Gamblerstvo priateľa. Ako sa vyrovnať s jeho závislosťou?
S priateľom sme spolu 3 roky. Nazaciatku vzťahu som zistila že je gambler, teda sa mi sám priznal.. nehral automaty, ale stávkoval na internete, vtedy prehral všetky svoje úspory.. povedala som si, že mu pomôžem, vybavili sme spolu zákaz od hazardných hier a stratil prístup na tieto stránky. Vtedy som mu povedala, že ak sa to znovu stane tak končíme . Dnes v noci ani neviem ako mi to došlo na rozum lebo to nikdy nerobim som mu išla do mobilu a neviem prečo som pozrela maily a tam email z gamblerskej stránky, že evidujú jeho žiadosť o vyber atd.. nižšie pod tým mailom ďalší mail od banky, že evidujú jeho žiadosť o spotrebný úver . No skoro ma šľak trafil.. pozrela som appky v mobile a tam appka, z ktorej došiel mail, pozrela som jeho hernú históriu a od apríla znovu hra. Neviem ako, či si zrušil ten zákaz alebo čo. Ako neviem že čo mám robiť, či sa mu snažiť ešte pomôcť lebo je to naozaj dobrý človek, ktorý by ani muche neublížil, splní mi všetko čo mi na očiach vidi a veľmi ho lubim ale ma takýto problém..
Presne tak. Liečenie. Je závislý a poriadne keď mešká splátka za úver a nevie odolať. Nájdi si nejaké články o Tom. Je to masaker. Ako keby nenápadná závislosť ale berie majetky.
Gambleri sa vedia vynájsť ako sa dostať ku stavkovacej appke alebo akémukoľvek spôsobu.
Poznám jeden prípad, kde to zašlo tak ďaleko, že si chlapík aj siahol na život, viackrát. Prehral všetok majetok, 3krát bol na liečení a sám o sebe sa vyjadril, aj keď už negambluje niekoľko rokov, že takých ako je on by mali po narodení utopiť. Prežíva zo dňa na deň, lebo aj napriek liečeniam je v ňom stále nutkanie, každý jeden deň, ktorý ráno otvorí oči. Ak v tom nie je až po uši, čo asi nie je, ak stávkuje od apríla, sadnúť, vysvetliť, riešiť.. aj keď myslím si, že pokiaľ človek nechce sám, tak mu zbytočne bude ktokoľvek dohovárať, či dávať ultimáta.. držím palce!
Ženy celú noc som nespala, ledva čakám nech sa zobudí a môžem ho s tým konfrontovať. Som zvedavá, čo mi k tomu povie, či bude ochotný pristúpiť na liečenie .. dám vedieť. Keď nie, tak bohužiaľ.. Strašne ma to boli, cítim sa strašne oklamana, on je perfektný chlap, ale k tomuto sa dostal. Tak ma to mrzí a bolí .. uff
Bez.. stiahne ta dole, gambling je ako droga, ked uz raz stavkuje, vzdy najde sposob ako sa k tomu vratit. Od takeho ruky prec, ja by som ani jeho vysvetlenie nepotrebovala, len kaleraby by ti tlacil do hlavy a sluboval hory doly.
Držím palce nech to zvládnete, ale byť tebou si aj do budúcna dám obrovský pozor na svoje úspory, prípadne ak budete mať spoločný majetok, deti trvala by som na tom, aby bolo všetko na mňa. Neviem si predstaviť celý život sa báť, že do toho znova spadne a zostanem s deťmi na ulici.
Preboha! Ženy, vám niektorým vybrali mozog???Nech sa nikto neurazí, ale toto nie je normálne. V sekunde by ma nebolo po slove"gambler"."Veľmi ho ľubim". Kokos takýmto odoberať OP zaradom.
Držím palce nech to zvládnete, ale byť tebou si aj do budúcna dám obrovský pozor na svoje úspory, prípadne ak budete mať spoločný majetok, deti trvala by som na tom, aby bolo všetko na mňa. Neviem si predstaviť celý život sa báť, že do toho znova spadne a zostanem s deťmi na ulici.
@zuzana9393 Rada ako sviňa. Byt s človekom, pri ktorom si musíš dávať pozor na všetko. Ja som bez slov.
@zuzana9393 Rada ako sviňa. Byt s človekom, pri ktorom si musíš dávať pozor na všetko. Ja som bez slov.
