icon

Ex partner tají miesto pobytu s dieťaťom

28. sep 2025

Ahojte, prišla som si po radu.
S bývalým sme od seba pár mesiacov, on sa presťahoval, netuším kde. Ide o to, že máme spolu dieťa a tým, že on sa nikde presťahoval, tak ja absolútne netuším, kde naše dieťa berie,kde sa nachádza. To znamená, že vôbec neviem kde je s ňou cez noc, kde jednoducho trávi čas, keď je s ním.
Pýtala som sa ho a teda chcela som od neho vedieť, kam sa presťahoval (aspoň nech povie dedinu/mesto) že nemusí mi povedať konkrétnu ulicu a číslo, ale proste chcem vedieť kde je moje dieťa, keď ju má on. Že proste ak by sa niečo stalo alebo ak by on so mnou prestal komunikovať, tak aby som vedela, kam dieťa ísť hľadať poprípade.
Nebol ochotný mi to povedať.
A teraz otázka znie, čo by ste robili vy? Alebo čo môžem spraviť? Nemám mu dať dieťa? Alebo ja fakt neviem🤷🏻‍♀️

Strana
z2
janettdamian
28. sep 2025

Neviem poradiť, ja by som sa spýtala, na sociálke-kuratela.

anonym_81ab63
28. sep 2025

@anonym_autor tak mi napadlo, kym sa socialka rozhybe... daj dcere do batoziny gps chip spojeny s mobilom. My to davame do batoziny ked ideme na dovolenku.

rozculena
28. sep 2025

ste rozvedení a máte striedavku?

anonym_52d731
28. sep 2025

Je rodič rovnako ako ty, nemusí ti oznamovať kam s dieťaťom ide, je povinný ti ho podľa dohody priniesť späť. Otázka je či má už súdom určený styk s dieťaťom, v stretávaní mu brániť nemôžeš.

rozculena
28. sep 2025
@anonym_52d731

Je rodič rovnako ako ty, nemusí ti oznamovať kam s dieťaťom ide, je povinný ti ho podľa dohody priniesť späť. Otázka je či má už súdom určený styk s dieťaťom, v stretávaní mu brániť nemôžeš.

@anonym_52d731 nemusí to oznamovať? to fakt? ani keď ide do zahraničia?

anonym_7d4aa2
28. sep 2025

On v tie dni, čo má nárok si brať svoje dieťa Ti nemusí oznamovať, kde s ním chodí a ani ti hovoriť kde býva, je to všetko iba jeho vec a teba do toho nič.

anonym_52d731
28. sep 2025
@rozculena

@anonym_52d731 nemusí to oznamovať? to fakt? ani keď ide do zahraničia?

@rozculena Nie, pokiaľ je to v čase, ktorý má stráviť s dieťaťom on.

autor
28. sep 2025

Nemáme súdom určené dni ani čas
S dieťaťom môže byť kedy chce a ako dlho chce, je to len na našej dohode
Len ide o to, že ak sa nedajbože niečo stane, ja vôbec netuším, kde by som mala svoje dieťa hľadať

anonym_ce0eb4
28. sep 2025
@anonym_52d731

@rozculena Nie, pokiaľ je to v čase, ktorý má stráviť s dieťaťom on.

@anonym_52d731 nie je to náhodou tak, že pokiaľ je dieťa zverené do starostlivosti jedného, tak ten druhý to musí oznamovať?

anonym_52d731
28. sep 2025
@anonym_ce0eb4

@anonym_52d731 nie je to náhodou tak, že pokiaľ je dieťa zverené do starostlivosti jedného, tak ten druhý to musí oznamovať?

