icon

Ex partner klame, zavádza, znevažuje moju starostlivosť o syna

aninenka
7. sep 2015

Ahojte.
Môj vzťah s ex nikdy nebol najlepší. Sme rok a pol od seba, máme 4 ročného syna, ktorý je v mojej starostlivosti. Ex platí výživné 100 euro načas, styk nemáme súdom určený, na začiatku mesiaca mi povie kedy s ním chce byť. Niekedy sa pohádame, ale väčšinou je to OK.
Avšak nie je prvýkrát keď moju výchovu, starostlivosť a iné veci okolo syna znevažuje, deptá ma, rýpe. Hrá sa na super otca, ktorý sa od malička o syna ledva zaujímal....
Začal mi vyčítať že syn je chudý, že čo jedáva doma a ako jedáva. Že keď je s ním, je vždy veľa, že je hladný. Synovi sa urobila uzlinka na krku, zobrala som ho k Dr. aby som si bola istá, či je to ok....samozrejme že bolo. Ex to nestačilo, zdravé dieťa začal vláčiť po lekároch od ORL cez SONO a infekčné.... s tým že mi to neoznámil, len si vypýtal preukaz poistenca... s rečami typu, ja si pre neho vybavím....správu z vyšetrení mi odmietol dať, keď som ju chcela odniesť do jeho zdrav.záznamu...vraj to netreba...
Unavujú ma jeho pokusy, už mám toho dosť. Je nejaká inštancia ktorá toto ukončí raz a navždy? Normálne by som si sama na seba najradšej zavolala sociálku, nech mu to dám čierne na bielom, že moja starostlivosť je úplne v poriadku, niekedy mám pocit že skáčem na okolo syna ako okolo maľovaného vajca...poznajú asi všetky maminky :D....
dá sa niečo robiť?....Nejako ukončiť tieto nezmyselné vojny?

dominika6
7. sep 2015

@aninenka
vyjasni si to sním na rovinu...bud bude čušať a starať sa o malého,alebo nech sa ani neukazuje,inak ho dáš na súd na obmedzenie sa stretávania so synom

aninenka
autor
7. sep 2015

@dominika6 na to obmedzenie musia byť pádne dôvody však? Je toto dôvod na obmedzenie styku so synom?

natalym
7. sep 2015

@aninenka Asi nič. Jeho to totižto baví. A čím viac na tebe vidí, že si nasratá, baví ho to ešte viac. Ležérne, bez nasratosti, komentárov, nech si chodí po lekároch koľko chce.

aninenka
autor
7. sep 2015

@natalym štve ma to kvôli synovi, nechcem aby zdravé dieťa behalo po doktoroch lebo on si zmyslel že potrebuje dokázať ako sa stará...veď je to choré....:( tiež nechcem aby mi rýpacimi otázkami poukazoval na to že vraj je chudý a asi mu málo dávam jesť :D

natalym
7. sep 2015

@aninenka Tak potom, čo Ti radí @dominika6 posudok od psychologičky, že jeho správanie synovi ubližuje a návrh na obmedzenie styku. No nezávidím Ti to.

hanka_april
7. sep 2015

@aninenka chapem ta, ale ak sa na neho syn nestazuje, bola by skoda, pripravit syna o vztah s otcom...skor obmedz kontakt ty s nim (s exom) 😅 mailom nech ti posle kedy chce syna, na to mu odpis co ano a nie a pri predavani pri branke cau.....

dominika6
7. sep 2015

@aninenka
skús sa správať ako on..nie pred synom,ale tiež si neodpusti rýpavičné poznámky,nech vidí ako sa to dobre počúva..
ak si dáš na seba kydať,on sa v tom bude vyžívať...bud silná a vždy pripravená na trefnú odpoved,ktorá ho odstaví

maciatkolulu
7. sep 2015

@aninenka pozri sa, jedny sa stazuju, ze otec nema zaujem o dieta, ty zase, ze privelky, tak, kasli na to. Kde si s nim bola na vysetreni? U pediatra? Ved pokial ho zobral na specializovane pracovisko a utz, tak ste si aspon na 100% isty, ze je to ok. Lebo nemuselo to byt....A tie kopie, nuz nehadala by som sa, nechce ich dat, tak nechce. Nepomozes si. Predsa ked je s otcom, tak neries co robia a na jeho reci o chudosti nereaguj. Ja by som povedala, ze fakt super, ze kunu teba chuti, posli nejame recepty a hotovo. Nechapem, ze ta este dokaze vytocit. Ty mu nemas co dokazovat aka si matka a skakanie okolo dietata tiez nie je bohvieco. On je otec, ma pravo ho vychovavat, ist s nim k lekarovi, ked tonuzna za vhodne rovnako ako ty. To, ze sa s tebou nebavi o vysledkoch je jeho debilita, ale s tym uz teraz nic neurobis. Asi ho poznas, tak nechapem, ze ta este dokaze vytocit

maminuska
7. sep 2015

@aninenka jediná cesta je to ignorovať a pekne sa na neho usmiať. Povedz že aj ty mu želáš pekný deň a viac to s ním nerieš.
Tvoj hnev a frustrácia je pre neho živná půda, potrebuje nejakým spůsobom s tebou udržiavať kontakt.

mihula
7. sep 2015

@aninenka bojuj za urceny styk s dietatom,dostane ho cez víkend a moze si behat po lekaroch kedy chce.len to by ho na pohotovosti museli niekde poslat.

jeennyv
7. sep 2015

@aninenka ako niektore baby pisu, dohodnite sa na styku s dietatom prostrednictvom sudu, dovodm mozu byt tie vase hadky alebo ze otec dietata bez tvojho upovedomenia robi rozhodnutia, ktore vlastne pravne prinalezia tebe, lebo je dieta zverene tebe...tym, ze nemate urcene nejake hranice, ja to vidim tak, ze tvojho ex ta bavi vytacat a robit ti prieky...ak budete mat navstevy sudne osetrene nebude sa musiet dohadovat kedy a za akych okolnosti si ho bude bravat....