icon

Hádky s mamou

6. mar 2023

Pekný deň, neviem ani prečo sem píšem ale asi to všetko potrebujem zo seba dostať von. Na začiatok mam 22 rokov a žijem bohužiaľ stále s našimi. Môj vzťah s mamou nikdy nebol najlepší. Od malička ma len uráža prečo nie som ako Anička ze ona je super dieťa nie také zlé ako ja a podobne. V mojej puberte som nebola najlepšia, hľadala som u nej pochopenie, vecne som bola sklamaná prečo sa moja mama ku mne správa inak, nakoniec to skončilo tak, že ma vyštvala prechodne bývať k môjmu ocovi a potom mi vyčítala ze kvôli mne zo mňa skončila na liekoch (ona bola tá čo má od seba posielala prec), nakoniec to skončilo ze ma obviňovala ze fetujem a to som nikdy v živote ani drogy nevila. Teraz keď mám dieťa a žijem bohužiaľ ešte s nimi, vecne mi len nadáva, hovorí aká som neschopná a lenivá a popri tom sa s mojim malým co najviac hrať, papať a podobne veci co k tomu patria. Neskutočne som nešťastná ze mam s nou taky vzťah. Vždy keď sa s ňou snažím nadviazať kontakt a vyhrávať sa vydrží to max 3 dní alebo mi vôbec neodpovedá. Nie raz mi vykričala ze som len spodina a nepoderá po otcovi😔 keď som toto vypravala mojej babke (jej mame) plakala. Neskutočne moc si prajem super mamu, Neskutočne ma toto všetko bolí🥺 a mojej sestre robí to isté, jediný jej miláčik je jej najmladší syn, predsa ja tiež potrebujem mamu a parťáčku😔

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
6. mar 2023

takto sa k tebe správa a ty bývaš u nej?
pratala by som sa čím skôr od nej preč...

autor
6. mar 2023

@elizabet173 už bývanie riešim mesiac, len sa zatiaľ nedarí... a z môjho dieťatka sa teším najviac len táto situácia mi to neskutočne ničí

crazy_cat_lady
6. mar 2023

jedine riesenie je odstahovat sa do vlastneho.. s otcom dietata nezijes predpokladam, prispieva ti aspon na malu vyzivnym?

zlostitko
6. mar 2023

Nad sebou si sa nikdy nezamyslela? Sama so priznala, ze si nebola najlepsia, teraz mas 22 a s dietatom byvas u nej. No neviem, asi nebudes anjelik.

autor
6. mar 2023

@crazy_cat_lady nie, nepodpísal otcovstvo

autor
6. mar 2023

@zlostitko nebola som anjelik, lebo mi v živote chýbala mama a parťačka, ale nikdy som nepatrila k vývrhelom a učila a poriadne

mable123
6. mar 2023

nerob si z toho veľkú hlavu nie si jediná a presne takíto ľudia by nemali mať viac ako jedno dieťa, pretože porovnávačky s druhými je na nervy. Každý sme iní a keď sa im nepodarilo vychovať to čo chceli, tak smola🙂 nie si bábka ktorú natočíš v živote ako maminka si zažiada. Spodina po otcovi? Za to ty vôbec ty nemôžeš a to bol jej výber a just keby mi to vyčítala by som sa jej opýtala či v tej dobe nepoznala ochranu a len tak si naplánovala ak teda plánovala deti... To, že ona ma spackaný život nemusí spackať aj svojej dcére a vôbec to neznamená, že skončíš ako ona.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
6. mar 2023

@elizabet173 áno, súd určí porovnanie dna a biotatko bude platiť, alebo nie.
Niekedy nie je výhra určiť otcovstvo

katulienkax
6. mar 2023

@zlostitko tiez suhlasim, mozno keby dala na rady mamy, berie antikoncepciu, najde si poriadnu pracu a uz byva sama daleko od mamy vo svojom vlastnom byte 😉

zlostitko
6. mar 2023

Rodinu si nevyberas, su aj horsie. Teraz je to v tvojich rukach. Bud sa postavis na vlastne nohy, alebo sa tym nechas zozierat po cely zvysok zivota.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
6. mar 2023