@anonym_ce0eb4 Nie, pokiaľ jej súhlas nevyžaduje krajina, do ktorej ide a je to v čase určenom, že má byť dieťa s ním.
Je slušné matku informovať, ale nie to povinné zo strany otca.

anonym_52d731
28. sep 2025
@anonym_autor

Len ide o to, že ak sa nedajbože niečo stane, ja vôbec netuším, kde by som mala svoje dieťa hľadať

@anonym_autor Aké veľké dieťa? Nauč ho kontakt na teba, tel, č, alebo daj kartičku, postup rovnaký ako keby bolo s tebou a niekde sa stratí, Ak by sa niečo stalo zavolajú ti.

tamitamitami
28. sep 2025

Kúp airtag, vlož ho do plyšáka (keď to dobre zašiješ nič nebude vidno). Tvoj ex sa správa maximálne trápne, je nenormálne aby toto robil jeden rodič.

moonlight1210
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked sa kieni on takto chivat, tak naozaj daj dcere do topanky chip a v mobile uvidis, kde sa nachadza. Takze zistis, kam ju brava.

A oplati sa to, aj ked sa dieta niekam zatula. Takto zistis, kde prave je.

Kym boli mensie a chodili s kamaratmi von, vedela som si v mobile pozriet, kde je ich mobil. Takze som to mala pod kontrolou.

ika02
28. sep 2025

Ahoj, nie je živnostník? Neskúšala si živnostenský, obchodný register alebo kataster?

anonym_7d4aa2
28. sep 2025
@tamitamitami

Kúp airtag, vlož ho do plyšáka (keď to dobre zašiješ nič nebude vidno). Tvoj ex sa správa maximálne trápne, je nenormálne aby toto robil jeden rodič.

@tamitamitami Ten muž nemusí poskytovať svoje osobné informácie svojej ex - ani kde býva, ani kde chodí s tým dieťaťom a ani nič podobné. Myslím si, že tá matka tieto informácie nechce za to, že by sa o to dieťa bála, keby niečo. Takých žien je veľa, čo chcú buď od mužov alebo cez tie deti vyťahovať o nich informácie rôzneho druhu aj keď im do toho nič nie je len za to, že chcú mať pocit kontroly nad tým mužom a strpčovať mu život. Tvoja rada s čipom je nezmysel, to sa nerobí .... Keď ten muž na to príde, tak môže tej žene za to narobiť problémy za špehovanie a tam už sa nemá ako hrať na chuderku. Ty si ale vidím jedna z mnohých feministiek.

autor
28. sep 2025

Už som našla, i keď trvalo mi to 20 minút hľadania, ale kataster to istí
Ďakujem za rady všetkým

domkakvet
28. sep 2025

@anonym_autor keby sa nieco stalo, tak mozes kontaktovat napriklad jeho rodicov.

anonym_89dbc9
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daj si styk s dieťaťom určiť súdne a máš pokoj

rozculena
28. sep 2025
@anonym_7d4aa2

@tamitamitami Ten muž nemusí poskytovať svoje osobné informácie svojej ex - ani kde býva, ani kde chodí s tým dieťaťom a ani nič podobné. Myslím si, že tá matka tieto informácie nechce za to, že by sa o to dieťa bála, keby niečo. Takých žien je veľa, čo chcú buď od mužov alebo cez tie deti vyťahovať o nich informácie rôzneho druhu aj keď im do toho nič nie je len za to, že chcú mať pocit kontroly nad tým mužom a strpčovať mu život. Tvoja rada s čipom je nezmysel, to sa nerobí .... Keď ten muž na to príde, tak môže tej žene za to narobiť problémy za špehovanie a tam už sa nemá ako hrať na chuderku. Ty si ale vidím jedna z mnohých feministiek.

@anonym_7d4aa2 ty si najprv zisti,čo je to feminizmus

julish
28. sep 2025
@anonym_7d4aa2

@anonym_7d4aa2 co na toto s feminizmom???? Fakt by ma to zaujimalo. Mimochodom, vojna je za dverami a matka chce vediet, kde ma malolete dieta.

anonym_53526b
28. sep 2025

Býva v prenajme či kupoval byt? Ak kupoval, tak to vyhľadať v katastri

anonym_670886
28. sep 2025
@moonlight1210

@anonym_autor ked sa kieni on takto chivat, tak naozaj daj dcere do topanky chip a v mobile uvidis, kde sa nachadza. Takze zistis, kam ju brava.

