Ide o násilie, alebo mi to urobil nechtiac?
Ahojte, poradte prosim
Sme 6 clenna rodina, z.toho 2 deti do 2r.
2 deti v skolke/skole, s polročným som ja na MD a s 2 rocnou manzel. Poslednu dobu sa kazdy vecer hadame. Manzel pomaha ako vie, no neustále je pri tom na mobile, v jednej ruke hrkalka a v druhej mobil. Vyhodila som mu to na oci a on ma zacal urazat ze rypem a spravam sa ako moja mama. V tom som mu zobrala z policky jeho mobil. On sa za mmou natiahol a silno mi stlacil ruku, tak ze ma poskrabal do krvi. Myslite si ze som si to zasluzila za to ze som mu zobrala mobil? Doteraz ma neudrel vzdy mi len silno stlacal ruku. Zacina sa mi hnusit
To čo? Dvaja škôlkari? Miesto ťahania o mobil, máte normálne komunikovat a nie sa ťahať ako škôlkari o kybel na pieskovisku
Obaja ste na vine že zo takto skončilo
@pribinak s poslednou vetou suhlasim. Pytam sa ale na to nasilie, resp.nahoda..neviem ako to mam brat a nechcem nabudúce skončiť sfackana
Keď sa obaja ukludnite, tak to s ním otvor. Povedz ako sa cítiš a čoho sa obávas. Ale aj on nech ti povie ako sa cíti
Máte 4 ks deti, tak sa unormalnite
@pribinak ďakujem 😊naozaj, úprimne
Už stláčanie ruky je divne, branie mobilu je tiež dosť mimo…. Ale tak verim, že s deťmi v takom veku a ďalšími dvoma k tomu môže byt dosť na psychiatriu / veľká záťaž. Treba psychohygienu
U nas nikto nikoho nepotrebuje silno stlacat ruky druhemu. Uz to je pre mna cez ciaru. Aj ked mame obcas vymenu nazorov, aj ked obcas zdvihneme hlas este sme sa k takemu co robite vy nedopracovali.
@viestta a to mi ma ako pomoct? Uz sa dost citim zle, nie este porovnavat sa s niekym, kto ma doma idylku
so zavislakom tazko budes normalne vychadzat
to, co ti napisala viestta, ti moze pomoct vidiet, ako to vypada 'normalne' .. lebo to u vas normalne nie je
Schovava nieco v mobile? 🤔
Nemá právo Ti ani stlačiť ruku.
...hadst sa vecer ked deti spia...a vyhadat sa dosyta.. v zmysle vysvetlit vsetko...od pocitov..argumentov..ohl dosledkov..a pod.. Iba on moze urobit zmenu a nie ty. Takze branie mobilu bolo cez ciaru... On nie je 2r dieta. :D A aj tomu treba najprv komunikovat...co a preco..
Správanie vás oboch bolo cez čiaru
Myslím, že sa u vás v poslednej dobe začala prejavovať ponorková choroba, pomohlo by keby jeden išiel do práce a nebolo by ste non-stop spolu
Máte 4 malé deti, to samo o sebe je na prášky. Do toho ste obaja s mužom doma, nastúpi ponorka či chceš, či nie, ani to nepridá psychickej pohode. Treba sa upokojiť, porozprávať, dohodnúť nejaké pravidlá, ktoré budete obaja ochotní dodržiavať. To, že ťa poškriabal, mohla byť náhoda. To, že ti silno stláča ruku, nie je v žiadnom prípade normálne a netolerovala by som to. No ani mne by sa nepáčilo, keby mi muž niečo berie z ruky, nie som malé decko.
Je toho na vás veľa. Máte ťažké obdobie, no to prejde. Skúste si nájsť čas na psychohygienu, choď sa sama prejsť alebo na kávu s kamoškou, on nech ide do fitka. Ak máte komu nechať deti na pár hodín, choďte na rande. Nie ste len rodičia, ste aj partneri. O vzťah sa treba starať, no v kolotoči povinností sa na to ľahko zabúda.
Nie, žiadne škrabance ani silné stláčanie ruky si žiadna žena nezaslúži.
jak male deti 🙄 treba mat tolko deti kolko zvladate mamzel by sa mal vratit do prace mate ponorku
@bluka2 tiež si mysím že pomôže psychohygiena
@reanda viem, že to nie je normálne
@ankare ja už neviem či skrýva či nie... asi áno, ked je naň taky haklivy
@ivangeline vyprovokoval ma svojimi rečami, vedela som, že ked mu vezmem telefon, tak mu to dostatočne "vrátim"...ale on zase vyhral lebo mi spravil ten krvavý škrabanec
@patka06 asi áno, je to možné riešenie
@evita_g Ďakujem za rady 🙂
@nikpa nemyslela som si, že sa ma to raz bude týkať...