@enmery hlavne,že ty si najmúdrejšia 👍
@enmery hlavne,že ty si najmúdrejšia 👍
@zuzana9393 O mňa vôbec nejde. Prečítaj si reálne príbehy a pozisťuj, koľko gamlberov sa reálne vyliečilo. Aj s alkoholikom by si jej radila ostať?Sú spolu 3 roky, reálne ešte stav zaľúbenci pomaly odchádza. Takýto sa zloží pri prvom probléme a dôvod na hru bude ona, úrovne decko, vždy niečo. Takže sa preber.
Mala som kamarátku, ktorej muž stávkoval, skončilo to rozchodom, prestal platiť byt, museli odísť z bytu, napožičiaval si potajomky pôžičky a keďže boli manželia, dlžoby spadali aj na ňu
Ak chceš zvyšok života niekoho vkuse zachraňovať, tak s nim zostať. Tu nejde, že človek nechce pomôcť, on ti vedome klame za chrbtom, keby príde za tebou, že ma nutkanie a pod pomôž mi....nie, on to urobil a teba z toho vynechal. Ak vám vzťah funguje a nevie vydržať, čo bude ak prídu nejaké problémy?
Aj ja som mala znamu, ktora svojho muza velmi lubila, mala s nim aj dieta a skoncilo to tak, ze sa rozviedli a dalsich 10 rokov splacala za svojho muza dlhy a so svojou dcerou zili u jej rodicov v jednej izbietke, aj napriek tomu, ze zarabala vtedy slusne prachy. Proste zila ako chudera kvoli muzovi, ktoreho velmi lubila. Nevedela, ze je gambler, prislo to necakane, ked uz boli velke prusery, potom mu samozrejme este chvilu davala sance a prusery sa nasobili...
Urob teraz tak ako si mu vtedy povedala- este raz a koncime.
To ze by ani muche neublizil je Ti na prd makovy ked Ta stiahne na dno.
Urob teraz tak ako si mu vtedy povedala- este raz a koncime.
To ze by ani muche neublizil je Ti na prd makovy ked Ta stiahne na dno.
@vler to nie je vobec dobre rada. Ona mu uz raz dala toto ultimatum, on to nedodrzal, takze mu nezalezalo na vztahu, mala by si uz za tym stat. Lebo toto naposledy sa bude opakovat donekonecna.
A k tomu, ze by ani muche neublizil, sa radsej nevyjadrujem. Lebo zavislakom vie poriadne prepnut, ked ide do tuheho.
@vler to nie je vobec dobre rada. Ona mu uz raz dala toto ultimatum, on to nedodrzal, takze mu nezalezalo na vztahu, mala by si uz za tym stat. Lebo toto naposledy sa bude opakovat donekonecna.
A k tomu, ze by ani muche neublizil, sa radsej nevyjadrujem. Lebo zavislakom vie poriadne prepnut, ked ide do tuheho.
@lindusss2016 ja som myslela to ze teraz nech to s nim ukonci tak ako mu vtedy povedala ze to urobi
Niekde som čítala, že je to jedna z najhorších závislostí, čo sa týka vyliečenia. Reálne, veľmi málo gamblerov s tým sekne aj po liečení. Priateľ môže byť milý, zlatý, úžasný, raz darmo, mali ste dohodu a on ju porušil. Teraz je rad na tebe. Ak mu to znovu prejde, tak bude vidieť, že si slabá na to ho opustiť a bude to robiť do aleluja. Poznám jedného gamblera, je to úplná troska. Žena sa s ním rozviedla, syn ho nechce ani vidieť, prerušil s ním všetky kontakty. Zišla by som z kratšej cesty, kým je ešte len priateľ a nie otec tvojich detí (snáď).
