icon

Gamblerstvo, tipovanie, alkohol. Ako ďalej?

miaboba
12. sep 2021

Ahojte ženy.
Trošku sa vám na začiatok predstavím. Mám 25 rokov, hľadám tak trošku nestranné názory a rady,aj keď vaše odpovede už , myslím poznám. Bude to dlhšie a chaotickejšie, kedže sa tak teraz aj cítim. Takže poďme na to.

Pred takmer dvoma rokmi som sa dala dokopy s mojim priateľom, 41 rokov. Áno, viem, čo vám prebehlo hlavou. Jednoducho to tak ale je, keď vám príde nečakaná láska do života a vy do nej chtiac či nechtiac padnete, ale to ste si určite prežili. Vo veku však nieje pre nás žiadny problém. Ten je niekde inde.

Keď sme si spolu začali, prvý rok bolo všetko krásne, ako to býva. Pri tomto človeku som pocítila tú slobodu v samej sebe, vo svojom osobnom rozvoji ak ma chápete. Veľa mi dal. Ale , vždy je nejaké ale.

Od začiatku ešte keď sme boli len kamaráti, vedela som o jeho problémoch s tipovaním. Všetci jeho známi o tom vedia, a robia si z toho srandu, ako aj on sám. Je to už taká jeho "vtipná" povesť.
Nevedela som však o všetkom, a stále sa dozvedám priamo od neho niečo nové.
Myslím si o sebe, že som dosť flegmatická a chápavá bytosť. Sem tam mi prasknú nervy, neznamená to však, že hneď rozbíjam taniere (aj keď som toho schopná, ešte ma sem na počudovanie nedohnal 🙂 ) .

Viem, že je to dospelý chlap. Beriem to, že má záväzky, vzťahy za sebou atď.. Má aj malého syna. Vo všetkom ho plno podporujem, aj keď ma jeho bývalá neznáša, a to sa ani nepoznáme 🙂 . Plne ho podporujem v tom, že je to jeho dieťa a to je predsa prvoradé. A nie, nerozbila som rodinu, už boli takmer rok od seba keď sme sa dali dokopy.

A teraz, ak to stále čítate, ste na 5% v obraze. Teraz príde všetko čo ma trápi. Bývam sama v dvojizbovom byte v podnájme, a on sa ku mne tak prirodzene nasťahoval.Obaja sme to chceli. Chceli sme byť stále spolu. Nič na bývanie som od neho nepýtala, brala som to tak, že keby sa niečo stalo, on je ten ktorý sa pobalí a nemáme o čom diskutovať. Nemôžem povedať, že ničím neprispieva. Donesie potraviny a vidím že sa snaží pomáhať ako sa dá. Donesie mi jedlo do práce, poupratuje atď..

Lenže peniaze. On dlží asi všade. Zamestnávateľovi, bývalej, známym, úver, banka, telefón, záložňa... Je chorý, je gambler , tipuje , a on to vníma ako jeho identitu. Láska je láska, ale ach, ženy. Keby sa tak môžem vyspovedať niekomu, vyplakať, ako veľmi ma to trápi. On nieje zlý človek. Každý má minulosť a chyby. Už strácam nádej, som unavená. Veľmi. Bolí ma duša. Snažila som sa mu pomôcť, rozhovormi, peniazmi. Ubíja ma, že nemám(e) zaplatený nájom, ale na tikety sa peniaze stále nájdu.
Ach. Asi sa len potrebujem niekde vyrozprávať. Moja rodina nič nevie. Všade ho zastávam, obhajujem, asi aj pred sebou. Milujem ho, som blbá ale milujem ho. A viem, že ak ho opustím, neskutočne by ma to zlomilo. Nie to, že som bez neho. To, že on by úplne padol. Ženy, teraz keď som to napísala ma zaliali slzy a mám hrču v hrdle. Viete, on mi to v jeho slabej chvíli povie. Keby ťa nemám, som 100x horší. Že keby ho nechám, veľmi by ho to zasiahlo, a stratil by všetku snahu.Bojím sa , aby sa neprepil, nedostal do oveľa horšej situácie. Stále mi hovorí, že aj napriek všetkým sr.čkám čo sa dejú, sa snaží. A nie, nevyhráža sa mi, nevydiera ma. To mi povie , keď vidí moje zúfalstvo. Ale ja už strácam vieru. Každým klamstvom a sklamaním sa moja nedôvera prehlbuje. Už neverím ničomu. Neviem čo ďalej. Najjednoduchšie by bolo odísť. Nemáme žiadne záväzky, nič. Finančne by som sa mala určite lepšie. Ale stále je vo mne ten bojovník, ktorého má každá zamilovaná žena. Prosím. Čo ďalej.