@katulienkax viete, moja plodnosť nie je na tom najlepšie, takže som vďačná za toto jedno, keďže viac už mať nemôžem

autor
6. mar 2023

@elizabet173 áno, on odmietol ja som chcela ale nepriznal a podla jeho slov sa neprizná

oliva276
6. mar 2023

Z rodičovského príspevku neutiahneš podnájom, čiže mama ťa aspoň sčasti dotuje (bývaním) . Asi nie je z toho nadšená, keď má aj mladšie potomstvo - s partnerom nežije? Všetko asi ťahá sama.

autor
6. mar 2023

@oliva276 má manžela, ktorý ťahá všetko zo svojej výplaty ona je doma nezamestnaná, ja z kojicb 360€ kupujem stravu pokiaľ mám na to, kupujem svojmu dieťaťu čo potrebuje a súrodencom oblečenie, sem tam platím niečo do školy a na začiatku roka školské pomôcky, a topánky pre nich podľa potreby lebo sa mi sťažuje ako na nič nemá, bohužiaľ koľkokrát mi veľa neostáva ani na vlastné iba na základy pre neho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
6. mar 2023

@elizabet173 bohužiaľ, nestojí mi to za to, ostal veľmi zlým človekom, malého od narodenia videl len raz a viac sa neozval

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gabika0825
6. mar 2023

A otec dietata je kde? 🙄 ako veľké máš dieťa? K babke zatiaľ nemôžeš ísť?

cacianka
6. mar 2023

@elizabet173 ja som ťa len doplnila

autor
6. mar 2023

@gabika0825 otec dieťaťa bol len ,,darca spermií,, keď prišlo na zodpovednosť zdrhol bohužiaľ a dieťa má rok

gabika0825
6. mar 2023

A čo tá babka? Nemôžeš byt tie 2 roky u nej, možno rok a pól kým pôjde dieťa do škôlky? Popripade skusit jasle a ísť robit, inak budeš takto donekonečna.

autor
6. mar 2023

@gabika0825 bohužiaľ k babke nemôžem, ma malý dvojizbový byt, nezmestili by sme sa....rada by som šla robiť ale kojím dosť závislé dieťa 🙈

gabika0825
6. mar 2023

Prepac ale toto mi príde trosku zvláštne.. na jednej strane nevieš žiť doma s mamou pod jednou strechou, ale neurobíš nič pre to aby sa to zmenilo a ty si odisla. Myslím si ze pokial máte dobrý vzťah s babkou, ty jej dostatočne vysvetlíš situáciu ze s mamou nevieš byt pod jednou strechou, tak si myslím že by nemala problém ta s dieťaťom prichýliť aspoň zatiaľ kým nepojde aspoň do škôlky. A Prepac ale ak babka žije sama tak 2 izbový byt ti príde maly? Veď ti tam nikto nekáže ostať do konca života. A to s tým kojenim..?? 🙄 to sa nebudem vyjadrovať, iba výhovorka.. keď by si veľmi chcela odísť tak by si odisla. Toto mi príde ako lamentovanie nad nejakou vecou nad nejakým problémom ale tu máš riešenia a ty napíšeš toto. Veď nevieš čo bude o pól roka, o rok.

ckocka
6. mar 2023

Ona tá mama bude mať trošku pravdu že nie si bez chybičky. Zostaneš jej na krku aj s deckom, nesnažíš sa získať ani výživné hoci si bez peňazí, o výbere oplodňovača ani nehovoriac.

cacianka
6. mar 2023

Vieš, vyhovárať sa na vzťah s mamou nie je riešenie. Celé roky vieš aká je, tak Keď si to mala doma tak zle, mala si robiť všetko preto aby si tej mame na krku nezostala a ešte aj s dieťaťom. Dokončiť dobré vzdelanie, vypracovať sa v zamestnaní, našetriť a ísť bývať preč, a hlavne užívať poriadnu hak, nesplodit dieťa s debilom. A keď už sa stalo, tak riešiť výživné natvrdo, teraz nebudeš mať ani náhradné.
Hľadaj riešenia ako sa osamostatniť , zarobiť, riešiť výživné, nie aká je mama slaba partáčka.

ahhola
6. mar 2023

Z jalovej kravy tela a z tvojej mamky city nevyludis, zmier sa s tým a na materinský lásku definitívne zabudni. Ten kus ľadovca, co ti daroval život, ti ho aj zničil. Citovo zivorene dievky veľmi skoro nadbiehaju chalanom a hľadajú uňho to, co nedistali od mamky... To je tragédia dcér.... Chladná matka. Marnicova. 🕳️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2