@lindusss2016 ja som myslela to ze teraz nech to s nim ukonci tak ako mu vtedy povedala ze to urobi
@vler oukej, tak to teda suhlasim. Lebo vyhrazkya ultimata su za mna krajne riesenia, ale teda ak uz boli vyslovene, nech sa dodrzia. Zbytocne sa natahovat s gamblerom, to je pruser jak vysity
Čo si mu povedala? Ešte raz a končíme, takže ak vieš držať slovo spravíš čo si sľúbila na toto je jediná pomoc
By som sa vysrala na liečenie, utekaj.
co ma zlatu cicinu, ked si od zaciatku vedela ,ze je gambler? 😨
Zbal sa, a odid. On si poziadal o spotrebny uver aby mohol hrat. Konecna. Ked mu nedaju v banke, pozicia di kde kade, aj od uzernikov, a tych teda nebude zaujimat ci mate spolocny majetok alebo nie, staci ze budes s nim a dosliapnu si aj na teba, a to nehovorim o vymahacskych spolo nostiach
O vymahacskych spolocnostiach co vypisyju a telefonuju, ale o hrubokrkych panoch
urob to, co si si povedala na zaciatku, bude hrat = koncite. Su to len tri roky, viac casu nezabijaj. Toto ti treba, riesit niekoho problemy dookola a zistovat ci sa ti za chrbtom nezadlzuje? asi nie.
Autorka, je to síce ťažké, odísť, keďže ho ľúbiš, ale s takým človekom je obrovské riziko si zakladat rodinu, robiť plány o spoločnej budúcnosti, normálne fungovat...
Na takého nie je možné sa spoliehať, pre neho bude vždy závislosť na prvom mieste. On vie, že nerobí dobre, ale nepomôže si, nedokáže to zastavit. Ani teraz, ani neskôr..
A aj po liečení bude vždy na tenkom ľade... Vždy do toho môže spadnúť znova. A žiaľ, zatiahnuť do toho aj teba.
Si ochotná toto riskovať? Takto žiť?
Ak áno, radšej si rodinu nezakladajte..
Ani manzelstvo neuzatvarajte, majetok spoločný žiaden.
A aj tak ťa to bude stáť priveľa síl, aby ťa to raz nezlomilo.
Autorka, je to síce ťažké, odísť, keďže ho ľúbiš, ale s takým človekom je obrovské riziko si zakladat rodinu, robiť plány o spoločnej budúcnosti, normálne fungovat...
Na takého nie je možné sa spoliehať, pre neho bude vždy závislosť na prvom mieste. On vie, že nerobí dobre, ale nepomôže si, nedokáže to zastavit. Ani teraz, ani neskôr..
A aj po liečení bude vždy na tenkom ľade... Vždy do toho môže spadnúť znova. A žiaľ, zatiahnuť do toho aj teba.
Si ochotná toto riskovať? Takto žiť?
Ak áno, radšej si rodinu nezakladajte..
Ani manzelstvo neuzatvarajte, majetok spoločný žiaden.
A aj tak ťa to bude stáť priveľa síl, aby ťa to raz nezlomilo.
@beronsche aj keď nebudú mať spoločný majetok a BSM, tak jeho príjem pôjde na splátky pôžičiek a utiahnuť finančne celú domácnosť aj bývanie bude na nej
z lásky nevyžijú a budú neustále hádky kvôli peniazom, pred výplatou bude chodiť po susedoch požičiavať aby mala na jedlo
@beronsche aj keď nebudú mať spoločný majetok a BSM, tak jeho príjem pôjde na splátky pôžičiek a utiahnuť finančne celú domácnosť aj bývanie bude na nej
z lásky nevyžijú a budú neustále hádky kvôli peniazom, pred výplatou bude chodiť po susedoch požičiavať aby mala na jedlo
@maranco áno, to je samozrejme pravda.
Tu je naozaj lepšie zísť z kratsej cesty..
A keďže si zobral spotrebný úver za tvojim chrbtom, pre mňa je toto vo vzťahu veľmi dôležitá informácia, aj keď si ho bude splácať sám. V budúcnosti nemusíte dostať hypotéku, môže byt v registri neplatičov atď....gambler je asi ako bolo spomenuté z jedna z diagnoz, kde je náprava minimálna. Keď nebude závislí na stavkovani, nájde si inú závislosť.....takto žiaľ fungujú. Cest výnimkám.
Nohy na plecia a utekaj. Môže byť dobrý aký chce, stiahne Ťa na úplne dno (ak by ste vstúpili do manželstva, jeho dlhy sú aj Tvoje). Keby bol taký Superman, opakovane do toho nespadne. A ešte Ťa necháva v tichej nevedomosti. Žeby podľa hesla "čo oči nevidia, srdce nebolí??? U mňa by bola dôvera nenávratné zničená.

Navrhni mu liečenie ak odmietne tak jednoznačne rozchod. Taký chlap ti stojí za prd slušne povedané