Hádky s mamou
Pekný deň, neviem ani prečo sem píšem ale asi to všetko potrebujem zo seba dostať von. Na začiatok mam 22 rokov a žijem bohužiaľ stále s našimi. Môj vzťah s mamou nikdy nebol najlepší. Od malička ma len uráža prečo nie som ako Anička ze ona je super dieťa nie také zlé ako ja a podobne. V mojej puberte som nebola najlepšia, hľadala som u nej pochopenie, vecne som bola sklamaná prečo sa moja mama ku mne správa inak, nakoniec to skončilo tak, že ma vyštvala prechodne bývať k môjmu ocovi a potom mi vyčítala ze kvôli mne zo mňa skončila na liekoch (ona bola tá čo má od seba posielala prec), nakoniec to skončilo ze ma obviňovala ze fetujem a to som nikdy v živote ani drogy nevila. Teraz keď mám dieťa a žijem bohužiaľ ešte s nimi, vecne mi len nadáva, hovorí aká som neschopná a lenivá a popri tom sa s mojim malým co najviac hrať, papať a podobne veci co k tomu patria. Neskutočne som nešťastná ze mam s nou taky vzťah. Vždy keď sa s ňou snažím nadviazať kontakt a vyhrávať sa vydrží to max 3 dní alebo mi vôbec neodpovedá. Nie raz mi vykričala ze som len spodina a nepoderá po otcovi😔 keď som toto vypravala mojej babke (jej mame) plakala. Neskutočne moc si prajem super mamu, Neskutočne ma toto všetko bolí🥺 a mojej sestre robí to isté, jediný jej miláčik je jej najmladší syn, predsa ja tiež potrebujem mamu a parťáčku😔
takto sa k tebe správa a ty bývaš u nej?
pratala by som sa čím skôr od nej preč...
@elizabet173 už bývanie riešim mesiac, len sa zatiaľ nedarí... a z môjho dieťatka sa teším najviac len táto situácia mi to neskutočne ničí
jedine riesenie je odstahovat sa do vlastneho.. s otcom dietata nezijes predpokladam, prispieva ti aspon na malu vyzivnym?
Nad sebou si sa nikdy nezamyslela? Sama so priznala, ze si nebola najlepsia, teraz mas 22 a s dietatom byvas u nej. No neviem, asi nebudes anjelik.
@crazy_cat_lady nie, nepodpísal otcovstvo
@zlostitko nebola som anjelik, lebo mi v živote chýbala mama a parťačka, ale nikdy som nepatrila k vývrhelom a učila a poriadne
nerob si z toho veľkú hlavu nie si jediná a presne takíto ľudia by nemali mať viac ako jedno dieťa, pretože porovnávačky s druhými je na nervy. Každý sme iní a keď sa im nepodarilo vychovať to čo chceli, tak smola🙂 nie si bábka ktorú natočíš v živote ako maminka si zažiada. Spodina po otcovi? Za to ty vôbec ty nemôžeš a to bol jej výber a just keby mi to vyčítala by som sa jej opýtala či v tej dobe nepoznala ochranu a len tak si naplánovala ak teda plánovala deti... To, že ona ma spackaný život nemusí spackať aj svojej dcére a vôbec to neznamená, že skončíš ako ona.
@elizabet173 áno, súd určí porovnanie dna a biotatko bude platiť, alebo nie.
Niekedy nie je výhra určiť otcovstvo
@zlostitko tiez suhlasim, mozno keby dala na rady mamy, berie antikoncepciu, najde si poriadnu pracu a uz byva sama daleko od mamy vo svojom vlastnom byte 😉
Rodinu si nevyberas, su aj horsie. Teraz je to v tvojich rukach. Bud sa postavis na vlastne nohy, alebo sa tym nechas zozierat po cely zvysok zivota.
