icon

Hnusí sa vám vlastná mama? Ako to riešiť?

18. feb 2024

Mali ste niekto takýto problém? Pomohlo niečo na to? Či len obmedziť kontakt?

Strana
z2
martul
18. feb 2024

Nezaškodilo by napísať trošku viac viet.

0silvia0
18. feb 2024

Neumyva sa? Je alkoholicka? Humusacka?

daniela2202
18. feb 2024

Prečo , lebo je tučná, bez zubov, šedivá, nevie variť, nič nerobí, má rada alkohol , atď. .....???

autor
18. feb 2024

Škrabe sa bežne v rozkroku. A potom tou rukou chytá všetko. Či už veci v domácnosti, alebo jedlo. Proste všetko. A mne je zle z toho, že potom musím ja tie veci chytať a jesť to jedlo…

aeruginosa
18. feb 2024

A byvate spolu alebo len chodis na navstevy domov a uz mas vlastne byvanie? Hovorila si jej o tom, ze je to nehygienicke a nech s tym prestane?

autor
18. feb 2024

@aeruginosa bývame spolu. Nedokážem si predstaviť povedať jej to…

aeruginosa
18. feb 2024

Chapem, ze to nebude prijemne, ale tak ak je sanca, ze to pomoze a prestane s tym, nestalo by to za to?

autor
18. feb 2024

@aeruginosa nemyslím si. Podľa mňa to má ako nejaký zlozvyk a neuvedomuje si to ani. Častokrát to totiž robí tak, že sa priamo na ňu pozerám a aj tak to urobí. To podľa mňa normálne nie je.

hedviga2
18. feb 2024

Prosim je problem povedat mame,”mami nerob hento, alebo nevidíš čo robíš, alebo mami hnusí sa nam to tvoje spravanie. “

autor
18. feb 2024

@hedviga2 tak to je niečo iné ako keď si napr. niekto hryzje nechty, mľaská alebo také niečo. Ja si nedokážem predstaviť upozorniť niekoho na tak chúlostivú vec. Ešte skôr cudzieho človeka by som upozornila, ale nie mamu.

0silvia0
18. feb 2024

Odhodlaj sa a upozorni ju na to. Ved to musi robit aj v praci alebo medzi ludmi. Je to fakt negustiozne, posli ju k lekarovi, mozno ma nejaky gynekologicky problem.

aeruginosa
18. feb 2024

Tak potom nechapem zmysel tvojej diskusie. Pytas sa, ci by bolo riesenim obmedzenie kontaktu - ak by si byvala sama, tak ano, ale vy byvate v jednej domacnosti, tak ako alebo naco s nou chces obmedzit kontakt, ked aj tak budete vyuzivat tie iste priestory a jest jedlo, ktore pripravi?

natalia2007
18. feb 2024

Moja svokra si neumyva ruky po zachode a potom ide k mojim detom, vzdy ju musime napomenjt. Pri stole si nahlas grgne a povie ze to je z tej kofoly pardon.
V lete antiperspirant obchadza oblukom a jedny saty nosi aj 3 dni.

autor
18. feb 2024

@aeruginosa veď to som sa práve pýtala, že či je jediným riešením obmedzenie kontaktu, čo v mojom prípade znamená odsťahovanie plus odstrihnutie kontaktu.

kataina
18. feb 2024

Tak povedz mame, že minule, ked bola u vas navšteva, tvoja kamoška, "Tá a Tá" tak si to všimla a že ti to bolo nepríjemné, že je to veľmi nekulturne, nehygienicke,... že si sa prepadala od hanby.... či by to nemohla prestať robiť, pretože tými rukami chytá jedlo, riad, čokolvek,..

autor
18. feb 2024

@natalia2007 no ona robí aj horšie veci ako toto. Celkovo je taká nechutná. Všetko nejak zvládam, ale ten pocit, že je všetko obchytané od jej rúk, nezvládam niekoľko rokov

aeruginosa
18. feb 2024

Tak ked s nou o tom odmietas hovorit, tak jedine odist, co ine ti na to poradit.

autor
18. feb 2024

@kataina nechodí ku nám nikto. Keď ideme do obchodu alebo niekde na návštevu, tak vtedy to nerobí. Toľko si asi ešte dokáže uvedomiť. Ale doma to robí pokojne aj predo mnou, alebo napr. urobí to a o 30 sekúnd ma tou rukou chytí…

natalia2007
18. feb 2024

Nemusis vyslovene odstrihnut kontakt, ale nebyvaj s nou. Pokial mas moznost urcige chod do vlastneho, cistuckeho, vonaveho, ja by som nemohla zit a humusakom.

0silvia0
18. feb 2024

Moja mama zas obchytava jedlo, ktore serviruje na stol. Tiez mi je to nechutne, ale upozornila som ju na to. Dotklo sa jej to, ale uz to nerobi.
Ked jej to nechces povedat, tak jedine odstahovat sa, co ine?

kataina
18. feb 2024

mysliš, že sa začala nejaka demencia? preto to robi?

kataina
18. feb 2024

Ty maš kolko rokov? a kolko mama?

autor
18. feb 2024

@kataina nemyslím si. Ešte len bude mať 60 a hlavne robí to roky rokúce. Skôr sa bojím, že vekom s ňou bude ešte horšie. Aj keď neviem, čo horšie od tohoto môže byť.

daniela1911
18. feb 2024

Len bude mat 60r a ty máš koľko? 20 a viac, študuješ? Ak nie, nemusíš s ňou bývať. Potom sa aj vzťahy utrasú, keď sa trochu vzdialite 🙂

kataina
18. feb 2024

no kedže je mentalne OK a zároveň je mentálne lepšie než bude v budúcnosti, tak naozaj len úprimný rozhovor, bez nejakej hystérie a emocii vysvetliť, že sa ti to hnusí a preto bud sa ona posnaží sa toho zlozvyku zbaviť, alebo odídeš

autor
18. feb 2024

@daniela1911 no práve by som to musela riešiť len zrušením školy a zamestnaním sa, aby som dokázala splácať bývanie

kataina
18. feb 2024

pre nejake dôvody možeš školu požiadať o internát, napr, nemaš podmienky na učenie, internat by ti mohli dať, priležitostne by si mohla brigádovať, rodičia by ta mali tiež aspon trochu financovať

kataina
18. feb 2024

skus to s tým internátom, podaj žiadosť, nič neriskuješ

autor
18. feb 2024

@kataina no to ona by mi určite finančne, ani nijak inak, nepomohla.

daniela1911
18. feb 2024

A teraz ti kto pomáha? Otec ?

Strana
z2