Ďakujem že ste si to prečítali až sem, snažila som sa to opísať najlepšie ako viem. Teším sa na vaše odpovede. Nech už sú akékoľvek.

Strana
z4
sissy27
12. sep 2021

@miaboba nebuď sprostá. Keby mal snahu, tak sa ide liečiť. Vie o svojom probléme, rád sa nasťahoval k žene, ktorá rada zaplatí účty a prispeje na jeho dlhy.
Buď chce alebo nechce (liečbu), všetko ostatné sú len výhovorky.

karhu
12. sep 2021

potrebujes tehotna ostat na ulici aby sa ti otvorili oci?

miaboba
autor
12. sep 2021

@sissy27 áno, máš pravdu. Keď som sa ho na to liečenie spýtala, povedal mi, že už roky dozadu nad tým rozmýšľal. A jeho odpoveď na otázku prečo nejde teraz bola taká, lebo peniaze. Že aj keď teraz nejaké "drobné" pretipuje, stále ten príjem má a nemôže si dovoliť oň prísť.

marca12
12. sep 2021

@miaboba pockaj este zopar rokov a budes si hlavu trieskat,aka si bola sprosta a znicila si si zivot s takym clovekom. Este si to poisti dietatom a mas vymalovane. Bud sa pojde liecit alebo rozchod. To nie je sranda zit s takym clovekom. Ste v obdobi zamilovanosti,ale ta po 2 rokoch odchadza a ked pride kruta realita budes ho nenavidiet. Jemu niet pomoci. Jedina jeho pomoc je liecenie. Z dlhov sa uz nikdy nevyhrabe a takyto zivot chces? Zit po podnajmoch,nemat co dat detom do ust,lebo ak si naivne myslis,ze z materskej zaplatis najom a uzivis dieta a budete zit z lasky,tak sa velmi mylis. Teraz rozmyslas srdcom,ale tvoja laska je chora. Cloveka lubim,lebo ho lubim a nie ze som s nim z lutosti. Ved pomahat mu a podporovat ho mozes ako kamoska.

taskataska
12. sep 2021

sudiac len podla pisomneho prejavu, nemas to v hlave uplne vykradnute

tak preco stracas cas s tymto nimandom? hej jasne laska blabla, rozpravky starej matere....mas 25, najlepsie roky, a ty to ides zahodit pre toto individuum?
ma ho aspon zo zlata, ze na nom tak lipnes?

srferreira
12. sep 2021

No pekne ta vyuziva, a aj vydiera. Hovori ti ze bez teba bude 100x horsi a vie, ze sa ta to dotkne. Keby sa chce zmenit, prijme to ze je chory a ide sa dat liecit. Najde si normalnu pracu a budete vsetko platit pol na pol. Ja by som mu dala ultimatum a bud chce alebo nechce. Ty si mlada baba a to si fakt chces zavesit na seba 40 ktory sa nevie spratat do koze? Ano na veku nezalezi, keby bol aspon normalny chlap! Tebe prajem aby si otvorila oci a bola realista a nekukaj sa cez tie ruzove okuliare, lebo dievca zle dopadnes.

yellow28
12. sep 2021

@miaboba robis chybu v tom, ze ho nenechas padnut na same dno...teraz ho zachranujes a on velmi dobre vie, ze mu vzdy pomozes...zazila som si nieco podobne a az ked som sa uplne odosobnila a ten clovek si prezil obdobie bez akejkolvek mojej pomoci a aj inych, tak vtedy az pochopil a spamatal sa...takychto ludi, ked stale tahas zo srac.ek, vobec im nepomahas, ale podporujes ich v tomto sposobe zitia a bytia...