Chcela si vyprovokovat??? Nuz mas co si chcela. Tak kde je problem?
Urobil ti to nárocky... Varoval ta po svojom...
Nie je normálne niekoho chytiť silno za ruku do krvi ale pre mna nie je normálne ani niekomu "vyhadzovať na oči" a zamerne "vracat" to, ze ma vyprovokoval. To mi pride cele psycho od oboch.
Ste partneri, takže slovo "zaslúžila" mi tam celkom nesedí. Na druhej strane, bol vytočený a konal v afekte, takže k nadpisu - ide o násilie a asi to urobil nechtiac, bez nejakej premyslenej prípravy a úmyslu. Sadnite si spolu a dohodnite si pravidlá. Je možné, že je závislý na telefóne. Takisto je ale možné, že to ho staranie sa o deti nejak extra nebaví a v podstate sa nudí. Takisto môže ísť o ponorku, ste stále spolu, čo partneri v bežnom živote sa vidia možno chvíľku ráno a potom pár hodín večer. Takisto máte dosť veľa malých detí = dosť veľa povinností a stresu. To všetko sa podpisuje pod nervozitu a nespokojnosť. Takže, ty mu neber telefón - nie si jeho mamička ani vedúca. Zároveň si s ním pri najbližšej možnej pokojnej príležitosti prediskutuj, nech on ti nebráni v pohybe, ide o istú formu násilia, aj keby ti neublížil, v podstate ti bráni v slobodnom pohybe a to nie je ok. Premysli si, čo budeš robiť, keď sa to stane nabudúce a povedz mu, aké budú tvoje ďalšie kroky. Ja si myslím, že vás vzťah je dosť vyhrotený, asi by to chcelo nejakú pomoc od odborníka, naučiť sa spolu zas normálne komunikovať...
zavislost na mobile
No, alebo v tom mobile niečo skrýva 🙂 a preto si ten mobil bránil až do krvi ...
Stalo sa nieco uz predtym, alebo prvykrat? Mate 4 deti z toho 2 mini … to je vela aj na kona. Ci v tom mobile nieco skryva je otazne, ale snad by ste neboli na hlavu padnuti a nemasekate si 4 deti, ak vztah nefunguje … skor tipujem ponorkova choroba a mozno nuda … ty bud tehotna alebo s novorodencom, ziadne rozptylenie … no tak fantazia iba na IG alebo FB. Mozno by vam pomohlo vypnut a byt chvilu len vy dvaja aspon na par hodin
Neprovokuj, nemas 5 rokov. Samozrejme to nie je ok, tak ako nie je ok tvoje spravanie(i ked to nie je uplne porovnatelne). Ako bolo spomenute, porozpravajte sa v klude, a povedz mu aj o svojich obavach z fackania, uvidis ako zareaguje. My sme sa s muzom nikdy neuchylili k fyzickemu nasiliu, ale raz davno som ho aj ja provokovala a on sa ma spytal, ci som nacisto prij**bana, pre mna to bolo horsie ako facka a doteraz si to pamatam zivo. Ked sa emocie ukludnili, povedala som mu to, aj to, ze sa to uz nesmie opakovat, a pytala som sa, ci to mam akoze dalej ocakavat a co bude nasledovat-facka, bitka…skratim to, uz sa to nikdy neopakovala. A moral of this story-vsetci aa vo vztahoch ucime, ale zaroven si treba nastavit hranice, co je a nie je pripustne.
Pokial nezmenite vase fungovanie vo vztahu,tak sa nadobro znici a to myslim nechces,ked mate 4 male deti..Dajte si hrubu ciaru za tymto hadavym obdobim,porozpravajte sa v klude,bez emocii,afektov,s LASKOU,co je pre jedneho a druheho dolezite a zacnite vedome podla toho fungovat.Obaja sa musite napravit.
A jedna dolezita vec-ak zena zacina svojho muza dirigovat,poucovat,komandovat,spravat sa jak matka,muz zacne utekat od zeny a jeho povinnosti a zodpovednosti (do mobilu,za kamosmi von a v horsom pripade aj inam..) a zene sa zaroven zacne tak hnusit a zabije to uz totalne vasu intimitu..a nakoniec vas vztah..tak pozor na to🙏🏻
Ma ti to pomoct tym, ze uvidis, ze u vas to uz davno zaslo za unosne hranice. Aj bez facky je to uz za hranicou. Na jednej aj druhej strane, pretoze nevieto komunikovat, neviete si vydiskutovat veci ale ty beries veci, on ta kmase za ruky...

Nie, nezasluzila... Nie, takto sa milujuci muz nesprava...