sa mi dalo odísť tak hneď odídem ale nezarábam 2000 e mesačne aby to išlo..
@vanda323 ale nemám kam, podnájmy sú pre mňa drahé, a na byt si ešte ťažko nasporim keď mi v banke ako slobodnej matkee nikto nič nedá... Už som skúšala..
Nie je chora len babka ale ta situacia ze je tam tolko generacii .. 4 rozne generacie to Proste nemoze fungovat maximalne niekde v azii kde su na toto ludia zvyknuti a k svojim starsim maju zakoreneni iny level ucty a poslusnosti. Na svoje byvanie nemas tak ti nic ine neostava. Nech mà babka ake chce diagnozy co teraz ? Asi ani ona nikde inde nepojde zit neuprace sa.. opytaj sa rodicov ( ratam ze oni su majitelia ) ci si mozes dat znutra kupelni taky zamok ktory sa da otvorit aj zatvorit len znutra das si ho vysoko aby dieta nedociahlo ( Neviem si spomenut ako sa vola nie je na kluc je to taka zavora kovova take starodavne cosi byva to vacsinou na verejnom wc) a k sebe do izby tiez . To ze babka mà fb a co ? Nech mà sak ju vymaz ked ti vadi ja som vymazala raz davno mm a v pohode zije) je vas tam vela ludi na kope tak Jasne ze ti Niekto ide na nervy. Ale zas to nemusis tak mega prezivat.