apolka77
12. sep 2021

@miaboba si rozumná žena podľa vyjadrovania..píšeš , že keby si teraz odišla zlomilo by Ťa to, že by skončil zle, asi ako bezdak...ver mi, že čím viac budeš odkladať odchod tým to bude horšie..už potom zlomis úplne aj seba..si mladá, celý život pred sebou....keby Ťa ten partner miloval sam by odišiel, lebo vie že Ťa ťahá ku dnu...že ti spôsobuje bolesť, neistotu trápenie aj napriek tomu parazituje na tvojej dobrote...nemiluje ťa...miluje stávkovanie, alkohol...upísal tomu život..ak on nechce nič sa nezmení...
Odid, veď môžeš byť šťastná....nie si Matka Tereza...uvidíš že keď budeš mať 40 budeš si trieskať hlavu aká si bola sprostá...a hlavne nezamienaj si ľútosť s láskou..každý jeden z nás je sám zodpovedný za svoj život...svojmu vyciciakovi nie si nič dlžná...
To sama sebe si dlžná mať čo najviac uspokojivý život ako sa len dá...nenechaj sa vydierať emóciami...držím palce.

dollyzv
12. sep 2021

Bože len prosím neotehotni s ním 🤦🤦🤦🤦 a ako prepáč..on u teba(hoci v podnájme býva) on nemina vodu,elektrinu nespí vo vašej posteli,?!? Prečo všetko platíš ty..nehnevaj sa,ale si blbá..alebo naivná..neviem ako to opísať..nemáte zaplateny nájom a on ďalej rozhadzuje peniaze na tipovanie?! Dlží všetkým naokolo a miesto toho aby mal aspoň snahu vrátiť čo je dlžný,tak nieže býva zadarmo u 25rocnej babenky,tak ešte má stále peniaze na gambling a alkohol...skladám poklonu tomu mužovi,pretože nič lepšie ho stretnúť nemohlo...ale...ak ho naozaj miluješ a chces mu pomôcť,dotlac ho na to liečenie..inak by som to ukončila..unikajú ti pri ňom najkrajšie roky života,miesto toho aby si si užívala život,poprípadne si našla skutočného muža s perspektívou s ktorým si budeš môcť založiť aj rodinu tak živis 40rocneho gamblera ktorý má dlhy na každú svetovú stranu vôkol seba...prebud sa dievča..

lindusss2016
12. sep 2021

Prepac za uprimnost, sice pisomny prejav mas dobry, ale si straaasne hlupa 😔 ja som kedysi mala skoro priatela gamblera, teda chodili sme spolu cca 2 mesiace, nic vazne. Pacil sa mi, pritahpval ma, ale hned od zaciatku na mna vytiahol, ze si teda "obcas" zahra, z obcas sa stalo aj kazdy den. Nezili sme spolu, len sme sa stretavali, ale niekolkokrat ma nechal v pohode na neho cakat, co sa nevedel odtrhnut od automatu a samozrejme ucty v restikach a kaviarnach som platila ja 🤦‍♀️ no chvalabohu, rychlo mi docvaklo, ze toto je totalny looser a ze moze byt aj najkrajsom chlapom na zemi, ale vhodny tak max pre nejalu socku... a ten tvoj tak isto. 42 rokov, nema nic, nema vlastne byvanie, tipujem, ze ani auto, ma mozno par zodratych treniek a to je vsetko. Dlhy vsade... ty si si dobrovolne uviazala na nohu gulu, co ta taha ku dnu... na co s nim stracas cas? Na co? Vies si predstavit s tymto hovadom rodinu? Ze nebudes vediet nakrmit dieta, lebo ocinkovi je prednejsie gamblit? Ze sa nebodaj ocitnes s dietstom niekde v azylovom dome? Ved uz teraz pises, ze nemate na najom 😔 to ti naozaj nestaci? Si velmi, velmi naivna, ked veris tym jeho rozpravkam, ze sa snazi, hovno sa snazi. Keby chcel, tak s tym skonci. Ten ti len mota medove mptuzy popod fuzy, ved predsa sa ma s tebpu dobre. Ma kde byvat, ma co jest a ked bude najhorsie, ty mu aj hotovost pozicias. Alebo sa mu nejaky veritel povyhraza a okradne este aj teba. Prosim ta, hned zajtra ho pobal a posli kade lahsie

miaboba
autor
12. sep 2021

@yellow28 Ďakujem za tvoju reakciu, vážim si ju o to viac že vieš čo prežívam. Už som na to prišla, že finančnou pomocou cesta nevedie. Som rozhodnutá, že na konci mesiaca keď bude zase zle sa s ním o tom posledný krát pokúsim porozprávať. Dostane poslednú šancu , buď tipovanie a život v dlhoch, alebo ja.

