icon

Hanbím sa za myšlienky

27. júl 2025

Ahojte, pristihla som sa pár krát pri myšlienke, za ktorú sa hanbím.
A teraz neviem, či som ja taký zlý človek, alebo to takto má viac žien v priebehu svojho života.

Moja svokra má 80 rokov. Nevychádzame spolu zle, ale ani dobre. Tolerujeme sa, ona ma kopec výhrad ku mne, ja ku nej, ale nehovoríme o tom. Moja mamina zomrela pred 5 rokmi, veľmi nečakane, z plného zdravia. Asi som sa z toho nespamätala a beriem to ako nespravodlivosť, že ona odišla.

No v každom prípade, som veľa krát premýšľala, aké to bude, keď tu svokra nebude, ako mi v mnohých veciach odľahne a bude sa dýchať lepšie. Zase na druhej strane viem, že manžel ju má veľmi rád ( je na ňu naviazaný až tak povedzme nie úplne zdravo ) a bude to pre neho extrémne ťažké, keď odíde. Neviem ako to zvládne.

Každopádne dnes ráno čítam o smrti Krampola a tak som si v duchu povedala, že vidíš svokra, ešte aj ten Krampol zomrel a ty sa stále tak držíš... a tu som sa zastavila. Preboha.

Nikdy som nepriala nikomu nič zlého a nie som pomstychtivá ani zlomyseľná. Nechcem byť takou ženou, takou nevestou ( veď sa mi to môže raz vrátiť ).

A rozmýšľam, som taký hnusný človek? Majú niekedy takého myšlienky aj iní ľudia? Len sa ku nim nepriznajú?

kacena4
27. júl 2025

nie nie si hnusny clovek, rozmyslas realisticky nad smrťou to mnoho ludi nerobi, nepripravuje sa na smrť blizkeho a potom ho to zaskoci, ze sme predsa len smrtelny. a mat pocity ako bude potom... je to normalne, neboj nie si horsia ako mnoho inych, drzim palceky

doriiis
27. júl 2025

Len aby ťa neprekvapilo,že ti neodlahne vôbec.

autor
27. júl 2025
@doriiis

Len aby ťa neprekvapilo,že ti neodlahne vôbec.

@doriiis myslíš? Tak neodľahne pre manžela, to bude ťažké. Neviem priznám sa, čo od tej situácie môžem čakať.

la_dolce_vita
27. júl 2025

Myslim, ze pri starsich ludoch su tieto myslienky prirodzene, oni sami ich maju urcite tiez. Uvedomujes si to, tak nebudes zly clovek, aj tak to neovplyvnime, co pride, netrap sa..

marianarem
27. júl 2025

@anonym_autor No moj muz mal otca alkoholika, s ktorym to posledne roky bola uz katastrofa a tiez si vselico myslel aj vyslovil. Ale realne v hlbke duse mu to samozrejme neprial, otca chcel, len uz proste chcel, aby skoncila ta otrasna situacia. A ano po smrti mu ciastocne odlahlo a ciastocne samozrejme nie. Ja som mala so svokrom formalny vztah po tom, co ma raz rozplakal svojimi recami, vyblokla som sa voci nemu emocne a ked zomrel, nedokazala som ho uprimne oplakat, hoci som velmi sucitila s manzelom. Ale ako vysumeli negativne spomienky, tak po nejakom case som si vsimla, ze mi zacina byt za nim aj luto a pod tymi blokmi som ho predsa len aj mala nejako rada. Mozno aj u teba to bude tak nakoniec.

hipuska
27. júl 2025

Je to normálne. A je to doba sociálnych médií kedy na teba vyskočí tragédia niekoľko krát denne. Tiež ma to napadá pri smrti mojich detí, rodičov, súrodencov...

anonym_eacba6
27. júl 2025

mám podobné myšlienky, prečo žijú starší ľudia ako bola moja maminka keď mi náhle zomrela...

cina1
27. júl 2025

Kadejake myslienky cloveku vedia preblesknut hlavou,dolezite je nezaoberat sa nimi dalej...

anonym_6ceb37
27. júl 2025

Takéto myšlienky ma každý, a aj horšie a aj pri horších je normálne že nás občas napadnú. Človek rozmýšľa nad všetkým. To mi povedala psychologička

ghoul_
1. aug 2025

@anonym_autor samozrejme, my sme sa celá rodina tešili keď zomrela babka ( odľahlo nám lebo bola zlý človek )

anonym_5b47fb
1. aug 2025

A este budes riesit muza a jeho depresie,ak je tak moc na nu naviazany.Aj ja mam 80r svokru a teda skor si hovorim,nech sa radsej zije 96r ako jej otec ako jej sestra.Takze asi tak to mam ja,ale chapem ta.Tvoja mama musela skor,aby dala na teba pozor z hora a svokra tu.

anonym_52e274
1. aug 2025

Ak má svokra 80 rokov, ty a manžel máte koľko? 40, 50 rokov? Možno rovnaké myšlienky o vás napadajú aj vaše deti (ak ich máte).