A oplati sa to, aj ked sa dieta niekam zatula. Takto zistis, kde prave je.

Kym boli mensie a chodili s kamaratmi von, vedela som si v mobile pozriet, kde je ich mobil. Takze som to mala pod kontrolou.

@moonlight1210 a to kde sa da taky cip kupit?

autor
28. sep 2025
@anonym_53526b

Býva v prenajme či kupoval byt? Ak kupoval, tak to vyhľadať v katastri

@anonym_53526b lenže on mi odmietol povedať aj mesto/dedinu
Ale našla som, po chvíle hľadania

anonym_570ff4
28. sep 2025

@anonym_autor mne pride totalne chore, aby jeden z rodicov zatajoval kde berie spolocne dieta a kde s nim travi cas. A to naozaj nase sudy nezaujima tak zasadna vec? Asi by som si sudom stanovila styk s jej otcom a tam otvorila aj tento problem a cakala by som na to, aby mi sud dal odpoved, ci je toto mozne vobec. Nedokazem si ani len predstavit a to mam tiez dceru s jej otcom par dni v mesaci keby som nevedela kde je! Predpokladam, ze to je len pomsta tvojho ex k tebe. Az ma to rozculilo. A do sudu by som riesila ten cip, ktore ti odporucaju vyssie. Lebo vzdy sa moze nieco stat, radsej vediet kde mas dieta.

marca12
28. sep 2025
@anonym_52d731

@anonym_52d731 Robis si srandu? Ty by si pokojne spavala,keby si nevedela,kde mas dieta? Ok,je s otcom,ale co je to za otca,ktory sa takto sprava?

anonym_52d731
28. sep 2025
@marca12

@anonym_52d731 Robis si srandu? Ty by si pokojne spavala,keby si nevedela,kde mas dieta? Ok,je s otcom,ale co je to za otca,ktory sa takto sprava?

@marca12 Ja by som rozumne komunikovala s ex, verím tomu, že by k takejto situácii nedošlo. To, že nechce prezradiť kde býva, musí mať svoj dôvod.
Reálne by som bola rovnako nervozna či viem alebo neviem kde sú, veď je to v podstate jedno aj tak nevie čo sa tam deje.

anonym_7d4aa2
28. sep 2025
@marca12

@marca12 nerýp do nej, píše dobre. Tiež som presvedčená o tom, že to, že ten muž nechce povedať ex kde býva, má svoj dôvod. A celkovo on nie je povinný sa spovedať bývalej, veď ona pre neho nič neznamená, ona nemusí nič vedieť.

marca12
28. sep 2025
@anonym_52d731

@marca12 Ja by som rozumne komunikovala s ex, verím tomu, že by k takejto situácii nedošlo. To, že nechce prezradiť kde býva, musí mať svoj dôvod.
Reálne by som bola rovnako nervozna či viem alebo neviem kde sú, veď je to v podstate jedno aj tak nevie čo sa tam deje.

@anonym_52d731 Ty mozes rozumne komunikovat,ale ak je ex blb,nic nezmeni tvoja rozumna komunikacia.

anonym_65f3ec
28. sep 2025

Nemáte ani potuchy aké to je komunikovať s partnerom, kde rozum ide bokom, niečo podobné som riešila, treba ísť na kuratelu, poradiť sa

bonboniera
28. sep 2025

Nechápem tie blaboly co ešte z matky robia zlu za to ze chce vedieť kde je JEJ dieta. Kks vy by ste podaktoré chlapovi držali stranu asi aj keby vám na hlavu nasral. A ze joj, dať GPS to sa nerobi :( no v prvom rade sa nerobi to ze sa otec chová ako curak.

Strana
z2