taskataska
12. sep 2021

este raz citam a rozum sa mi zastavuje. ty na jeho ukor nemas zaplateny najom vo svojom byte? lebo on ma "problem"?

dievca zlate, napis mi kde byvas. osobne ta dojdem prefackat a zbalit mu tu igelitku, co si k tebe doniesol. myslim to smrtelne vazne

v opacnom pripade nie si normalna. resp. si, len odsudena na vecny kolotoc divnoludi, nudzoveho byvania, exekucii, pofidernych znamosti a nedajboze do toho priviest decko...

marca12
12. sep 2021

@miaboba moja ale vy sa uz nemate co rozpravat. A vobec naco cakat do konca mesiaca? Bud okamzite nastupi na liecenie alebo koniec. Este aby si ho z bytu dostala,ten ani z bytu neodide. Normalne som sa rozculila,ake su zeny sproste vyslovene sproste husy. A on kral,lebo takto zmagorit zenu to dokaze malokto. To pre takehoto debila ta rodicia vychovavali????

apolka77
12. sep 2021

@marca12 ja by som ho ako kamoška nepodporovala. Naopak presťahovala sa ďaleko do iného mesta, zmenila číslo telefónu, zablokovala vo všetkých soc.sietach...tato kocka je príliš slabá aby odolala tlaku keby mali byť akože kamoši...veď jemu je ako dobre.
Má takmer o 20rokov mladé mäsko, ktorá za neho platí nájom, ešte sa pre neho trápi....to len tak ľahko nepustí...
Tam treba úplne všetko zamknúť a viac nepustiť...inak je uz s ním spoluzavisla to vidieť podľa obsahu čo píše...hoci sa to ťažko číta no je to PARAZIT.

marca12
12. sep 2021

@taskataska zober potom aj mna,tiez jej zo dve vylepim na prebratie

whatever1
12. sep 2021

Tebe je ľúto, lebo by bez teba dopadol na dno? Uvedom si že nenesies za nho zodpovednosť. Ty si len jeho frajerka. Myslíš na nho viac ako na seba. Ty upadás na dno teraz, lebo si s ním. Ak by bol tiež taký empaticky ako si ty k nemu, tak by odišiel a netrapil ta alebo by svoj problém razne riesil a liečil sa a urobil všetko preto aby ste boli spolu šťastni. Ak nie je schopný sa zmeniť kvôli vlastnému synovi, tak pochybujem že to spraví kvôli tebe. Otvor si oči, s týmto chlapom tá nečaká nič pekne v budúcnosti, len trapenie.

taskataska
12. sep 2021

@marca12 kludne si to dame spolocne. taketo " chlapske" pokladiky len kopat a kopat

iffushka
12. sep 2021

@miaboba bože dievča na neho sa vykašli, ty povedz všetko rodine a chod sa liečiť. Ty si chorá troska, hyperempat, people pleaser, zlomená osobnosť

viestta
Odpoveď bola odstránená
miaboba
autor
12. sep 2021

Ďakujem za všetky komentáre, máte samozrejme pravdu. Potrebovala by som prefackať. A stačí mi to aj takto virtuálne, ženy, verte mi, tieto psychické facky v komentároch sú oveľa horšie ako fyzické. Lenže to bohužiaľ beriem tak, že niekedy sa oplatí zabojovať, keď viete za čo bojujete. Len neviem ako. Viem, že gambling je choroba. A on si ju nesie od detstva ešte po otcovi. A verte mi, že keby niesom v tejto situácii,reagovala by som presne tak ako vy všetky tu. Nikdy som nečakala že ma niečo takéto postretne. Nikdy nehovor nikdy. Stále mám však v sebe ten chorobný optimizmus alebo vieru, že všetko spolu vyriešime. Keby napríklad napíšem , že je to môj manžel, možno by ste nereagovali až takto agresívne( nie , niesom urazená za žiadnu reakciu) . Chcem tým len povedať to, že v manželstve sa problémy majú riešiť, a v partnerstve sa má pred nimi zdrhať? Chápete, o čo mi ide? Možno som moc naivná a hlúpa hus na tento svet, keď sa snažím zachrániť niečo na čom mi záleží. Ale taká proste som. Snažím sa nájsť riešenie ale problém je, že nikto okrem závislého nevie, čo závislý prežíva. Nie každého treba hneď odkopnúť za to že má problém. Každý z nás na môže dostať do závislosti (a to nehovorím len o gamblingu) z ktorej nebudeme poznať cesty späť. Ja sa tú cestu snažím nájsť alebo vybudovať.

