icon

Hádka s mamou

24. feb 2025

Ahojte, v prvom rade som jej veľmi vďačná zato, že mi pomáha vždy jej poďakujem, aj som jej doniesla nejaké oleje na pranie keďže sa jej to veľmi páčilo. Ide o to, že je momentálne doma, povedala mi, že bude mi strážiť malého a môžem ísť do práce. Je to cca tak 1-2 krát za týždeň a vždy sa jej spýtam či môže teda a môžem ísť do salóna. Včera sme sa nejak pochytili ani už neviem začo, nebola to nejaká veľká hádka len výmena názorov. No ale na oči mi vyhodila, že či mi malo pomáha a že keby bolo taká, v sobotu mohol byt s mojim mužom a nie s ňou. Pritom môj manžel dostal narýchlo voľno a ona sama mi povedala “dones mi ho aj tak , ja ho už čakám a teším sa.” Potom vytiahla, že môže ísť aj k mojej svokre, čo nie je problém, len svokra robí v školstve a je tam od rana do 15:00 každý deň. Nakoniec som volala svokre, či by mi mohla malého postrážiť v stredu keďže sú prázdniny, nato sa tiež nahnevala, že veď mal ísť ku nej.
Ja nechápem, už ja som sprostá alebo nevďačná alebo čo?
Ešte dodám, moja mama býva 6 km od nás a moja svokra 20km.

kavasmliekom
24. feb 2025

Opatrovateľku, keď sa nemáš na koho spoľahnúť.

autor
24. feb 2025

@kavasmliekom ide do jasiel na 100%, ale hnevá ma veľmi to, že sama povedala, že môžem a teraz mi toto vykricala

lubbi1
24. feb 2025

samozrejme, aj mna by to hnevalo. normalny clovek toto rozhodne dcere nepovie, nevyhodi na oci 🙏

ivanabat
24. feb 2025

Nie si ani jedno, ani druhé. Tvoja mama to očividne nezvládla. Takéto veci sa naozaj druhému nevykrikujú, keď sa sám ponúkne a potom ešte s tebou cvičí.
Ja toto veľmi dobre poznám, mne to robí mama tiež, až na to, že ja nemám ani svokru, ani otca detí, ktorí by deti postrážili a dovolenky tiež veľa nemám, takže držím hubu a krok, že aspoň niekedy mi niekto pomôže.
Ak sa ti dá, tak ja by som tam dieťa nedávala nejakú dobu, nech sa trochu uvedomí. (aj keď aj to môže zobrať veľmi osobne)

pe_mi
24. feb 2025

To akoby som ja písala

sisska96
24. feb 2025

Ja by som kašlala na ňu a neprosíkala by som či má čas. Nejako by som si zariadila aby nepotrebovala by som jej pomoc. Aj moja mama je divná.... Je doma, že takto hentakto bude pomáhať a keď pomaha, tak ohovára, že pomahala, toto nám darovala, hentoto, a pod. Tak už poviem že nepotrebujem nič, ani strážiť netreba, vyriešime si sami.

maury
24. feb 2025

Suseda bola takáto istá. Keď u nej bývala dcéra s malou. Keď dcéra nebola doma a nemala vnučku pri sebe tak sa sťažovala, vyvolávala kedy už príde, veď ona postráži, postará sa a keď bola u nej zas bolo zle, nezvládala, bola nervózna a stále frflala a už aj potom hučala po vnučke. Poriešila to tak, že sa časom odsťahovala aj s malou a chodia len na návštevu. A je pokoj.

gribka1
24. feb 2025

Aj by chcela aj nechcela. No chcela by som od nej konečné vyjadrenie, či s ním chce byť alebo nie. Nech sa rozhodne. A keď akurát nemôže, nech to normálne povie. A toho by som sa držala.

kaca222
24. feb 2025

Ja to beriem tak, že moje deti = moja starosť a riešim si to sama. Moja mama si často berie vnuka, ale raz by mi to vyhodila na oči, tak sa zariadim po svojom, tj.opatrovatelka/jasle

autor
24. feb 2025

@kaca222 veď to je to, že sama pobedala, že s ním bude a zrazu toto. Vždy som s ňou konzultovala či teda bude s ním alebo nie a či môže