@katulienkax viete, moja plodnosť nie je na tom najlepšie, takže som vďačná za toto jedno, keďže viac už mať nemôžem
@elizabet173 áno, on odmietol ja som chcela ale nepriznal a podla jeho slov sa neprizná
Z rodičovského príspevku neutiahneš podnájom, čiže mama ťa aspoň sčasti dotuje (bývaním) . Asi nie je z toho nadšená, keď má aj mladšie potomstvo - s partnerom nežije? Všetko asi ťahá sama.
@oliva276 má manžela, ktorý ťahá všetko zo svojej výplaty ona je doma nezamestnaná, ja z kojicb 360€ kupujem stravu pokiaľ mám na to, kupujem svojmu dieťaťu čo potrebuje a súrodencom oblečenie, sem tam platím niečo do školy a na začiatku roka školské pomôcky, a topánky pre nich podľa potreby lebo sa mi sťažuje ako na nič nemá, bohužiaľ koľkokrát mi veľa neostáva ani na vlastné iba na základy pre neho
@elizabet173 bohužiaľ, nestojí mi to za to, ostal veľmi zlým človekom, malého od narodenia videl len raz a viac sa neozval
A otec dietata je kde? 🙄 ako veľké máš dieťa? K babke zatiaľ nemôžeš ísť?
@elizabet173 ja som ťa len doplnila
@gabika0825 otec dieťaťa bol len ,,darca spermií,, keď prišlo na zodpovednosť zdrhol bohužiaľ a dieťa má rok
A čo tá babka? Nemôžeš byt tie 2 roky u nej, možno rok a pól kým pôjde dieťa do škôlky? Popripade skusit jasle a ísť robit, inak budeš takto donekonečna.
@gabika0825 bohužiaľ k babke nemôžem, ma malý dvojizbový byt, nezmestili by sme sa....rada by som šla robiť ale kojím dosť závislé dieťa 🙈
Prepac ale toto mi príde trosku zvláštne.. na jednej strane nevieš žiť doma s mamou pod jednou strechou, ale neurobíš nič pre to aby sa to zmenilo a ty si odisla. Myslím si ze pokial máte dobrý vzťah s babkou, ty jej dostatočne vysvetlíš situáciu ze s mamou nevieš byt pod jednou strechou, tak si myslím že by nemala problém ta s dieťaťom prichýliť aspoň zatiaľ kým nepojde aspoň do škôlky. A Prepac ale ak babka žije sama tak 2 izbový byt ti príde maly? Veď ti tam nikto nekáže ostať do konca života. A to s tým kojenim..?? 🙄 to sa nebudem vyjadrovať, iba výhovorka.. keď by si veľmi chcela odísť tak by si odisla. Toto mi príde ako lamentovanie nad nejakou vecou nad nejakým problémom ale tu máš riešenia a ty napíšeš toto. Veď nevieš čo bude o pól roka, o rok.
Ona tá mama bude mať trošku pravdu že nie si bez chybičky. Zostaneš jej na krku aj s deckom, nesnažíš sa získať ani výživné hoci si bez peňazí, o výbere oplodňovača ani nehovoriac.
Vieš, vyhovárať sa na vzťah s mamou nie je riešenie. Celé roky vieš aká je, tak Keď si to mala doma tak zle, mala si robiť všetko preto aby si tej mame na krku nezostala a ešte aj s dieťaťom. Dokončiť dobré vzdelanie, vypracovať sa v zamestnaní, našetriť a ísť bývať preč, a hlavne užívať poriadnu hak, nesplodit dieťa s debilom. A keď už sa stalo, tak riešiť výživné natvrdo, teraz nebudeš mať ani náhradné.
Hľadaj riešenia ako sa osamostatniť , zarobiť, riešiť výživné, nie aká je mama slaba partáčka.
Z jalovej kravy tela a z tvojej mamky city nevyludis, zmier sa s tým a na materinský lásku definitívne zabudni. Ten kus ľadovca, co ti daroval život, ti ho aj zničil. Citovo zivorene dievky veľmi skoro nadbiehaju chalanom a hľadajú uňho to, co nedistali od mamky... To je tragédia dcér.... Chladná matka. Marnicova. 🕳️