miaboba
autor
12. sep 2021

@viestta marodku by dostal pár šušňov, na papieri nemá takmer nič. Z práce odísť nemôže, lebo dlhuje zamestnávateľovi. Bludný kruh.

taskataska
12. sep 2021

nie, nechapeme a ano, mylis sa velmi. od gamblera sa uteka rychlo a daleko bez ohladu na status, akurat chudery manzelky to maju podstatne tazsie a nesu si bremeno este vela rokov

ty si na polceste a mas moznost kopnut ho do prdele a zacat s cistym stitom. co ti v tom brani? opat sa opytam: ma ho zazracneho, ze na nom tak lipnes?

miaboba
autor
12. sep 2021

@apolka77 som spoluzavisla, na to som už prišla. 😢 .

apolka77
12. sep 2021

@miaboba vieš, len najväčsi problém je, že snažíš sa len Ty...a aby to fungovalo snažiť sa má ON...pokial on nebude chcieť môžeš sa aj na hlavu postaviť nepodarí sa Ti nič...iba seba duševné pochovať...
Ako keď sa chces zodrať a byť socka ako on nech sa páči...hľadaj riešenia chod do 2-3robot lebo však dlhý...ako dievča si mladá a fakt ešte hlupucka ako fakt tvoji rodičia by boli veľmi veľmi nešťastni vedieť ako guľu si si dobrovoľne uviazla na nohu...ako kvôli takémuto ťa vychovali? Vypiplali? Ach .....dojebkas si život keď budeš zachraňovať niekoho kto to sam nechce a len kecaaaaaaa

apolka77
12. sep 2021

@miaboba ver, sme tu už zrelé ženy...ja mám 44 a môj ex bol alkoholik a len kamoši...viem veľmi dobre čo je to byť spoluzavisla...ľutujem len to, že tak dlho som sa nechala vydierať ľútosťou čo s ním bude...nerob tú istú chybu...ak chces pomáhať pomáhaj ale ľuďom čo o to stoja...

viestta
Odpoveď bola odstránená
miaboba
autor
12. sep 2021

@apolka77 A ak sa smiem spýtať, čo bol pre teba taký zlom? Viem, že je to veľmi ťažké opúšťať takéhoto človeka ako vidíš na mne, ale naozaj ma to zaujíma. Kedy si si povedala, že dosť? Čo bola pre teba tá posledná kvapka?

miaboba
autor
12. sep 2021

@viestta Asi mi tak treba, kto chce kam, pomôžme mu tam.

viestta
Odpoveď bola odstránená
karhu
12. sep 2021

@miaboba
pekne si si to cele prifarbila na ruzovo - mas pocit, ze pracujes na vztahu???😂pobavilo...
toto nie je vztah, toto je karikatura vztahu

stevvvka
12. sep 2021

@miaboba dopredu sa ospravedlňujem, ak ta úrazim, ale zober môj komentár s nadhľadom.
Sú tu staršie ženy, ktoré majú skúsenosti, svoje i známych, závislosť je na celý život, aj keby sa šiel liečiť a rok netipoval, môže spadnúť do toho zas. To budeš celý život trpnut, či zas nezačal? Fakt si myslíš, že ty si iná, dokonalejšía, lepsia než iné, že ty si osudová žena, ktorá dokáže zmeniť závisláka?

Utekaj od neho HNED. Tí garantujem, že keď mu povieš, aby sa spakoval, začne sľubovať. A keď povieš nie a budeš trvať na svojom... Len aby pánko nebol ešte aj agresívny. Nechaj ho a o pár rokov si budeš búchať hlavu, aká si bola sprostá, naivná, a ako si strácala čas dúfa im, že ty si ta pravá láska, ta výnimočná žena, čo dokáže niečo, čo iné nedokázali.

Vieš.. Ty si výnimočná.. Si cenná, hodnotná žena! Váž si samu seba, máš hodnotu omnoho väčšiu, než sa ti zdá. Neľutuj ho. Keby chcel prestať, niečo s tým by robil. Ale nechce

Strana
z4